Followers

January 19, 2012

Brunei | Cerita



nak cerita pasal pemergianku ke brunei..ayat mau skema sedikit..hakhakhak..



dapat tahu kene pergi brunei hujung bulan sebelas...tapi taknak kecoh sangat..yang tahu pon hanye mak dan myJZ..yang laen macam segan je nak cerita..buatnye tak jadi...akak malu nanti dik..;p...



lepas tu diam begitu sahaja..taknak amek port pon..sebab diri sendiri pon tak tau bilanye nak pergi berkhidmat untuk negara....



tup-tup seminggu sebelum pergi baru la nak kecoh-kecoh jadinye pemergianku..tapi agak pening sedikit bila surat nak mintak kelulusan KSU pun lambat dibuat....ape nak jadi neh...pasport pun tak buat lagi..sedikit gelabah..pastu dengan ONGKOS nak pergi tuuuuuu...oh alahai..pening akak sekejap....pening tapi dalam hati teringat HAJAH NORMAH... hahahhahha.....




tapi terima kasih kat team yang pergi sama-sama neh..dorang sangat membantu sampaikan ADVANCE tuk aku pon dorang settlekan..aku cume dok sign je kat borang advance tuu...tetibe macam perasan BOS la plak....;p....




tapi ada rasa pening jugak la sedikit sebab bila sms je kat pegawai yang pergi sama tuuu..


aku : weh..ada ape-ape ke yang perlu aku tolong??

dia : takda ape-ape..kat sini sumenye siap..kat sane nanti manyak keje sedikit...


aku terus berfikir dalam hati....bia betul..rasa macam tak besh je pergi ke sane tanpa buat kerja dari sini..hehehhhhe...tapi layan je la...kita tengok nanti ape kerja kat sane yang dikata banyak tuuuu...


kita lihat dulu yer pemandangan yang kosong..inila kerja yang kami kene buat....penuhkan mana yang kosong......







ini time dah penuh...booth usahawan.....usahawan la settlekan....




ini usahawan jugak..ain's food...dorang jual frozen karipap..sedap..aku beli dua kali..free satu kali...hihihihi....sebagai sokongan pada usahawan kita..dorang nak je bagi free tapi macam tidak le besh kan asek nak free jeeeeee....




ini pulak bahagian kami......letih hoii menyusunnyer..nampak je senang nak susun..tapi bila barang dah melambak-lambak..sudah tak tahu dah macam mane nak buat....


barang-barang di dalam gambar kat atas tu semua untuk dijual..bukan pameran semata-mata....maka marila kita jual menjual dan menjerit memanggil customer okeh....

teringat ayat yang selalu aku jeritkan..


"cip ubi kayu seringgit..seringgit...satu paket seringgit"..


bengong je rasenyeeee..tapi sebab menjerit la orang tertarik kot..sebab cume SERINGGIT je kat sane cip ubi kayu tuu..murah..tapi kalau nak bandingkan dengan duit kita...same sahajeeeeeeeeeeee....


aku jugak menjadi penjual air kat sane....macam tak percaye pulak kene buat kerja jual menjual ini...tak suke sebenarnya kalau melibatkan duit..tapi da memang itu kerja..redha dan redah je laaaaaaaa....penat tapi seronok..


keluar dari hotel jam 9 pagi..kembali menjengah tilam dan bantal kesayangan pada jam 11 malam.......itu baru menjengah..kalau aku mandi dan sok sek..gedebush segala bagai..maka mata pon lambat la memejamkan mata....alahai....



usahawan yang kami bawak dari Malaysia...ramai yang muda-muda lagi...kagum dengan semangat dorang.....besh la nengok dorang..susah nak ceritakan.....aku lagi suke jadi usahawan yang begini dari jadi usahawan MLM....hehe..nak gak selitkan pasal MLM.......;p



aku dan bas..
mane tau satu hari nanti aku akan jadi usahawan bas...hakhakhaktuiiiii...perasan lebeh.. ngeng..ngeng..
Share:

0 komen: