Followers

May 7, 2014

Oat Chocolate Choco

:)

fenomena betul oat chocolate choco ni...


fenomena sampai boleh naik sampai berbelas ringgit...menyampah betul aku....terus malas nak beli lagi dah..nak kata aku kedekut pon takpe....lantakkan...tu la first and last aku beli...



mase mula mula pemes kat opis ni..harga baru 9 hengget...dua minggu kemudian tanye..dah berbelas hengget..ape kejadahnye naik banyak sangat.....kakak ipar aku pulak dedulus dia kata rege benda alah ni baru rm7.50.. kau tengok..rakus betul kan dorang ni....



untuk makluman kepada penggila makanan yang kononnye dikatakan berkhasiat....kononnye baik untuk nak diet la...cit podah laaa....oat chocolate ni sebenarnye tak baik untuk kesihatan...makan sesekali je boleh la..jangan pulak kau hadap sebungkus besar tu sorang-sorang sambil tengok tv ....sebab oat chocolate ini dikatakan banyak lemak dan MANIS...ini pakar pemakanan yang cakap ye...pakar pemakanan kat PPUM....bukan aku memandai-mandai...



dan ada kes yang bila dia makan...esoknye dia rase letih yang amat..bila check...taraaaaaaaaa...ada kencing manis.......kan sadis.....tak memasal dapat kencing manis....



eh dengar cite..kilang dia yang kononnye kat rawang tu pon macam susah nak detect kat gugel map je....


-___-'









Share:

4 komen:

Miss N said...

saya bancuh sendiri je oats..then biarkn semalaman. leh kawal sendiri bahan ape yg kita letak dlm tu.

Anonymous said...

belajarlah membaca nutrition facts pada produk makanan. tengok saje kat kandungan karbohidrat..... a.ka. gula

satu lagi hati2 dgn minuman yogurt yg kononnya fat free. try tengok kandungan karbohidratnya juga.

kandungan khasiatnya pulak ikut susunan... mana yg dulu itu yg byk.

MAT NOR said...

oat snack ni dah jd famous. lonjakan dalam permintaan. pemborong pun stok smpai terus abis dalam sekelip mata. harga mmg naik

ZanIeda said...

pnh mkn skali je.....MANIS...xhbs pn 1pcs tu...
btw....share ye post ni.... =)