January 29, 2013

Kad Perakuan Nikah Dah Dapat!...Yeay..Boleh Pergi Paris, Bali, London!!

paris, bali dan london itu hanyala penyedap tajuk belaka...

kad perakuan nikah jugak yang betul... :)




semalam baru amek kat pejabat agama negeri melaka ...sebelum ni tak berkesempatan...punyela kedekut nak apply cuti..tunggu jugak la cuti umum yang berlainan antara melaka dan selangor...

lega...sebab takde dah urusan yang melibatkan urusan hal nikah kahwin..settle sudah...





Share:

January 16, 2013

Dua Bulan Sudah Halal Buat Daku

makin lama makin malas..
tajuk pon nak memikir kemain lama..

sambil tiup2 sawang blog..haha..macam kan ape je nak tiup-tiup sawang...eh..aku rasa macam ape je bila blogger yang kalau dah lame tak apdet lepas tu gune ayat tersebut..."tiup tiup sawang" "bersawang dah blog ni".. .. ontah ape-ape...rasa kelakar je.. ;p


today genap dua bulan jadi bini pada mohd pyan...sudah dua bulan jugak la aku makan malam di tengah malam...memang betul la kata orang, lepas kawen badan boleh naik dengan jayanyee...inila penyebabnya...kalau aku tak makan, dia taknak makan katenyee...merajuk sampai peluk bantal terus nak tido...kahkahkah...masa tengah tulis ni bogolak aku..tapi bila ingat balik waktu tu..monangeh2 aku sobonaunyoooo laki marah sampai taknak makan....-__-'


sms dia pagi tadi ..

" dua bulan da kita kawen!.. luv u much2! "

dia cume balas..

" ok.... tak bole taip lebih2 ti masuk blog..haha " ..

kau buat lawak abang...tak taip lebih-lebih pon daku masukkan dalam blog jugak!..


entry berkaitan : 1 month 1 week 1 day
Share:

January 9, 2013

Alamak..Family Mentua Nak Mai Rumah!!!

dari facebook membawa ke blog..!..

semalam dapat mesej thru fb daripada biras bagitahu family mentua nak datang rumah time maulidur rasul....terus rasa nebes masa tu..dan terus apdet kat facebook...miahahahaha...tapi hide status daripada biras dan adik suami beserta suami sekali...malu la weh kalau dorang tahu aku nebes....tapi kalau suami baca blog hari ini..maka kantoila aku..bersiap sedia laa kene perli malam ini...


hamek la..sekali 63 komen..21 likes...!!..padahal yang lebeh mengomen berapa orang jek..lepas tu out topic lak tu.....hahaha..

suke korang kan aku nebes..

aku tak kisah bab lain..cume bab nak memasak untuk orang saje...dari dulu pun, kalau dah reramai kat rumah emak..memang aku hanye tolong tumbuk bawang saje...yang memasak adalah kakak-kakak...sekarang takkan kau nak menumbuk je time mak mentua datang kan ..ada yang kene tumbuk nanti....


dan ada benda yang aku nak beli untuk sempurnakan rumah..segan la eh, orang datang rumah , lepas tu rumah kita begitu..sampai bila nak jawab "ala..baru kawen..banyak lagi yang tak dapat nak beli"..kalau camtu sampai aku neh pindah rumah la kot tak berbeli...eceh..duduk pun tak sampai dua bulan,dah terpikir nak pindah rumah..hahaha..bincang dengan asben nak beli itu ini ..tapi dia tak setuju...dia kata nanti dulu...lelaki kan..ambil mudah sahaja...padahal ape-ape bab rumah, orang akan cakap nanti perempuan yang tak pandai nak kemas rumah...rasa macam nak beli sorang-sorang pastu balik terus suprisekan dia..tapi takot aku pulak yang kene suprise dimarahi lelaki...lagipon bak kata orang..dah kawen neh semua kena mintak izin suami..fening-fening...


semalam pon balik dari rumah..aku kemas bilik belakang sikit-sikit..semangat nak kemas padahal ujung bulan neh baru mereka datang..kau nengok betapa nebesnye aku neh...


takpela..harap segalanya OK....kita biarkan sahaja setiap detik dan minit dan saat berlalu dengan riang gumbiranya...:) ...






Share:

January 4, 2013

Wajihah Rashid: Giveaway Time! :)

aku telah ditag oleh puan hunny kitty untuk giveaway ini!..

terima kaseh kerana mengetag....tapi aku pemalas lipas nak buat...haha..lebeh-lebeh lagi tang kene tag orang..lagi la pemalas lipas..

tak suke giveaway yang suruh tag orang..sebab macam membebankan kengkawan untuk buat...mane tahu kengkawan tak gemau ke..ye dak?..aku gemau ditag..tapi aku tak gemau mentag orang..;p

giveaway ni dianjurkan oleh Wajihah Rashid...

lepas tu kene la pulak like page Blogspot Wajidah Rashid kat FB..lagi la aku tak berapa nak rajin sebab kat opis neh tak leh nak on fb...
*eceh..seribu satu alasan kalau tak nak buat... ;p


hadiah dia menarik...

Skin and Body Mini Set


DIY Box in Box


korang kene pilih salah satu....

kalau aku?..aku pilih skin and body mini set..sebab ada bedak pixy tu..teringin nak gune bedak pixy..kabornyee, bedak tu besh..lebih kurang sama dengan miyami..tu yang teman pilih adiah tersebut..lepas tu ada losyen...aummm..buleyh harum sepanjang masa di samping suami..ekekek.......;p..eh..request mengalahkan macam join..hahahaha..


;p

nak join?..
nak tahu lebihan syarat-syarat nye?




tarikh tutup : 12 Januari 2013




Share: