January 29, 2012

January 28, 2012

abid



comey macam aku kan..
B-)
abid namenye...

first time jumpa setelah empat bulan dia lahir kek bumi neh..
apela mama d neh kan abid..
:p..
**macam tercekik je abid. kesian dia.. *** abid - anak pada exhousemate..
Published with Blogger-droid v2.0.4
Share:

January 27, 2012

Jangan Tengok Cermin Selama 44 Hari.

pernah dengar ayat di atas?...



kalau korang tak tengok tb ..korang tentu takkan tahuuu..jadi marilah tengok tb...*motip??..




kemaruk sangat orang-orang drama / filem buat cerita seram sekarang..habes dah pemikiran rakyat Malaysia disajikan dengan cerita seram yang entah ape-ape...geram betul....



geram sangat sebab dok sengsorang ngadap tb kat umah pastu iklan macam tu...memang aku silent ah...pastu mata pandang ke lantai...cibilakak betul..



remote tv plak jenis kalau tertekan button tanpe disengajakan boleh terus on tv...bayangkan kalau tengah-tengah syok tido..tetibe tv on sendiri...sebelum tido, volume lupe nak slowkan plak...lagi la haruk..tetibe tb on dengan volume yang kuat..harusla gigil satu badan...ada hantukah?...padahal..........



*kalau dah dasar penakut....
Share:

난 널 사랑해 | Sepuluh Bulan

hari ini sudah lengkaplah jari - jari ditangan untuk mengira berapa bulan relationship dengan myJZ...hurrayyyyy...lepas neh kena kira pakai jari kaki la pulak... ;p




sepuluh bulan pon nak kecoh kan..belum sepuluh tahun lagi...;p..aku ade sebab kenapa dok asyik sangat mengira bulan demi bulan..tak perlulah nak cerita sangat..kang dikatakan jiwang emas dua puluh hempat karat sembilan satu enam...




satu relationship yang sangat simple..simple yang kadang kadang buat aku sakit hati...sebenarnya normal bagi pasangan yang bercinta dengan orang yang sama umur..dan ayat sebenarnye ialah yang sama umur dan dalam perhubungan antara dua manusia yang dewasa......tiada lagi nak merajuk dan cemburu membabi buta...semua itu kene tolak tepi, telan sorang-sorang sebab malu umur dah sebegini masih lagi nak merengek atas satu satu perkara yang tidak patut....redha dan redah..itu motto perhubungan kami..hehe..tipu sajeeeee....;p



kadang-kadang tidak percaya yang diri ini berstatus "in-relationship" ...


te amo
Share:

January 25, 2012

Orange | Benjol

orange mintak duit lagi..kali neh sebab tayar benjol....



nasib baik ada rezeki lebih..memang sekarang neh rezeki milik orange sajork....asal ada rezeki..ada la orange dengan perangai ngada2nya....tapi takpe..jangan di saat aku kering kontang, kau pun buat hal....memang kurus la tuan kau nanti walaupun hakikat nak kurus tu adalah mustahil...



bila dah menglembung @ benjol..memang wajib ganti tayar baru je la...sekelipan duit yang dikeluarkan tak sampai dua puluh hempat jam itu habissssssss......*urut dada sambil tangan dihulurkan pada bonda....:p...



chaiyork..itula dugaan bila berkereta neh...

bila dah tahu lagi satu masalah Orange..maka gigihla aku gugel pasal tayar benjol neh..acara biasa kalau satu-satu perkara yang aku tak tahu..


Jangan guna tayar benjol / bengkak

Tayar benjol / bengkak mengalami kerosakan serius yang boleh mengundang bahaya... nasihatkan tukar dgn kadar segera kerana dikhuatiri tayar tu boleh pecah. Punca tayar bengkak ni ialah Logam yang didalam tayar anda tersebut telah bengkok.. anda selalu sangat melanggar lubang yang berada diatas jalan raya.So berhati-hati sikit bila jalan kat tempat berlubang...


-----------------------------------------------------
jumpa kat protonclub forum

tayar jadi benjol kt tepi disebabkan lapisan dawai nylon dlm tayar dh putus..
dia ley putus disebabkan der langgar sesuatu yg keras...
mcm lubang ker.. bucu devider ker..
tayar klau dh benjol mmg sgt merbahaya... dh xder safety...
anytime jer yg benjol tu bley meletup..
cara settle, tukar tayar pkai tayar lain lar jbwnyer..
alignment n balancing sure lari coz der langgar sesuatu..
so kne wt alignmnent n balancing balik..

Share:

mengantuk

gile mengantuk..menguap yang ke entah berapa kali...kesian pada diri sendiri..


cuti CNY aktibiti penoh kot kat kampong..lebih-lebih lagi dengan pemergian pakcik sedara pada jumaat lepas...sedeh...T__________T...


sangat malas nak bercerita ..yang pasti, setiap yang hidop pasti akan kembali kepadaNYA...cume masa je kita tak tahu lagi..


alfatihah..
Share:

January 19, 2012

Brunei | Cerita



nak cerita pasal pemergianku ke brunei..ayat mau skema sedikit..hakhakhak..



dapat tahu kene pergi brunei hujung bulan sebelas...tapi taknak kecoh sangat..yang tahu pon hanye mak dan myJZ..yang laen macam segan je nak cerita..buatnye tak jadi...akak malu nanti dik..;p...



lepas tu diam begitu sahaja..taknak amek port pon..sebab diri sendiri pon tak tau bilanye nak pergi berkhidmat untuk negara....



tup-tup seminggu sebelum pergi baru la nak kecoh-kecoh jadinye pemergianku..tapi agak pening sedikit bila surat nak mintak kelulusan KSU pun lambat dibuat....ape nak jadi neh...pasport pun tak buat lagi..sedikit gelabah..pastu dengan ONGKOS nak pergi tuuuuuu...oh alahai..pening akak sekejap....pening tapi dalam hati teringat HAJAH NORMAH... hahahhahha.....




tapi terima kasih kat team yang pergi sama-sama neh..dorang sangat membantu sampaikan ADVANCE tuk aku pon dorang settlekan..aku cume dok sign je kat borang advance tuu...tetibe macam perasan BOS la plak....;p....




tapi ada rasa pening jugak la sedikit sebab bila sms je kat pegawai yang pergi sama tuuu..


aku : weh..ada ape-ape ke yang perlu aku tolong??

dia : takda ape-ape..kat sini sumenye siap..kat sane nanti manyak keje sedikit...


aku terus berfikir dalam hati....bia betul..rasa macam tak besh je pergi ke sane tanpa buat kerja dari sini..hehehhhhe...tapi layan je la...kita tengok nanti ape kerja kat sane yang dikata banyak tuuuu...


kita lihat dulu yer pemandangan yang kosong..inila kerja yang kami kene buat....penuhkan mana yang kosong......







ini time dah penuh...booth usahawan.....usahawan la settlekan....




ini usahawan jugak..ain's food...dorang jual frozen karipap..sedap..aku beli dua kali..free satu kali...hihihihi....sebagai sokongan pada usahawan kita..dorang nak je bagi free tapi macam tidak le besh kan asek nak free jeeeeee....




ini pulak bahagian kami......letih hoii menyusunnyer..nampak je senang nak susun..tapi bila barang dah melambak-lambak..sudah tak tahu dah macam mane nak buat....


barang-barang di dalam gambar kat atas tu semua untuk dijual..bukan pameran semata-mata....maka marila kita jual menjual dan menjerit memanggil customer okeh....

teringat ayat yang selalu aku jeritkan..


"cip ubi kayu seringgit..seringgit...satu paket seringgit"..


bengong je rasenyeeee..tapi sebab menjerit la orang tertarik kot..sebab cume SERINGGIT je kat sane cip ubi kayu tuu..murah..tapi kalau nak bandingkan dengan duit kita...same sahajeeeeeeeeeeee....


aku jugak menjadi penjual air kat sane....macam tak percaye pulak kene buat kerja jual menjual ini...tak suke sebenarnya kalau melibatkan duit..tapi da memang itu kerja..redha dan redah je laaaaaaaa....penat tapi seronok..


keluar dari hotel jam 9 pagi..kembali menjengah tilam dan bantal kesayangan pada jam 11 malam.......itu baru menjengah..kalau aku mandi dan sok sek..gedebush segala bagai..maka mata pon lambat la memejamkan mata....alahai....



usahawan yang kami bawak dari Malaysia...ramai yang muda-muda lagi...kagum dengan semangat dorang.....besh la nengok dorang..susah nak ceritakan.....aku lagi suke jadi usahawan yang begini dari jadi usahawan MLM....hehe..nak gak selitkan pasal MLM.......;p



aku dan bas..
mane tau satu hari nanti aku akan jadi usahawan bas...hakhakhaktuiiiii...perasan lebeh.. ngeng..ngeng..
Share:

January 16, 2012

tak sabar

tak sabar nak balik kampung CNY neh jumpa buah hati baru keluarga hajah normah...

sabtu lepas, rasa hati mau balik kampong terus bila dibagitahu ade si comel yang baru di rumah kami tuu.,


terus memikir name ape untuk dibagi pada dia padahal ade je mak bapak nye yang boleh fikirkan...


mak nak letak muhammad qayyum...

umi yusraidah nye pulak cadangkan ahmad imtiyaz...


vote for mak laa....


qayyum pun okeh jugak..


nak tengok gambar??..


click la kat blog adik ---> MAK UCU PIZA




dan sedang memikirkan tentang sesuatu..PERMUDAHKAN LA...
Share:

January 13, 2012

Life | Pahit dan Manis dan Tawar

Janggan Anggap Hanya Yang Manis-Manis Sahaja Yang Akan Kita Telan..
&
Jangan Anggap Yang Pahit Pahit Itu Boleh Kita Tolak Mentah-Mentah..



merepek je neh..hahaha..makin hidop lebih lame makin banyak yang pahit akan kita telan..jadi mahukah menjadikan diri sendiri setawar tawarnya??..hahaha..merepek lagi..setawar tawar itu bermaksud, langsong tiada perasaan...



Share:

January 12, 2012

Brunei | Sedondon




Rakyat Brunei suke pakai sedondon...same je warna...tak kira la couple keee....pakcik makcik ke..datin datuk kee..family keee....ramai benau yang aku nengok suke pakai sedondon...suke tengok..macam lomentik lorr....


fesyen baju kurung dorang hebat-hebat..macam-macam styleee....

Share:

Brunei | Makan-Makan

yeeehuuu..sudah berada di Malaysia tercinta.....sebenarnye dari senin malam lagi dah jejak bumi Malaysia..cume selasa tak boleh nak keje..penat sangat woo..semalam pulak sibuk sedikit..keje dah menanti....tersusun indah di atas meja...hahahahaha....


jom kita setat bercerita ye adik-adik... :p....mesti la nak cerita pasal brunei kan....kita start dengan makan-makan..*nengok badan la kan...cerita pasal makan mesti mendahuluiiiiii.... :p



neh la makanan pertama yang masuk mulut bila jejak bumi Brunei....NASI PENYET....hohoho....tak sedapppppppp.....sedap lagi Malaysia punyeee.....cerry berry i malam tuu...hampes!!



kolo mee namenyee..aku bayangkan macam mee kolok..boleh la tahan kot...tapi sedap lagi mee kolok kat sarawak tuuu...




inilah nasi katok!!...peberet aku kat brunei..yang beli kat pasar gadong je yang sedap...tempat lain bagi aku hancusss......


eh..kau makan tiga jenis makanan neh je kee??..idok leee...ada juga makan yang lain..cume same je dengan malaysia...nasi ayam. karipap..nasi lemak..semua samee jee...jadi tak perlu la kot nak bercerita sangat.... ;p..dan sebenarnye tak sempat pon nak jalan-jalan cari makan...pergi berkhidmat untuk jabatan bukan pergi atas duit poket sendiri..T_______T...
Share:

January 8, 2012

Brunei??? Seronok!!!

tapi seronok lagi Malaysia...


Tak sempat nak berjalan lagi..tapi sudah nampak masjid emas itu....lawaaaaa.....


Bila lihat kenderaan rakyat brunei yang mewah mewah serta kenyataan dari orang brunei yang mengatakan sekurangnya satu rumah ade tiga bijik kereta membuatkan aku mahu mencari jodoh orang sini sajeeee...hehehe...tapiiiii...bila tahu hakikat berkawen dengan orang lelaki brunei ini ade something wrongnyeeeee...maka...jejaka malaysia tetap jadi pilihan...aumm!!!...hikhik



Tapiiiii..
Orang brunei kaya kaya bah...materialistik betul aku neh...hehehe..


*nanti balik malaysia...mesti rindu nasi katok....sedap!!
Share:

January 2, 2012

@ changi airport

transit kat sini sikijap..menggatal je dorang neh nak transit kat sini..tapi okehla boleh nengok2 airport singapore neh..


besh woo..


ada internet free...kahkahkah..tu sebab aku leh apdet...bukan internet free macam wifi begitu jee..tapi siap dengan pc sekali...klia ada??..takdeeeeeeee kan..



bye-bye..


nak check in untuk ke brunei plop...
Share:

Bye-Bye Malaysia



motif letak gambar pasport..kihkih..orang kampong dapat pergi oversea beginila..:p



permulaan dua ribu dua belas yang besh...




muka tak puas hati kene tinggal..haha..padahal satu hape pon aqil tak tahuuuuu.....cepat la jalan sayangkuuuuu..


bye-bye malaysia...


sepuluh hari bulan kita ketemu lagi..insyaALLAH..kalau umur aku dipanjangkan...
Share: