October 10, 2012

Kompang Dipalu : Baju Nikah Sudah Siap!


baju nikah dah siap..rasa teruja sesangat...


tapi rasa teruja tu tersentap sedikit...


bukan tersentap dengan tukang jahit..tapi tersentap dengan diri sendiri...muarhaha..punyela susah bagai nak pakai baju nikah neh.....mungkin kadar lemak di badan meningkat..pasrah...


agak susah nak pakai..masa kat rumah tukang jahit dah test...terkial-kial pakai sorang diri tapi tetap tak mahu minta tolong dengan tukang jahit sebab mak segan noks...badan bukanla macam ratu ratu....sanggop bersusah payah nak pakai sendiri....tapi berjaya....nanti kahwin entah macam mane la..tentu terpaksa menahan malu dengan mak andam....-___-"


lepas tu try pakai kat rumah jugak...hahah..punyela eksited...susah payah jugak nak pakai....ntah ape la perangai aku neh....dah tau susah tapi masih lagi nak pakai sampai lenguh2 la tangan..


simple je baju tapi kain meleret-leret..nak jugak macam ratu ratu.... :p..nanti pas kahwin, boleh potong kain yang meleret....itu tukang jahit yang cakap...sebab idea baju neh 90% dari dia..aku jenis pemalas lipas nak fikir.... -___-" ..ape dia kata tuu..aku anggukkan je..padahal gambaran sebenar baju pon aku tak tahuuuu...;p ..sampai dia cakap, yang nak pakainye aku..bukan dia....wuuwuwuw....


aku buat button kat lengan dan tampal button palsu kat depan baju...itu sahaja idea aku...sebab memang aku teringin nak pakai yang berbutton....padahal mungkin fesyen berbutton neh dah lamee tapi aku sukeee.....


keseluruhannye aku puas hati sesangat....cume badan kene kurus sikit.... :p


nak tahu harga aku tempah ???..


RM 150..

murah?

murah kan?..

:p

tukang jahit ni muda lagi...umur 26 - 28 tahun kot...pandai dia kan...

selepas ini adalah usaha mengurangkan inci..mungkin naik tangga duabelas tingkat... :p


tak tahu la ape motif gambar tengah tuu..bukannye ada "montot" pon aku neh..leper sajeee......


dan tukang jahit bagi ini pada aku...untungkan..dah le baju murah dapat la kuih ape ntah ini....ada 6 biji..semua aku bedal...acamne ni nak kurus??...



Share:

19 komen:

Diyana said...

Kaen meleret2 tu yg xtahan tu...
jgn org pijak sudah... hehehe

xsabar tgok full pix

cik mah said...

cik mah pun suka de button2 tu...hehehe..mesti cntikkan..murah lah tu...okey r....nyum2...btul2 kn cepat diet ni....heheh

antalya said...

diet kental sket beb.mcm aku dulu la jgk.lg 2minggu nk nikah pi fitting baju sanding tetiba leh ketat kain kt peha.terus diet mkn roti ngan sup semata dlm masa 2minggu tu.alhamdulilah ngam2 leh muat kain pastu

Rara Nasiha said...

bestnya. dah sampai masa dah. hihi tahniah :)

shizansyafik said...

tak sabar nk tgk yang full nye.. =)

InaYusoff said...

@cik mah

:)

hehe...tapi macam diet tu gagal jek!..
heh..asek makan je ri neh..

InaYusoff said...

@Diyana
tu la mohon tiada siapa yang terpijak
nanti ari ini dalam sejarah ....

InaYusoff said...

@antalya

ko makan roti dengan sup??..

kire kenyang la gak kan??..

kalau itu menu nye..macam on je..

hehe

InaYusoff said...

@Rara Nasiha

time kasih rara!..

InaYusoff said...

@shizansyafik

same la..
diri sendiri pon dah tak sabar nak pakai lengkap dengan tudung dan veil...

:)

~Fara~ said...

mesti cantik.. =)

nurun said...

relevan lagi baju ada button2 ni. dont worry mesti muat nya di hari pernikahan tu..

InaYusoff said...

@~Fara~

mintak mintak la santek...huhuhu

InaYusoff said...

@nurun

memang takot kalau tak muat...

:(

ZaritH said...

fesyen yg banyak button tu mmg cantik. nnt nak buat jugak!

nnt time majlis pakai lah corset. baru la kerengga. ehehehe.

InaYusoff said...

@ZaritH

pakai corset?..tak cantik la sebab badan kecik nanti lengan mengembang..

kalau la ada corset yang boleh menyembunyikan lengan kan bagoshhh..

:(

adiek_galcute said...

nti masa ko pakai baju ni masa nikah..aku nk try pijak ar..wakakakaka

InaYusoff said...

@adiek_galcute

macam hawauuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!!!

azizi said...

wei...ko kenal aku x beb..ROSMAWATI ..apa nama fb ko wei..aku mencari kawan2..INSTITUT DIAN WEI....