February 27, 2012

auntie cleaner dengan kain lap nye

aunty cleaner kat tempat aku neh suke sangat sodok sodok kain bersihkan meja aku time aku tengah sedap sedap gunekan komputer...suke hati dia je..takkan tak nampak aku tengah gunekan komputer..nak gak dia lap lap meja aku tanpe pedulikan aku yang besau gedabak neh...grrrrr.......
Share:

statement biasa orang biasa yang kahwin dengan artis

"masa saye mula mula kenal dia..saye tak tau dia adalah artis" - orang biasa tersebut..



mahu menyatakan mencintai artis itu seadanya la tuuuu.... :p...bukan sebab nak feeling masok suratkhabar di hari perkahwinan...hahahahah


kalau Awal Ashaari pinang aku..aku nak mengaku begitu gak la...feeling-feeling tak tengok televisyen langsong... :)


soalan untuk hari ini
ayat KHAWIN or KAHWIN?...
Share:

mak saye adalah mak yang paling besh sekali di dunia..selamat hari lahir mak.. :)

jumaat malam sampai kampong..sembang sebutir dua dengan mak dan anak buah..lepas tu terus mahu menidorkan diri..penat...


masa tu selimot dok kepit je kat kaki..mata mahu melayang tidor..tetibe rasa ada tangan yang tarik selimot..bukak mata sikit sikit..nampak mak yang tarik lalu mak selimutkan aku..huhu..tetibe rasa macam beby beby pulak ada emak yang selimutkan...heheh..


dan hari neh besday mak...SELAMAT HARI LAHIR MAK..mak le yang paling besh sekali di dunia..tak percaye pergi tanye adik beradik aku yang lain..memang mak paling besh sekali di dunia...mak orang lain pon tak macam mak aku...statement nak up mak sendiri..tapi mak aku memang paling BESH...lebiu mak!..

Share:

February 22, 2012

February 21, 2012

vanilla coklat

third time kot tengok cerita vanilla cokelat...

pestime mase 1st episod...
second,mase dorang mula berbaik..

cerita ini menyakitkan hati je.da le kawen mak bapak atur...cerai pon mak bapak tentukan...

abes ape hak anak...??

kejam gile cerita neh...mainkan perasaan penonton je...

Published with Blogger-droid v2.0.4
Share:

The More You Delay, The More You Pay.

kalau sesiapa yang pernah kene saman atau alert pasal saman PDRM neh pasti dapat tangkap ayat di atas...memang membunuh betul prinsip dorang neh..


alkisahnye..sebulan yang lepas..neh cerita masa keberangkatan ke brunei...disebabkan pemalas nak parking kereta di tempat yang sepatotnye di KLIA dan boleh la jugak dianggap macam mahu sedekah duit ke PDRM maka dengan selambanye parking kereta di tempat yang tak sepatotnye...


tahap keyakinan tinggi sangat..yela..jam masa tuu 5.30 pagi...tak anggap la polis nak minta sedekah menyaman...maka dengan senang lenang la kami melepak kat dalam KLIA tuu...


tahu tahu sajee...


myJZ : ada berita gembira....kereta kene saman

berita gembira sangat laaaaaaaaaaaaaaaaaa.............

click SINI untuk detail...

redha je la pon kan..nak wat camne..dah memang perangai pemalas nak parking kat tempat sepatotnyee .maka menderma la kau dengan ikhlas yerp ke PDRM...tapi termenung gak ar...RM150 hoiii....derma kilat plish...




hehe..da settle....malas nak fikir bebanyak..sementara ada duit neh..baik lunaskan..kang makin lame makin banyak....mane nak cekau duit.....boleh derma??..


Share:

February 18, 2012

1Malaysia.

tajuk nak patriotik sangat..hikhik.

cantikkan replika 1 Malaysia yang akhirnya digubah cantik2 dengan buah buahan dan sayur sayuran tempatan...

hasil kerja opismet2 malam tadi..jangan tanye aku dimane malam tadi..opecoz la dalam bilik...menidurkan diri..hehe..

dorang tak perlukan aku untuk hal hal kreatif begini sebab aku tangan bangku...hehe...bleh gtu..

Published with Blogger-droid v2.0.4
Share:

February 17, 2012

February 16, 2012

February 15, 2012

moh ke gopeng yeop..

kite outstation ke gopeng..
start hari ni sampai ke ahad..
kesian kan..
weekend pon kene kerja..
tak pergi lagi pon..
sudah terasa penat..
terlibat dengan Karnival Rural Transformation Centre (RTC)..
jom ramai-ramai memeriahkan..
dari jam 7.00pagi - 10.00malam..
-___-
Share:

February 14, 2012

S.I.C | Kebaikan Minum Air Secara Duduk

mak mak kite selalu bising kalau kita minum berdiri..kalau bukan mak pun..mesti makcik makcik kita..kalau takpun kengkawan..senang cerita....memang semua orang akan bising kalau kita minum secara berdiri..kurang sopan pun yer dok?.. ^___^/...


laz wik baca kat wall seorang kawan...ada bercerita mengenai kebaikan minum air secara duduk...

nah!..baca la...

Mengapa Rasulullah SAW menggalakkan kita minum air secara duduk ?Ternyata secara perubatan, dlm tubuh kita terdapat penapis sfringer. Saringan tersebut dapat terbuka ketika kita duduk, dan tertutup ketika kita berdiri. Air yg kita minum belum 100% steril untuk di olah oleh badan. Bila kita minum sambil berdiri, maka air tidak tersaring oleh sfringer kerana tertutup. Air yg tidak tersaring oleh sfringer terus masuk ke kantung kencing, boleh mnyebabkan penyakit kristal ginjal.

Subhanallah, tiap perintah dan larangan Rasul pasti bermanfaat bgi umatnya!


disebabkan kat opis sudah block fb...jadi kita gugel dan dapat dari SINI
Share:

Hebat ke Aku?


ada terbaca satu status pasal aku..dah lame dah.... (:


pasal hebat sangat ke aku neh..


hebat sebab ape...?..sebab senang-senang buang kawan..


*mood = Kasi senyum dulu..



aku ada penyakit yang susah nak buang..iaitu SENSITIF yang amat sangat..dan penyakit tak sanggop nak berhadapan dengan satu satu perkara yang menyusahkan kepala otak aku nak fikir...



masalah yang kecil pon akan buat aku berfikir sangat-sangat....dan sebab itu kadang-kadang kalau kawan - kawan yang menyesakkan kepala otak aku..aku malas nak layan...lebih baik ignore saje daripada aku berhadapan dengan satu lagi penyakit iaitu HIPOKRIT...



lagi lagi kalau aku berhadapan dengan manusia yang HIPOKRIT lagi la aku tak gemar sangat...



aku ada satu dua tiga empat lima scene yang buatkan aku rasa ..."ah..better tidak berkawan dengan kau daripada aku berkawan dengan kau sedangkan kalau depan aku, kau gelak besar bukan main..tapi belakang aku kau mengumpat aku pang pung pang pung..."..tidak gemar dan meluat...



pernah jugak terdengar orang membebel pasal aku...hahahaha...sipi sipi je aku dengar...tak sangka dia boleh membebel camtuu..hahahaha..takpe-takpe.....membebel la ko sorang pasni..aku malas nak dengar dah...jangan anggap diri terlalu perfect yerp...



penat okeh dikelilingi oleh orang yang HIPOKRIT dulu....serius pasni aku mohon supaya ALLAH S.W.T mengurangkan penyakit SENSITIF aku yang satu neh..redha dengan ape yang orang buat..kuatkan semangat dan hati untuk berhadapan dengan manusia yang hipokrit dan talam dua muka..aku taknak menambahkan lagi orang-orang yang aku tak suka dalam hidup aku kerana aku tahu ia dibenci oleh ALLAH S.W.T...sedangkan hakikat yang sebenarnye aku tak sanggop nak berhadapan dengan orang seperti itu..sangat takut berkawan dengan orang yang hanye kawan acah-acah sahaje..*dah macam mase kecik lak kan..kawan acah-acah... ;p ...kawan acah acah mase besau neh dikira macam yang aku cakap tadi la...depan lain, belakang lain..takut...sebab bagi aku PERSAHABATAN itu sangat indah dan suci untuk dicemari manusia yang HIPOKRIT dan talam dua muka...



jangan kata aku tak menyesal mengIGNORE kengkawan...aku menyesal tapi lagi baek aku begini daripada terus mempunyai kawan yang begitu...dan aku gembira dengan kawan-kawan yang ada sekarang..alhamdullilah...
Share:

February 13, 2012

mahu apdet apa ni?..

tengah sibuk-sibuk..tapi tengah sibuk sibuk memikir je la...mana nak mula dulu..nak buat ape dulu..blur..


minggu neh sibuk ke Ipoh..rabu sampai ahad..kalau tak, minggu neh dah boleh buat sikit-sikit...aduyai..orang tu lak laz minit baru cadangkan plan itu...


ah..


tak paham?


jangan paham..sebab aku sorang je paham kot..haha..


fening-fening..
Share:

February 10, 2012

masalah air


dah dua pagi berturut-turut rumah tade air...gelabah gile nak pergi kerja tapi rumah takde air..bagaimana?..



semalam pergi mandi kat umah opismet...buat muka tak malu je nak mandi kat umah orang..tapi lagi malu kot kalau pergi kerja tak mandi...dan aku tak sanggop nak bercuti sebab alasan remeh camtu dan sekalipon takde air takkan nak cuti dan kalau dah cuti dari bekerja kompom duduk rumah jugak..so macam mane kalau nak terkencing bagai....so lebih baik pergi kerja yang sudah tentunya ada air yang melimpah ruah....




semalam balik kerja ada je air sampai le ke jam 3.00 pagi tadi...tapi bila bangun pagi nak mandi....uwaaaaaaaaa....air takdeeeeeee...menyampesss....dengan berbekalkan sedikit suku air dalam badi yang ditinggalkan osmet..maka berus gigi, basuh muka..basah badan sikit sikit pecut pergi opis dan sudahnya mandi kat opis....



nyaman.....tapi takkan sama kalau mandi kat rumah kan...... :)
Share:

February 9, 2012

Satu Tapak Kita Melangkah..Seribu Cerita Akan Terungkai

tajuk panjang berjela...dan ayat itu jugak la yang terpapar kat atas nunnnn tuuu... walaupun setiap hari bertapak-tapak aku berjalan..tapi tak dapek pon seribu cerita nak kongsi kat sini.....apekah bermakna lagi itu tajuk di atas??..




serius..aku mempunyai masalah dalam menamakan blog ini..kalau dulu letak nama deathluver diary ,header pulak letak gambar isha...pastu ada lak opismet mulut macam puaka manja-manje sikit dok intai aku berblog sekali pergi cakap kenapa dengan budak kecik tu..dah meninggal ke?..mulut tak insurans betul dan seterusnya membuat aku semakin tidak berminat dengan nama deathluver lagi...



dan selepas itu terus berfikir nak letak nama ape....tapi tak terfikir..itulah masalah aku...tak terfikir dah name lain..takkan nak letak nama penoh dalam ic...takkan la hoii...sesenang je nanti orang detect..eh .macam la aku sorang mempunyai name sebegitu...hahahahah....



nak letak name d***t pulak..rase macam tak mo laaaa..kalau setakat panggilan kat luar takpe..memang aku suke..kalau nak namekan blog begitu...macam tak berapa nak gemar...aduhaiiiiiiiiii....buntu-buntu.....



takkan la nak letak MRS JAYZEE plak...kang kata over benau dalam bercinta....hehehehe.. ;p..



hidup kadang-kadang kene fikir gak orang sekeliling..tu yang kadang-kadang malas nak apdet blog sebab fikir orang sekeliling....


kesimpulannya.....


den nak lotak namo apo kek blog neh ha??????......




Share:

February 8, 2012

kaki game

haiksss...nampak macam mengeluh...padahal memang mengeluh pon...

babe babe semua..kalau cari pakwe, jangan cari pakwe kaki game...menahan hati je nanti...

motif bagitahu????...

sape sape yang sedang dan pernah berpakwekan kaki game neh tahulaaa ape yang aku rasa sekarang....T_T..

bye......

Published with Blogger-droid v2.0.4
Share:

Be Mine - Tasha Manshahar

Bermula di Facebook
You IM I dulu taktahu malu
I malas nak layan
So I buat taktahu

You terus cuba dan mencuba
Sehingga I jatuh cinta
Gatalnya diri you
Membuat I terjatuh

Bila kita dah start mengada
Kita selalu keluar sama
Borak panjang panjang
Makan dan tengok wayang

Sikit sikit je I merajuk
You selalu sabar pujuk
Tapi sebenarnya
I cuma test you saja

c/o :
Let me tell you that I love you
And I never wanna wrong you
Take my hand baby
Come, go through with me
Let me tell you that I miss you
And I never wanna lose you
You’re my heart baby
My life is incomplete without you

Dalam pada I gembira
Sometimes I feel so sad juga
Cause you dah berpunya
But I always want you to be mine forever
Please be mine forever

Lagu : Tasha Manshahar
Lirik : Tasha Manshahar

Sila Tekan [SINI] untuk ke blog beliau..

**bertambah lagi penyanyi seperti YUNA..
Share:

February 7, 2012

February 3, 2012

bye.bye.

sudah lame tak apdet...lima hari tanpa entry memang la tak pernah dibuat walaupun hari-hari memang mengadap komputer jeee.....kelaut semua idea nak berblog...









sudah malas sangat kot...



bye.bye..



selamat bercuti panjang!..



bye.bye..
Share:

Lirik Lagu Biar Sampai Ke Bintang – Asmidar

Biar mimpi mimpi kita
Jejak sampai ke bintang
Walau harus menggapai awan
Menongkah arus ini

Aku tahu bukan mudah
Tapi mimpi ini harus aku
Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini

Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita

Biar mimpi sampai ke bintang
Kerna kita semua tahu
Kerana ini impian
Setiap satu dari kita

Tiada gunung yang terlalu tinggi
Tiada laut yang terlalu luas
Tuk mereka memisahkan kita
Dari mimpi-mimpi kita ini

Jangan resah ini takdir
Tuhan mendengarnya
Tuk membawa mimpi-mimpi kita
Menuju ke bintang
Share: