April 30, 2012

BERSIH 3.0...Apa Dapat?

sesape yang pergi perhimpunan BERSIH 3.0?cube cerita kat aku ape yang korang dapat bila sertai perhimpuan tersebut..cube cerita...dapat ape weh????????...hangin gile aku bila perhimpunan yang takde makne langsong neh diadakan...menyusahkan orang sajeeeeeeee.................lebih baik duduk rumah goyang kaki tengok tv lagi baek dari sertai perhimpunan yang memalukan negara!




bangga ke dapat berarak dengan pakaian kuning dan memperjuangkan matlamat yang aku sendiri tak nampak akan dapat dicapai dengan cara macam tu.....tak terasa bodoh ker mereka yang sertai perhimpunan tersebut....mengganas tak tentu pasal...pergi serang anggota polis....BODOH!!..korang susah payah, AMBIGA melarikan diri..kahkahkah..kelakar weh...korang memang diperbodohkan laaaa....!!



opsss..jangan marah...




mungkin korang rasa tercabar kot duduk di negara yang AMAN neh...nak rasa macam mane berada di negara yang kucar kacir.....tercabar kot....tak paham aku dengan rakyat Malaysia yang tak tahu mensyukuri ape yang mereka ada...orang melayu tolong paham eh yang anda sebenarnya sedikit demi sedikit tanpa sedar mahu mengurangkan hak orang Melayu di tanah sendiri...tolong SEDAR...




yes!!..aku memang tak tahu ape permainan POLITIK sekarang dan sebenarnye aku tidak mahu ambil tahu langsung sebab takut DOSAku bertambah apabila bercakap mengenai perkara yang aku sendiri tidak tahu kebenarannye..kadang-kadang teringin nak tanye kengkawan yang anti BN neh...korang dapat info daripada mane?.. sampaikan boleh terang-terangan memberi pendapat tanpa fikir akibatnye di laman terbuka..bangga aku dengan mereka neh yang tak takut pada undang-undang... :)




tolong bentangkan pada aku maklumat yang sahih dan benar malah boleh diyakini untuk aku yakin sertai BERSIH 4.0 (jika ada)...aku nak sangat tahu kenapa korang YAKIN untuk MENGUTUK serta MEMPERSENDA kerajaan sendiri dengan sewenang-wenangnye...




kerajaan pun satu...pergi lambakkan duit kat rakyat kenapa...permainan POLITIK jugak neh....


assalamualaikum..


blog saye sukati saye la nak tulis ape..macam kamu jugak...blog kamu, fb kamu, twitter kamu jadi sukati kamu jugak la nak tulis ape...
Share:

April 25, 2012

Over Excited dan Akhirnya Ku Terdiam Juaa

sejak dua menjak tiga menjak dan berapa menjak yang lepas aku rajin melayan twiter..hehe..orang dah berzaman layan..aku baru sebulan neh menjenguk..buatnye 2010..2012 baru terhegeh-hegeh...cume macam bute sikit pasal twit..jadi malas nak layan twit..


pastu bajet retis yang nak follow retis jek..yela ..aku mane de ramai kawan..kiranya sape yang aku follow tu, korang sila la perasan retis la eh even korang blogger @ kawan @ kawan sekampung aku jeeee.... ;p..kahkahkah..


aku seronok bertwitter sebab sukatik aku nak twit ape pon..kat fb dah berlambak sedara mara dan kawan-kawan..kat twitter nak mengumpat pon senang..tapi setakat neh aku tak mengumpat pon..tak percaye??...sila la cari twitter aku.....aku nak hidop dalam ketenangan...sudah insaf...eceh..konon la aku neh kan.. :)


dan semalam tetibe aku ternampak twitter zulhuzaimy...terkesima okeh..aku peminat dia duluuu dan bukan kini dan selamanye..duluuu saje...pengakuan ikhlas kan..kalau orang lain tu mahunye cakap dulu kini dan selamanya....tak kose aku...ape aku dapat kalau minat menggila...bukan dapat satu sesen pon..#sekarang dah mata duitan aku neh...


