May 11, 2012

Facebook | HB Stand For ??

okeh..tajuk nak english..tapi entry tetap bahasa melayu..:)

sejak kebelakangan neh..kerap nau aku nampak orang wish happy birthday dengan HB saje...mula mula ternampak, terfikir jugak..apekejadahnye HB tu..dah le dengan HB jer...takde sambungan ayat..cume dua huruf je...kompius mak...


ikhlas ke tak ikhlas ek kalau macam tu..macam terpakse je wish...-___-'...tak berkenan sungguh..baik takyah wish kalau macam tuu.....


ini aku ambil beberapa contoh dari facebok kawan aku..harap dia tak kesah la kot..lagipon aku dah blur kan....




just HB...haiksss....




ini singkatan jugak tapi singkatan panjang sikit la...HBD2u (Happy Birth Day To You kot)....dasat gile kan...




ini lagi besh....MGBU???..paham?....puas lak aku nak memahamkan ayat neh..ke aku neh lembab bab nak paham2 ayat singkatan neh... May God Bless U jawapannye...huishh...dasat kan bebudak sekarang...kalau boleh semua nak singkatkan...


haiks....ke aku yang cerewet bebeno?...

:p


Share:

3 komen:

Liza said...

May God Bless U tu pun I lembab sket Bdk2 skang mmg nak yg singkat ajer..

Darab Dua said...

ikhlas atau tidak ikhlas tu pd pendapat gua tidak terletak pada panjang pendek wish tu. kita amik cth bagi hadiah lah, keikhlasan hadiah tu tidak terletak pada harga hadiah tu. tak semestinya murah tu tak ikhlas dan mahal itu ikhlas. makanya, begitu lah pada panjang pendek wish. ada yg tulis je HB tp niat dia dh doa yg terbaik utk yg sambut hari jadi tu. pendapat peribadi saja ni. piss!

InaYusoff said...

Liza : tu la bebudak sekarang..

darab dua : susah sangat ke nak taip Happy Birthday..bagi gua orang yang taip HB tu adalah orang yang pemalas dan buat kerana terpaksa....

eh..lu selalu eh taip HB di fB...:)


ape2 pon..tenkiu untuk komen lu...yup..masing2 ada pendapat masing2...peace yo!..

;p