May 24, 2012

Puding Laici Berbintikkan Dragon Fruit

tajuk resepi sangat menakutkan..hikhik..

projek memasak ini tetibe je dilakukan..sedang sibuk-sibuk nak masak tengahari..mase tu jugak suruh adik lelaki pergi beli bahan..simple saje..


aku ikot resepi kat SINI

Puding Laici/Agar2 Susu Laici

1 tin (567 ml) buah laici - asingkan laici dan sirap
20 gm agar2 'strip'
3/4 cawan gula
750 ml air
1 tin susu cair
secubit garam

Satukan agar2, air, gula, garam dan sirap laici dalam periuk. Masak hingga agar2 hancur dan mendidih.
Kisarkan susu dan buah laici hingga hancur. Masukkan ke dalam campuran agar2 tadi. Kacau hingga mendidih sebentar.
Tuangkan ke dalam acuan. Sejukkan.


ada buah naga dalam peti ais..potong-potong masuk sekali...tu yang jadi bintik-bintik..


aku taknak cakap sedap..sebab bagi aku biasa-biasa je..kalau korang fesen malas macam aku boleh try resepi tersebut....





Share:

0 komen: