Followers

April 16, 2013

ibu to be . .

saye ibu to be..
insyaALLAH...

:)
kembang kuncup masa tulis ni..

hiksss

dah lame dah nak apdet kat blog..tapi tak dapat green light dari mohd pyan..isteri solehah kan..kena la patuh pada arahan suami..hiks..tapi family dan kawan-kawan terdekat serta kawan-kawan twitter dah tahuuuu..kawan-kawan twitter aku berapa kerat sajee..tu yang berani twit awal-awal..:) .. aku adalah seorang yang sangat tidak sabar nak bagitau semua orang...tapi kena beringat sikit...baby baru lagi dalam kandungan...kata orang, tak baik nak hebohkan..tapi bagi aku mewar-warkan lebih baik sebab boleh minta mereka mendoakan kesihatan dan kesejahteraan kita dan baby... :)

tapi mane yang perasan, aku sebenarnye dah letak dah benda alah ni kat bawah ni dari hari kedua tahu diri aku pregnant...


pregnancy week by week


sudah 2 bulan berapa hari dah.. :) kejap je masa berlalu...tup tup nanti perot dah besar..kemaen berangan..


macam mane tahu diri mengandung?..


opecoz la sebab dah lewat datang period...tapi tak boleh nak percaya sangat sebab period aku tak terator..dulu masa anak dara, selalu la dapat puasa penuh....kadang-kadang dua bulan tak datang...jadi macam malas nak check..tapi sebenarnye masa lewat seminggu, aku dah gatal check...tapi line nye SATU..maka frustla...jadi biar je la...


lepas tu dapat arahan kene g singapore....pergi je la..lagipun mungkin tak pregnant..jadinye tak berapa kisah kalau pergi..ye la bila pergi sane..kompom keje melasak je..kene buat itu buat ini....dan memang kat sane melasak pon..ke hulu ke hilir..pastu angkat air 5 liter kanan dan kiri tangan..memang selambe je la...tapi pelik sebab kenapa period tak mai lagi ni...perot dah macam sakit-sakit..macam sengugut... tapi keluarnye idak....


sampai la balik dari singapore...sampai-sampai je terus g farmasi...malam tu jugak check..tak menyempat betul...walau kata orang elok check pagi pagi tapi aku neh jenis tak menyabau....malam itu jugak check!!


resultnye mula mula satu line..hampa sehampa-hampanya...terus letak UPT tu kat sinki...kemas-kemas ape yang patot...dan bila nak buang UPT tu....sekali mata terbeliak............*terbeliak sangatlaaaaaaaa...kihkih

satu clear satu tak clear..


terus jerit ABANG!!..

terus keluar tunjuk kat mohd pyan..dia muka selamba je..macam tak percaya..diam jek..sampai aku tanye "tak suke nak ada baby?"... dia jawab tunggu esok..nak kompom kat klinik...jadinye kami pergi ke klinik bersama-sama esoknye...doktor pun mengesahkan aku mengandong...part doktor sahkan tu tak besh..sebab doctor macam tak excited..dia tak pandai nak suprisekan aku...kihkih..boleh la pulak nak doctor suprisekan ea..tapi mase tahu tu, rasa macam tak besh..sebab doctor tak pandai..


ini pulak result masa check dengan doctor..


alahan...


aku takde alahan...cume pening-pening sikit..sikit je..dia macam lalu macam angin sepoi-sepoi bahasa..lepas tu hilang....lepas tu aku macam tak percaya je pregnant..rasa macam nak beli lagi pregnant test..nak test lagi sekali sebab tak alah langsung....eh..macam memintak lak alah kan...hehehe....bila tanye mak n kak lang..mereka pun same..takde alahan...so mungkin ini keajaiban keturunan..hikhi..ajaib la sangat kan...tapi baru je dua bulan..tak tahu lagi 7 bulan 10 hari ape ceritanyeee..mudah-mudahan segalanye dipermudahkan dan mybaby sihat.....



itu je la nak bagitahu... :)


mohon doakan baby dan aku selamat... :)


Share:

21 komen:

EIKA said...

Tahniah dear :) take care taw.....

antalya said...

congratz beb. jaga diri n kandungan bebaik. selamat menempuh alam makyong

InaYusoff said...

@EIKA

tenkiu dear..
u pun jaga diri jugak..

InaYusoff said...

@antalya

tenkiu beb..

doakan aku yun..

i is takuit jugak ni..

Shizan Syafik said...

congrats ina.. :)

sarahhernyzar said...

kak... ko review kawen pn x buat lagi tup tup announce berita gembira.. tahniah kak... sgt happy dgr... dpt anak sedara baru... yeay! eh? aku lak excited.. pape pun jaga diri tau.. XOXO~!!!

Diyana said...

tahniah Ina (^_^)

InaYusoff said...

shizan : tenkiuu .. :)

sarah : hahaha..ko tengok la nanti..tak sempat nak tunjuk anak sulung..akak dah peknen lagi nanti..wahahah... :p

diyana : tenkiu diyana!..

Hunny Kitty said...

alhamdulillah..tahniah......take care tau

::Aja:: said...

tahniah...act masa saya awl2 mengandung smpai la dah hampir 7 bulan ni...mmg xde alahan apa2 pon...sampai konfius n terfikir mengandung ke x?hehehe....tp skang dh pecaya la sbb perot dh gemok xdpt nk sorok.hik

cha said...

bestnya. tahniah u :')

doakan rezeki i pulak huhu

InaYusoff said...

@Hunny Kitty

tenkiu... baek sayang... :)

InaYusoff said...

@::Aja::

hihi..
tu la kan..
susah nak percaye..
kene tunggu perot macam aja la baru puas hati...hehehe

InaYusoff said...

@cha

tenkiu cha..

insyaALLAH...rezeki cha n asben ade je tuu..cume cepat or lambat jek..

sabar ye..

WATIE said...

tahniah sis..bakal jadi ibu..saya xtau lagi bila..lum ada rezeki lagi 2 tahun menunggu..sob..sob..

InaYusoff said...

@WATIE

takpe ros..
insyaALLAH ade tu..

mungkin sekarang tanggungjawab pada anak yang tu kan..
tunggu abang dia besar lagi kot..baru kasi adik...boleh dia jaga..

:)

think positif yer sayang..

Dinda Iva said...

Assalamualaikum kak..
sorry lambat wish..dahlama xbukak blog...

ehehehehe
Alhamdulillah Rezki dariNya...
moga akak and baby sentiasa sihat yea...
love u...*hug*

TAHNIAH kak..jaga diri bebaik... :)

InaYusoff said...

@Dinda Iva

w'salam...

alhamdullilah..
tenkiu long..

insyaALLAH..
lepas ni rezeki along pulak..
amin...

along pon jaga diri..

Dinda Iva said...

InsyaAllah...
semua DIA dah aturkan..
hehehe

♥ Chacha said...

wahhh dah berisi dah ina. Alhamdulillah tahniah dear. jaga diri bebaik. Doakan kite plak ye. Amiinnnnn..

InaYusoff said...

@♥ Chacha

alhamdullilah.
tenkiu cha..

insyaALLAH..
ada tu untuk cha n asben..
amin..