lepas tu gatal tangan la pulak nak mentuit lelaki yang pernah buat aku jatuh suke pada kegentleman dan suara dia yang aduhhhhhhhhaii....bikin aku cair!..

tak harap pon dia balas.....sebab siapala aku kan....hanye miss melaka dalam mimpi sajeee.....:p



yess...first drama dia yang aku tengok dan terus tergolek dog suke kat dia adalah drama MISS PENANG....-___-' ... korang ingat?..kalau tak ingat..korang bukan lahir tahun 80an...#tetibe... :p...

lepas tu dia balas...dia balas pon cume "hehehehe"..itupun aku dah riang ria sukati dalam bilik...tersenyum simpul sorang-sorang...


bagos dia neh...dia layan peminat dia kat twitter tu sampai penoh atau erti kata lain naik semak TL aku..heheheh..


dan atas sebab tu pun aku takde nak berbalas2 tweet dengan dia..nanti kesian kat dia nak balas tweet aku jee...#perasan...


dan marila kita sama-sama membaca pesanan Ustaz Azhar Idrus yang super kelakau di dalam setiap twitnye....




ingat tu adik adik...jangan kemaruk sangat dengan artis..bukan dapat kawen pon...dapat dosa adalah lagi....



Share:

April 24, 2012

Kiraan Gaji Baru Untuk Tahun 2012


aku terpanggil nak buat entry neh bila tengok keyword neh asik terpampang je kat nuffnang tu..setiap hari..

semangat betul orang kerajaan dok gugel pasal kenaikan gaji neh..ape susah le nak buat kiraan neh..dah kata kenaikan nye 13 peratus, maka darabla gaji lame ke 13 peratus..lepas tu hasilnye tu tambahkan le ke gaji lame...aduhai..


contoh macam neh :-

RM 921.71 x 13% = RM 119.82

lepas tuh RM 921.71 + 119.82 = RM 1041.53 <---- neh la gaji baru korang..

tapi kalau yang kenaikan gaji tahunan nye adalah pada bulan januari..tambahle berapa hengget tuu..

contohnya gred 17..kenaikan tahunan adalah sebanyak RM 95..

maka tambahla RM 95 + RM 1041.53 = RM 1136.53 ..

Untuk bulan ini :-

Kenaikan Januari dan April = RM 1136.53
Kenaikan Julai dan Oktober = RM 1041.53

paham?..

kalau tak paham..memang korang neh jenis susah nak paham..

:p

ya ampunn..




Share:

aku syak


aku syak aku akan peot dalam masa beberapa hari neh...sebab dua hari neh aku makan macamkan esok ada sekatan makanan kat Malaysia..


menu pagi tadi :-

1) nasi goreng + kuih empat biji comey-comey..(kene mention comey-comey..kang ada lak kata aku neh raksase makan kuih sampai camtu)

2) air teh o ais..


menu tengahari :-

1) nasi putih berlauk

2) kek cokelat dengan cokelat..





















ntah kenape dua hari tembolok tekak neh lain macam je...cube la kawal diri sikit tembolok..kesian tuan kamu neh..



peot = period @ datang bulan




Share:

April 23, 2012

kini baru kau tahu... | bukan tajuk lagu

kini baru kau tahu..


sakit rupenye bila orang yang kita ignore dulu bakal ada orang lain...


baru kau tahu sakitnye kan..??


dulu kau buat tak tahu..


kau hebat sangat ke?


sampai tiada hak untuk orang lain merasa bahagia..


kau sorang je nak bahagia..


orang lain derita atas kebahagian kau takpe..


bila bahagia hampir jadi milik dia..


kau poyo datang kembali buat konon2nya kau terluka...hati kau luluh.....


so selfish!!..


kau tak fikir betapa luluhnya hati dia kau buat dia dulu....


kau tak pernah fikir ape yang dia rasa....


jangan jawab kau ada sebab untuk semua yang terjadi....alasan lapuk orang pentingkan diri...


manusia apakah kau ini....


terlebih horman kemanusian ke??..



nukilan khas untuk chikgu.. boleyh?..

lalalalalala
Share:

Lirik : Cukup Sudah Cukup | Nirwana Band

Inikah caramu membalas cintaku
Kau nodai cinta yang ku beri
Inikah caramu membalas sayangku
Kau lukai sayangku untukmu

Korus:
Teganya kau menari diatas tangisanku
Kau permainkanku sesuka hatimu
Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada hati gelisah
Cintaku kau balas dengan dusta

Sudah cukup cukup sudah
Cukup sampai disini saja
Daripada batin tersiksa
Lebih baik ku pergi saja
Telah berulangkali ku coba mengalah
Ternyata sabarku tak berarti untukmu

= = = = = = = = = = = = = = = = = = = =

dengar lagu neh masa Melodi dua minggu lepas kot..sebak siot..lebih-lebih lagi lagu neh keluar masa melodi temuramah si rita rudaini yang dapat suami yang tiada perasaan tu....tahu buat anak je....tanggungjawab lepas kat isteri jee..ish..terEMO pulak..

Share:

Filem Lockout ...Sangat Besh..



semalam tengok filem Lockout....bagi aku filem ini adalah terbaik!...boleh lawan Battleship...mungkin lagi baik dari Battleship...tapi myJz kata Battleship lagi besh sampai nak tengok dua kali..oh..sory..tak layannnn....sekali sudah mencukupi..cukupla aku tengok johnny english reborn tu dua kali...gile boring tengok muvie yang kita dah tahu jalan ceritanye....



kalau nak tahu pasal filem ini lebih lebih lagi..boleh la search review nye kat pakcik gugel...kalau malas, meh aku letak satu blog yang buat review pasal filem neh... ---> Yana Yassin



gile pemalas nak buat review.....


tapi memang tak rugi kalau korang tengok....
Share:

April 20, 2012

Suwit kan Tunang Saye...*TDDMKA





marah dalam mimpi pon dia boleh minta maaf...wahahahahah...kalau la berkekalan macam ni hingga ke akhir hayat kan sejuk sikit hati aku....alhamdullilah...


jangan aku takde salah pon nanti..tetibe dia tengking..memang menempah maut la dia....eceh..macam berkuasa sangat la aku nanti sebagai isteri...



Share:

Alkisahnye Pinky Pinkosh Aku Yang Ramai Nau Minat

aku bukan penggemar pink..serius...kalau orang cakap pasal pink..aku boleh buat reaksi yang selambe bukan terkinja kinja nakkan benda pink..tapi selalu terbeli benda-benda pink.....tapi aku masih lagi tidak mahu mengaku aku peminat pink..boleh?...


tapi kalau hilang benda-benda pink tu..aku boleh jadi separa gile....mungkin sebab sayang kat benda tu dan bukan disebabkan benda tu pink..lagi statement taknak mengaku peminat pink..heheheh...



ini time calculator pink hilang ..memang separuh jiwaku pergi betul....kat rumah pon terfikir fikir lagi mane pergi calculator tu..sayang sangat..sebab bagi aku bukan senang nak dapat calculator camtu...





yes...dan akhirnye dapat kembali.....dalam bilik bos..idok le aku nak tanye kat bos aku..ade ke tak amik calculator saye....idok le begitu..bos tuu oii...tapi kan, padahal sebelum tu dah cari dah dalam bilik beliau..mungkin sebab bos aku terbawak balik or bos aku tersimpan dalam laci..fikir begitu je la kan...dan alhamdullilah..dah jumpe balik...





dan ini pulak untuk selipar pink aku...ini dah tahap tak boleh tak buat status lagi dah..sebab ini kali kedua selipar pink hilang...selipar pink yang pertama ntah mane ntah.. dah selamat kot kat rumah sape-sape ntah...sayang okeh..sebab tu selipar bos yang bagi....ummi adam yang bagi...dan besh nak pakai pulak tu..tapi tak dapat dikesan sampai sekarang... -___-'

yang hilang dan dapat dikesan semula adalah selipar yang dibeli bersama ibu zura...menyangat je aku rasa bila nak balik selayang..selipar lesap....tapi dah agak dah mesti ada bersama anak angah..sebab ada kasot yang tertinggal...





kan betul...sabar je la...tapi pandai lak tu memujuk...ini lah bahananye kalau anak buah dah meningkat remaja....semuanye dah boleh sesize.....
Share:

April 18, 2012

April 17, 2012

Cincin Disarung Part VI - Rahsiakan Pertunangan Adalah Yang Sebaik-baiknya

“Rahsiakan pertunangan dan war-warkan (maklumkan) tentang perkahwinan”
(Hadith riwayat Ahmad dari Abdullah bin Zubair Radhiyallahu ‘anhu, dan disahihkan oleh al-Albani di dalam Irwa’ al-Ghalil)





aku adalah diantara orang yang hendak merahsiakan pertunangan tapi entahla..akhirnye terkantoi jugak...sebab takot ada yang terasa hati...sebab mungkin,makin hari mendekat..makin kembang hidong nak bagitahu orang...hehehehe...




ini pon ada yang kata aku lupe kawan...tak penah lupe pon..cume majlis pertunangan kebiasaannya adalah untuk family kan..dan mungkin untuk rakan-rakan terdekat...takkan le aku berhubung dengan kau setahun sekali..tetibe aku muncul nak jemput untuk bertunang..takkan macam pelik je..lain le kalau kau dan aku adalah keep in touch setiap hari....




dengan rakan ofis pon...esok aku nak cuti,jam 4 petang hari ini, baru mereka tahu..sebab bagi aku..takde point nak terus cerita kat orang sambil sengih-sengih bagitahu yang aku nak bertunang..dan sebenarnye mereka pon tak tahu yang aku sudah ada pengarang jantung..=_='....kecuali la pada mama zerin dan ibu zura, awal-awal lagi dorang dah tahuuu..sebab mereka adalah kawan yang keep in touch 8jam sehari..5 hari seminggu..rakan bergosip..




Kenapa pertunangan perlu dirahsiakan..?? - ini UMUM yer..dan pada pendapat aku...

bertunang bukan jaminan dia adalah jodoh kita...terlalu menghebahkan adalah tidak berapa digalakkan kerana jika satu hari pertunangan ini terputus...mane nak letak muka..camne nak jawab bila orang tanya...kan dah susah..kan..kan...puas lak nak merangka ayat...lagipon dalam tempoh pertunangan neh la kita nak kenal bakal pasangan sehidup semati kita...mane tahu ada yang kita tak suke dan nyampah sangat dan rasa macam tunang kita neh tidak boleh dibuat pasangan hidup..hak kita untuk tidak meneruskan ke alam perkahwinan..tiada benda yang mustahil dalam dunia neh.....jangan anggap dah bertunang, maka memang benar dia adalah pasangan tulang rusuk kita selama ini...




so jangan nak menghebohkan sangat...tapi aku macam dah terheboh sikit neh...hahahaha.acamne..so tolong la doakan kami hingga ke jinjang pelamin dan kekal hingga ke akhir hayat...aminnn....





pada kengkawan yang terasa hati..terkecik hati walaupun badan tuh comey...minta maaf banyak-banyak..insyaALLAH..kahwin nanti, diriku jempot yer...kalau terlupe..tolong ingatkan...^____^/



Share:

April 15, 2012

Cincin Disarung Part V - Borang Tunang

siapa yang duduk melaka...sila angkat tangan!...siapa yang nak bertunang juga...sila angkat tangan!..


saye dah bertunang..jangan jeles..#eh..tetibe. :p


okeh meh nak cerita...sekarang neh kalau nak bertunang kene isi borang...bukan masa nikah je isi borang..masa bertunang pon kene isi jugak..


mase mula mula tahu kene isi borang tunang..sudah blur-blur..tanye semorang..dan semorang tak tahu....#kesian kan......tapi mungkin orang melaka je kot...orang negeri lain tak praktikkan lagi..katenye benda neh baru lagi.......



borang neh isi masa hari tunang....cube tengok ic myJz dengan diriku..hikhik.beza satu angka sajork..sorang enam, sorang sembilan ujungnya....ce korang tengok ic korang dengan ic tunang or suami or kekasih korang....korang ada?..takde kan.....hahhahaha.....#gile vangga disitu....hafal sesaat je lepas dia bagitau no ic dia.....hihihihi...




lepas tu kat borang tu ada syarat syarat dalam tempoh pertunangan....kira bagus jugak borang neh..selalu kita janji pakai mulut je...janji dengan saksi yang mungkin saksi tersebut boleh dibelot...eceh..pepandai je aku...tapi dengan borang neh, kira kuat sikit la kalau ada ape2 terjadi dalam masa pertunangan neh...dan sila doakan supaya pertunangan kami neh kekal sehingga ke jinjang pelamin dan dari jinjang pelamin hingga ke akhir hayat aku....doakan ye...aminnn...


so kepada orang melaka..jangan terperanjat kalau tetibe orang bercakap tentang borang tunang...memang ada.. :).......


#kehabisan idea dah nak menaip..sebab mata kejap kejap pandang anak buah...jadi bibik lagi hari ini......


Share:

April 14, 2012

Cincin Disarung Part IV - Adat Menghantar Pulang Bekas Hantaran

fuhh...
bakal keluarga mentua baru je pulang...menghantar kembali bekas hantaran pertunangan ...


opss..benda neh terpulang pada adat negeri kot or pada satu satu keluarga....kadang kadang ada gak keluarga yang terus kasi je bekas hantaran tuuu...tapi family myjZ neh nak pulangkan balik...wooohoooo....berbeza dengan keluarga aku, yang kalau boleh nak kasi terus bekas hantaran tuu..takyah nak pulangkan balik...cume kalau ada gune mangkok or piring..haruslah kembalikan....


tapi.......gile gelabah bila family myJZ hantar balik bekas hantaran dengan setiap satunye penuh dengan barang barang makanan dan barangan lain..oh mai.....family aku lak plan nak kasi buah-buah je..kira macam iringan je..tapi segan la oh..orang kasik kita banyak takkan le kita nak kasi sikit je..maka kakak ipar n angah la yang memecut cari barang....beli cokelat dan kek dan air kotak...dan nasib baik le memang ada beli kain ela untuk raya sedondon dengan myjZ..so jadi disitu sudah ada empat hantaran berbalas..huhuhu...tak paham betol dengan adat la..mak pon berjemaah terpinga-pinga bersama kami...hehehe...











ini sebahagian jee dari family myJZ..dah macam bagi hantaran pertunangan kali kedua pulak..karipap frozen pon ada..cokelat dah dua hantaran......dan yang paling besh aku dapat duit RM100....heheh.nak bagi mak..tapi mak bagi aku...tu yang istimewanya dapat mak yang camni..i leb u mak..i leb bakal mentua..hihihihi...


kain ela lak dapat dua helai..untuk aku ke untuk mak eh...kompius....ke untuk aku dua dua sekali...*tamak haloba betul....


time bertunang hari tu kek tunang dikorbankan untuk sedara mara yang lahir pada bulan Januari - April....time neh pulak kek dikorbankan untuk abang ipar yang sambut besday semalam...hepy besday abah wafiq!!..



jadi malam neh boleh le tido dengan muke ade senyum sebab dapat duit dan kain ela dari family mentua.... =___='


Share:

cincin disarung part III


tadaaaaaaaaaaaa...inilah satu satunye gambar yang paling aku suke..gambar lain aku tak suke..sebab mekap yang tak berapa nak cantik di mata aku tapi mungkin cantik di mata orang lain (kecian kakak ipar dah mekap tapi aku boleh cakap camni kan...huhuhu) dan jugak baju tunang yang kembong ituuuu....


sebenarnye mekap tu lagi macam tebalnye tembok china dan gelapnya daku si tampuk manggis..tapi aku dah kesat sikit sikit kat bahagian kening sebab rasa macam sinchan pulak berkening tebal sangat....



eh lupe lak nak cerita pasal gambar di entry sebelum neh....


kes yang main duduk je tak perasan kat lantai ada bekas mekap tinggalan kakak ipar di atas lantai maka terconteng la kain itu...uwaaaaaaaa..gelabah wa sampai pikir singkat nak terbalikkan je yang depan pergi belakang dan belakang ke depan. sebab fikir nanti bakal mak mentua nak sarung cincin kat dalam bilik je..maka aku haruslah duduk..so kira small matter la kain tu alih ke belakang...kira macam fesyen baru..kain lepas batik tapi letak kat belakang.siapa ajar aku pun, tak tahu..main ikot senang je....hangguk betul....



tapi sebab aku ada kawan yang prihatin serta kakak dan busu..maka mereka menyental la kain aku...aku macam tak panik gile..cool je...masih lagi berfikiran nak terbalikkan kain tu...aduyaiiiiiii.......



dan cube fikir....cube fikir...sekaliiiiiiiii...jeng jeng jeng..


aku dipanggil keluar bilik..dan acara menyarung cincin dilakukan di ruang tamu...oh mak aiii......bayangkan kalau aku degil gak nak terbalik kan kain..bayangkan..tak ke malu..ish.......dah le kaum lelaki bukan main ramai kat luar tuuu....dan kaum perempuan lak dok kat tetepi bilik tu....aduhai....nasib baik la tak ikot akal pendek aku neh...



dan series gile aku tak puas hati kenapa aku dipanggil keluar ke ruang tamuuuuuuu..kenape tak sarung cincin dalam bilik je...kenapeeeeeeeee...kenapa macam itu....kalau tahu...akan ku buat pelamin indah di ruang tamu itu...okeh..over la plak....hehehe.....



hoyeah...jadi tunangan orang sudah.......tu la bakal mak mentua wa......hehehe..getar tangan beb di samping getar melihat lensa lensa kamera mensnap diriku...ahaks..:p



ape perasaan aku setelah menjadi tunangan orang??..



itu kita cerita lain kali.......

**sume gambar di entry cincin disarung adalah dicilok dari fb dak adiek...sebab pendrive ku corrupt sampai arwah semua gambar..hetchu pendrive...
Share:

cincin disarung part II

seminggu sebelum majlis...daku sudah amek baju tunang..sekali hamek la hai...tak berkenan mak dibuatnye...huhuhu....tangan macam terpendek..baju macam terkembung.....waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...nanges disitu...ini tidak boleh jadi...tensen gileeeeee......benciiiiiiiiii....inikah dugaan yang kuterima....*terus nyanyi lagu fauziah latiff...




aku memang cepat gelabah...cepat je pergi beli baju lain..tapi akhirnye suara majoriti suruh gak aku pilih baju kembung tu...jadi aku redhakan dan sedapkan hati bahwa baju terkembung itu gojes sesangat....huhu..walaupun nak dekat empatpuluhempatkali dok menggaya depan cermin........hati tetap tak berapa berkenan...




jumaat 30.3.2012..aku dah start cuti..amek cuti awal..senang..sebab macam banyak hal je nak dbuat..kamis petang dah pecut ke kg..



aku nampak macam agak stress kot..tapi nasib baik ada adik beradik dan ipar duai yang menolong.....dorang yang buat hantaran...aku cume jadi mandor je nengok-nengok..mandor pon ada bagi arahan..aku cume anggokkan saje ape yang dorang cakap..aku tak reti la hai bab bab ini semua.....aku masih lagi blur bab nak tunang dan kawen neh...sesungguhnya aku sangat blur dan rasa di awang-awangan....



sehari sebelum hari bertunang..daku diberi cuti tak boleh keluar ke mane mane....yahooooooooooooooo...dapat gak mengelat dari keluar beli barang barang yang tak cukup..penat sangat...eceh..macam le penat ape je..hehe..penat otak je lebeh kot... T___T..



dan mase tu gak la baru terkial kial sape nak mekap aku..aiks..kenape la waktu tunang neh pempuan kene lelawa eh..kan bagos kalau cincin tu bagi je kat family kita..takyah bakal mak mentua nak sarung cincin...wa nebes beb!!...


mulanya nak suh ada kakak tu mekap..dah siap kol kata nak g butik dia..sekali itu titah perintah bonda lak kata takyah nak mekap sangat la..kalau nak mekap pon, suruh je la kakak ipar..dan kesudahannye memang kakak ipar la yang mekap..dan hasilnyeeeeeeee...........................macam tak menepati wa punye selera mata laaa.......jap jap lagi aku tempekkan gambar aku yang paling gojes kat sini..sabar eh...







ada kejadian yang tak diingini berlaku..cemas gile dan telah berlaku pemikiran singkat..tapi nasib baik tak ikot pikiran singkat tu....



sambung lenkali laa..aku rasa macam dah panjang nau lak entry tunang neh....
Share:

cincin disarung part 1





nak tahu ke?..taknak tahu pun aku nak cerita... :) ...aku bertunang pada tarikh 1.4.2012..tarikh yang agak istimewa kot...sebab tarikh tu besday ibu zura dan semestinye tarikh tu adalah april fool..



penat okeh nak bertunang neh...kasi nangis dulu boleh tak?...T______T ...



kalau nak tunang..biar plan bebaik..aku neh plan tak berapa baik..pesen sume nak cepat..sebab aku tak suke menangguhkan perkara yang baik neh..eh konon..haha.padahal tak sabar bergelar tunangan orang padahal ape istimewa jadi tunangan orang pon aku tahu...



dan dapat lak mase tu bakal tunang yang jenis same jugak..pesen nak sume settle cepat je..maka jadi harulaaa sikit hidup aku dalam sebulan dua yang lepas...



kami boleh pergi ke nilai 3 dengan berlenggang kangkung...tanpe tahu nak beli ape...sesampai di sane...


myJZ : kita pergi nilai 3 nak beli ape eh?
aku : entah..tak tahu..kita beli je la ape yang patot


bayangkannnnnnnnnnnnnnnn...punye betapa lurus bendulnye budak dua orang ini....



maka pergila membeli kain ela utk baju tunang dan nikah dan akhirnya langsong tidak berkenan oleh mata aku.............T________________T ...kenapa la kan....kenapala aku neh...



lepas tu makin dekat..makin banyak la terkeluar blur dan baran aku sampaikan mak tegur perangai baran aku...oh..aku sangat tak tahan dengan tekanan...memang nak marah je...selalu jadi mangsa myJZ dan adik bongsu aku..kesian dorang...ampun...





to be continue....


Share:

April 10, 2012

Sudah Pergi Berjumpa Doktor

tengahari tadi datang balik penyakit sakit kepala...tapi tak macam semalam tapi agak pelik la bila sakit kepala tu macam dah jadi sakit harian...wajib kene hari hari pulak kekdahnye...oh..saye tidak mahu tahan rasa ini..


dengan langkah perlahan pergi ke klinik panel..sebenarnye tak suke pergi klinik bukan sebab tak suke makan ubat tapi tak suke menunggu lame sangat..selalu klinik neh dah boleh digelarkan sebagai klinik 2 jam..sebab lepas register maka tertongok la kau disitu selama dua jam..lepas tu baru la dapat jumpe doktor...


tapi hari ini idok le begitu..dua puluh minit pon tak sampai..mungkin sebab tade orang langsung dan doktor adalah dua orang..aku pilih doktor perempuan..ntah le kali neh rasa macam nak memilih pulak...hahaha..salu mane2 doktor pon aku tak kesah...mungkin pembawakan sakit neh...#tetibe.. :p



alhamdullilah..takde ape-ape..tekanan darah normal sajork...


doc : tekanan darah kamu okeh..takde ape ape..
aku : oh..entah le doktor..saye pon pelik kenape saya asek pening kepala..dari laz week..
doc : kamu ada stress ke kebelakangan neh?
aku : takde pon..

okeh..mari kita same-same pelik kenapa aku sakit kepala kebelakangan ini..huhuhu...




aku mintak doktor ubat sakit kepala..doktor bagi dua..dengan ubat tahan sakit kepala..nak caj lebeh lettew..hahaha..

tapi takpe..aku suke...senang..asal sakit je telan..asal sakit je telan..lame-lame aku pon ada sakit lain disebabkan penyakit ubat tahan sakit..hmmmmmmmmm...


lepas dah pergi jumpe doktor..tetibe otak berdenting suruh pergi makan mekdi...hehe..salahkan otak yang berdenting pulak kan..sedangkan memang dah mengidam lame dah..

drive thru sajork..alone..kesian kan..sebab ibu zura dan mama zerin outstation yang tak berapa nak outstation...hehehe...kesian hamba keseorangan..maka drive thru n makan kat rumah adalah yang terbaik bila mereka tiada...

Share:

Sakit Kepala Ubatnye ialah Losyen Mustajab..Gerenti Mujarab

semalam sakit kepala amat sangat..dah lama tak sakit kepala macam neh..selalu sakit kepala manje-manje je..mungkin sebab terkena hujan kot hari ahad tersebut..



dari opis lagi da makan dua biji panadol..activefast lagi..tapi tak kebah-kebah..sakit apekah kau neh...terus decide balik rumah tengahari nak kasi baring-baring dan mungkin akan kebah sikit..



tapi tak kebah-kebah gak..terus mesej myJz...konon-konon bila dapat mesej dia terus kebah..apekah kau ingat dapat mesej myJz itu umpama ubat yang dibagi doktor?..hihihi...opecoz la tak kebah-kebah jugak..dia suruh mandi..tapi degil sikit..sebab rasa macam malas nak mandi...tapi bila lame-lame tak tahan sangat dan takot dikatakan derhaka pada bakal suami...terus pergi mandi di tengahari bute...syiok oh..mandi di tengahari..



lepas tu terus makan lagi panadol dua biji..huhu..panadol bagaikan gula gula bila dah sakit bagai...saye terlalu bergantung pada panadol...-____-...



dan lepas itu dengan langkah cerdik maka sapula losyen mustajab kat rambot...terus sehingga kulit kepala...dan terus rasa berangin..dan selepas itu boleh la tido dengan nyaman.....dan terus la aku tak masuk opis semalam..hehee..



dan alhamdullilah..sudah kurang sakitnye...tapi ada sikit sikit sakit lagi..kenape eh?..


perlu ke pergi berjumpe doktor?..
Share:

April 5, 2012

apa makna part II

suke hati den la kan nak letak tajuk ape pon..

sekarang neh sedang meratapi nasib dek kerana pendrive corrupt..ape pon tak boleh la tangan aku neh..panas ke ape neh..

habes la segala gambar majlis tunang hari tu...kesian kat diri sendiri..tu la orang suh aplod kat fb or blog takmo.nak gak simpan dalam pendrive..sekali hamek kau..terus corrupt..

yang bagoshnye boleh plak pergi delete semua gambar majlis tunang kat laptop adik...hahaha..takot dia pergi aplod gambar tak sepekah aku...bukan boleh percaye..asalkan dia cantik dalam gambar tapi aku tidak..kompom dia akan aplod gak..

jadi ape kita nak buat sekarang..

cube fikir..

*sambil harapkan kawan aku si adik tu tak delete lagi gambar dalam pendrive dia.kalau tak, memang takde bukti la yang aku neh dah bertunang.....;)
Share:

April 3, 2012

apa maksud

ape maksud kalau kita masok kerja lambat..

automatik ada orang tu pandang jam kat dinding?

ape maksudnye tu eh..

hahahahhahah..

aku malas dah nak kerja sekarang..cita cita nak bukak saloon dari dulu tak tercapai...macam banyak nau duit kau nak bukak saloon...impian palsu je..

dari pagi tadi aku banyak refresh kat desktop..kalau bos atau sesape lalu..buat-buat tekan folder mane-mane yang sempat..kalau tak sempat..secara ikhlas mungkin aku tengah singgah baca blog mane-mane..

oh.baru teringat..claim bulan tiga tak buat lagi..okeh..sudah ada mood nak buat kerja tapi itu personal punye lee....

babai....
Share: