September 17, 2013

Thank You Puan Anonymous



dapat komen di entry INI..terima kasih banyak-banyak puan anonymous... tapi sayangnye tak dapat nak menjejak puan pengomen tersebut..kalau tak..boleh share pengalaman kan...


sebenarnye aku pengidap diabetes type 2..kalau nak tahu tentang diabetes type 2 lebih lanjut...boleh la google..pahit betul kenyataan tu kan walaupun sakit ni manis.. :)..


masa disahkan pengidap diabetes type 2...mula-mula tahan je sebak depan nurse dan doktor..tapi bila depan asben... airmata ni tak henti2 mengalir...malu je...public area lak tuu....


siapa yang nak penyakit ni kan...aku tak nak cakap penyakit keturunan walaupun penah terlepas depan mak.... lepas tu menyesal balik.. kesian mak..nampak nau pulak macam mak disalahkan padahal aku sendiri yang tak jaga makan.......duduk KL...duduk bujang..segala ape yang kau nak..kau boleh order sajeeee....tak payah fikir bebelan mak.....tapi inilah akibatnye yang aku dapat...


4 bulan pertama mengandung..memang dapat ku kawal nafsu makan ni...sampai turun 4 kilogram tak sampai sebulan.....takot..takot terjadi ape-apa kat baby...lagipon awal kehamilan kan baby membentuk segalanya... takot tumbesaran dia tak seiring usia kandungan.....


tapi lepas raye..memang habis..tak dapat nak ku kawal...dalam hati risau sangat...tapi nafsu bak kata orang...tewas sokmo dibuatnyeeee.............


tapi..eh..banyak nau lak tapinyee...


tapinye bila baca komen puan ni...


memang ku mohon...


mohon MATIKAN SELERA AKU................................



love my beby so much!...



apdet 18.9.2013 (7.41am): tenkiu puan anonymous sbb sudi tinggalkan komen berserta email...tapi sorry tak dapat nak publishkan komen tersebut atas permintaan puan tersebut...











Share:

4 komen:

Lily Purple said...

sabar byk2 ye dear... kite pon ade problem gak dulu, darah tinggi ngn fibroid... byk2 zikir, byk2 selawat, jg la mkn tu utk beby.. take care ok...

InaYusoff said...

tenkiu dear..
:)

bab makan tu lomah sikit..huhuh..

Shizan Syafik said...

Take care tau ina..

Cik Puan Rara said...

jangan mintak dimatikan selera,nt awak jd mcm sy,xlalu nk mkn apa apa masa preggy.mmg siksa.mkn,tp kuantiti skit dan berulang2.xpe.sbr ye~ hope awak n baby ok2 je =)