April 25, 2013

Cucur Nasi Ikan Bilis

semenjak preggy ni malas betul nak makan nasi malam-malam...lagipon mungkin dah jemu tak tahu nak masak ape...asik-asik tumis asam, sambal goreng, sambal sotong, sambal sardin dan kicap...itu je la dok ulang..tak serajin masa mula-mula kawen...sambal daging dendeng, paprik, tomyam sume ku belasah masak hari-hari...itupun nengok resepi kat internet..;p..


satu hari tu baca blog izzatul azma .. nengok ade resepi cucur nasi ikan bilis..macam besh je..sebab kadang-kadang ada nasi berlebih..dan i is sakit hati nengok nasi tak abes...jadinye ade guna jugak resepi ni... =)


semalam la menerai cucur nasi ni...lagi dasat dalam nak menerai cucur nasi ikan bilis ni..nak menerai jugak tauhu sumbat ikan..nafsu hai nafsu...nasib baikla mohd pyan kata tak payah buat tauhu sumbat ikan..kita try besok saje... -____-' .. padahal ikan dah siap rebus....bertabah la nafsu..

yeay..inilah cucur nasi ikan bilis..


termasin la pulak..;p...nak kata kalau masin maksudnye nak kawen tu..idok le kan..dah kawen pon neh..tak tahu la ape sebabnye...tapi still boleh makan...ku suapkan juaaa masok ke dalam mulut.... =p ..


resepi boleh amek kat blog mama kasih safiyya ni --> izzatul.azma


aku sebenarnye panggil cekodok bukan cucur...



tenkiu laling ara sebab bagi resepi manggga sagu tu...nanti kalau rajin, iollss buat yer...jangan pedas sudah la nanti... ;p ...



Share:

4 komen:

ucupiza said...

kekna nanti buat menu ni kat kg ye..
lah dah rebus ikan tu,sekali cik pyan xkasi buat ke..

adik mcm nk try yg tauhu tu,tapi kunk adik yg mkn sorang2 kt uma..bek tak payh buat

|| A r a W a n i || said...

Aloh2 mommy..
No thnks la. Segan sebona eh.
Hahahhahaha!
Ok try.
Basoh dlu blender tu ya..
Kikikiki~

InaYusoff said...

@ucupiza

dia tak kasi buat..
sebab macam banyak sangat benda yang nak dimakan..

kang dia gak yang kene abeskan..tu yang dia tak sanggop.. =)

kekna nak buat hari ni kot..itupun kalau larat..

InaYusoff said...

@|| A r a W a n i ||

sogan napo?

tetibo sogan pulak..
hahaha..

baek ..

mmg kene basoh..
kang jadi resepi mangga sagu versi pedas punyee..