Followers

September 14, 2013

38 weeks : 23 November 2013

kalau dulu..tarikh tu adalah tarikh jangkaan untuk bersalin....lepas tu ditukar pada 7 Disember 2013 tapi sekarang..walau ape pon yang berlaku..mybeby kene keluar gak pada tarikh tersebut... i is happy!.. happy sebab lagi cepat la ibu dapat jumpe beby ibu ni... ;)


keluar awal sebab daku kan ada diabetes...semua ibu mengandung yang ada diabetes memang beby walau macam mane pon akan dikeluarkan pada minggu ke 38..


berdebau.. kalau ikot pada hari ini..lagi 10 minggu je.. pejam celik pejam celik tetibe je nanti dah ada kat Labour Room kot... -_-'


malam tadi bukan main lagi ibu diabetes ni makan durian..sampai 5 ulas rasenyee.. mula-mula jual mahal..tapi takleh tahan bila tengok asben dah mulakan operasi mengopek durian..last-last bersila sekali di sebelah beliau...hehehe..dan selepas itu punyela rasa panas kat badan..risau sangat..tegok air banyak-banyak...takot betul...usap-usap perut nak rasa baby bergerak ke tak...alhamdullilah..ada rase dia dok menendang...cume pagi ni bila check gula, resultnye 7.0mmol.. monangeh!.. bacaan gula yang okeh adalah di bawah 5.5mmol... :( .. hope beby takde ape-ape...ni kes menyesal kemudian tiada gunanyee...





Share:

4 komen:

Anonymous said...

puan... harap dimohon jagalah pemakanan... sebab kesan pada baby sebelum dan selepas dilahirkan. kesan pada kita pun ada juga... kalu tak jaga takut gdm bertukar jadi dm type 2. kalu bacaan sebelah pagi blood sugar dah tinggi risau juga nanti bacaan hbA1c akan terkesan kerana bacaan ini adalah bacaan blood sugar yg menentukan pengawalan dlm tempoh jangka panjang. moga puan tak perlu mengambil insulin. maaf saya memang kepoh.. sy pernah melalui 2 pregnancy sebegini.

InaYusoff said...

tenkiu puan..
saye amat hargai nasihat puan...

insyaAllah saya akan jaga makan..tapi dalam masa sekarang..memang nafsu nak makan tu membuak-buak..huhuhu..

saye dah amek insulin dah.. :( ..

hbA1c tu ape ye..saye dah try gugel sebelum ni tapi tak dpt maklumat yang betul..

ucupiza said...

kekna,tolonglah,jaga pemakanan tu,takot nanti baby kua dia besar,
tahan hawa nafsu makan tu kekna oi.
P/s : Adikmu yg comel *..*

InaYusoff said...

beby kuar besar lagi aku suka dik..comey je..
tapi taknak besau la sampai aku nak teran pon tak boleh...
hehe..

hawa nafsu ni kadang2 tak boleh nak ditahan..beby yang nak....kohkohkoh..

*degil betul kakakmu ni.. :p