January 9, 2013

Alamak..Family Mentua Nak Mai Rumah!!!

dari facebook membawa ke blog..!..

semalam dapat mesej thru fb daripada biras bagitahu family mentua nak datang rumah time maulidur rasul....terus rasa nebes masa tu..dan terus apdet kat facebook...miahahahaha...tapi hide status daripada biras dan adik suami beserta suami sekali...malu la weh kalau dorang tahu aku nebes....tapi kalau suami baca blog hari ini..maka kantoila aku..bersiap sedia laa kene perli malam ini...


hamek la..sekali 63 komen..21 likes...!!..padahal yang lebeh mengomen berapa orang jek..lepas tu out topic lak tu.....hahaha..

suke korang kan aku nebes..

aku tak kisah bab lain..cume bab nak memasak untuk orang saje...dari dulu pun, kalau dah reramai kat rumah emak..memang aku hanye tolong tumbuk bawang saje...yang memasak adalah kakak-kakak...sekarang takkan kau nak menumbuk je time mak mentua datang kan ..ada yang kene tumbuk nanti....


dan ada benda yang aku nak beli untuk sempurnakan rumah..segan la eh, orang datang rumah , lepas tu rumah kita begitu..sampai bila nak jawab "ala..baru kawen..banyak lagi yang tak dapat nak beli"..kalau camtu sampai aku neh pindah rumah la kot tak berbeli...eceh..duduk pun tak sampai dua bulan,dah terpikir nak pindah rumah..hahaha..bincang dengan asben nak beli itu ini ..tapi dia tak setuju...dia kata nanti dulu...lelaki kan..ambil mudah sahaja...padahal ape-ape bab rumah, orang akan cakap nanti perempuan yang tak pandai nak kemas rumah...rasa macam nak beli sorang-sorang pastu balik terus suprisekan dia..tapi takot aku pulak yang kene suprise dimarahi lelaki...lagipon bak kata orang..dah kawen neh semua kena mintak izin suami..fening-fening...


semalam pon balik dari rumah..aku kemas bilik belakang sikit-sikit..semangat nak kemas padahal ujung bulan neh baru mereka datang..kau nengok betapa nebesnye aku neh...


takpela..harap segalanya OK....kita biarkan sahaja setiap detik dan minit dan saat berlalu dengan riang gumbiranya...:) ...






Share:

6 komen:

Rara Nasiha said...

rasanya sesiapa pun akan nebes kot kalau mak mertua datang rumah. boleh bayangkan i nanti macam mana pulak. hihi

Shizan Syafik said...

wahh.. gud luck ina

Diyana said...

have the same feeling before masa hubby ckp PIL nak dtg rumah.. kemas rumah bagai *pdhl bukan sepah mane pun*
nebes siap tnya hubby lg nk mkn ape nnti, luckily dia kata "kita mkn luar je nnti".. haha

beria nebes, smpi harinya PIL xdtg2 pun.. kitorg yg pg umah dorg 2,3 hari lepas tu... hahaha

InaYusoff said...

@Rara Nasiha

kan....
sila bayangkan rara...haha..
*gelak jahat...

InaYusoff said...

@Shizan Syafik

tenkiu dear..

:)

InaYusoff said...

@Diyana

hhaha...
tunggu jugek kalau2 asben cakap makan luar jek..ini nan ado pong!..

huhu..

terfikir jugek mane tahu tak jadi ke kan...tapi kalau tak jadi pon, mereka pasti akan datang jugak bila bila masa......jadi rasa nebes tu akan ade sampai bile-bile...hehehe