March 28, 2012

bye bye awal ashaari

dulu..
dulu aku minat sangat kat dia..
minat sebab ape..
jangan tanye..
sebabnye aku sendiri pon tak tahu nak jawab ape..
hahahha..


sekarang..
aku dah tak berapa minat..
lebih-lebih lagi bila dia dah mengumumkan akan berkawen dengan Scha..
lagi la aku tak berapa nak endah dia..
hahahahahah...


dalam blog neh je..ada 32 entry aku dok mengarut pasal AWAL ASHAARI..gile punye minat kat dia dulu..


tapi takpela..ku redhakan je la dia dengan SCHA..ku terima hakikat itu..poyos nak sedih aku neh..hahahhha..



nak tukau name kat facebook le..taknak gune dah SCHA tu..sakit hatiii...haha..tetibe!..



Share:

March 26, 2012

March 21, 2012

Retak Seribu Orangeku....


retak seribu orangeku..*nyanyi ikot rentak patah seribu Shila Hamzah...menyangat je bila nengok gambar kat atas neh....upss..dah lame tak sebut menyangat....hahaha...


kejadian berlaku semalam..mase nak balik rumah...siap bye bye lagi dengan kakak PA di sini..bukan maen eksen beta...bukan main gembira hati nak balik rumah padahal jam sudah pukul dua...sekaliiiiiiiiiiiiii...bila pergi ke Orange..nengok cermin belakang Orange retak seribuuuuuuuuuu.....blur je mase tu...aduyaiii.....


ini semua gara-gara pemesin rumput....dua biji kereta kene mase tu...mangsa satu lagi adalah kereta myVI..lagi teruk..sudah macam rancangan BOLOS SAHAJA DINDING itu..melopong belakang kereta myVI....Orange nasib baik sebab tinted...kalau tak tinted..mau jugak masok rancangan BOLOS SAHAJA DINDING itu....



see..cantikkan retak seribu tuuuuuu.....hehhehe...

buat aduan kat Majlis Perbandaran Selayang..lepas tu dia bagi number henpon kontraktor yang terlibat pasal mesin-mesin rumput neh....hubungi beliau dan beliau nak settlekan hari ini....payah la gitu...

macam malas la pulak nak bercerita dengan lebih lanjut....hahahaha..kami dapat "tangkap" si pemesin rumput..pastu nengok adalah kot macam bos dia je kot dekat situ....terus bos tersebut suruh bawak beliau ke kedai cermin kereta dan dia nak menanggung kos terbabit...opecos la kene tanggung kan...mane nak cekau duit di betul betul hujung bulan..harus bertanggungjawab......tak kiraaaa....



kat kedai cermin kereta...kontraktor terbabit kene RM350...HUAHUAHUAHUA....seb bek bukan duit aku...kalau tidak bunyinye begini..UWAAAAAAAAAAAAAAAA....


yang pakai baju biru terang tu la yang banyak tolong....dia yang banyak cakap bagi pihak aku..aku cume dia..sengih pastu buat muka lapau..pastu diam jeee.....

semalam jugak settle.....alhamdullilah..tapi kene cari duit jugak neh untuk tinted balik....aduhaiiiiiiiiiiiii.....derma kilat plish!!
Share:

March 20, 2012

Dup Dap Jantung Berdetak Part II

lamenyeee tinggalkan blog tidak berapdet...ntah le memang malas sangat kot minggu lepas nak menaip....tambahan pulek..eceh..tambahan tuu..hahaha...ye..tambahan pulak sibuk dengan karnival florikultur dan herba kat gopeng nun...



jum kita kembali kepada tajuk detak detik itu..merujuk kepada gambar dan entry di bawah...yes..saye bakal bertunang...*sambil malu malu meow kaki kuis karpet keras bawah meja neh.... ;p



dua minggu yang lepas, family myJZ bertandang ke rumah untuk menetapkan tarikh pertunangan kami..kalau ikotkan, kampong pon tak jaoh mane antara satu sama lain..tapi mak mintak jugak keluarga myJZ datang sebab hal hal tertentu...yela..zaman sekarang, cerita pengantin tak datang di hari persandingan pon ada...buat majlis tunang tapi rombongan meminang tak sampai pon ada...so marila kita buat langkah keselamatan dengan meminta keluarga pasangan datang merisik secara tak rasmi supaya keluarga perempuan tidak terpinga-pinga di kemudian hari...




sangat kelam kelibut di hari kejadian....mane tak kelam kelibut kalau boleh pergi town (MELAKA) mencari barang-barang untuk hantaran di siang hari...myJZ neh la ha nak cari habis-habisan barang untuk hantaran dalam minggu tu jugak..geram makcik!..nak beli ape yang diidamkan pon tak dapat..terpakse beta terima sahaja ape yang ada..kesian beta tahuuuuu.....................




sampai rumah je sudah jam enam petang..nasib baik ada kakak di rumah beserta bonda kesayangan untuk settlekan .....aku cume pergi membeli kuih di pasar malam bersama adik bongsu n anak buah....menu hari tersebut adalah mee goreng nebes, putu piring dan kuih telinga tinted...mee goreng nebes sebab lupe nak letak telur dan cili potong..itula kata mak.."kalau aku takde kat dapor..begitula jadinyee.."..




cume sedikit perbincangan je kot..tentang menetapkan tarikh pertunangan saje..simple..takdenye sarong cincin merisik sebab bukan majlis merisik yang formal...beta tak sabar sebenarnye nak disarungkan cincin...hahahahha....padahal merasala kau nanti gigil gigil sarung cincin...-__-' ...




nebes je aku kat ruang tamu depan tv...mereka di ruang tamu yang depan sekali...tak duduk diam....hahahah..takot...lebih-lebih lagi bila myJZ sms nak barang2 hantaran.....bila dah sampai pintu yang memisahkan ruang tamu tv dan ruang tamu depan boleh pulak beta patah balik...dua tiga empat kali...haha.segan gile pulak beta rasa ..dan akhirnye beta duduk sahaja melayan anak-anak buah yang kepochi asek tanye ensem ke tak boifren mak ndak nyee...*biar tak ensem anak-anak asalkan hati mahu baik..



laz laz tunggu family beliau bangun nak beredar dan salam-salam dengan dengan family aku..time tu la aku menyelit bagi hantaran dekat mak suh bagi kat mak myJZ...itupun lepas angah dah bising marah marah kenapa aku tak keluar lagi..beta kan perempuan melayu terakhir...malu la hoi angah...macam tak kenal adikmu ini...dan beta rasa myJZ lagi la nebes sebab bukan maen laju jalan tak toleh toleh pada beta masa hari kejadian....haha..saye tahu kamu myJZ..ntah camne le kalau akad nikah nanti..please jangan soploh kali akad ye abang...-___-' ...



dan akhirnyee tarikh pertunangan sudah ditetapkan pada............................. (sila isi tempat kosong sendiri)





dan alhamdullilah..setahun berkawan, kami sudah ke fasa yang lagi satu...alhamdullilah...

Share:

March 14, 2012

March 8, 2012

Fakta Menarik Mengenai Lelaki dan Wanita



Lelaki : Susah nak fokus sesuatu perkara terutamanya yang membabitkan perhubungan
Wanita : Senang fokus pada sesuatu perkara walaupun remeh [aku blur selalu]


Lelaki : Emosi ibarat getah. Bila marah perasaan akan menegang dan akan kendur bila marah dah surut
Wanita : Emosi bagai ombak , datang dan pergi. Sebab tu perasaan marah diorang susah nak reda.[kenyataan ini kurang tepat bagi aku]


Lelaki : Lebih suka menyendiri dan menjauhkan diri apabila tertekan.
Wanita : Apabila tertekan, biasanya diorang ni lebih senang meluahkan apa yang diorang rasa. [yes]


Lelaki : Disebabkan ego, susah nak terima pertolongan atau pendapat orang lain termasuklah pasangannya.
Wanita : Senang menerima dan terpengaruh dengan pandangan orang terutama orang yang dekat di hatinya.[yes..huhu]


Lelaki : Apabila perasaan tergugat, lebih senang berdiam diri tanda protes.
Wanita : Apabila perasaan tergugat, lekas melenting dan protes secara terang-terangan.[hahaha..memang betul pong!]


Lelaki : Melihat sesuatu perkara secara keseluruhan. See the whole picture laa bak kata omputih
Wanita : Melihat sesuatu perkara secara terperinci. ( diorang kan selalunya cerewet)[aku kureng cerewet]


Lelaki : Mempunyai perasaan cinta yang fleksibel, mudah berubah bila jumpa yang lebih baik dari terbaik.
Wanita : Setia pada cinta dan sukar tergugat. (tapi memiliki jiwa yang rapuh dan mudah tunduk pada cinta.[ada betul nye kot]


Lelaki : Kejayaan dinilai berdasarkan prestasi dan kredibiliti sendiri
Wanita : Sentiasa menilai diri berdasarkan kekuatan perasaan dan kualiti hubungan dengan orang sekeliling.[yes!!]


Lelaki : Boleh menjadi pemurah atau pun pemboros
Wanita : Boleh menjadi kedekut atau pun berjimat cermat [salah..saye bangkang yang ariff]


Lelaki : Kurang teliti dalam berkomunikasi tapi pantas memberikan pandangan
Wanita : Mendengar dengan teliti tapi lambat bagi pandangan sebab diorang ni berfikir dulu sebelum bertindak [kadang kadang]


Lelaki : Sukar mintak maaf tapi senang melupakan.
Wanita : Senang mintak maaf walaupun tak mudah melupakan [yes..itula wanita]


Lelaki : Senang untuk buat keputusan
Wanita : Lebih senang mengikut keputusan [hehehe..itule aku]


Lelaki : Apabila rindukan awek, biasanya lebih senang melakukan perkara lain macam melepak dengan kawan- kawan atau bersukan untuk tenangkan diri.
Wanita : Lebih senang melayan perasaan rindu sendirian, menulis perasaanya ataupun dengar lagu-lagu cinta. [ itu aku ]




credit to : khairilz.net
Share:

March 7, 2012

Jawatan Kosong di Lembaga Pemasaran Pertanian Persekutuan (FAMA)



Senarai Jawatan Kosong Yang Diiklankan.

1) Pegawai Ehwal Ekonomi Gred E41
2) Pegawai Tadbir Gred N41
3) Jurutera Gred J41
4) Akauntan Gred W41
5) Penolong Pegawai Teknologi Maklumat Gred F 29
6) Penolong Pegawai Ehwal Ekonomi Gred E27
7) Setiausaha Pejabat Gred N27
8) Penolong Juruaudit Gred W27
9) Juruteknik Komputer Gred FT17
10) Pembantu Akauntan Gred W17
11) Pembantu Juruaudit Gred W17
12) Pembantu Ehwal Ekonomi Gred E17
13) Pembantu Tadbir (Perkeranian/Operasi) Gred N17

permohonan secara online di http://inovasi.fama.gov.my/jv/


good luck!


tarikh tutup 18 Mac 2012...
Share:

Lirik Tentang Rasa - Astrid

Aku tersesat
Menuju hatimu
Beri aku jalan yang indah
Ijinkan ku lepas penatku
‘tuk sejenak lelap di bahumu

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Tentang cinta yang datang perlahan
Membuatku takut kehilangan
Ku titipkan cahaya terang
Tak padam di dera goda dan masa

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya

Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya


Dapatkah selamanya kita bersama
Menyatukan perasaan kau dan aku
Semoga cinta kita kekal abadi
Sesampainya akhir nanti selamanya
Share:

merah jambu part II


pinky.

calculator pink ini hilang beberapa hari ..bila nak mengira, jadi macam tidak besh..jumpe kembali di dalam bilik bos...terus berbunga bunga hati ini...

motif letak henpon???...nak menunjuk ada item yang bewarna pink lagi!..hahaha..



lagi cerita pink di [SINI]
Share:

March 6, 2012

March 2, 2012

Gambar Kekasih Tidak Jadiku Bersama Anaknya..Cahaya Malaika

alhamdullilah...akhirnye bekas kekasihku dapat jugak menimang cahaya mata...tahniah abang mawi... ;p..walaupun kau berkahwin ketika aku menyambut hari lahirku...aku tidak pernah menyimpan dendam padamu dan ekin jugak...malah ku doakan kau berbahagia hingga ke akhir hayat...



abang mawi dengan anaknye...cahaya malaika....comey dowh bakal anak tidak jadi aku neh...kalau dengan aku mesti lagi comey anak itu...



ape ape hal..tahniah MAWI dan EKIN atas kehadiran CAHAYA MALAIKA...




comey sangat!!..


credit gambar : beautifulnara
Share:

NeenaAnuar GIVEAWAY "Aigner & JLo Scent Treasure Hunt!"

weeehuu..tangan ada sedikit rajin..otak ada sedikit rajin jugak..jadi sedikit rajin la nak sertai giveaway dari blogger yang makin terkenal setelah masuk program APA KATA WANITA baru-baru ini.....memperkenalkan blogger NEENA ANUAR dengan GIVEAWAY nyee yang bertajuk "NeenaAnuar GIVEAWAY "Aigner & JLo Scent Treasure Hunt!"....poyos gile ayat aku...


hati gumbira sangat la kot nak sertai giveaway neh..aku tak heran sangat hadiah, tapi entah kenapa seronok lak sertai giveaway orang popular neh..haha..boleh tumpang popular nanti...hahaha...niat sudah terpesong..
-____-





korang nak sertai??..jum laaaa same same meriahkan...seronok okeh!...lagi lagi memang tak bosan kalau belek belek blog Neena Anuar neh...gambar yang best-best serta ayat ayat dia yang menghiburkan..eceh..ayat mahu skema.. :p



jom tahu syarat-syarat penyertaan..aku banyak kopipes dari ayat Neena jek...dia pon menghalalkan kopipes okeh...



SYARAT-SYARAT PENYERTAAN


1. Contest nie terbuka kepada anda semua yg mempunyai blog & juga FaceBook! 


2. Tiada paksaan utk menjadi follower blog
I'm Yourss ... kalau rasa nak follow silakann.. kalau tak nak pun takpe as long as on any updates about this contest you all are fully aware about it yea.. :) .. (baik korang follow..sebab tak rugi wOOOOO)


3. Create 1 Entry (for Blog) / Notes (for FB) khas mengenai giveaway ini dengan tajuk NeenaAnuar GIVEAWAY "Aigner & JLo Scent Treasure Hunt!"


4. Copy dan letakkan Banner contest ini didalam Entry (Blog) / Note (FB).. dan juga dlm entry / note korang pastikan ade syarat penyertaan + gambar ketiga-tiga hadiah + kesemua gambar soalan A-F.. jgn lupa caption nya perlu dicopykan sekali!


5. Kemudian bagi Bloggers... pastikan banner contest nie di letakkan di bahagian sidebar blog anda.. dan juga sila pastikan ianyer di back LINK kan ke blog
I'm Yourss..


6. Hadiahnyee pulak ialah......jeng..jeng..jeng



1st Winner!
Aigner 100ml body lotion!

2nd Winner!
75ml of Jeniffer Lopez body lotion!



3rd winner!
50 ml Aigner body lotion!



7. Lepas dah complete semua syarat-syarat... kalau blogger, sila tinggalkan LINK entry contest anda di
NeenaAnuar GIVEAWAY "Aigner & JLo Scent Treasure Hunt!"....kalau korang join di fesbuk pulak, korang perlu Inbox Neena Anuar di Account Facebook miliknya..opecos miliknyee..kalau milik aku..kompom kompom la korang buat usaha sia sia sajork...tapi aku sukeee kalau begitu..mudah aku nak menang...nak facebook aku?..wahahaha..



8. Takde sistem TAG.. hoyeahhh..sonang...malas nak tag tag orang neh...



9. Cara pemilihan pemenang akan dilakukan berdasarkan pada jawapan yg paling tepat! kalau tak maka
Encik Random.My yang akan dipilih sebagai pengadil....



10. benda yang palin penting sekaliiiiii... anda DILARANGGGG sama sekali utk NYATA kan jawapan anda di entry (Blog) or note (FB)! coz jawapan korang adelah Rahsia!



11. Tarikh TUTUP Contest pada 15th Mac 2012 pada tepat jam 11.59PM...



selepas dah settle perkara di atas..marilah kita berjemaah menjawab soalan...berjemaah menggodek blog Neena....


ada tujuh soalan....matila nak menggodek kan..tapi semalam aku tak mati pon..hidop lagi hari neh...:p



SOALAN-SOALAN



aku bagi ayat-ayat di bawah ini adalah kata ganti bagi Puan Neena Anuar okeh..bukan aku yang empunye blog neh..aku tidak le secantik Puan Neena tuuu....gojes!

-------------------------------------------------------

SOALAN A

Dekat butik mana aku beli baju gorjes kesayangan aku nie?
*Sertakan Nama Penuh Butik dan lokasi nya sekali*




SOALAN B

Dimanakah tempat yg gorjes ini?
*Sila nyatakan nama tempat yg dilawati ini dengan lokasinya yg tepat*





SOALAN C

Bilakah tarikh kami berdua miliki iPhone 4?
*Pastikan tarikh berserta tahun diberikan dgn tepat*




SOALAN D
Dimanakah aku beli topi putih yg gorjes itu?
*Sila nyatakan nama penuh kedai dengan tepat*




SOALAN E
Dalam segment Naked Chef at Home aku...
ade satu gorjes resipi aku yg sangatt popular & hit! sila berikan nama resipi tersebut!




SOALAN F
Nyatakan 3 color contact lens yg menjadi pilihan hati ku!
*Sila berikan brand & juga warna dengan tepat*




SOALAN G

Nyatakan nama rancangan yg aku tonton dimana ianya telah berjaya menambat hati aku utk pergi ke tempat ini!

-----------------------------------------------

okeh...settle sudah entry aku..menang kalah belakang kira..janji seronok seronok sertai giveaway neh...bye..bye..nak pergi hantar jawapan kat Pn. Neena kita tu..

Share:

March 1, 2012

Drama BFF Yang Sweet.





sekarang neh semua orang belasah nak pakai perkataan SWEET...hihihi..ini semua disebabkan satu siri di drama vanila cokelat...satu siri je pon dorang sweet..lain-lain siri dorang macam ape jee....memperdaya emosi penonton sahaja dengan ketaklogikannyee....



selasa lepas..lepas je habes drama vanila cokelat..aku melayani munif isa ...di kaca televisyen je pon..sape aku untuk melayani dia di luar??..sape aku, sape?...*emo sekejap..



kenal sape munif isa...tak kenal?..dia la hero BFF yang tak mungkin jadi hero dihatiku sebab dihatiku sudah ada hero yang bertamu di hati..okeh..merepek sudah..... :p



inilah munif isa...dia neh berlakon dalam filem songlap gak eh..kalau salah..mintak mahappp...ke nur kasih...ke salah jugek..hehehehe..


seronok nengok munif isa neh berlakon bersama sariyanti..comey !!




mamat lagi sorang tu name dia irfan roslan kan...kan..kan..bajet macam aku tau sangat la name dia padahal baru je gugel.. :p ..penah sama sama makan kat mekdi tapi lain meja laa.... ;p ...penah same basuh tangan dengan dia..tapi dia sinki lain la... ;p... aku tak perasan, bos aku yang perasan dia basuh tangan sebelah aku..tapi aku kan bajet lebih dari artis jadi dia yang artis pon aku buat buat tak perasan..lepas tu berani plak nak skodeng dengan patah balik buat buat sedang jalan jalan di situ lepas tu terus cari kat parking, mane laa kereta si irfan neh..fikir mesti dia neh bawak kereta yang gempak....uff..dasar mamarazzi betol..hahaha



tak sabar nak tengok episod seterusnyee..kalau boleh download kat internet pon hokeh kan...kan..kan......tapi celah mane nak download kalau kat opis neh segala operasi berkaitan download tidak dibenarkan..maka gigih la kena tunggu depan tv every sunday!!....



Sinopsis Drama BFF Teman Tapi Mesra
Sinopis drama ini mengisahkan Iskandar (Munif Isa) dan Shahidah (Sari Yanti) berkawan baik sejak zaman kanak-kanak. Mereka saling memahami dan sering berkongsi masalah. Selepas SPM, Iskandar diterima sebagai pelatih juruterbang manakala Shahidah terpaksa menurut kehendak ayahnya untuk belajar di universiti tempatan. Jauh di lubuk hati, Shahidah masih menyimpan cita-citanya untuk menjadi seorang pereka fesyen yang berjaya di ibu kota.


Iskandar yang sudah menjadi seorang juruterbang bersimpati melihat kawan baiknya hidup dalam kongkongan ibu bapa. Lantas, dia terfikir untuk melamar Shahidah. Demi kebebasan dan minat terhadap kerjaya yang diimpikan, Shahidah menerima lamaran Iskandar walaupun cinta tidak pernah hadir dalam hubungan mereka. Iskandar dan Shahidah berhijrah ke Kuala Lumpur dan tinggal berasingan. Iskandar bekerja sebagai juruterbang manakala Shahidah memohon kerja dengan pereka fesyen yang menjadi idolanya, Elaira.

Shahidah dan Iskandar sering bertukar cerita tentang kerjaya masing-masing. Mereka tidak pernah berbual tentang cinta. Sehinggalah suatu hari, Iskandar telah jatuh cinta dengan Karmila, seorang pramugari. Shahidah mula rasa kesunyian kerana Iskandar asyik melayan Karmila. Dia mula rindukan perhatian Iskandar.

Suatu hari, Iskandar berbincang dengan Shahidah tentang penceraian mereka kerana dia merancang untuk berkahwin dengan Karmila. Walaupun hati Shahidah terguris tetapi dia menerima hakikat bahawa mereka akan ‘berpisah’ pada suatu hari juga. Pada masa yang sama, hubungan Iskandar dan Karmila putus apabila Karmila beralih cinta kepada seorang duda yang kaya. Iskandar terluka dan Shahidah sentiasa berada di sisinya untuk memberikan kata-kata semangat.

Bagaikan sudah terlambat bagi Iskandar kerana Shahidah semakin rapat dengan Emran (Irfan Roslan) dan sedia menerimanya sebagai cinta pertama. Apakah kesudahan bagi hubungan Shahidah, Iskandar dan Emran?

Share:

Adnan Sempit 2

weeehuu...
daku sudah tengok Adnan Sempit 2....jangan menjeles yerp...hikhik...okehla cerita tuuuu...okehla???mesti peminat kipas susah mati shaheizy sam mencemik..hahaha...


entahla..sebenarnye aku neh tak boleh baca kot sinopsis ke ape ke berkaitan sebarang filem..sebab rasa macam tak syok je bila nengok filem tuu..sebab macam dah tahuu je kelakar part manee..dah rasa macam tak syiok sangat...


mungkin kalau aku tidak baca sinopsis or komen komen dari rakan fb..mungkin aku akan lebih ketawa terbahak-bahak sambil tendang kerusi...






Share: