April 1, 2014

Check Up 4 Bulan


yeay..today bawak safiyya check up 4 bulan...sebenarnye dah lewat seminggu..apaknye bizi keje...

aku memang nebes nak bawak check up kali ni..nebes nak tahu berat dia naik berapa KG...dup dap dup dap...takot naik hanye gram gram aje...kang tak pepasal nurse membebel kat aku..tapi aku dah standby dah kalau nurse tu membebel, aku nak buat muka kerek... :p ..

alhamdullilah...naik 1.1kg...so dah 5 kilogram la dia...suke sangattttttttt....

actually..memang dah agak, berat dia akan naik banyak sikit bulan ni...sebab ada baju yang kalau dulunye longgar..sekarang ni dah agak sedap kat badan dia.. :) ..

chentadea.blogspot.com

ha..ini perkembangan terbaru dia..kalau boleh sepuluh sepuluh jari nak masok dalam mulut..kalau dihalang, menanges-nanges..kalau dibiarkan sampai menjolok tekak..aiyorkk..serba salah dibuatnyeeeeee..

menyarap?..nampaknye macam lambat lagi je...tapi sekarang ni dok mengiring sekejap sekejap..dia cepat bosan...bila dah tak boleh nak mengiring sangat, dia melalak...ololololo..cian anak ibu....


soalankaki : umur berapa bayi perempuan sebaiknye disunatkan?.. ada yang kata elok masa kecil sebab nanti beby tak rasa sakit..ada yang kata..tunggu beby besau dulu.. fening fening...
Share:

4 komen:

Diyana said...

suke sgt dia m'jolok tekak dia tu kan, smpi keluar susu segala... saje je... huuu~

kakak sy, baby 3 bulan dh sunat kan dh.. awal2 buat pun xpe.. leh tnye doktor dulu klu xpasti

Anonymous said...

ina... sekarang pun dah boleh. baby girl akak dulu pun sunat masa 4 bulan. tp akak mmg keras hati... kalu ianya sakit tapi demi kebaikan akak mmg selamba. mcm bila anak2 kena suntikan vaksinasi atau ambil darah akak mmg relax je.

InaYusoff said...

diyana :

ha,,memang..sampai termuntah balik...
kira okeh la kan sunat awal..ni tanye opismet..kebanyakan anak adik beradik dia sunat 6 - 8 bulan... '-_-

kak su : mmg kak..keraskan ati tapi dalam hati rase kesiannye beby kita.. :) ..

insyaallah..dalam bulan ni nak sunatkan dia la..

cik mah said...

Btul tu..cik mah pun dup dap nk g klinik berapa kg berat bby naik n berpa kg berat cik mah turun..hehehe...slalu dngr seeloknya dlm 3 bulan mcm tu sunat..xkecil sngt...jemput join GA cik mah ye...