Followers

October 30, 2012

Kompang Dipalu : Checklist End October

hye..assalamualaikum!..

sesaje nak apdet checklist kawen...nak tunjukkan hati ada senang sikit...kihkih..banyak benda dah settle.....alhamdullilah..cume ada perkara remeh temeh yang rasenye tidak payah le nak diamik kesah sangat...


Majlis

tarikh
tempat

Warna Tema

Resepsi

Kursus / Permohonan Kahwin / Hiv Test
kursus kahwin
hiv test
borang nikah

Jamuan / Menu
Nikah
sanding

Kanopi
Nikah
sanding

Kad Jemputan
Lelaki
Perempuan


Mekap
Nikah
Resepsi
Bertandang

Pelamin
Nikah
Resepsi

Persalinan Pengantin
Nikah
Resepsi
Bertandang

Photographer
Nikah

Baju Keluarga
Warna

Lain Lain
Doorgift
Bunga Telur
Bunga Pahar
Bunga Manggar
Penunjuk Arah
Langsir
Cadar Kahwin



Bunga Manggar

plan nak buat seminggu sebelum or beberapa hari sebelum....sebab gunakan gula-gula...kalau buat awal-awal..mahu rasenye tak sempat majlis, dah lesap dah gula gula tuu.....


Penunjuk Arah

ni angah nak buat...tenkiu angah....!...


rasenye takde ape dah kot yang berat-berat...cume sekarang time untuk edarkan kad...aku rasa aku cam dah terlambat jee edarkan....pastu dengan tetibe kad tak cukup....huhu..gelabah betul..tertinggal kad kat kampong....jadi kene mintak jasa baik adik aku untuk poskan....sangat kelam kabut betul...


malu lah nak edarkan kad...=__='

Share:

October 29, 2012

Jemputan Ke Majlis Perkahwinan


Assalamualaikum..

Saya dengan rasa rendah diri ingin menjemput rakan-rakan ke majlis perkahwinan saya pada 17 November 2012 bersamaan hari Sabtu...



click untuk tumbesaran imej dan lokasi majlis...


semoga dengan kehadiran jemputan akan memeriahkan lagi majlis..


Terima Kasih...


::aku takde nak belok belok bunga bunga buat ayat...my fikiran sekarang sangat le rasa tensen::


pada yang nak hadir dan perlukan kad..sila komen..tapi komen tersebut tidak akan diepruv...privacy kot tempat tinggal korang.....





Share:

October 24, 2012

October 22, 2012

Saat Orang Bicara........

Jika ada orang bicara mengenai kita di belakang,
itu adalah tanda bahwa kita sudah berada di DEPAN..


Saat orang bicara merendahkan diri kita,
itu adalah tanda bahwa kita sudah berada di tempat yang LEBIH
TINGGI..


Saat orang bicara dengan nada iri mengenai kita,
itu adalah tanda bahwa kita sudah jauh LEBIH
BAIK dari mereka...


Saat orang bicara buruk mengenai kita,
padahal kita tidak pernah mengusik kehidupan mereka,
itu adalah tanda bahwa kehidupan kita sebenarnya LEBIH
INDAH dari mereka...


Payung memang tidak dapat menghentikan hujan,
namun payung dapat membuat kita berjalan menembus
hujan untuk mencapai tujuan ..


entry copy paste dari : HoneyKitty
Share:

Favourite Songs :)


[Lirik] OST Bukan Bidadari - Babak Cinta (Tengku Aidil)

Engkaulah cahaya dalam hidup yang penuh kegelapannya
Rasa kesakitan dalam dada menghilang pabila kau berada

Cintamu kepada aku tak pernah ku rasa sebegitu
Engkau meringankan hati ini, engkau menenangkan jiwa sepi

Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerna slalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya

Kau tahu kau disakiti, hatimu sedang kau melindungi
Percayakan pada cinta ini, relakan ia berterbang tinggi

Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerna slalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya, babak tentang pencarian cinta
Aku untukmu sepanjang hayat

Aku juga merasa ketakutan oh cinta
Percayakan pada kita oohhh...

Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerna slalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya, babak tentang pencarian cinta
Aku untukmu sepanjang hayat
Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerna slalu terluka




[Lirik] Lirik Lagu Aku Yang Tersakiti – Judika

Pernahkah kau merasa jarak antara kita
Kini semakin terasa setelah kau kenal dia
Aku tiada percaya teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
(walau tak bersama dia)

Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia




[Lirik] Lirik Lagu Hilang Naluri –Once

Mawar merah yang ku cium
Ternyata menusuk dan beracun
Wanginya menyenangkan hatiku
Membuatku tak karuan

Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku

Dia sama sekali tak cintai diriku
Dia hanya memanfaatkan diriku

Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia, berharaplah

Ku berlutut di bawah kakinya
Ku berikan hatiku untuknya
Ku telan semua luka-luka
Ku tak punya perisai lagi

Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku ooh

[Matilah kau]
Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia ooh





[Lirik] Menjemputmu Pulang – The Vella

Oh jauh, jauhnya rinduku
tersungkur tapi aku cuba berdiri
Oh pantas semua berlalu
Sedangkan kita masih memerlu
Ku memohon Ku memohon Ku memohon

Dan tenang tenanglah sayang
Aku kan datang menjemputmu pulang
dan tenang tenanglah sayang
aku akan datang menjemputmu pulang
tak usah menangis
tak usah menangis

Oh tuhan permudahkanlah aku
pastikan kami tetap bersatu
ku memohon ku memohon ku memohon



Share:

October 18, 2012

mood : happy




8 komen menanti untuk diepruv..

terkezut jugek..

rupenye kawan lama masa study kat institut dian mengomen.....

wooohooo..

sukeeee...

tapi geram neh..

pesal kol tak berangkat..

n sms tak berbalas???..

bagi no..tapi takde respon..menyampah tahu tak??..


grrrrrrrrrrrr............







Share:

October 15, 2012

October 12, 2012

Samurai Burger!


asek nengok orang apdet kat facebook n twitter jee..maka tadi pergi mencubeeee burger samurai neh..

rasenye?

biasa aje..

lebih baik makan dabel cis burger..puas gak hati...

nak tahu rasa dia macam mane?..

macam masak kicap je sos dia tuu..

potong betul..ingatkan sedap sesangat lee...

Share:

Detik Itu



today is friday..penghulu segala hari...dan diam tak diam..pejam celik pejam celik..tido bangun makan tido balik.....hanya tinggal 1 bulan 4 hari sahaje untuk bergelar PUAN...

=)








Share:

October 10, 2012

Kompang Dipalu : Baju Nikah Sudah Siap!


baju nikah dah siap..rasa teruja sesangat...


tapi rasa teruja tu tersentap sedikit...


bukan tersentap dengan tukang jahit..tapi tersentap dengan diri sendiri...muarhaha..punyela susah bagai nak pakai baju nikah neh.....mungkin kadar lemak di badan meningkat..pasrah...


agak susah nak pakai..masa kat rumah tukang jahit dah test...terkial-kial pakai sorang diri tapi tetap tak mahu minta tolong dengan tukang jahit sebab mak segan noks...badan bukanla macam ratu ratu....sanggop bersusah payah nak pakai sendiri....tapi berjaya....nanti kahwin entah macam mane la..tentu terpaksa menahan malu dengan mak andam....-___-"


lepas tu try pakai kat rumah jugak...hahah..punyela eksited...susah payah jugak nak pakai....ntah ape la perangai aku neh....dah tau susah tapi masih lagi nak pakai sampai lenguh2 la tangan..


simple je baju tapi kain meleret-leret..nak jugak macam ratu ratu.... :p..nanti pas kahwin, boleh potong kain yang meleret....itu tukang jahit yang cakap...sebab idea baju neh 90% dari dia..aku jenis pemalas lipas nak fikir.... -___-" ..ape dia kata tuu..aku anggukkan je..padahal gambaran sebenar baju pon aku tak tahuuuu...;p ..sampai dia cakap, yang nak pakainye aku..bukan dia....wuuwuwuw....


aku buat button kat lengan dan tampal button palsu kat depan baju...itu sahaja idea aku...sebab memang aku teringin nak pakai yang berbutton....padahal mungkin fesyen berbutton neh dah lamee tapi aku sukeee.....


keseluruhannye aku puas hati sesangat....cume badan kene kurus sikit.... :p


nak tahu harga aku tempah ???..


RM 150..

murah?

murah kan?..

:p

tukang jahit ni muda lagi...umur 26 - 28 tahun kot...pandai dia kan...

selepas ini adalah usaha mengurangkan inci..mungkin naik tangga duabelas tingkat... :p


tak tahu la ape motif gambar tengah tuu..bukannye ada "montot" pon aku neh..leper sajeee......


dan tukang jahit bagi ini pada aku...untungkan..dah le baju murah dapat la kuih ape ntah ini....ada 6 biji..semua aku bedal...acamne ni nak kurus??...



Share:

October 8, 2012

Kompang Dipalu : Checklist Setakat Oktober

hye..assalamualaikum!..

sangat-sangat tiada idea dan input nak apdet...


tetibe teringat nak apdet checklist setakat awal oktober... :) ..heee..lagi sebulan lebih je lagi...sangat mendebarkan..


Ya ALLAH..kau permudahkan la segala urusanku..


Majlis

tarikh
tempat

Warna Tema

Resepsi

Kursus / Permohonan Kahwin / Hiv Test
kursus kahwin
hiv test
borang nikah

Jamuan / Menu
Nikah
sanding

Kanopi
Nikah
sanding

Kad Jemputan
Lelaki
Perempuan

Senarai Tetamu
Resepsi

Mekap
Nikah
Resepsi
Bertandang

Pelamin
Nikah
Resepsi

Persalinan Pengantin
Nikah
Resepsi
Bertandang

Photographer
Nikah

Baju Keluarga
Warna

Lain Lain
Doorgift
Bunga Telur
Bunga Pahar
Bunga Manggar
Penunjuk Arah
Langsir
Cadar Kahwin




Warna Tema
warna tema tak tick lagi...tapi boleh la aku katakan warna tema adalah pink..:p .. last minit tukau pink...tapi boleh tentu las minit lagi ni...takot 2 minggu sebelum majlis..tema bertukau jadi purple puleks..


tapi kebanyakan barang dah beli warne pink....hewhew...tapi takpe kot..pink purple kan boleh ngam!...


Borang Nikah
hampir settle..sekarang borang nikah kami ada pada imam kampung..sesungguhnya aku kompius mengenai prosedur borang nikah...


Persalinan Pengantin
baju nikah aku tak siap lagi...takpela...mungkin minggu ni siap..dah janji dengan tukang jahit nak awal bulan ni...mungkin dia pon bizi..takpeee laa haii...hiks..jenis malas nak pusing kepala...lagi pon tukang jahit neh hanye depan uma den je.. ;p

baju untuk bersanding......tak bincang lagi dengan mak andam..mungkin raya haji kot....sepatotnyee dah settle...tapi sebab kena keje ujung bulan september ri tu....jadinyee tak dapat la nak jumpe mak andam untuk bincang baju mane nak pakai...


Doorgift
hampir 50% siap...tapi masih lagi pening2 nak pilih isi perot bagi doorgift tersebut...


Bunga Manggar
heeeeee..kami ade projek baiknyeeee berkaitan bunga manggar....dapat idea ni bila pergi majlis kahwin di seremban...mungkin tempat lain dah biase...tapi bagi kami, melihat bunga manggar sebegitu adalah sangat mengujakan!!...jadi tunggu la aku review mengenai bunga manggar ....


Langsir
hampir siap!....





sebenarnye kan..daku dah taip pepanjang tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tak boleh nak save...huhu..gile la..penat jari jemariku yang mulus neh menaip....


k la ..dah penat dah..lenkali la saje aku apdet...


majuk dengan blog!..

Share:

October 4, 2012

JJCM si BLIND ROAD Part II

berkaitan entry JJCM si BLIND ROAD semalam..

penat melayan nafsu makan yang memang sangat tidak boleh dibendung..padahal sepatutnye kene jaga makan..:p..

mungkin sudah mula risau dengan segala mak nenek perkara berkaitan majlis..hmmm..


kalau ikutkan gugel maps semalam, destinasi ke arah subang...tapi laz minit cancel...kita pergi ke wangsa maju je la...mungkin next time boleh pergi ke subang..nak tunggu RAWANG BURGER BAKAR kat Subang tuu launch burger terbaru dorang... baru besh nak pergi...subang tu bukan dekat nak pergi berkali-kali...hehe..


nak aku komen?..

nak yang ikhlas ke mengampu?..haha..


tak sedap!!...name je hebat..OMBAK RINDU..tapi tak berombak pon nafsu aku makan..;p


sebenarnye ini third time try burger bakar...


first time, masa dibelanja oleh kawan ketika besday aku..pernah buat entry..tapi malas pulak nak link kan....dan di wangsa maju jugak tapi berlainan peniaga..aku pun tak paham la..rawang burger bakar neh macam francais ke apee...gunekan je name ea..

aku tempekkan gambar je la ea untuk korang bezakan, walau hanye dengan gambar je dah boleh tahu tahap kelazatannyer..



ini burger bakar time besday tuuu...walaupun aku tapau balik rumah, same jugak dengan malam tadi..tapi salad dia tu langsong tak layu...

disebabkan tak sedap..jadi aku tak sabar sabar nak pergi SUBANG bila Rawang Burger Bakar dah launch new burger!!..


notamakansedap :: peniaga rawang burger bakar subang adalah peniaga yang dulunyee berniaga di wangsa maju...so aku harap dia masih lagi mengekalkan kesedapan burger bakar nye itu..






Share:

October 3, 2012

October 2, 2012

cashout nuffnang




setelah bertahun dok peram duit dalam bank nuffnang..akhirnye ahad lepas aku dengan yakinnye cashout...phewww..ingat nak peram sampai beribu-ribu ...tapi sampai ke pencen tak mungkin la hoi dapat ribu ribu.....jadi mari la kita cashout kan..


total earnings kat atas tuu untuk dua hari...hehe..tak sangka dalam mase dua hari je dah dapat RM 1.53...besh kot..kalau RM1530 lagi besh kot...miahahaha... nak berblog pon malas tapi ada hati nak dapat duit ribu ribu.. ;p



dan ini BE yang sedang berlangsung dengan jayenyeee...phewwitt..suke...tenkiu nuffnang.....
Share:

1 BULAN 2 MINGGU

SERIUS..
SANGAT-SANGAT NERVOUS SEKARANG!..

baru hari ini rasa macam ni..kalau sebelum neh, memang daku cool sahaja..

tetibe takut nak kawen... :p

takde cerita pasal progress kahwin ..ke laut semuanya...








Share: