Followers

September 25, 2013

Bila Suamiku Mengidam

kihkih..


suami sekarang rajin mengidam...selalu sangat.....


pernah dalam seminggu tu tiga empat kali asek nak makan lempeng dan kodok..masak sambal ikan bilis dan asam pedas pon untuk cekodok dan lempeng..bukan untuk dimakan bersama nasi....daku oke je..sebab benda senang kan...jangan kau mintak buat pizza sudah la bang...tak mampu bini mu ni bang....


dan yang terbaru..nak makan jeruk mangga pulak..siap bawak balik mangga lagi suruh daku buat...i is ternganga...mano ponah buek...


dan cara yang paling afdal..ialah kol mak mentua...dia sendiri yang kol maknyee..tapi last-last pass kat daku jugek.....


mak mentua kata kene rendam semalaman....maka rendam la dalam air suam yang diletak garam semalaman...besok tu bau dia dah macam bau jeruk......lalu daku pon berbisik di dalam hati.. "macam jadi je".. kemain la jadi kan...padahal baru step pertama....


lepas tu kene rendam dalam air gula....mak mentua kata takde cuka pon tak pe...ni menantu mithali ni...asek2 mak mentua kata..kalau tak jadi, salah mak mentua gak ke...?..:p ...




ini yang dah masuk dalam bekas...ini mak mentua tak kata pon masuk dalam bekas mane....men ikot kepala sendiri je.....


dan malam semalam suami dah rasa sedikit... hampa kot..sebab mangga tu hancur....


n now..jeruk tu pon tak dipandang.... tak tau la suami ku nak try rase ke tak lepas ni.. mesti tak sedap kan...daku tak berani nak rase..sebab air gule tu kot..kang melantun-lantun lak gula dalam badan ni.....


sory babah.....lain kali ibu cube lagi ea....


p.s : tahu tak..tak suke betul border yang ada di sekeliling gambar tu....camne nak ilangkan ea...
Share:

4 komen:

ucupiza said...

la xjd ke,np jeruk tu ley hancur lk..

InaYusoff said...

sebab tak masuk cuka kot..

Chenta Ummi said...

wahhh suami mengidam. suami saya x mengidam tapi jadi lagi sensitif dan mudahsentap plak..

eheheh 1st time tersinggah ke blog ni.. nice blog!!! i like!

InaYusoff said...

hye chenta ummi...

hee...lain suami lain ragamnyeee kan.. ;p

:)