June 30, 2012

Kompang Dipalu : Baju Nikah

sedang pening..nak pilih mane satu untuk baju nikah..

tolong boleh?..



kalau pilih warne gelap tu..macam tak sesuai pulak dengan myJZ..eceh macam le putih benau kulit aku^____^ ..

kalau yang warne cream tu..rasa macam dah biasa...saje je kasi adjust dengan kain lace tuu..eh kain lace ke tuu..kompius dah..

Share:

June 27, 2012

Malam Tadi Mimpi Dapat Duit Banyak...Wang Besar..Wang Besar..

rajin nau lak ari nih nak berceloteh kat blog.. :)

malam tadi mimpi dapat duit..banyak..dalam RM400++..suke mak..tapi dalam mimpi je..kawan bagi..selamba badak je dia bagi..RM400++ tu bagaikan 4 hengget je...suke je hati masa mimpi tu..macam macam la fikir nak beli dengan RM400++ tu...

pastu pagi tadi bangun, rasa macam tak sedap hati..pernah baca kat blog sepet88, kalau mimpi duit , ada makne yang tak seronok la tuu...

jadi pergi la menggugel..aku neh kaki gugel..ape2 hal pon..gugel sajer..


Makna Mimpi :-

1)  Mimpi Gigi Tanggal -  Kematian Orang - Orang Terdekat

2) Mimpi Dapat Rantai / Orang Memberikan Rantai - Memiliki Pasangan Yang Setia

3) Mimpi Tidak Berpakaian atau Berbaju Seksi di Khalayak Ramai - Akan Mendapat Malu

4)  Mimpi Pinggan Mangkuk Pecah Berderai - Menghadapi Masalah Dalam Pekerjaan

5) Mimpi Mendapat Duit - Akan Ditimpa Penyakit

6) Mimpi Dalam Rumah Penuh Najis - Akan Mendapat Rezeki

7) Mimpi Seseorang Meninggal - InsyaALLAH orang tersebut panjang umur

8) Mimpi Tentang Kucing - Rumahtangga Akan Bahagia

credit to : http://sam-puansyurga.blogspot.com/2010/12/tak-kenal-maka-tak-benci-dan-tafsiran.html

tu diaaaa..mimpi dapat duit banyak adalah bakal mendapat penyakit...:(

sekarang neh pon tengah berpenyakit...penyakit gatal-gatal...satu muka gatal pastu badan sikit-sikit..bergaruk saje...mintak-mintak inilah penyakit yang ditafsir dari mimpi tuu..bukan penyakit lain....

tolong doakan aku sihat..nak kawen neh kene sihat sentiasa..tetibe!.. :p




Share:

OST Dejavu Di Kinabalu | Lirik Butterfly by Melly Goeslaw Feat Andhika Pratama

Ketika waktu mendatangkan cinta
Aku putuskan memilih dirimu
Setitik rasa itu menitis
Dan semakin parah

Bisa ku rasa getar jantungmu
Mencintaiku apa lagi aku
Jadikanlah diriku
Pilihan terakhir hatimu

Reff:
Butterfly terbanglah tinggi
Setinggi anganku untuk meraihmu
Memeluk batinmu yang semat kacau
Karna merindu

Butterfly fly away so high
As high as hopes I pray
To come and reach for you
Rescuing your soul
That precious messed up false me and you

Jalan ini jauh
Namun kita tempuh
Bagai bumi ini
Hanya milik berdua

Biar ku berlebihan
Dekatimu
Namun ku tunggu

Repeat reff


Share:

June 26, 2012

Kompang Dipalu : Kursus Khawin



yeay..next week pergi kursus kahwin..


nak settle satu satu..nak kasi lega sikit bernafas..sebab sekarang bila teringat ape yang tak disiapkan lagi, nak menangis pon ada.. T____T..kenapa aku tak sekreatif b2b yang lain..kenape..kenape?.emo la plak..kihkihkih..


daftar online saje di SINI .. hope penceramah nye besh...hope aku tidak mengantuk..hope aku tidak buhsan..banyak benau hope nye...
Share:

June 25, 2012

Mari Kurus

hari ni hari gaji..
saye pergi makan mekdi..

sekian pantun dua kerat..

;p

sebelum makan mekdi pergi menimbang berat badan..memang dah syak akan naik sebab duduk kampong, makanan lazat-lazat..lepas makan, pergi tidor..bangun makan lagi...haiyaaaa.....

dan memang naik pon... T_____T ..benci..benci tapi makan tak hengat dunia..

pastu gatal-gatal search diet atkins....

tak terikut kot diet atkins neh..tapi hendak seribu daya...taknak seribu dalih..jadi berdalih-dalih la aku nak diet neh..tapi seronok nengok dorang boleh kurus. :)..tiada yang mustahil dengan diet atkins neh....

agak-agak mampu tak aku nak kurus neh!..

masalah paling besar sekali adalah lengan terchenta...belum ape ape tang lengan dah naik dulu....kalau beli baju, benda pertama kene nengok dulu adalah tang lengan..tensen je kalau dah minat baju tu pastu tang lengan lak problem..


see..walaupun muka comel..miahahaha..tapi tang lengan tu buatkan aku down je.. T____T..

jadi harus bagaimana ni sih...kuatkan semangat la kot berdiet...ke hangat-hangat tahi ayam je aku neh...



Share:

June 23, 2012

June 19, 2012

hang (read : heng)

bb ku hang..
blackberry taw.
bukan beby ku hang..
;p

selalu okeh je..
pas cabut bateri semua.
dia okeh balik..

tapi neh dah doploh kali cabut bateri..
still hang lagi..
geram..

suke blackberry..
sebab senang....
senang tu bia aku sorang je yang tahu..
;p

tapi neh la satu masalahnye..
hang saje...

syahdu je kan..
nengok ada notification bbm,fb masuk..
tapi takleh nak buat ape..

same gak dengan mesej..
takleh baca...

kalau call je boleh pikap..

kalau macam tu lagi baik pakai nokia 3310 sajeeeee..
Share:

June 17, 2012

Kompang Dipalu : Katering

dalam entry sebelum ni masih lagi tak kompom samada nak masak sendiri atau upah katering saje...

dan sejak dua tiga minggu lepas ada ura ura nak katering saje..masing masing dah malas...bak kata nenek sedara..orang pemalas je gune katering neh..hikhik..

akhirnya hari ni dah kompom untuk guna katering saje..dan harganya sangat sangat sangat murah...

aku cakap murah sebab dalam pakej katering tersebut:-

Lauk

1) Nasi Putih & Nasi Hujan Panas
2) Ayam Masak Merah
3) Kari Daging
4) Pajeri Nenas Berempah
5) Ikan Kering + Sambal Belacan
6) Air Anggur
7) Ulam-Ulaman

Cuci Mulut
1) Tembikai

Air
1) Anggur

Lauk Pengantin
1) Ayam Golek
2) Udang
3) Telur Puyuh
4) Siakap 3 Rasa
.................. ada lagi yang aku tak sempat nak salin..

Khemah
1)Khemah Pengantin (1)
2)Khemah Tetamu (4)
3)Khemah Buffet (2)
4)Khemah Penyambut Tetamu (1)

dan Kendarat disediakan sekali...

nak tahu berapa harga yang dia tawarkan..RM 10 / pax...kira siap semua la...dari lauk sampai ke khemah dan sampai le ke kendarat...murah sangat..rasa lega yang amat...satu part yang betul betul dah settle..legaaaaaa.......


weehuuuuuuuuuuu....


Share:

June 15, 2012

Kaki Novel

baru je beli novel online.
penghantaran percuma...
bila jadi ahli dapat lagi potongan harga yang istimewa...

kalau aku ada duit berkepuk..
105 novel dalam tu semua aku beli..
kalau berkepuk..neh tak berkepuk..

jadi beli satu dulu..

aku beli novel ini..



Sinopsis:

Sejak pulang dari luar negara, Qarissa menjadi semakin lupa diri. Tingkahnya yang sering saja di luar batasan dari hari ke hari itu nyata menimbulkan kebimbangan di hati Dato’ Rashid. Khuatir Qarissa bakal terpesong dari landasan agama, Dato’ Rashid bertindak menjodohkan Qarissa dengan Zafril, pekerja kesayangan yang juga merupakan anak kepada arwah rakan baiknya. Walaupun Qarissa membantah keras, Dato’ Rashid tetap dengan keputusannya kerana dia yakin Zafril mampu membimbing Qarissa menjadi wanita yang lebih baik.

Bagi Zafril, Qarissa adalah cinta pertamanya. Walaupun gadis itu selalu bersikap sombong dan melayannya dengan buruk, namun kuasa cinta mengatasi segala-galanya.

“Saya tahu awak tak cintakan saya. Tapi percayalah, saya akan jadi suami yang terbaik untuk awak lepas kita kahwin. Saya tak akan kecewakan harapan papa awak pada saya. Saya tahu papa awak nak saya bimbing awak jadi isteri solehah. Dan saya akan cuba laksanakan tanggungjawab tu sebaik mungkin….” – Zafrril.

Bagi Qarissa pula, mana mungkin lelaki yang hanya tahu menyakiti hatinya itu boleh membahagiakannya. Namun semakin lama, hatinya semakin terpaut dengan keikhlasan yang ditunjukkan. Lantas, lamaran Zafril diterima dengan hati yang separuh rela.

Baru saja Qarissa mahu mengecap kebahagiaan yang selama ini dinanti-nantikan, muncul pula insan lain yang memusnahkan segala-galanya. Zafril menjauh akibat fitnah. Qarissa pula menderita atas dosa lampau. Lantas, untuk apa lagi ditagih cinta yang telah hilang? Jika berpisah adalah jalan yang terbaik, Qarissa sedar dia hhttp://www.blogger.com/img/blank.gifarus reda.

“Risa mintak maaf, mama. Tapi Risa perlukan masa. Risa dah tak boleh berdepan dengan Abang Ril kalau dia sendiri dah bencikan Risa….” – Qarissa.

Masih adakah sinar kebahagiaan untuk mereka sekiranya kata maaf seperti sudah tidak bermakna apa-apa lagi?



WEB KAKI NOVEL -> KAKINOVEL.COM
Share:

June 14, 2012

"Saya Nak T-Shirt Bride & Groom Tu"




hoyeah..
saye nak tshirt tuu..nak jugak..nak jugak..kihkih..


Korang nak jugak?..

ada syarat-syaratnyee...


- Bakal B2B / Ex-B2B (ehem...i b2b)

- Follow blog As,blog Sponsor & Like Facebook Sponsor (wajib.!) - (DONE!)

- Buat 1 entry bertajuk " Saya Mahu T-Shirt Bride & Groom Tu" - (DONE!)

- Copy paste gambar dan letak kan di entry tersebut dan link ke blog AS(wajib.!) - (DONE!)

- Sila tinggalkan emel & link entry di ruang komen di entry AS

Tarikh Tutup : 01/07/2012

jum join!
Share:

Kompang Dipalu : Permudahkanlah

nak dekat sepuluh kali dok tekan new post neh tapi tak tau nak taip ape..bukan tak tahu nak taip ape tapi nak menyusun ayat tu sangatla malas malas malas....


tiap detik dok risau je pasal majlis....dok risau je, bertindak tidak aku neh..sebab aku rasa macam aku bertindak sorang sorang je...yang myJZ dok sibuk bekerja..dari pagi membawak ke malam..kurang kasih sayang aku dibuatnyee...T__________T...


kadang kadang ada gak membebel kat dia pasal hal majlis neh..bila nak pergi kursus kawin...bila nak tempah baju nikah..jawapannye..tunggu bulan tujuh, sebelum puasa..baju nikah lak boleh dia cakap sebulan sebelum majlis..gasak dia la hey....mungkin yang jahit baju melayu dia tu sedara mara dia..gasak ah.yang penting part aku settle..lelaki selalu amik mudah kan bab macam neh..geram den..


da le baju bersanding dan bertandang semua aku sorang je hegeh2 nak pilih ape semua...tak dapat nak kompom dengan dia....sekarang neh dok fikir nak bincang balik dengan kakak andam untuk betul2 pilih baju mane yang nak bersanding dan bertandang...mane boleh aku sorang je pening, nak kawen nye aku dan dia..dah tu pening aku sorang sorang...tak boleh tak boleh..pening biaq same-same...




cakap pasal pening..aku pun pening pasal baju nikah..dah le sengal betul aku neh dok pergi pilih kain ela untuk nikah warne biru gelap macam ke kelabu (fikir sendiri la warne dia camne....:p).tapi macam colour baju bridesmaid kat atas neh..bukan yang pengantin tuu....tak penah kot dibuat orang lg..aku je lain seket pesen.ke dah ada orang buat tapi aku tak penah nampak lagi.....rasa macam nak pergi beli kain ela warne lain pulak tapi myJZ kata tak payah membazir..pakai je ape yang dah beli...tu la..kan aku dah cakap tadi..lelaki memang amek mudah@senang je..malas nak pikiaq la tu...tapi aku tiap saat dan detik fikir pasal baju nikah neh...letih sangat rasenyer berfikir...


okehla..nak sambung berfikir.....haiks....


tolong permudahkan urusan kami YA ALLAH....
Share:

June 13, 2012

June 12, 2012

Rempit | Saya Bukan Adina Sempit

hari pertama merempit..setelah hampir tiga tahun tak merempit..

rasa lain macam sangat...rasa berangin...berangin yang original tapi udara yang tercemar..selalu angin air cond je rasa...dengan rasa luas semacam...takde dinding dok lindungi...fuh.memang semacam la aku rasa....


kalau naik kete, tekan minyak sikit..kompom dah kedepan sane...neh aku rasa macam lambat nau lak motor neh...rasa tercabar bila kereta dok potong aku yang hanye merempit neh...rasa lain macam bila kene menten kat tepi..takleh nak ke tengah sangat..memang lain macam laaa....fuhhhh...


tolong la doakan supaya empat hari ini aku dapat merempit dengan selamatnye....tak kompiden sangat la...aminn..



aksi sebelum merempit..fotogedik wif myIsha.......
Share:

June 11, 2012

June 6, 2012

Praktis....Konon La


ini praktis kalau ada anak kembau...takpun yang lahir tahun same...miahahha..konon produktif sangat lee....



ini lak praktis kalau anak berderet setahun sekali.....phewww......


mahu kurus aku kot..ke makin mengembang...tungguuuu...

Share:

June 5, 2012

Kami Tunangan Orang...Yeay.


yeay sangat la... :)

alhamdullilah..akhirnye kami bergelar tunangan orang pada umur sebegini..kihkih..macam dah tua sangat untuk bergelar tunangan orang kan..

selamat bertunang babe..same-same la kita menjadi tunangan yang baik..


plish jangan kawen tahun ini ye...ini pesanan yang dah berpuluh kali neh..hahah..



aku bagi bloom sikit kat gambar neh sebab aku nampak hitam kat gambar original..ape ingat korang je pandai nak lawa dalam gambar..aku pun samee.....hihihi
Share:

June 3, 2012

Darah Manis

betul la kata orang...kena jaga diri time berdarah manis neh.. :)


hmm...tapi kalau benda dah nak jadi nak buat camne kan...


takpela...redha je la..


mungkin ada sebab ape yang berlaku semalam...


*badan sakit sakit..


:(
Share: