Followers

December 27, 2012

Kompang Dipalu : Hari Nikah (Review)

Tarikh : 16 November 2012
Hari : Jumaat
Masa : 5.00 petang
Tempat : Rumah

nikah hari jumaat...mula mula tok imam kata jam 5.30 petang...jadi rileks je laa...jam 4 rasenye baru start mekap...tapi bila dah menginjak ke angka 5...tok imam dah sampai, tak sabar beliau nak nikahkan kami..miahahah.....ape lagi kelam kabut tepon bakal suami masa tu.....dan rupenyee bakal suami pon tak sabar nak dinikahkan...sudah ada kat depan rumah..wahaha..aku je yang rileks sangat....dengan tak pakai baju nikah lagi...oh man..memang kelam kabut...


nebes punye hal...habes berpeluh muka...menitik nitik peluh walaupun sebelum tu dah tuamkan ais kat muka....-___-' ...tak jalan juge petua tersebut...nak lap tak boleh sangat...sebab nanti abeslah kegojesan muka kuuuu....tekap sikit sikit sajeee....


aku tunggu dalam bilik saje....takde makne nak dengar lafaz nikah suami...tapi sebelum dinikahkan tok imam dan saksi dan along masuk bilik tanye setuju ke tidak nak kawen..opecoz la setujuuuuuuuuuuu kan......=p ...


fine..disebabkan dalam bilik, aku tak dengar pon lafaz nikah....dan akhirnya kami disahkan sebagai pasangan suami isteri dengan sekali lafaz....olololo..cam tak caye je abang oit....mesti banyak kali training kan....:)


peneman hidupku sehingga nafas terakhir..InsyaALLAH...


akad nikah : along yang nikahkan.. :)


mas kahwin empat puluh hengget tunai...tapi aku dapat RM50... :)


dapat gelang for batalkan air sembahyang...


lafaz sakinah ..


KAMI


aku takde mood nak apdet pasal majlis sangat sebab gambar banyaknye yang tak bape gojes...tolong kesian.. -___-'

Share:

8 komen:

antalya said...

gambo last: amboiii kemain laki ko eh. menyandar kt bini baru sah nikahnya beria2 tuha

Rara Nasiha said...

tahniah. moga kekal hingga akhir hayat :)

InaYusoff said...

@antalya

hehe..da nikah..tu yang tak lepas peluang menyandau... =p

InaYusoff said...

@Rara Nasiha

tenkiu rara..

:)

EIKA said...

oh daer ^_^ kita nikah hari yg sama,waktu yg sama la :p ngeee......t sambut anniversary sama2 k ^_^

InaYusoff said...

@EIKA

worait!..
kita buat dabel date..
hehe..

eh..entah2..
triple date..
aminnn

sarahhernyzar said...

lawa la kakak donut ku ini.
baru dpt membaca blog akak.
lambat sket. hehe :)

InaYusoff said...

@sarahhernyzar

lambat banyak!..