December 28, 2012

Baby

aku belum lagi diberi rezeki untuk merasa ada satu lagi nyawa dalam perot ini.. -_-' .. belum lagi diberi peluang itu...walaupun dalam entry sebelum ini ada bercerita perihal suami yang konon-kononnya mual-mual...belum sampai lagi detik itu..



seminggu yang lepas..khamis bersamaan besday diri sendiri...singgah carefour nak beli barang..terlalu depan guardian..terlalu depan rak UPT...dan terbeli...


balik rumah, terus mandi dan check...dan resultnye..1 Line sahaja..frust...tapi bukan frust sesangat...ini adalah normal rasanye bagi pasangan yang baru berkawin..gatal-gatal nak beli UPT..perasaan masa tu tengah-tengah..antara ok dan tak ok...

tapi..bila tang suami cakap camni..

suami : tadi bos abang tanye...da ada isi ke belum..abang jawab..tak tahu nak ca........

dia tak abes cakap lagi..aku dah potong..

aku : dah check tadi...takde... :(

terus aku dok teleku depan dia...minta maaf...sedeyh sangat-sangat masa tu rasanye..air muka dia pon macam berubah...ke aku je yang perasan camtu..satu malam aku moody...tiada mood...asek minta maaf je..tapi dia okeh..cool saje...tapi dalam hati dia aku tak tahu...

esoknye aku datang bulan..orang tak menyabau macam ni la...

dulu...
masa belum kahwin..
dengan umur yang kian meningkat..
aku dah rasa bagaimana perasaan mereka yang lambat kahwin..
diasak pertanyaan "bila nak kawen?"


sekarang...
aku dah tahu bagaimana perasaan mereka yang belum lagi dikurniakan cahayamata setelah bertahun-tahun kahwin...
sedangkan aku yang tak sampai dua bulan kawin pon, rasa sedeh dan serba salah..ini kan pulak mereka yang bertahun-tahun..


“Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat); dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi”.

(Surah Al-Anbiya’ : Ayat 89)


“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik; sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa permohonan.”

(Surah Ali-Imran : Ayat 38)













Share:

14 komen:

EIKA said...

sama la kita,xsabar nak asa ada lil us dlm perut ni :P smpai termimpi2 la ....xpa ina,kita sama2 usaha k.IsyaAllah ada rezeki kita nanti ^_^ kalau ada gud news kongsi2 taw :)

InaYusoff said...

@EIKA

:)

yes..usaha lebeh sikit kan..

insyaALLAH..kalau next month ada si kecik dalam pwot..kompom daku akan apdet..

:)

Diyana said...

kita SAMA (^_^)

saya pun belum ada...
suami dah mual2, muntah2, badan pun mcm ada tanda...
sekali buat UPT, negatif.. esoknya terus period...
huhuhu moody jugak laa 1 hari sbb negatif kan... suami sabar je laa melayan org moody tu.. ahakz!

InaYusoff said...

@Diyana

eh eh..same eh..
hehehe..

kan..
kesian kita..
huhu..

lenkali taknak dah beli UPT selagi tak period tu tak delay dua minggu..

Diyana said...

tahu xpe.. buat sesal diri sendiri je...
uhuk... pengajaran kan

ZIEMA said...

Ziema pun sama. Rasa macam tak best je tekak lepas tu sakit kepala. Dah confident nak beli UPT. Sekali esoknya period -_-"

Siap rasa bersalah minta maaf segala kat suami. Padahal dia ok je.
Perasaan kot huhu. Takpe next month berusaha! :)

InaYusoff said...

@Diyana

hehe..iyee..

tapi ntah serik ke tak kita neh..
mahu next month..membeli lagi..
:p

InaYusoff said...

@ZIEMA

:(

kan..
rasa bersalah sangat..
same la perasaan kita..

tapi dorang okeh je..

takpe ziema.
kita usaha lagi okeh..
:p

mudah2an...

NURUN said...

org mmg suka tnya.

InaYusoff said...

@NURUN

kan?..

Hunny Kitty said...

semoga Allah permudahkan..
btw anda di tag!
http://dia-honey.blogspot.com/2012/12/wajihah-rashid-giveaway-time.html

InaYusoff said...

@Hunny Kitty

amin..

alahai honey..
giveaway?
kene tag orang tu yang malas nak wat..
hahaha

fazilamz @ iLa said...

Kami dah cukup 5 thn dan masih terus menanti saat itu lagi....
Allah tahu apa yang terbaik untuk kita dan DIA tidak akan terlewat utk memberi sekiranya telah tiba waktunya...insyaallah.....

Tapi kata naluri sendiri....
"Bila la aku akan diberi peluang itu lagi, teringin nak merasa sebagaimana org lain rasa....hari demi hari dgr sana sini org preggy...aku harus terus tabah"

InaYusoff said...

@fazilamz @ iLa

hm..
kan.korang lagi lame menunggu..
lagi perit hati tu..

insyaALLAH..
seperti ILA cakap..
ALLAH tahu ape yang terbaik untuk kita...

:)