July 9, 2012

Kompang Dipalu : Kursus Kahwin

weeehuuuuuu..akhirnye selesai jugak satu bab pasal kahwin neh....lega sikit la..nak lega banyak-banyak, ada lagi part yang belum settle....takleh nak lega sangatla....pergi dengan myJZ...semua orang akan cakap bagos pergi dengan pasangan..memang betul pun..biar sama sama dengar input yang sama...



kursus di al shahir management presint 16 putrajaya..bayaran untuk kursus kahwin ni RM70..kurang seperti yang dinyatakan dalam website sebab makanan tidak disediakan...-___-'...kurang rm10 itu bagosh tapi nak kalau makan sendiri lebih daripada RM20 sehari/seorang...agak rugi disitu..eh..berkira kira la pulak kan..tapi nak kawen neh kene la berkira kot...muarhahaha..



hari pertama kursus (2.30 ptg - 6.30 ptg)...sesi pertama tu punye la mengantuk sampai terawang-awang aku dibuatnya..tapi bila sekali dah tersengguk, terus segar....penceramah pada sesi pertama tu agak boring..tapi hadap je la...dah la aku duduk barisan ke empat dari depan...hazab!..sesi kedua, penceramah sangat la okeh!...



hari kedua lak mula jam (9.00 pg - 6.30 ptg)..hari kedua yang agak seronok sebab penceramah semua okeh-okeh..lawak lawak...tapi sempat la mengantuk jugak..hihihi..aku mane tahan kalau duduk setempat je..kompom mengantuk..



hey nak cerita sikit...antara yang hadir dalam kursus kahwin itu adalah seorang mualaf yang berasal dari RUSIA...kesian okeh aku nengok dia..tidak ke Jabatan Agama Islam di Malaysia ini terfikir untuk buat satu kursus kahwin dalam Bahasa Inggeris??..khas untuk mualaf dari luar negara yang mahu berkahwin dengan rakyat tempatan..penting la eh...even pasangan dia dah terjemahkan tapi mesti tak sama ape yang penceramah tu sampaikan....dan sedeh gak bila ada satu dua penceramah yang macam tak welcome kat mualaf neh..-___-' .ke kurang pandai speaking?..*mustahil dop??..


jauh lak pemikiran aku neh...hihihi..


sijil kahwin siap dalam minggu neh..weekend dah boleh ambil...alhamdullilah....dah boleh buat hiv test pulak...tapi tengah kompius..penceramah tu kata hiv test kena buat dekat negeri masing-masing...betul ke?..rasa macam tidak pernah la pulak aku tahu..ingat nak buat kat selayang je..senang, nak buat kat kampung, macam kena cuti la pulak...baik simpan cuti untuk kahwin.. ^____^


kemudahan di al shahir management

1) parking percuma tapi tak ramai yang parking kat tempat tu sebab macam weird je....jadi parking kat luar...

2) surau

3) dewan kuliah berbentuk auditorium, ada air cond

4) Foodcourt

overall untuk kursus kahwin ni okeh laa...dari enam penceramah, sorang je yang boring, yang lain lain okeh...


aku cadangkan pergi dengan kengkawan pon okeh...lagi okeh...senang nak sok sek sebelah menyebelah...aku neh pendiam..susah nak cakap dengan orang sekeliling..kematu la kepala dok tegak je pandang screen kat depan...


LINK AL SHAHIR -> AL SHAHIR MANAGEMENT

Share:

3 komen:

Rara Nasiha said...

kalau pergi mana-mana kursus macam tu la. kalau penceramah kurang best, alamatnye mengantuk la kita. :)

Nadia.R said...

lelaki n pompuan kne ddk asing eh?

InaYusoff said...

@Nadia.R

yup dik..