July 25, 2012

Kompang Dipalu : Checklist Setakat Julai 2012

Assalamualaikum..
dah berapa hari tak apdet..lemau jek..takde ape nak diapdet kan... :)

hari ini saje nak apdet checklist...malu.. sebab ramai b2b yang kawen bulan november, persiapan dorang sangat la cepat...aku je yang super duper lembab..semua nak buat lepas raya..mintak-mintak cukup nafasla nanti....

Majlis
tarikh
tempat

Warna Tema
Resepsi

Kursus / Permohonan Kahwin / Hiv Test
kursus kahwin
hiv test
borang nikah

Jamuan / Menu
Nikah
sanding

Kanopi
Nikah
sanding

Kad Jemputan
Lelaki
Perempuan

Senarai Tetamu
Resepsi

Mekap
Nikah
Resepsi
Bertandang

Pelamin
Nikah
Resepsi

Persalinan Pengantin
Nikah
Resepsi
Bertandang

Photographer
Nikah
Resepsi

Baju Keluarga
Warna

Lain Lain
Doorgift
Bunga Telur
Bunga Pahar
Bunga Manggar
Penunjuk Arah
Langsir
Cadar Kahwin

banyak lagi yang untick kan...tolong kesian... :)..


tengok tak kat photographer tu??...aku betul betul ada masalah pasal photographer...dulu kemain heboh ada tiga orang calon..sekarang semua dah takde...takde sebab berkemungkinan adik beradik sendiri yang amek...mak kata ada kamera tuu, gunakan saje..takyah membazir..same jugak dengan myJZ..dia pon taknak amek cameraman..


weh..tolong la kesian kat aku yang suke fotogedik neh..tolong la jangan spoilkan aku punye gambar kahwin..myJZ bukan jenis yang suke amek gambar..sedangkan aku hala phone kat dia pon, dia dah warning suruh delete..aduyai..snap pon tak, tetibe suruh delete...


jangan tanye dorang kreatif ke tak...memang tak la jawapannyee....angah aku siap nak suruh kawan dia ambil..masing-masing semua gerun nak ambil tanggungjawab...tapi ini arahan bonda normah..tiada siapa yang boleh cakap TIDAK buat sementara waktu neh....nak redhakan je or fight???..

nak print gambar aku tak berapa nak kesah sangat...sebab ada offer photobook kat groupon or milkadeal..dorang selalu ada offer..cuma aku tak berapa nak faham tentang prosesnye camne..takpe..tunggu aku belajar satu persatu..

ini kalau nak tulis pasal photographer jee, tak tahu la berapa panjang berjela aku nak membebel...sedih tahu..

Share:

13 komen:

ciksusu said...

olor ciannye ina kalo xde OP..
try la cri kwn2 yg pndai ke :)

photobook dont worry sng je ;)

ucupiza said...

kekna amik jela photographer tu,kalo kekna nak harapkan kitaorg memang gambar tak cntik la jawabnya...gambar tulah satu2nya nanti dalam kenangan taw..

ciksusu said...

http://www.groupon.my/deals/national-deal/photobook-malaysia/715992960

ina try check link tu
kte xsmpat nk bace
nti ina bace ye tkaot dh tmt tmpoh beli voucher tu

smlm ade trbace b2b bg link photobook tp x ingt sape :(

InaYusoff said...

@ucupiza

sape suh kau beli kamera!

hahahha..

InaYusoff said...

@ciksusu

memang dah nengok2 dah..
tapi nak tahu size berapa untuk album kahwin..

kihkih..

banyak kali dah tanye soklan ini..
hehehe

InaYusoff said...

@ciksusu

kawan2?
takde pon..
kalau ada pon yang mmg photographer yang betul2..

pening..

Hunny Kitty said...

amik shoot n burn je gambar tu...n jgn lupa letak ai dalam guest list hehehhehehhe...

InaYusoff said...

@Hunny Kitty


baikla mak buyung

semoga selamat bersalin....!

ucupiza said...

@ucupiza:hahaha..ayat tak boleh bla.jual lah baliklah..hahaha..

InaYusoff said...

@ucupiza

jual kat aku laa...haha..
dak pyan menanti je tu..

harga yang seperti dibagitau..

deal?

fazilamz @ iLa said...

kami pun ada...hahaha....
kalau perlukan kitaorang...roger ek...
sebelum orang blok date....
=)

InaYusoff said...

@fazilamz @ iLa

haha..
tahuu..
tapi tu laa..
still tengah pening..
family lain pemikirannye..

fazilamz @ iLa said...

hehehe biasalah...diaorng anggap wat pe nak berabih just kat gambar...
kita yg suka duk berphoto ni, rasa rugi sbb time tu kita pakai 'uniform' yg bukan selalu kita pakai...=)
nak merasa sekali seumur hidup. Time kitaorang dulu photographer tak tersebar luas lagi...smpi skrg x puas lagi nak bergambar....hahahaha