June 18, 2014

999 kali backspace


niat kat hati nak apdet menggunung tinggi..
tapi taip taip backspace...
lame lame jadi draft...
:)

meh nak cite sikit pasal chenta hati kesayangan hamba...sekarang nak cite isu semasa ke...drama terhangat ke....lagu popular ke rase terbantut je...rase nak cerita pasal anak jee..kikhi..

1) meniarap

chenta hati kesayangan hamba ni baru malam tadi dia beriye iye meniarap...setelah hampir tujuh bulan..baru malam tadi dia beriya iya meniarap..kalau tak sebelum ni dok melentang je.... risau ibu dia..

bila tanye mak..mak cakap kalau ikot aku..memang segala gala lambat..hikhik...


2) makan

aku rase frust..sebab makanan pertama safiyya adalah nestum...-_-' ..pengasuh bagitau safiyya macam tak berapa suke nestum...dan lepas tu aku buat bubur...kemaen laju dia..tapi setakat ni tak hantar lagi bubur rumah pengasuh...macam macam halangan...gas takde la...blender tak beli lagi la...takkan nak blender bubur anak dengan blender cili...lepas tu malam tadi blender baru beli tu macam terbakar...sedeh acik..cabaran betul nak siapkan makanan safiyya...

malam tadi dah try buat bubur untuk antar ke rumah pengasuh..hampehh..aku blend sehalus halusnye..lepas tu asben tak kasi antar.. frust lagi aku... dan malam tadi pon bagi puri carrot.. tak berapa gemo pulak.. dah sedap manis nestum ke safiyya?..

so malam ni aku usaha gigih nk buat bubur yang terbaik dari ladang untuk safiyya..harap menjadi..


3) cucuk lima bulan dan enam bulan

safiyya dah nak masok tujuh bulan hari jumaat ni..tapi dia belum lagi cucuk untuk lima bulan dan enam bulan sebab sehari sebelum check up lima bulan, dia demam.....so nurse bagi cadangan samada nak cucuk sekali harung or next month datang lagi...

klu ikotkan aku..nak je sekali harung sebab takyah dah nak berulang alik setiap bulan g klinik...tapi aku ikotkan kasihan kat safiyya...takot dia demam terkejut lak sekali kene inject untuk dua bulan sekaligus...

anak aku antibodi badan macam lemah sikit...boleh dikatakan setiap bulan demam... -__-'.. aku still bagi dia susu badan sekarang ni walaupun dah campor...still pam setiap hari..nak exclusive bf tak dapat..dapat bagi dia time malam malam pon dah kira okeh..


itu je la nak cerita...hihi..

bila dah jadi ibu ni..satu je selalu aku terbayang "tengok orang lain jaga anak memang senang...tapi bila sendiri punya anak..baru la tahu susah payah pahit manis menjaga AMANAH ALLAH ni"


tapi yang penting...MANIS BETUL bila ada anak ni..

#ayatentahapeape..
Share:

4 komen:

Diyana said...

waaa cik piya kita (eh sesuka hati bg nama kat anak org) dh start mkn lah... nyum3

InaYusoff said...

hihi..mmg tu pon panggilan dia sekarang....tapi nak tukor pada safi pulak nanti....baru ada maksud kot kan...

dah .. tapi....mak nye tak berapa tahu sangat bab pemakanan anak ni....

bakal menantu i ape cite..hehe..

mommy diyana..please la open ur blog balik..or buat yang baru..cerita pasal anak jeee...teringin nak nengok ur son..

Diyana said...

heeee~
ada request lah... nnti laa kot... eh?

InaYusoff said...

nanti nanti tu bile..heheh..

jangan lame sangat bagi daku tertungguuuu.. :)