June 11, 2013

Ragut

khamis lepas..
aku kene ragut..
masa tu balik dari check up..
berhenti kat traffic light...
traffic light merah time tuu..


tup tup cermin kereta sebelah kiri kena pecah..
dan danggg!..
handbag kene ambil...
aku cuai terlupe letak handbag kat bawah seat..
tapi itulah first time aku terlupe nak letak bawah seat..
tapi bak kata orang..kalau benda nak jadi dan dah tertulis bukan rezeki kau....kau sorok bawah seat pon..mungkin akan jadi gak...cume beza situasinye...


habes segala dokumen penting..
ic,kad bank,kad nikah...segala kad soping moping...
dan tragis sekali..
gelang akad nikah pon ada dalam tuu.. -_-' ..
menanges tak berlagu..


buku pink pon ada dalam tuu...
padahal esoknye tu ada appointment dengan hospital kajang..
tak pepasal menyusahkan aku dalam banyak keadaan..


dan dang lagi..
terlanggar kereta depan bila dah panik....
tapi nasib baik la kereta depan tu manusia yang baek hati..
dia keluar kereta tanye keadaan aku macam mane..
mati-mati aku ingat dia nak marah sebab langgar kereta dia..
alhamdullilah..moga ALLAH balas jasa baik dia..


dan aku pelik...
kereta belakang aku tak perasan ke time peragut tu dok menghimpit dan memecahkan cermin kereta aku?..
i is terkilan..
tolong hon je pon dah cukup untuk sedarkan aku or gabrakan peragut tuu.....
takpela...
lepas ni berhati-hati..
rasa taknak pakai handbag pon ada.. :)
rasa nak pindah balik kampong pon ada..


sampai sekarang aku still teringat-ingat..
lebih-lebih lagi time dok rumah sengsorang..
boleh menanges dibuat nye...


dan moga ALLAH balas balik ape yang kamu buat penyangak!..


Share:

4 komen:

.::WaNiE::. said...

kene kat area mana ni?

mujur ok

tapi memang byk masalah kene buat kad2 tu sume kan.

InaYusoff said...

@.::WaNiE::.

kat persimpangan bandar tun hussien onn babe..

tula..seb bek aku takde cedera ape..

Adiek Galcute said...

aku baru baca blog ko nie..semoga yg ragut tu terima balasan yg paling teruk skali. keje asyik nk mcuri je..cr keje halal mls..

InaYusoff said...

@Adiek Galcute

tulaaa..
kalau dah tulang kederat tu kuat nak menyentap beg aku tu..
pastu ada keberanian nak meragut..pergi la cari kerja yang besh-besh sikit...
pemalas betul dorang tuuuu....