November 26, 2012

Hai..Saya Puan Ina... =p

hari ni hari pertama bekerja setelah dua minggu bercuti...lemau je nak kerja..

pagi2 dah bangun..gerak kul 6.20..sampai opis kul 7.00...waktu bekerja WP2 (8.00pg - 5.00ptg)...awal satu jam..nak wat camne..nak mengelakkan jam..harusla awal bute gerak dari rumah...lepas ni nak amek WP1 (7.30 - 4.30)..tapi takot terlajak tido la pulek...

letak dulu satu gambar...

esok lusa kalau rajin...satu puluh gambar..kalau tak rajin, minggu depan ke bulan depan baru letak..



itula hasben kiteeee....;p ..ramai nau cakap aku sorok beliau..padahal beliau yang tak suke gambar diexpose...


notakakikerja::kene bertugas kat MAHA sampai ahad ni..jadi memang lambat le nak apdet pasal kawen neh....harap bersabau...
Share:

November 12, 2012

November 11, 2012

Soalan Untuk Akad Nikah

hewhew...
menakotkan....tapi sebenarnye bukan takot ..ia lebih kepada nervous tak dapat menjawab soalan ketika itu...



insyaALLAH, kalau tiada apa2, along yang akan menikahkan kami... :) ..insyaALLAH...



malam tadi along beritahu soalan-soalan yang akan ditanyee...dan aku yang pengantin perempuan pon akan ditanye masa akad nikah nanti....halahaiiiii....saye seorang yang darah gemuruh...takoittt nyeeeee.....


walaupun along da bocorkan rahsia..tapi haruslah ingat, kalau orangye dah darah gemuruh, suruh baca ABC pon mungkin sangkot...hiahia...



Soalan Untuk Pengantin Lelaki

Rukun Nikah
Rukun Iman
Rukun Islam
Istigfar
Mengucap


Soalan Untuk Pengantin Perempuan

Istigfar
Mengucap


dua perkara yang senang..tapi aku still rasa nervous....


mohon la aku neh akan cool pada hari kejadian.....




Share:

November 10, 2012

Bilik Pengantin





ini namenye teaser...maka ini saje la..mane boleh full view...

bilik pengantin neh DIY...tapi bukan daku yang DIY...ni gabungan kakak2 ipar..mereka yang buat..tapi pemilihan colour aku ade gak memilih samee....hikss..nak gak menyempil...

=p

lagi lima hari.... =)

Share:

November 9, 2012

Cuti

hye..saya dah mula bercuti..
ambil cuti 8 hari..tapi dapat 14 hari..
magic tak?.

=p

curi cuti deepavali dan awal muharram dan sabtu ahad...jadila 14 hari...

mohon mendoakan majlis berjalan lancar ye kengkawan..

saya sangat nebes !!


kalau adik saya bagi pinjam berukben dan laptop dia mungkin saya akan apdet..kalau dia kedekut, memang lepas kawen la saya apdet...

sekian..
Share:

Nuffnang Bagi Duit Kahwin

=p


=p..aku cashout akhir bulan sembilan..dalam minggu neh baru dapat..tak tahu hari ape.....sebab pos ke kampong..asal tanye adik je..takde katenyee...tapi rupenye dah sampai....


amaun adalah seperti di atas...sikit berbanding blogger2 yang lain....tapi itu jela yang mampu aku dapat dengan hasil berblog....hihi..sikit pemalas nak aktif sekarang ni....


tak boleh nak joli sebab duit ni memang aku khaskan untuk satu perkara di majlis nanti...


alhamdullilah...



notamintakpenjelasan : khawin or kahwin...mane yang betul?
Share:

Durian Crepe

selalu nengok orang apdet kat facebook, kat blog, kat twitter pasal durian crepe..maka nafsu nak memakan durian crepe neh sangat le membuak-buak..siap gugel lagi resepinyeeee..macamkan nak buat sajee.. =) ..nampak macam senang...tapi tahun bila nak buat pon tak tahuuu..


bila nak buat tahun bila pon tak tahu..jadi membising la daku di facebook dan membising jugak dengan kengkawan....


dan akibat daripada membising tersebut, maka mama zerin dengan bermurah hati menolong daku untuk memuaskan nafsu makan tersebut...yeayyy...ada delivery durian crepe area rumah beliau!..yeay lagi sekali!!.....teruja...


RM 10 untuk 5 ....



Rasa?..biasa biasa je kot..hehehe....hehehe..takde la sedap sangat....ke aku dah bukan penggemar durian tegar....


:: sakit kepala la pulak pas makan durian crepe neh... adoiyaiii.. ::
Share:

November 7, 2012

Mak

aku ingatkan nak balik kampong sabtu petang..nak settlekan dahulu barang-barang kat rumah sewa sekarang..angkot semua barang terus ke Cheras..taknak tinggalkan ape2 kat rumah lame...tapi bila call mak.....ini yang dijawabnyee..

Mak : itu yang kau pentingkan..taknak tengok bilik kau ni cemane?..

eh..fine fine...tetibe dapat rasa yang mak stress pasal bilik pengantin..rasa kesian sangat...

maka aku akan balik sabtu pagi dan berusaha untuk menghantar barang-barang ke cheras setiap hari lepas habes waktu bekerja [jika rajin] ... ;p

apdet ntah ape ape kan..tapi nak apdet jugak..

KESIAN KAT MAK..dan memang dah rasa nak balik kampong cepat-cepat..

cepat la hari berlalu...





Share:

November 5, 2012

11 Hari Lagi

sekejapan je masa berlalu..pejam celik makan pejam celik makan...rupenye lagi sebelas hari nak bergelar PUAN... =)



acik nebes nyah..



tanye la sesiapa pon..pasti akan nebes kot..kalau jawab tak nebes itu, makanye menipu laaa..nebes sampai terbawak-bawak dalam mimpi..mimpi tok kadi tanye macam-macam soalan kat aku..tiga empat soalan kot...miahahaha..mengalahkan aku lak pengantin lelaki.......



rumah sewa dah dapat...area cheras...bapak jauh kan...takpela..anggap je ini pengorbanan aku untuk suami tercinta...anggap je setiap kilometer aku pergi kerja tu aku dapat pahala kerana berkorban untuk suami..dan aku nak dia anggap aku penat balik kerja jadi tak payah nak masak...jadi kita makan kat kedai sahaja...=p...tapi itu tak mungkin terjadi...aku berazam nak masak even maggi telur letak cilipadi slurrppp semangkuk pon dah okeyh kot abang....hikhik...*melampau....




sekarang ni cik abang dah masuk rumah tu..dan aku pun dah start mempacking...mungkin dalam minggu neh nak angkot katil dan lemari ke sane...eh..bukan duduk sane, tapi hantar barang saje ke sane....tuannye masih di selayang...



dan nebes ku juga berkaitan bakal family mentua..adakah aku dapat menyesuaikan diri dengan family beliau?....ufff....takot dengan airmuka yang memang semulajadi MASAM ni mengundang pelbagai cerita....takot nye la hoii....da le diriku tak pandai nak memasak...tak pandai nak bergaul sangat...adoiyai takot kuasa dua dah neh.... =( ...



melampau lampau la pulak apdet di pagi hari sedangkan kerja banyak...sudah la minggu neh minggu last bekerja..lagi mahu mencuri tulang apdet blog... =p



kita buat keje dulu ea..!..


~ending entry yang tak semenggah...hewhew...



Share: