Followers

December 28, 2012

Baby

aku belum lagi diberi rezeki untuk merasa ada satu lagi nyawa dalam perot ini.. -_-' .. belum lagi diberi peluang itu...walaupun dalam entry sebelum ini ada bercerita perihal suami yang konon-kononnya mual-mual...belum sampai lagi detik itu..



seminggu yang lepas..khamis bersamaan besday diri sendiri...singgah carefour nak beli barang..terlalu depan guardian..terlalu depan rak UPT...dan terbeli...


balik rumah, terus mandi dan check...dan resultnye..1 Line sahaja..frust...tapi bukan frust sesangat...ini adalah normal rasanye bagi pasangan yang baru berkawin..gatal-gatal nak beli UPT..perasaan masa tu tengah-tengah..antara ok dan tak ok...

tapi..bila tang suami cakap camni..

suami : tadi bos abang tanye...da ada isi ke belum..abang jawab..tak tahu nak ca........

dia tak abes cakap lagi..aku dah potong..

aku : dah check tadi...takde... :(

terus aku dok teleku depan dia...minta maaf...sedeyh sangat-sangat masa tu rasanye..air muka dia pon macam berubah...ke aku je yang perasan camtu..satu malam aku moody...tiada mood...asek minta maaf je..tapi dia okeh..cool saje...tapi dalam hati dia aku tak tahu...

esoknye aku datang bulan..orang tak menyabau macam ni la...

dulu...
masa belum kahwin..
dengan umur yang kian meningkat..
aku dah rasa bagaimana perasaan mereka yang lambat kahwin..
diasak pertanyaan "bila nak kawen?"


sekarang...
aku dah tahu bagaimana perasaan mereka yang belum lagi dikurniakan cahayamata setelah bertahun-tahun kahwin...
sedangkan aku yang tak sampai dua bulan kawin pon, rasa sedeh dan serba salah..ini kan pulak mereka yang bertahun-tahun..


“Wahai Tuhanku! Janganlah Engkau biarkan daku seorang diri (dengan tidak meninggalkan zuriat); dan Engkaulah jua sebaik-baik yang mewarisi”.

(Surah Al-Anbiya’ : Ayat 89)


“Wahai Tuhanku! Kurniakanlah kepadaku dari sisiMu zuriat keturunan yang baik; sesungguhnya Engkau sentiasa Mendengar (menerima) doa permohonan.”

(Surah Ali-Imran : Ayat 38)













Share:

Ajari Aku | Anuar Zain


Ajari aku tuk bisa
Menjadi yang engkau cinta
Agar ku bisa memiliki
Rasa yang luar biasa
Untuk ku dan untuk mu

Ku harap engkau mengerti
Akan semua yang ku pinta
Kerna kau cahaya hidupku
Malamku tuk terangi jalanku
Yang berliku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku….

Mungkinkah semua akan terjadi
Pada diriku

Hanya engkau yang bisa…
Mencintaiku

Hanya engkau yang bisa
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti
Semua inginku….

[Hanya engkau yang bisa]
Hanya engkau yang tahu
Hanya engkau yang mengerti[Mengerti]
Semua inginku….

Ajari aku untuk bisa mencintaimu

Share:

December 27, 2012

Kompang Dipalu : Hari Nikah (Review)

Tarikh : 16 November 2012
Hari : Jumaat
Masa : 5.00 petang
Tempat : Rumah

nikah hari jumaat...mula mula tok imam kata jam 5.30 petang...jadi rileks je laa...jam 4 rasenye baru start mekap...tapi bila dah menginjak ke angka 5...tok imam dah sampai, tak sabar beliau nak nikahkan kami..miahahah.....ape lagi kelam kabut tepon bakal suami masa tu.....dan rupenyee bakal suami pon tak sabar nak dinikahkan...sudah ada kat depan rumah..wahaha..aku je yang rileks sangat....dengan tak pakai baju nikah lagi...oh man..memang kelam kabut...


nebes punye hal...habes berpeluh muka...menitik nitik peluh walaupun sebelum tu dah tuamkan ais kat muka....-___-' ...tak jalan juge petua tersebut...nak lap tak boleh sangat...sebab nanti abeslah kegojesan muka kuuuu....tekap sikit sikit sajeee....


aku tunggu dalam bilik saje....takde makne nak dengar lafaz nikah suami...tapi sebelum dinikahkan tok imam dan saksi dan along masuk bilik tanye setuju ke tidak nak kawen..opecoz la setujuuuuuuuuuuu kan......=p ...


fine..disebabkan dalam bilik, aku tak dengar pon lafaz nikah....dan akhirnya kami disahkan sebagai pasangan suami isteri dengan sekali lafaz....olololo..cam tak caye je abang oit....mesti banyak kali training kan....:)


peneman hidupku sehingga nafas terakhir..InsyaALLAH...


akad nikah : along yang nikahkan.. :)


mas kahwin empat puluh hengget tunai...tapi aku dapat RM50... :)


dapat gelang for batalkan air sembahyang...


lafaz sakinah ..


KAMI


aku takde mood nak apdet pasal majlis sangat sebab gambar banyaknye yang tak bape gojes...tolong kesian.. -___-'

Share:

December 26, 2012

December 24, 2012

1 Month 1 Week 1 Day

today itulah dia..sudah 1 Bulan 1 Minggu dan 1 Hari ...

lebih kurang 1 minggu dan 1 hari yang lepas..dapat sms dari suami...




=) ..

saya tidak mampu menjadi yang terbaik tapi saya akan cuba...insyaALLAH...


jangan kompius dengan ayat takmo marah2 itu...;) .. aku belum lagi dapat memahami laki sendiri lagi..sebab beliau memang jenis yang bercakap kadang-kadang tetibe volume meninggi..dia tak marah..tapi style dia memang macam tu.....aku je yang masih tak paham dia...tunggu sikit hari lagi..


Share:

December 20, 2012

Gluta Kojic Soap


disebabkan terpedaya dengan iklan di fb..maka dengan jayenye daku membeli sabun gluta kojic ni..


apatahlagi beberapa bulan sebelum berkahwin, jerawat dan jeragat naik dengan jayenyee....


yes..aku perlu lakukan sesuatu di wajahku untuk tatapan suamiku...miahahaha..ayat rasa nak muntah...


kalau wajahku menjadi sejelita fazura...aku akan apdet di sini yee...tapi kalau seburuk hantu kak limah balik kampong.. memang aku blacklist la produk ni...iklan nak gempak tapi kalau sabun begitu....memang same je la macam sabun yang lelain..baik beli sabun papaya yang baru beberapa hengget tuuu.....



Share:

December 19, 2012

Bahagi Dua

lama gila tak apdet..tak tahu la rasukan ape yang telah merasuk...ektibiti boleh tahan banyaknyee...tapi tak tahu la eyh ape yang terjadi pada diri ku ini..

nengok..sekarang neh pon dah tak tahu nak taip ape...

meh la daku persembahkan adik-adik iparku...


see..tak nampak macam daku kakak ipar kan.nampak macam pergi berjimba2 bersama rakan sebaya sajee..miahahaha...


bayangkan kenebesan aku dapat adik2 ipar yang dah besau2 macam ni..kalau kekecik lagi boleh la ko nak berkepit dengan dia..agah2...seom2..atleast boleh la ko tarik dia jadi peneman di saat kau blur...neh dah besau..ape yang nak ko berkepit..mahu rimas pulak adik2 ipar aku...


alhamdullilah..so far dorang okeh...lebih2 lagi yang sebelah aku tuu...dia macam paham kebluran aku...=p ..ajak baca majalah..suruh aku rest...hikhik....rajin!..


still rasa tak berapa nak serasi lagi...takpela..slow-slow..


orang cakap senang kalau kawen dengan orang satu negeri...tapi bagi aku sedikit terkejar-kejar kalau balik kampong...kene balik dua rumah sekaligus setiap kali balik kampong...bayangkan hanya ada sabtu dan ahad..dan kene bahagikan dua rumah..boleh jugak menjadi gaduh suami isteri..kalau takat jeling menjeling bagi isyarat "bila nak balik rumah mak niiii"..itu sudah terjadi pada ahad lepas...=p ... rasa SERBA SALAH tu menebal sangat...sini family mentua..situ family sendiri...


rindu zaman bujang yang boleh melanguk 24jam dekat rumah emak....







Share:

December 12, 2012

3 Weeks & 5 Days

3 minggu dan 5 hari hamba meniti alam perkahwenan..tapi satu review pon hamba tak buat...ampunkan hamba..hamba sangat malas sekarang....malas nak review.. -___-'


penyakit M besar kalau dah menyerang...apa pon memang tak boleh buat...lagipon sibuk bekerja..tak habis setakat di MAHA..sambong di Putrajaya puleks...penat yang amat....dan hamba bekerja di rumah dan di opis..dulu kerja di opis saje..sekarang di rumah pon kene berkerja..sangat penat wooo...tapi suke je....tapi dalam hati tak siapa tahu....hahahhahaha..


n now hari hari memasak...tolong percaya..dulu masa bujang..memang tak suke nak memasak...sebab dapur yang betul2 berhadapan dengan ruang tamu..nak kene mop afta memasak.. kalau tak, minyak satu rumah..lagipon untuk isi satu perot sahaja..tak berbaloi nak masak..better beli dari memasak kecuali teringin sangat...


makanan yang pertama aku masak untuk dia adalah mee goreng for breakfast tapiiiiiiiiii reject!..kesian hamba... -__-' ... memang sesudu je dia suap..lepas tu dia tolak....sentapmaknoks..


lepas tu kene tegur..tak payah masak banyak2..masak sikit je...yela duduk berdua..tapi aku masak macam empat orang makan..dah terbiasa kot..mak tak ajar masak sikit-sikit..mak kata biar banyak..jangan sikit..nanti ada yang tak dapat makan..


tapi alhamdullilah..makin hari makin sedap kot aku masak..sebab dia makan bertambah...konon laa sedap..ntah2 dia lapar dan ambil hati... :(


antara lauk yang dah dimasak sepanjang 3 minggu nih..

1) sardin
2) asam pedas
3) sotong goreng
4) kobis goreng
5) kari daging
6) sambal goreng ikan
7) sambal goreng ayam
8) sambal sotong
9) ayam masak kicap
10 ) sambal ikan bilis
11) sotong masak kicap


eh..sikit je eh aku masak...sardin dah repeat 3x..hihihi..tak tahu nak masak ape..sekali si dia suggest sardin...lagi la aku sukeeeee....senang punye kelije...lepas tu asyik-asyik sambal..orang melaka memang hantu sambal okeh....tak melaka la kalau takde sambal..#eh


dan semalam dia tetibe cakap dia loya-loya..rasa nak muntah..eh apekah..adekah..adekah...dia pandang aku..aku pandang dia..pastu masing2 senyum..gile perasan la kononnye aku neh mengandung, jadi dia yang mengalami alahan .....haippss...memang niat di hati rasa nak g beli UPT...tapi takot kecewa...eh..boleh terima akal ke kalau lelaki loya-loya tu maksudnye bini mengandung... =) ...


tadi blogwalking..ada beberapa orang blogger yang sudah pregnant!..tahniah untuk Puan Tqah , Puan Nora dan puan empunye blog ini MADLY IN LOVE..



Share:

December 5, 2012

November 26, 2012

Hai..Saya Puan Ina... =p

hari ni hari pertama bekerja setelah dua minggu bercuti...lemau je nak kerja..

pagi2 dah bangun..gerak kul 6.20..sampai opis kul 7.00...waktu bekerja WP2 (8.00pg - 5.00ptg)...awal satu jam..nak wat camne..nak mengelakkan jam..harusla awal bute gerak dari rumah...lepas ni nak amek WP1 (7.30 - 4.30)..tapi takot terlajak tido la pulek...

letak dulu satu gambar...

esok lusa kalau rajin...satu puluh gambar..kalau tak rajin, minggu depan ke bulan depan baru letak..



itula hasben kiteeee....;p ..ramai nau cakap aku sorok beliau..padahal beliau yang tak suke gambar diexpose...


notakakikerja::kene bertugas kat MAHA sampai ahad ni..jadi memang lambat le nak apdet pasal kawen neh....harap bersabau...
Share:

November 12, 2012

November 11, 2012

Soalan Untuk Akad Nikah

hewhew...
menakotkan....tapi sebenarnye bukan takot ..ia lebih kepada nervous tak dapat menjawab soalan ketika itu...



insyaALLAH, kalau tiada apa2, along yang akan menikahkan kami... :) ..insyaALLAH...



malam tadi along beritahu soalan-soalan yang akan ditanyee...dan aku yang pengantin perempuan pon akan ditanye masa akad nikah nanti....halahaiiiii....saye seorang yang darah gemuruh...takoittt nyeeeee.....


walaupun along da bocorkan rahsia..tapi haruslah ingat, kalau orangye dah darah gemuruh, suruh baca ABC pon mungkin sangkot...hiahia...



Soalan Untuk Pengantin Lelaki

Rukun Nikah
Rukun Iman
Rukun Islam
Istigfar
Mengucap


Soalan Untuk Pengantin Perempuan

Istigfar
Mengucap


dua perkara yang senang..tapi aku still rasa nervous....


mohon la aku neh akan cool pada hari kejadian.....




Share:

November 10, 2012

Bilik Pengantin





ini namenye teaser...maka ini saje la..mane boleh full view...

bilik pengantin neh DIY...tapi bukan daku yang DIY...ni gabungan kakak2 ipar..mereka yang buat..tapi pemilihan colour aku ade gak memilih samee....hikss..nak gak menyempil...

=p

lagi lima hari.... =)

Share:

November 9, 2012

Cuti

hye..saya dah mula bercuti..
ambil cuti 8 hari..tapi dapat 14 hari..
magic tak?.

=p

curi cuti deepavali dan awal muharram dan sabtu ahad...jadila 14 hari...

mohon mendoakan majlis berjalan lancar ye kengkawan..

saya sangat nebes !!


kalau adik saya bagi pinjam berukben dan laptop dia mungkin saya akan apdet..kalau dia kedekut, memang lepas kawen la saya apdet...

sekian..
Share:

Nuffnang Bagi Duit Kahwin

=p


=p..aku cashout akhir bulan sembilan..dalam minggu neh baru dapat..tak tahu hari ape.....sebab pos ke kampong..asal tanye adik je..takde katenyee...tapi rupenye dah sampai....


amaun adalah seperti di atas...sikit berbanding blogger2 yang lain....tapi itu jela yang mampu aku dapat dengan hasil berblog....hihi..sikit pemalas nak aktif sekarang ni....


tak boleh nak joli sebab duit ni memang aku khaskan untuk satu perkara di majlis nanti...


alhamdullilah...



notamintakpenjelasan : khawin or kahwin...mane yang betul?
Share:

Durian Crepe

selalu nengok orang apdet kat facebook, kat blog, kat twitter pasal durian crepe..maka nafsu nak memakan durian crepe neh sangat le membuak-buak..siap gugel lagi resepinyeeee..macamkan nak buat sajee.. =) ..nampak macam senang...tapi tahun bila nak buat pon tak tahuuu..


bila nak buat tahun bila pon tak tahu..jadi membising la daku di facebook dan membising jugak dengan kengkawan....


dan akibat daripada membising tersebut, maka mama zerin dengan bermurah hati menolong daku untuk memuaskan nafsu makan tersebut...yeayyy...ada delivery durian crepe area rumah beliau!..yeay lagi sekali!!.....teruja...


RM 10 untuk 5 ....



Rasa?..biasa biasa je kot..hehehe....hehehe..takde la sedap sangat....ke aku dah bukan penggemar durian tegar....


:: sakit kepala la pulak pas makan durian crepe neh... adoiyaiii.. ::
Share:

November 7, 2012

Mak

aku ingatkan nak balik kampong sabtu petang..nak settlekan dahulu barang-barang kat rumah sewa sekarang..angkot semua barang terus ke Cheras..taknak tinggalkan ape2 kat rumah lame...tapi bila call mak.....ini yang dijawabnyee..

Mak : itu yang kau pentingkan..taknak tengok bilik kau ni cemane?..

eh..fine fine...tetibe dapat rasa yang mak stress pasal bilik pengantin..rasa kesian sangat...

maka aku akan balik sabtu pagi dan berusaha untuk menghantar barang-barang ke cheras setiap hari lepas habes waktu bekerja [jika rajin] ... ;p

apdet ntah ape ape kan..tapi nak apdet jugak..

KESIAN KAT MAK..dan memang dah rasa nak balik kampong cepat-cepat..

cepat la hari berlalu...





Share:

November 5, 2012

11 Hari Lagi

sekejapan je masa berlalu..pejam celik makan pejam celik makan...rupenye lagi sebelas hari nak bergelar PUAN... =)



acik nebes nyah..



tanye la sesiapa pon..pasti akan nebes kot..kalau jawab tak nebes itu, makanye menipu laaa..nebes sampai terbawak-bawak dalam mimpi..mimpi tok kadi tanye macam-macam soalan kat aku..tiga empat soalan kot...miahahaha..mengalahkan aku lak pengantin lelaki.......



rumah sewa dah dapat...area cheras...bapak jauh kan...takpela..anggap je ini pengorbanan aku untuk suami tercinta...anggap je setiap kilometer aku pergi kerja tu aku dapat pahala kerana berkorban untuk suami..dan aku nak dia anggap aku penat balik kerja jadi tak payah nak masak...jadi kita makan kat kedai sahaja...=p...tapi itu tak mungkin terjadi...aku berazam nak masak even maggi telur letak cilipadi slurrppp semangkuk pon dah okeyh kot abang....hikhik...*melampau....




sekarang ni cik abang dah masuk rumah tu..dan aku pun dah start mempacking...mungkin dalam minggu neh nak angkot katil dan lemari ke sane...eh..bukan duduk sane, tapi hantar barang saje ke sane....tuannye masih di selayang...



dan nebes ku juga berkaitan bakal family mentua..adakah aku dapat menyesuaikan diri dengan family beliau?....ufff....takot dengan airmuka yang memang semulajadi MASAM ni mengundang pelbagai cerita....takot nye la hoii....da le diriku tak pandai nak memasak...tak pandai nak bergaul sangat...adoiyai takot kuasa dua dah neh.... =( ...



melampau lampau la pulak apdet di pagi hari sedangkan kerja banyak...sudah la minggu neh minggu last bekerja..lagi mahu mencuri tulang apdet blog... =p



kita buat keje dulu ea..!..


~ending entry yang tak semenggah...hewhew...



Share:

October 30, 2012

Kompang Dipalu : Checklist End October

hye..assalamualaikum!..

sesaje nak apdet checklist kawen...nak tunjukkan hati ada senang sikit...kihkih..banyak benda dah settle.....alhamdullilah..cume ada perkara remeh temeh yang rasenye tidak payah le nak diamik kesah sangat...


Majlis

tarikh
tempat

Warna Tema

Resepsi

Kursus / Permohonan Kahwin / Hiv Test
kursus kahwin
hiv test
borang nikah

Jamuan / Menu
Nikah
sanding

Kanopi
Nikah
sanding

Kad Jemputan
Lelaki
Perempuan


Mekap
Nikah
Resepsi
Bertandang

Pelamin
Nikah
Resepsi

Persalinan Pengantin
Nikah
Resepsi
Bertandang

Photographer
Nikah

Baju Keluarga
Warna

Lain Lain
Doorgift
Bunga Telur
Bunga Pahar
Bunga Manggar
Penunjuk Arah
Langsir
Cadar Kahwin



Bunga Manggar

plan nak buat seminggu sebelum or beberapa hari sebelum....sebab gunakan gula-gula...kalau buat awal-awal..mahu rasenye tak sempat majlis, dah lesap dah gula gula tuu.....


Penunjuk Arah

ni angah nak buat...tenkiu angah....!...


rasenye takde ape dah kot yang berat-berat...cume sekarang time untuk edarkan kad...aku rasa aku cam dah terlambat jee edarkan....pastu dengan tetibe kad tak cukup....huhu..gelabah betul..tertinggal kad kat kampong....jadi kene mintak jasa baik adik aku untuk poskan....sangat kelam kabut betul...


malu lah nak edarkan kad...=__='

Share:

October 29, 2012

Jemputan Ke Majlis Perkahwinan


Assalamualaikum..

Saya dengan rasa rendah diri ingin menjemput rakan-rakan ke majlis perkahwinan saya pada 17 November 2012 bersamaan hari Sabtu...



click untuk tumbesaran imej dan lokasi majlis...


semoga dengan kehadiran jemputan akan memeriahkan lagi majlis..


Terima Kasih...


::aku takde nak belok belok bunga bunga buat ayat...my fikiran sekarang sangat le rasa tensen::


pada yang nak hadir dan perlukan kad..sila komen..tapi komen tersebut tidak akan diepruv...privacy kot tempat tinggal korang.....





Share:

October 24, 2012

October 22, 2012

Saat Orang Bicara........

Jika ada orang bicara mengenai kita di belakang,
itu adalah tanda bahwa kita sudah berada di DEPAN..


Saat orang bicara merendahkan diri kita,
itu adalah tanda bahwa kita sudah berada di tempat yang LEBIH
TINGGI..


Saat orang bicara dengan nada iri mengenai kita,
itu adalah tanda bahwa kita sudah jauh LEBIH
BAIK dari mereka...


Saat orang bicara buruk mengenai kita,
padahal kita tidak pernah mengusik kehidupan mereka,
itu adalah tanda bahwa kehidupan kita sebenarnya LEBIH
INDAH dari mereka...


Payung memang tidak dapat menghentikan hujan,
namun payung dapat membuat kita berjalan menembus
hujan untuk mencapai tujuan ..


entry copy paste dari : HoneyKitty
Share:

Favourite Songs :)


[Lirik] OST Bukan Bidadari - Babak Cinta (Tengku Aidil)

Engkaulah cahaya dalam hidup yang penuh kegelapannya
Rasa kesakitan dalam dada menghilang pabila kau berada

Cintamu kepada aku tak pernah ku rasa sebegitu
Engkau meringankan hati ini, engkau menenangkan jiwa sepi

Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerna slalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya

Kau tahu kau disakiti, hatimu sedang kau melindungi
Percayakan pada cinta ini, relakan ia berterbang tinggi

Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerna slalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya, babak tentang pencarian cinta
Aku untukmu sepanjang hayat

Aku juga merasa ketakutan oh cinta
Percayakan pada kita oohhh...

Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerna slalu terluka
Ku ingin menjadi penutupnya, babak tentang pencarian cinta
Aku untukmu sepanjang hayat
Aku ingin menjadi pembuka hatimu yang sekian lamanya
Terkunci kerna slalu terluka




[Lirik] Lirik Lagu Aku Yang Tersakiti – Judika

Pernahkah kau merasa jarak antara kita
Kini semakin terasa setelah kau kenal dia
Aku tiada percaya teganya kau putuskan
Indahnya cinta kita yang tak ingin ku akhiri
Kau pergi tinggalkanku

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia

Memang takkan mudah bagiku tuk lupakan segalanya
Aku pergi untuk dia

Tak pernahkah kau sadari akulah yang kau sakiti
Engkau pergi dengan janjimu yang telah kau ingkari
Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia
(walau tak bersama dia)

Oh tuhan tolonglah aku hapuskan rasa cintaku
Aku pun ingin bahagia walau tak bersama dia




[Lirik] Lirik Lagu Hilang Naluri –Once

Mawar merah yang ku cium
Ternyata menusuk dan beracun
Wanginya menyenangkan hatiku
Membuatku tak karuan

Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku

Dia sama sekali tak cintai diriku
Dia hanya memanfaatkan diriku

Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia, berharaplah

Ku berlutut di bawah kakinya
Ku berikan hatiku untuknya
Ku telan semua luka-luka
Ku tak punya perisai lagi

Sehari tak bertemu dengannya
Serasa hampa dalam hatiku
Ku mabuk cinta yang tak terbaca
Oleh naluriku ooh

[Matilah kau]
Matilah kau di dalam hatiku
Bawa pergi saja dirimu
Sampai ke dasar lautan
Matilah kau bersama cintaku
Banyak berharaplah dirimu
Semoga dapat bahagia ooh





[Lirik] Menjemputmu Pulang – The Vella

Oh jauh, jauhnya rinduku
tersungkur tapi aku cuba berdiri
Oh pantas semua berlalu
Sedangkan kita masih memerlu
Ku memohon Ku memohon Ku memohon

Dan tenang tenanglah sayang
Aku kan datang menjemputmu pulang
dan tenang tenanglah sayang
aku akan datang menjemputmu pulang
tak usah menangis
tak usah menangis

Oh tuhan permudahkanlah aku
pastikan kami tetap bersatu
ku memohon ku memohon ku memohon



Share:

October 18, 2012

mood : happy




8 komen menanti untuk diepruv..

terkezut jugek..

rupenye kawan lama masa study kat institut dian mengomen.....

wooohooo..

sukeeee...

tapi geram neh..

pesal kol tak berangkat..

n sms tak berbalas???..

bagi no..tapi takde respon..menyampah tahu tak??..


grrrrrrrrrrrr............







Share:

October 15, 2012

October 12, 2012

Samurai Burger!


asek nengok orang apdet kat facebook n twitter jee..maka tadi pergi mencubeeee burger samurai neh..

rasenye?

biasa aje..

lebih baik makan dabel cis burger..puas gak hati...

nak tahu rasa dia macam mane?..

macam masak kicap je sos dia tuu..

potong betul..ingatkan sedap sesangat lee...

Share:

Detik Itu



today is friday..penghulu segala hari...dan diam tak diam..pejam celik pejam celik..tido bangun makan tido balik.....hanya tinggal 1 bulan 4 hari sahaje untuk bergelar PUAN...

=)








Share:

October 10, 2012

Kompang Dipalu : Baju Nikah Sudah Siap!


baju nikah dah siap..rasa teruja sesangat...


tapi rasa teruja tu tersentap sedikit...


bukan tersentap dengan tukang jahit..tapi tersentap dengan diri sendiri...muarhaha..punyela susah bagai nak pakai baju nikah neh.....mungkin kadar lemak di badan meningkat..pasrah...


agak susah nak pakai..masa kat rumah tukang jahit dah test...terkial-kial pakai sorang diri tapi tetap tak mahu minta tolong dengan tukang jahit sebab mak segan noks...badan bukanla macam ratu ratu....sanggop bersusah payah nak pakai sendiri....tapi berjaya....nanti kahwin entah macam mane la..tentu terpaksa menahan malu dengan mak andam....-___-"


lepas tu try pakai kat rumah jugak...hahah..punyela eksited...susah payah jugak nak pakai....ntah ape la perangai aku neh....dah tau susah tapi masih lagi nak pakai sampai lenguh2 la tangan..


simple je baju tapi kain meleret-leret..nak jugak macam ratu ratu.... :p..nanti pas kahwin, boleh potong kain yang meleret....itu tukang jahit yang cakap...sebab idea baju neh 90% dari dia..aku jenis pemalas lipas nak fikir.... -___-" ..ape dia kata tuu..aku anggukkan je..padahal gambaran sebenar baju pon aku tak tahuuuu...;p ..sampai dia cakap, yang nak pakainye aku..bukan dia....wuuwuwuw....


aku buat button kat lengan dan tampal button palsu kat depan baju...itu sahaja idea aku...sebab memang aku teringin nak pakai yang berbutton....padahal mungkin fesyen berbutton neh dah lamee tapi aku sukeee.....


keseluruhannye aku puas hati sesangat....cume badan kene kurus sikit.... :p


nak tahu harga aku tempah ???..


RM 150..

murah?

murah kan?..

:p

tukang jahit ni muda lagi...umur 26 - 28 tahun kot...pandai dia kan...

selepas ini adalah usaha mengurangkan inci..mungkin naik tangga duabelas tingkat... :p


tak tahu la ape motif gambar tengah tuu..bukannye ada "montot" pon aku neh..leper sajeee......


dan tukang jahit bagi ini pada aku...untungkan..dah le baju murah dapat la kuih ape ntah ini....ada 6 biji..semua aku bedal...acamne ni nak kurus??...



Share:

October 8, 2012

Kompang Dipalu : Checklist Setakat Oktober

hye..assalamualaikum!..

sangat-sangat tiada idea dan input nak apdet...


tetibe teringat nak apdet checklist setakat awal oktober... :) ..heee..lagi sebulan lebih je lagi...sangat mendebarkan..


Ya ALLAH..kau permudahkan la segala urusanku..


Majlis

tarikh
tempat

Warna Tema

Resepsi

Kursus / Permohonan Kahwin / Hiv Test
kursus kahwin
hiv test
borang nikah

Jamuan / Menu
Nikah
sanding

Kanopi
Nikah
sanding

Kad Jemputan
Lelaki
Perempuan

Senarai Tetamu
Resepsi

Mekap
Nikah
Resepsi
Bertandang

Pelamin
Nikah
Resepsi

Persalinan Pengantin
Nikah
Resepsi
Bertandang

Photographer
Nikah

Baju Keluarga
Warna

Lain Lain
Doorgift
Bunga Telur
Bunga Pahar
Bunga Manggar
Penunjuk Arah
Langsir
Cadar Kahwin




Warna Tema
warna tema tak tick lagi...tapi boleh la aku katakan warna tema adalah pink..:p .. last minit tukau pink...tapi boleh tentu las minit lagi ni...takot 2 minggu sebelum majlis..tema bertukau jadi purple puleks..


tapi kebanyakan barang dah beli warne pink....hewhew...tapi takpe kot..pink purple kan boleh ngam!...


Borang Nikah
hampir settle..sekarang borang nikah kami ada pada imam kampung..sesungguhnya aku kompius mengenai prosedur borang nikah...


Persalinan Pengantin
baju nikah aku tak siap lagi...takpela...mungkin minggu ni siap..dah janji dengan tukang jahit nak awal bulan ni...mungkin dia pon bizi..takpeee laa haii...hiks..jenis malas nak pusing kepala...lagi pon tukang jahit neh hanye depan uma den je.. ;p

baju untuk bersanding......tak bincang lagi dengan mak andam..mungkin raya haji kot....sepatotnyee dah settle...tapi sebab kena keje ujung bulan september ri tu....jadinyee tak dapat la nak jumpe mak andam untuk bincang baju mane nak pakai...


Doorgift
hampir 50% siap...tapi masih lagi pening2 nak pilih isi perot bagi doorgift tersebut...


Bunga Manggar
heeeeee..kami ade projek baiknyeeee berkaitan bunga manggar....dapat idea ni bila pergi majlis kahwin di seremban...mungkin tempat lain dah biase...tapi bagi kami, melihat bunga manggar sebegitu adalah sangat mengujakan!!...jadi tunggu la aku review mengenai bunga manggar ....


Langsir
hampir siap!....





sebenarnye kan..daku dah taip pepanjang tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii tak boleh nak save...huhu..gile la..penat jari jemariku yang mulus neh menaip....


k la ..dah penat dah..lenkali la saje aku apdet...


majuk dengan blog!..

Share:

October 4, 2012

JJCM si BLIND ROAD Part II

berkaitan entry JJCM si BLIND ROAD semalam..

penat melayan nafsu makan yang memang sangat tidak boleh dibendung..padahal sepatutnye kene jaga makan..:p..

mungkin sudah mula risau dengan segala mak nenek perkara berkaitan majlis..hmmm..


kalau ikutkan gugel maps semalam, destinasi ke arah subang...tapi laz minit cancel...kita pergi ke wangsa maju je la...mungkin next time boleh pergi ke subang..nak tunggu RAWANG BURGER BAKAR kat Subang tuu launch burger terbaru dorang... baru besh nak pergi...subang tu bukan dekat nak pergi berkali-kali...hehe..


nak aku komen?..

nak yang ikhlas ke mengampu?..haha..


tak sedap!!...name je hebat..OMBAK RINDU..tapi tak berombak pon nafsu aku makan..;p


sebenarnye ini third time try burger bakar...


first time, masa dibelanja oleh kawan ketika besday aku..pernah buat entry..tapi malas pulak nak link kan....dan di wangsa maju jugak tapi berlainan peniaga..aku pun tak paham la..rawang burger bakar neh macam francais ke apee...gunekan je name ea..

aku tempekkan gambar je la ea untuk korang bezakan, walau hanye dengan gambar je dah boleh tahu tahap kelazatannyer..



ini burger bakar time besday tuuu...walaupun aku tapau balik rumah, same jugak dengan malam tadi..tapi salad dia tu langsong tak layu...

disebabkan tak sedap..jadi aku tak sabar sabar nak pergi SUBANG bila Rawang Burger Bakar dah launch new burger!!..


notamakansedap :: peniaga rawang burger bakar subang adalah peniaga yang dulunyee berniaga di wangsa maju...so aku harap dia masih lagi mengekalkan kesedapan burger bakar nye itu..






Share:

October 3, 2012

October 2, 2012

cashout nuffnang




setelah bertahun dok peram duit dalam bank nuffnang..akhirnye ahad lepas aku dengan yakinnye cashout...phewww..ingat nak peram sampai beribu-ribu ...tapi sampai ke pencen tak mungkin la hoi dapat ribu ribu.....jadi mari la kita cashout kan..


total earnings kat atas tuu untuk dua hari...hehe..tak sangka dalam mase dua hari je dah dapat RM 1.53...besh kot..kalau RM1530 lagi besh kot...miahahaha... nak berblog pon malas tapi ada hati nak dapat duit ribu ribu.. ;p



dan ini BE yang sedang berlangsung dengan jayenyeee...phewwitt..suke...tenkiu nuffnang.....
Share:

1 BULAN 2 MINGGU

SERIUS..
SANGAT-SANGAT NERVOUS SEKARANG!..

baru hari ini rasa macam ni..kalau sebelum neh, memang daku cool sahaja..

tetibe takut nak kawen... :p

takde cerita pasal progress kahwin ..ke laut semuanya...








Share:

September 25, 2012

silent reader

ahad lepas ambil kad kahwin..

kad kahwin yang ditempah kat hentian kajang.. :p

sesampai je kad kat tangan aku..memang aku check..lantak la even dah siap print ke ape ke..check itu harus...

dah masuk kereta

myJZ : okeh ea kad...pasni jangan nak tulis kat blog kad 28 sen la..ape laa...

aku : ????

aku : baca ea..ingat tak baca dah.... *senyum simpul aku..hahaha

dia : baca la...dah lame dah baca tapi tak cakap je...

aku : tapi tu tak mengata kan..tak mengumpat kan...hahahahhaa


hahaha..kantoi la oittt aku mengata dia kat blog..

maap beby...muarhahah..dan dan beby...


eheh..sebenarnyee...bilekah masa yang sesuai nak edar kad kahwin neh??...
Share:

September 24, 2012

Contest : HB for Free






jum join satu contest neh...

senang..

tak payah nak tag kengkawan..

aku kalau contest kene like facebook ke ape ke..memang tak layan..apatah lagi kene tag kawan untuk buat...lagi la menyampah..sebab aku pun serba salah bila orang tag aku untuk buat contest tapi aku tak nak buat...


k la membebel la pulak..


kali ini blog b2b 'MADLY IN LOVE" buat contest yang lebih kurang macam giveaway...


syarat2nye :-

1) jadi follower Madly in Love.. [done]

2) Buat Entry berkaitan contest neh ... [sedang buat]

3) Tinggalkan komen kat entry tersebut.. [selesai je..terus aku komen tinggakan segala ape yang dia mahukan]


itu sahaja...

tarikh tutup : 30 September 2012

nak join?


sila click SINI


tenkiu!..


eh..dan keputusan akan dibuat oleh random.org ..


hadiahnye seperti gambar kat atas tuuuu...


A Free Fabric Hand Bouqet



notamintakaki : aku de masalah untuk linkkan gambar di atas kepada blog empunya contest.... :( ...susah betul la setting tuk blog baru neh..tak sukeeeeeeeeeee!!!...














Share:

September 18, 2012

Kasut Nikah..Perlu Ke?

tahukah kamu semua...
ecehwahh..

tahukah kamu semua bahawa kasut nikah tidak tersenarai langsong dalam pemikiran aku dan checklist aku....

tahukah anda?..

tahukah sangat laaaa hey!....

aku nikah kat rumah...nak buat kat masjid pon, ada orang tu takot suara dia bergema satu kampong...konon feeling pakai mic mase nikah...=p ..padahal tak pun...

dan disebabkan nikah kat rumah..jadi aku tak terfikir pasal kasut nikah..jadi sekarang neh baru terfikir perlu kee kasut nikah?..

mungkin perlu sebab :-

1) nak menghantar kaum keluarga belah lelaki ke luar rumah setelah settle majlis nikah..takkan nak berkaki ayam pulak atau rembat je mane mane selipar....

2) mane tahu nak bergambar kat luar rumah...maka kasut itu diperlukan..

3) bukan takat nak bergambar kat luar rumah..atas pelamin dalam rumah pun, perlukan kasut jugak....takkan nak nampakkan kaki togel aku yang tak berkasut dalam gambar....jadi nampak nau diperlukan kasut nikah...

4) dengan membeli kasut nikah ini, maka koleksi kasut aku akan bertambah....yeay..ini yang paling perlu sangat untuk mencari kasut nikah....weeehuuuuu....


jadi....dengan ini..aku kene gigih cari kasut nikah....yang simple sudahla kan...


::kasut hantaran masa tunang pon, tak jejak tanah lagi::
Share:

Kahwin Vs Kerja


dah lame aku rancang nak jumpe kakak andam minggu depan..
nak pilih baju mane untuk majlis aku...

tinggal tak sampai dua bulan pon..
baju pon aku tak pilih lagi..
walaupun pada awalnye dah pilih baju yang di bawah ini..



tapi tak berkenan..
sebab kena pakai inner..
sudah tentu lengan perkasa aku menonjol nanti..

jadi kalau boleh nak amek baju lain..

nampaknye ape plan aku tak menjadi..
tetibe kena kerja pulak minggu depan..
tolong la..
aku memang taknak pakai baju tuu...

tapi bila dah jadi camni..
macam kene teruskan je pakai baju tu..

sedeh dan stress...

ntah bila la aku dapat settlekan hal kahwin aku..

tapi kerja pon same penting kan..

haha..ada je dugaan kalau aku nak pilih baju lain..


::sebenarnye aku stress gile babeng!::


Share:

September 14, 2012

Teman Pengganti Black ft Malique

Ketawa bersama
Menangis bersama
Ku bersumpah harap kita
Mati pun bersama


Sejak dua menjak ini
Makin kerap ku diganggu visi
Bila celik, juga bila mimpi
Aku nampak kau, tapi bukan aku yang di sisi
Dia membelaimu dengan izin dan permisi
Sentuhan katanya semuanya kau iakan
Sentuhan jari kau diamkan dan biarkan
Aku redha walau tidak ku damba
Walau hampa semuanya dah dijangka

Beberapa purnama dulu cinta bertahta
Kenangan dibina kita indah belaka
Ketawa bersama, menangis bersama
Ku bersumpah harap kita mati pun bersama
Namun hakikatnya, bukan mudah
Aku sembunyikan gulana-gundah
Segalanya kan berubah
Dengarkan apa yang ku mahu luah

*Rahsia ini
Telah lama ku pendamkan
Tiba masanya
Segala-galanya
Ku ceritakan
Aku kan pergi
Pergi ku tak akan kembali
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti

Dalam dunia yang maya, prejudis dan bias
Kita tak terlepas dari terkena tempias
Rimas, ditindas, sembunyi dalam puisi dan kias
Tidak kau bidas, tak berpaling walau sekilas
Hanya kau yang tahu kodeksku yang kompleks
Dalam disleksia cuba kekal dalam konteks
Bila dunia seolah tak memahami
Kau sudi selami, dalami dan mengalami

Setia mendengar, sentiasa hadir
Ingat setiap ulangtahun, setiap hari lahir
Tiba pagi Syawal, kaulah yang terawal
Syawal yang terakhir ini pasti rasa janggal
70 000 hijab harus ku singkap
Ku sorok kitab balik tingkap penjara hinggap
Dalam diam ada, seorang yang ku puja
Kau teristimewa tapi dia yang sempurna

Ulang *

Sejak dua menjak ini, ku mencari fungsi kewujudan
Dalam persekitaran yang penuh kejumudan
Terperangkap dalam jasad, ku keliru
Mujur ada kau si peneutralisasi pilu
Namun aku tetap murung, berkurung
Tubuh makin susut, menunggu tarikh luput
Komplikasi di halaman rusuk kiri
Makin sukar nak bernafas, nak bergerak, nak berdiri

Lagu ini yang terakhir aku sajikan
Kalau rindu nanti bolehlah kau nyanyikan
Jaga diri, jangan makan hati
Yang patah kan tumbuh, yang hilang kan berganti
Bilik dah ku kemas, katil dah ku rapi
Cincin, kunci, dompet dalam laci
Ada sikit wang, itu saja baki
Moga-moga cukup untuk majlis itu nanti

Aku kan pergi
Bertemu kekasih abadi
Tiba masanya
Kau cari teman pengganti


http://www.liriklagumuzika.com/2012/06/lirik-lagu-teman-pengganti-black-ft.html
Share:

September 13, 2012

Ekonomi Selepas Kahwin


tetibe je rasa nak apdet tentang ini kat blog...benda yang berlegar-legar kat fikiran aku sejak kompom nak kawen neh...



sesiapa sahaja mesti terfikir tentang ekonomi selepas kahwin...risau tuh mesti ada kan....dulu fikirkan perot sendiri je..makan tak makan, takpee...selepas ni, kalau tak rancang kewangan bebetul, dua perot kelaparan lalu kurus dengan cara tak sihat walaupun kurus itu adalah idaman aku...



:)



minggu lepas..myJZ tetibe dok cakap pasal kewangan kami selepas kahwin..dia risau tak dapat bagi aku kemewahan...eceh..kemewahan ape sangat la yang aku nak kan...asalkan cukup makan pakai..boleh hulur mak duit setiap bulan...lepas bayar Orange..lepas bayar bil-bil..lepas bayar sewa rumah..itu sudah cukup...



siapa kata aku tak risau...risau..kami berdua bukan orang kaya...bukan kerja yang gaji 3k seorang...takot pasal duit, kami berdua bergaduh...ye..myJZ sendiri ingatkan aku..."jangan pasal duit, kita bergaduh"...insyaALLAH, aku bukan perempuan yang nak suami simbah aku dengan emas permata....cukup la kalau kau suami yang BERTANGGUNGJAWAB...bukan harap aku seorang sahaja...



kami merancang..merancang nak tubuhkan satu tabung khas..everymonth rm50 sorang masuk kat tabung neh...orang kata duit kecemasan...waaaa..jangan la ada yang merancang merompak rumah aku lepas ni...-____-'



dan ada orang kata, lepas kahwin, insyaALLAH ada rezeki untuk mereka yang baru berkahwin....perkahwinan kan salah satu yang digesakan dalam ISLAM...jadi insyaALLAH...rezeki itu pasti ALLAH S.W.T akan bagi...cume mungkin dalam bentuk yang berbeza....



^____^




Share:

September 10, 2012

Kad Kahwin | First Draft Yang -______________-



tetibe pulak kami ni same mak.....mane buleyh kawen kalau adik beradik!!...

sampai camtu sekali mereka tak alert...even dorang betulkan hari tu jugak dan emelkan draft hari tu jugak..tapi tak salah kot kalau aku apdet kecuaian dorang ni...benda simple je pon boleh salah..kot iye nak cepat...


dan ada satu lagi kesalahan...wuwuwuwuwu...


kesalahan pada PETA...


hmmm..takpela..just minor kesalahan....sepatutnye berhampiran dengan rumah daku ada MASJID...tapi dalam peta dorang, takdeeeeeeeeeeeeeee....


takot nanti orang tersalah majlis pulak... -___-'


::aku blurkan segala jenis maklumat diri sebab dunia sekarang neh macam-macam...::




Share:

September 7, 2012

September 6, 2012

Satu Persatu Hampir Selesai ..

pagi semalam..memang pagi...dalam jam 9.30 pagi...

panggilan masuk....

dia : tarikh kita bile?..
aku : ... nov

mesej masuk ...

dia : bagi name penuh siap binti cepat!..
aku : "taip name penuh"


heehe...rupenyee,beliau settlekan kad kahwin semalam..pepagi lagi dah bertenggek kat kedai tersebut...dan sekarang tunggu vendor tu emelkan draft untuk proses seterusnyee..alhamdullilah.. :)


dia tempah kat SINI



::aku tiada hak nak pilih design mane..colour ape...semua dia pilihkan...hahahah....dan sebenarnye dah lari dari tema...wahahahha....::


gelak je pilihan yang aku ada sekarang... ;p


Share:

September 4, 2012

Peta Kahwin ... Berpinau Biji Mata Ni...

kahwin bulan sebelas..baru sekarang nak terhegeh-hegeh buat kad kahwin...hehehe...


jeles nengok ciksusu yang dah siap kad kahwin dan dah mula edar dah pun..padahal tarikh kawen sameeee....tercabar saje rasa..... -__-"


sabtu lepas dah pergi mencari kad kahwin...tapi tunang semedang tak berkenan ape yang aku berkenan...balik balik nak kad 28sen yang dia survey kat hentian kajang... :( ...agak tekanan hari tersebut...memang menarik muka jeee...stress tahu tak???..kalau boleh nak cari yang dekat2 dengan kampung..senang sebab mungkin vendor kad kawen dah tersedia peta area kami..so takyah nak pening2 sangat nak fikir dari tol segala bagai...


sekarang ni aku buat keputusan,disebabkan dia nak sangat kad 28sen hentian kajang dia tu...maka semua urusan kad kahwin neh aku serah pada dia..tapi bab peta boleh la pulak suruh daku.....grrrrrrr.....


pening nak buat peta....dah le aku neh blind road...dari tol pedas nak ke rumah pon boleh kompius time nak lakar peta...terus migrain semalam... :(


semalam dan hari ini adalah hari membuat peta di opis...ampunkan daku bos.. ;p




see...betapa bercelarunye kan.. :(


::dugaan bertunang neh hebat sangat..kuatkan hati!::

Share:

August 28, 2012

Amarah Yang Marah

eceh..tajuk nak macam episod samarinda tv3... =p


dari semalam dok call pejabat agama negeri melaka...tak berangkat-angkat call aku tuu..tensen..


ke kalau ada siapa siapa yang tahu bagaimana kalau sijil nikah ibubapa hilang..apa nak buat selain call pejabat agama yang tak berangkat-angkat tuuu.......aku neh disebabkan abang sulung jadi wali..jadi tetibe kena ada sijil nikah mak dan abah...kepelikan pulak sebab akak aku kawen tahun 2004, takde la pulak kene sertakan sijil nikah.


dah makin rumit lak prosedur...-____-'


Share:

August 27, 2012

Main Gila


main gile tukau template blog..

hambek la kuning ni..
aku dah mati idea nak tukau lagi..

feeling diraja sangat pakai kuning menyerlah..

oh..everytime tukau template..aku kene masukkan blog list balik...sengsara...blog yang biasa2 dah masuk...blog b2b saje yang sangkut....esok2 le aku masukkan balik...penat!...



Share:

Kompang Dipalu : Baju Nikah (Final)



kain baju nikah..
final..jangan nak kasi pusing hati aku..majlis tinggal dua bulan lebeh je neh..


hari tu hampir terpusing hati bila mak andam suruh kekalkan yang lame sebab baju bertandang aku dah warne yang same dengan baju nikah yang ini..tapi..kita cancelkan baju bertandang sebab baju bertandang gune yang same dengan majlis rumah aku...dah kata serentak...


tapi masalahnye aku minat gile dengan baju bertandang tuu..dan aku tak minat dengan baju kat rumah sendiri..


hati sering terpusing-pusing..bagaimana ni?..
Share:

Kompang Dipalu : Checklist Setakat Ogos 2012

hye..assalamualaikum!..

1st day kerja selepas seminggu cuti..ikutkan still lagi bercuti ri ni..tapi kerja jugak sebab sayangkan cuti yang tinggal tak berapa sangat neh..nanti kahwin nak cuti lagi...dermakan cuti korang plish... :)

masuk masuk kerja je nak apdet checklist kawen..heheh....

Majlis
tarikh
tempat

Warna Tema
Resepsi

Kursus / Permohonan Kahwin / Hiv Test
kursus kahwin
hiv test
borang nikah

Jamuan / Menu
Nikah
sanding

Kanopi
Nikah
sanding

Kad Jemputan
Lelaki
Perempuan

Senarai Tetamu
Resepsi

Mekap
Nikah
Resepsi
Bertandang

Pelamin
Nikah
Resepsi

Persalinan Pengantin
Nikah
Resepsi
Bertandang

Photographer
Nikah
Resepsi

Baju Keluarga
Warna

Lain Lain
Doorgift
Bunga Telur
Bunga Pahar
Bunga Manggar
Penunjuk Arah
Langsir
Cadar Kahwin




checklist setakat bulan lapan...ada satu dua je yang tick...hihihi...hiv test dah settle...langsir dah beli tapi tak boleh nak tick sebab tak siap lagi...mak yang jahir langsir dan kemungkinan besar kakak ipar pon turut same menjahit..kakak ipar lagi sorang tolong jugak buat tambahan aksesori kat langsir tuu...eheh..kakak sendiri mane?...hahah...adik beradik sume tak berapa nak kreatif..nasib baik dapat kakak2 ipar yang kreatif walaupun kadang-kadang pening gak nak melayan mereka yang banyak sangat pendapat itu ini begitu begini..



kad kahwin nak buat dalam minggu neh...gesakan jugak myJZ...sekarang kene pakse dia...kalau tak nak ikot, memang saje menempah kemarahan aku neh...lagi dua bulan lebeh je..mane tahan aku je yang bising-bising pasal kahwin...



aku siap pakse dia tempah baju nikah jumaat lepas padahal baju nikah aku pun tak bertempah lagi neh...hihihi....paling tak menahan boleh pulak dia request poket kiri kanan dan belakang kat seluar...tapi aunty tu tak layan poket belakang sebab tak pernah dibuat orang....



baju sedondon untuk keluarga pon dah settle...kakak2 ipar yang pilihkan masa kitorang serang nagoya melaka...kakak2 ipar jugak yang bertanggungjawab memilih baju sedondon...kakak2 aku lesap takmo bertanggungjawab..malas nak memikir dorag neh....baju biru turqoise pilihan hati!....



aku pernah cerita kot nak tuko baju pada entry lepas...punye la dok call kakak andam tu suruh bawak album sebab nak tengok secara berjemaah dengan myJZ..sekali dia pergi pulak bawak baju yang konon2 aku dah suke mase first time dia datang dulu.....haiyoooo.....pening aku..dah kene tunggu bulan sembilan pulak ...fening2...
baju bertandang aku tak amik sebab bila majlis kedua dua pihak serentak, maka membuang duit je ambil baju banyak2...kita pakai baju yang same le..lantakkan...aku malas nak fikir benda2 yang remeh neh...



oh okeh,, sepupu aku nak tolong cover untuk majlis nikah dan outdoor katenye...lega sikit..kalau majlis tu aku tak berapa nak kisah..yang penting majlis nikah....hari majlis tu lantakkan...aku diamkan je...nak cakap lelebeh kang, ada yang membangkang...takpe-takpe...bertabahla...



last sekali,..sekarang neh dalam proses isi borang kahwin, dan tetibe pulak kene sertakan sekali sijil nikah mak dan abah..dan tetibe pulak sijil nikah tu hilang..jadi bagaimana?...bile aku gugel, mak kena buat akuan bersumpah dan call pejabat agama berdekatan..dan masalahnye dari pagi tadi, aku kol majlis agama melaka, tidak berjawab-jawab....makan lemang lagi ke dorang?...



gile panjang lebar pulak apdet...ntah sape-sape yang baca....hehehe..



permudahkan la urusan kami .... amin!...
Share: