Followers

March 13, 2014

Nur Safiyya | 3 Bulan 3 Minggu

my beby tecik tecik comey comey tu hari ni genap 3 bulan 3 minggu.. lagi seminggu genap 4 bulan... :) ..

maknenye..daku dah hampir sebulan naik kerja...


fuhhh...memang cabaran sikit bila tinggal jauh dari tempat kerja...subuh subuh buta dah keluar gerak ke tempat kerja.. anak pulak kene tinggalkan kat suami dulu before dia hantar ke rumah pengasuh..takkan subuh subuh buta nak hantar ke rumah pengasuh..dia pon ada anak anak yang perlu diuruskan dulu...


first day kerja..hati ni memang tak tenteram...ontah camno la apaknye jage.... n resultnye seawal pukul 7 pagi abahnye dah antar umah pengasuh...hikhik..anak melalak tak tau nak buat ape...


hari kedua..lambat setengah jam..dan seterusnye akhirnye ada peningkatan..makin lame,abah hantar safiyya lambat sikit ke rumah pengasuh...syabas abang!..lebiu!.. tak sangka!..


safiyya lak sejak dua tiga hari ni, dah pandai geng dengan abahnye...geng tido...lepas ibu g kerja je..dia pon tido same abah....bagos anak ibu....!..senang sikit hati nak tinggalkan dia dengan apaknye...


dia dah pandai berborak..seronok dengar dia membebel...sampaikan malam tadi abahnye terpaksa kuatkan volume tv sebab safiyya tak henti-henti membebel..kuat pulak tu..hihi..




tak sabar nak tunggu safiyya enam bulan.. nak bagi dia makan bio besau bagaikan juara!...
Share:

3 komen:

Anonymous said...

ina.. mesti seronok kan. jgn lupa rakam bebelan puteri kecik tu. mitten tu dh boleh tanggalkan. masa ni sesuai utk mengeksplorasi spt mukanya sendiri dan jg muka ibunya masa bf.

Diyana said...

sama laaa.. xsabar nak tgu baby 6 bulan (^_^)

InaYusoff said...

kak su : hehe... mmg penah try tanggalkan mitten.. tapi dia tak boleh adapt lagi..nampak macam selalu terperanjat dan tergawang-gawang...

diyana : :) .. tak sabar tapi tak tau nak bagi makan ape..takot tak dapat sediakan makanan yang terbaik buat beby.. acamno ni.?