September 25, 2012

silent reader

ahad lepas ambil kad kahwin..

kad kahwin yang ditempah kat hentian kajang.. :p

sesampai je kad kat tangan aku..memang aku check..lantak la even dah siap print ke ape ke..check itu harus...

dah masuk kereta

myJZ : okeh ea kad...pasni jangan nak tulis kat blog kad 28 sen la..ape laa...

aku : ????

aku : baca ea..ingat tak baca dah.... *senyum simpul aku..hahaha

dia : baca la...dah lame dah baca tapi tak cakap je...

aku : tapi tu tak mengata kan..tak mengumpat kan...hahahahhaa


hahaha..kantoi la oittt aku mengata dia kat blog..

maap beby...muarhahah..dan dan beby...


eheh..sebenarnyee...bilekah masa yang sesuai nak edar kad kahwin neh??...
Share:

September 24, 2012

Contest : HB for Free






jum join satu contest neh...

senang..

tak payah nak tag kengkawan..

aku kalau contest kene like facebook ke ape ke..memang tak layan..apatah lagi kene tag kawan untuk buat...lagi la menyampah..sebab aku pun serba salah bila orang tag aku untuk buat contest tapi aku tak nak buat...


k la membebel la pulak..


kali ini blog b2b 'MADLY IN LOVE" buat contest yang lebih kurang macam giveaway...


syarat2nye :-

1) jadi follower Madly in Love.. [done]

2) Buat Entry berkaitan contest neh ... [sedang buat]

3) Tinggalkan komen kat entry tersebut.. [selesai je..terus aku komen tinggakan segala ape yang dia mahukan]


itu sahaja...

tarikh tutup : 30 September 2012

nak join?


sila click SINI


tenkiu!..


eh..dan keputusan akan dibuat oleh random.org ..


hadiahnye seperti gambar kat atas tuuuu...


A Free Fabric Hand Bouqet



notamintakaki : aku de masalah untuk linkkan gambar di atas kepada blog empunya contest.... :( ...susah betul la setting tuk blog baru neh..tak sukeeeeeeeeeee!!!...














Share:

September 18, 2012

Kasut Nikah..Perlu Ke?

tahukah kamu semua...
ecehwahh..

tahukah kamu semua bahawa kasut nikah tidak tersenarai langsong dalam pemikiran aku dan checklist aku....

tahukah anda?..

tahukah sangat laaaa hey!....

aku nikah kat rumah...nak buat kat masjid pon, ada orang tu takot suara dia bergema satu kampong...konon feeling pakai mic mase nikah...=p ..padahal tak pun...

dan disebabkan nikah kat rumah..jadi aku tak terfikir pasal kasut nikah..jadi sekarang neh baru terfikir perlu kee kasut nikah?..

mungkin perlu sebab :-

1) nak menghantar kaum keluarga belah lelaki ke luar rumah setelah settle majlis nikah..takkan nak berkaki ayam pulak atau rembat je mane mane selipar....

2) mane tahu nak bergambar kat luar rumah...maka kasut itu diperlukan..

3) bukan takat nak bergambar kat luar rumah..atas pelamin dalam rumah pun, perlukan kasut jugak....takkan nak nampakkan kaki togel aku yang tak berkasut dalam gambar....jadi nampak nau diperlukan kasut nikah...

4) dengan membeli kasut nikah ini, maka koleksi kasut aku akan bertambah....yeay..ini yang paling perlu sangat untuk mencari kasut nikah....weeehuuuuu....


jadi....dengan ini..aku kene gigih cari kasut nikah....yang simple sudahla kan...


::kasut hantaran masa tunang pon, tak jejak tanah lagi::
Share:

Kahwin Vs Kerja


dah lame aku rancang nak jumpe kakak andam minggu depan..
nak pilih baju mane untuk majlis aku...

tinggal tak sampai dua bulan pon..
baju pon aku tak pilih lagi..
walaupun pada awalnye dah pilih baju yang di bawah ini..



tapi tak berkenan..
sebab kena pakai inner..
sudah tentu lengan perkasa aku menonjol nanti..

jadi kalau boleh nak amek baju lain..

nampaknye ape plan aku tak menjadi..
tetibe kena kerja pulak minggu depan..
tolong la..
aku memang taknak pakai baju tuu...

tapi bila dah jadi camni..
macam kene teruskan je pakai baju tu..

sedeh dan stress...

ntah bila la aku dapat settlekan hal kahwin aku..

tapi kerja pon same penting kan..

haha..ada je dugaan kalau aku nak pilih baju lain..


::sebenarnye aku stress gile babeng!::


Share:

September 14, 2012

Teman Pengganti Black ft Malique

Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama


Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Ulang *

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti


http://www.liriklagumuzika.com/2012/06/lirik-lagu-teman-pengganti-black-ft.html
Share:

September 13, 2012

Ekonomi Selepas Kahwin


tetibe je rasa nak apdet tentang ini kat blog...benda yang berlegar-legar kat fikiran aku sejak kompom nak kawen neh...



sesiapa sahaja mesti terfikir tentang ekonomi selepas kahwin...risau tuh mesti ada kan....dulu fikirkan perot sendiri je..makan tak makan, takpee...selepas ni, kalau tak rancang kewangan bebetul, dua perot kelaparan lalu kurus dengan cara tak sihat walaupun kurus itu adalah idaman aku...



