December 28, 2012

Baby

aku belum lagi diberi rezeki untuk merasa ada satu lagi nyawa dalam perot ini.. -_-' .. belum lagi diberi peluang itu...walaupun dalam entry sebelum ini ada bercerita perihal suami yang konon-kononnya mual-mual...belum sampai lagi detik itu..



seminggu yang lepas..khamis bersamaan besday diri sendiri...singgah carefour nak beli barang..terlalu depan guardian..terlalu depan rak UPT...dan terbeli...


balik rumah, terus mandi dan check...dan resultnye..1 Line sahaja..frust...tapi bukan frust sesangat...ini adalah normal rasanye bagi pasangan yang baru berkawin..gatal-gatal nak beli UPT..perasaan masa tu tengah-tengah..antara ok dan tak ok...

tapi..bila tang suami cakap camni..

suami : tadi bos abang tanye...da ada isi ke belum..abang jawab..tak tahu nak ca........

dia tak abes cakap lagi..aku dah potong..

aku : dah check tadi...takde... :(

terus aku dok teleku depan dia...minta maaf...sedeyh sangat-sangat masa tu rasanye..air muka dia pon macam berubah...ke aku je yang perasan camtu..satu malam aku moody...tiada mood...asek minta maaf je..tapi dia okeh..cool saje...tapi dalam hati dia aku tak tahu...

esoknye aku datang bulan..orang tak menyabau macam ni la...

dulu...
masa belum kahwin..
dengan umur yang kian meningkat..
aku dah rasa bagaimana perasaan mereka yang lambat kahwin..
diasak pertanyaan "bila nak kawen?"


sekarang...
aku dah tahu bagaimana perasaan mereka yang belum lagi dikurniakan cahayamata setelah bertahun-tahun kahwin...
sedangkan aku yang tak sampai dua bulan kawin pon, rasa sedeh dan serba salah..ini kan pulak mereka yang bertahun-tahun..


“Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat); dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi”.

(Surah Al-Anbiya’ : Ayat 89)


“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik; sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa permohonan.”

(Surah Ali-Imran : Ayat 38)













Share:

Ajari Aku | Anuar Zain


Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki
Rasa yang luar biasa
Untuk ku dan untuk mu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Kerna kau cahaya hidupku
Malamku tuk terangi jalanku
Yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku….

Mungkinkah semua akan terjadi
Pada diriku

Hanya engkau yang bisa…
Mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku….

[Hanya engkau yang bisa]
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti[Mengerti]
Semua inginku….

Ajari aku untuk bisa mencintaimu

Share:

December 27, 2012

Kompang Dipalu : Hari Nikah (Review)

Tarikh : 16 November 2012
Hari : Jumaat
Masa : 5.00 petang
Tempat : Rumah

nikah hari jumaat...mula mula tok imam kata jam 5.30 petang...jadi rileks je laa...jam 4 rasenye baru start mekap...tapi bila dah menginjak ke angka 5...tok imam dah sampai, tak sabar beliau nak nikahkan kami..miahahah.....ape lagi kelam kabut tepon bakal suami masa tu.....dan rupenyee bakal suami pon tak sabar nak dinikahkan...sudah ada kat depan rumah..wahaha..aku je yang rileks sangat....dengan tak pakai baju nikah lagi...oh man..memang kelam kabut...


nebes punye hal...habes berpeluh muka...menitik nitik peluh walaupun sebelum tu dah tuamkan ais kat muka....-___-' ...tak jalan juge petua tersebut...nak lap tak boleh sangat...sebab nanti abeslah kegojesan muka kuuuu....tekap sikit sikit sajeee....


aku tunggu dalam bilik saje....takde makne nak dengar lafaz nikah suami...tapi sebelum dinikahkan tok imam dan saksi dan along masuk bilik tanye setuju ke tidak nak kawen..opecoz la setujuuuuuuuuuuu kan......=p ...


fine..disebabkan dalam bilik, aku tak dengar pon lafaz nikah....dan akhirnya kami disahkan sebagai pasangan suami isteri dengan sekali lafaz....olololo..cam tak caye je abang oit....mesti banyak kali training kan....:)


peneman hidupku sehingga nafas terakhir..InsyaALLAH...


akad nikah : along yang nikahkan.. :)


mas kahwin empat puluh hengget tunai...tapi aku dapat RM50... :)


dapat gelang for batalkan air sembahyang...


lafaz sakinah ..


KAMI


aku takde mood nak apdet pasal majlis sangat sebab gambar banyaknye yang tak bape gojes...tolong kesian.. -___-'

Share:

December 26, 2012

December 24, 2012

1 Month 1 Week 1 Day

today itulah dia..sudah 1 Bulan 1 Minggu dan 1 Hari ...

lebih kurang 1 minggu dan 1 hari yang lepas..dapat sms dari suami...




=) ..

saya tidak mampu menjadi yang terbaik tapi saya akan cuba...insyaALLAH...


jangan kompius dengan ayat takmo marah2 itu...;) .. aku belum lagi dapat memahami laki sendiri lagi..sebab beliau memang jenis yang bercakap kadang-kadang tetibe volume meninggi..dia tak marah..tapi style dia memang macam tu.....aku je yang masih tak paham dia...tunggu sikit hari lagi..


Share:

December 20, 2012

Gluta Kojic Soap


disebabkan terpedaya dengan iklan di fb..maka dengan jayenye daku membeli sabun gluta kojic ni..


apatahlagi beberapa bulan sebelum berkahwin, jerawat dan jeragat naik dengan jayenyee....


yes..aku perlu lakukan sesuatu di wajahku untuk tatapan suamiku...miahahaha..ayat rasa nak muntah...


kalau wajahku menjadi sejelita fazura...aku akan apdet di sini yee...tapi kalau seburuk hantu kak limah balik kampong.. memang aku blacklist la produk ni...iklan nak gempak tapi kalau sabun begitu....memang same je la macam sabun yang lelain..baik beli sabun papaya yang baru beberapa hengget tuuu.....



Share:

December 19, 2012

Bahagi Dua

lama gila tak apdet..tak tahu la rasukan ape yang telah merasuk...ektibiti boleh tahan banyaknyee...tapi tak tahu la eyh ape yang terjadi pada diri ku ini..

nengok..sekarang neh pon dah tak tahu nak taip ape...

meh la daku persembahkan adik-adik iparku...


see..tak nampak macam daku kakak ipar kan.nampak macam pergi berjimba2 bersama rakan sebaya sajee..miahahaha...


bayangkan kenebesan aku dapat adik2 ipar yang dah besau2 macam ni..kalau kekecik lagi boleh la ko nak berkepit dengan dia..agah2...seom2..atleast boleh la ko tarik dia jadi peneman di saat kau blur...neh dah besau..ape yang nak ko berkepit..mahu rimas pulak adik2 ipar aku...


alhamdullilah..so far dorang okeh...lebih2 lagi yang sebelah aku tuu...dia macam paham kebluran aku...=p ..ajak baca majalah..suruh aku rest...hikhik....rajin!..


still rasa tak berapa nak serasi lagi...takpela..slow-slow..


orang cakap senang kalau kawen dengan orang satu negeri...tapi bagi aku sedikit terkejar-kejar kalau balik kampong...kene balik dua rumah sekaligus setiap kali balik kampong...bayangkan hanya ada sabtu dan ahad..dan kene bahagikan dua rumah..boleh jugak menjadi gaduh suami isteri..kalau takat jeling menjeling bagi isyarat "bila nak balik rumah mak niiii"..itu sudah terjadi pada ahad lepas...=p ... rasa SERBA SALAH tu menebal sangat...sini family mentua..situ family sendiri...


rindu zaman bujang yang boleh melanguk 24jam dekat rumah emak....







Share:

December 12, 2012

3 Weeks & 5 Days

3 minggu dan 5 hari hamba meniti alam perkahwenan..tapi satu review pon hamba tak buat...ampunkan hamba..hamba sangat malas sekarang....malas nak review.. -___-'


penyakit M besar kalau dah menyerang...apa pon memang tak boleh buat...lagipon sibuk bekerja..tak habis setakat di MAHA..sambong di Putrajaya puleks...penat yang amat....dan hamba bekerja di rumah dan di opis..dulu kerja di opis saje..sekarang di rumah pon kene berkerja..sangat penat wooo...tapi suke je....tapi dalam hati tak siapa tahu....hahahhahaha..


n now hari hari memasak...tolong percaya..dulu masa bujang..memang tak suke nak memasak...sebab dapur yang betul2 berhadapan dengan ruang tamu..nak kene mop afta memasak.. kalau tak, minyak satu rumah..lagipon untuk isi satu perot sahaja..tak berbaloi nak masak..better beli dari memasak kecuali teringin sangat...


makanan yang pertama aku masak untuk dia adalah mee goreng for breakfast tapiiiiiiiiii reject!..kesian hamba... -__-' ... memang sesudu je dia suap..lepas tu dia tolak....sentapmaknoks..


lepas tu kene tegur..tak payah masak banyak2..masak sikit je...yela duduk berdua..tapi aku masak macam empat orang makan..dah terbiasa kot..mak tak ajar masak sikit-sikit..mak kata biar banyak..jangan sikit..nanti ada yang tak dapat makan..


tapi alhamdullilah..makin hari makin sedap kot aku masak..sebab dia makan bertambah...konon laa sedap..ntah2 dia lapar dan ambil hati... :(


antara lauk yang dah dimasak sepanjang 3 minggu nih..

1) sardin
2) asam pedas
3) sotong goreng
4) kobis goreng
5) kari daging
6) sambal goreng ikan
7) sambal goreng ayam
8) sambal sotong
9) ayam masak kicap
10 ) sambal ikan bilis
11) sotong masak kicap


eh..sikit je eh aku masak...sardin dah repeat 3x..hihihi..tak tahu nak masak ape..sekali si dia suggest sardin...lagi la aku sukeeeee....senang punye kelije...lepas tu asyik-asyik sambal..orang melaka memang hantu sambal okeh....tak melaka la kalau takde sambal..#eh


dan semalam dia tetibe cakap dia loya-loya..rasa nak muntah..eh apekah..adekah..adekah...dia pandang aku..aku pandang dia..pastu masing2 senyum..gile perasan la kononnye aku neh mengandung, jadi dia yang mengalami alahan .....haippss...memang niat di hati rasa nak g beli UPT...tapi takot kecewa...eh..boleh terima akal ke kalau lelaki loya-loya tu maksudnye bini mengandung... =) ...


tadi blogwalking..ada beberapa orang blogger yang sudah pregnant!..tahniah untuk Puan Tqah , Puan Nora dan puan empunye blog ini MADLY IN LOVE..



Share:

December 5, 2012