May 27, 2013

Entry Tidak Seronok Untuk Di Baca ..

aku dah kene cucuk insulin sendiri....
jadi doktor yang tak bertauliah..
:(


sedey betul..


tak payah minum gula..just check darah je dah tau ada kencing manis..."SWEET" sangat kan diri aku ni..redha je la..semuanya demi mybeby...


kene tahan nafsu nak makan nasi lemak...mekdi..dan segala makanan yang super sedap!..


tapi pagi tadi dah terbabas makan kek cokelat..itupun satu dua sudu je..ke lebeh?..hiks....teringin nak beli glucometer tapi tak survey lagi...


beras faiza herba ponni pon da ada kat rumah..kita telan sajork la beras tu..takpe..semuanya demi Beby..sedap tak sedap belakang kira...


redha je la kan...


:)


*teringin nak makan spageti olio...boleh ke makan ea..tinggi tak karbohidrat dia..serik dah duduk hospital dalam pakej 3 hari 2 malam..
Share:

8 komen:

|| A r a W a n i || said...

eh mommy??
uolls ade diabetes ke??

InaYusoff said...

@|| A r a W a n i ||

ye uolls...
sian iolls kan..
;)



Hunny Kitty said...

sabo ye....semoga u n baby sehat2 belaka..semua pasti ok!

InaYusoff said...

@Hunny Kitty

aminnnnnnn..

redha je hunny..
kalau pk banyak..
lain penyakit lak muncul...

antalya said...

wahhh byknya gulaaaaaaaaaaa..jgn minum air manis dah. teguk air suam je bergelen2. pisang jgn dimakan.byk gula tu

InaYusoff said...

@antalya

tulaaaa...
aku neh bergelen2 air minum satu hari..sampai tandas pon dah jemu dengan aku..haha..asik shi shi je la yun....

pisang tu mmg dah blacklist awal2...
:)

Adiek Galcute said...

kena cucuk sndr ek..eh, mcmne ek..alamak..takut la

InaYusoff said...

@Adiek Galcute

a'ah dik..kene cucuk sendiri...
okeh je..
aku dah teror dah..
tak sakit pong..

ko g la wat check up..
tengok tahap kesihatan kita..