:)



minggu lepas..myJZ tetibe dok cakap pasal kewangan kami selepas kahwin..dia risau tak dapat bagi aku kemewahan...eceh..kemewahan ape sangat la yang aku nak kan...asalkan cukup makan pakai..boleh hulur mak duit setiap bulan...lepas bayar Orange..lepas bayar bil-bil..lepas bayar sewa rumah..itu sudah cukup...



siapa kata aku tak risau...risau..kami berdua bukan orang kaya...bukan kerja yang gaji 3k seorang...takot pasal duit, kami berdua bergaduh...ye..myJZ sendiri ingatkan aku..."jangan pasal duit, kita bergaduh"...insyaALLAH, aku bukan perempuan yang nak suami simbah aku dengan emas permata....cukup la kalau kau suami yang BERTANGGUNGJAWAB...bukan harap aku seorang sahaja...



kami merancang..merancang nak tubuhkan satu tabung khas..everymonth rm50 sorang masuk kat tabung neh...orang kata duit kecemasan...waaaa..jangan la ada yang merancang merompak rumah aku lepas ni...-____-'



dan ada orang kata, lepas kahwin, insyaALLAH ada rezeki untuk mereka yang baru berkahwin....perkahwinan kan salah satu yang digesakan dalam ISLAM...jadi insyaALLAH...rezeki itu pasti ALLAH S.W.T akan bagi...cume mungkin dalam bentuk yang berbeza....



^____^




Share:

September 10, 2012

Kad Kahwin | First Draft Yang -______________-



tetibe pulak kami ni same mak.....mane buleyh kawen kalau adik beradik!!...

sampai camtu sekali mereka tak alert...even dorang betulkan hari tu jugak dan emelkan draft hari tu jugak..tapi tak salah kot kalau aku apdet kecuaian dorang ni...benda simple je pon boleh salah..kot iye nak cepat...


dan ada satu lagi kesalahan...wuwuwuwuwu...


kesalahan pada PETA...


hmmm..takpela..just minor kesalahan....sepatutnye berhampiran dengan rumah daku ada MASJID...tapi dalam peta dorang, takdeeeeeeeeeeeeeee....


takot nanti orang tersalah majlis pulak... -___-'


::aku blurkan segala jenis maklumat diri sebab dunia sekarang neh macam-macam...::




Share:

September 7, 2012

September 6, 2012

Satu Persatu Hampir Selesai ..

pagi semalam..memang pagi...dalam jam 9.30 pagi...

panggilan masuk....

dia : tarikh kita bile?..
aku : ... nov

mesej masuk ...

dia : bagi name penuh siap binti cepat!..
aku : "taip name penuh"


heehe...rupenyee,beliau settlekan kad kahwin semalam..pepagi lagi dah bertenggek kat kedai tersebut...dan sekarang tunggu vendor tu emelkan draft untuk proses seterusnyee..alhamdullilah.. :)


dia tempah kat SINI



::aku tiada hak nak pilih design mane..colour ape...semua dia pilihkan...hahahah....dan sebenarnye dah lari dari tema...wahahahha....::


gelak je pilihan yang aku ada sekarang... ;p


Share:

September 4, 2012

Peta Kahwin ... Berpinau Biji Mata Ni...

kahwin bulan sebelas..baru sekarang nak terhegeh-hegeh buat kad kahwin...hehehe...


jeles nengok ciksusu yang dah siap kad kahwin dan dah mula edar dah pun..padahal tarikh kawen sameeee....tercabar saje rasa..... -__-"


sabtu lepas dah pergi mencari kad kahwin...tapi tunang semedang tak berkenan ape yang aku berkenan...balik balik nak kad 28sen yang dia survey kat hentian kajang... :( ...agak tekanan hari tersebut...memang menarik muka jeee...stress tahu tak???..kalau boleh nak cari yang dekat2 dengan kampung..senang sebab mungkin vendor kad kawen dah tersedia peta area kami..so takyah nak pening2 sangat nak fikir dari tol segala bagai...


sekarang ni aku buat keputusan,disebabkan dia nak sangat kad 28sen hentian kajang dia tu...maka semua urusan kad kahwin neh aku serah pada dia..tapi bab peta boleh la pulak suruh daku.....grrrrrrr.....


pening nak buat peta....dah le aku neh blind road...dari tol pedas nak ke rumah pon boleh kompius time nak lakar peta...terus migrain semalam... :(


semalam dan hari ini adalah hari membuat peta di opis...ampunkan daku bos.. ;p




see...betapa bercelarunye kan.. :(


::dugaan bertunang neh hebat sangat..kuatkan hati!::

Share: