December 30, 2011

December 28, 2011

Sharing Is Caring Kata Orang



besday kek yang dikongsi..padahal yang dua orang tuuu besdaynyee bulan january...





tenkiu la untuk family yang rajin nau layan kerenah aku yang tiap-tiap tahun wajib ada besday kek..




tahun neh best sikit sebab ada menu lain selain kek :-




sate - ditaja oleh along..
rendang - ditaja oleh orang yang tumpang besday... - kak chik @ liza
jajan - ditaja oleh kak lang
bihun goreng - bahan-bahannye memang da ada kat umah..



dan kek pon disponsor oleh adik aku si yutem itu....




aku?..sponsor ape ntah..hahah..takde kot...sponsor mulut tiup lilin je n goreng bihun.





memang planning pada mulanye..memang nak beli kek sendiri..nak beli barang-barang sendiri..ye la kan..kau yang nak wat makan-makan, maka kau keluarkan la sendiri duit kan...tapi ntah kenape ntah..tetibe ditaja lak majlis besday neh...hehehe...macam adik aku si yutem tuuu....pergi beli kek dengan dia..sedang aku nak keluar duit..dia pon keluarkan duit dia..maka duit aku pon termasuk kembali dalam purse....hehehehe........takpeeee..dapat bonus terpijakkkk, tu yang leh eksyen bayau kek tuuu...



seronok...


budak tecit yang sudah pandai makan...kek besday tahun neh dia yang perabeskan..tahniah isha!!..



persoalannyee..tiada gambar keee?.gambar sume kat kamera kak ipar..tak sempat nak amek dan tidak lee amek gambar pakai henpon cikai aku sebab gambar tidak le lawa gune c3 tersebut...kesian.
Share:

December 27, 2011

dah kau pun kenape?..

mengantuk yang amat..amat pon tak mengantok macam neh...hari neh muka macam minta dilempang-lempang jeee..sayu betul mata neh nak tido sajork..



malam tadi nengok wayang cite Sherlock Holmes in Game of Shadows pon aku boleh lagi tido dengan jayenyeee..pedulik la dengan sebelas hengget tiket wayang tu..mata dah mengantok sangat lagipon jalan cerita tu lembab sangat...baek aku tido..kalau rasa nak nengok nanti,beli je CD...:p..




eh..kenapa kita susah untuk setia kan..susah untuk tanamkan dalam diri sendiri yang kita perlu setia hingga akhir hayat kita..mesti akan ada rasa terpesong sikit nak mencurangi..tak banyak pon, mesti sedikit...





dan kenapa kita cepat rasa bosan dengan pasangan..ke aku je yang cepat sensitif lantas rasa diabaikan dan bosan....hermmmm..buat hal betul laaa hati neh......




genap sembilan bulan.



takot la nak kawen............takot kemudian hari dipersiakan dan ditinggalkan....
Share:

December 22, 2011

Perdana Menteri setuju tangguh SBPA - Omar Osman


Perdana Menteri setuju tangguh SBPA - Omar Osman
PUTRAJAYA 22 Dis. - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu pelaksanaan skim sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) ditangguhkan untuk dirunding semula dengan penjawat awam, kata Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Omar Osman.


sumber utusan online






bersabarlah penjawat awam... hahahahahah
Share:

Love | Kepercayaan




penah tak..penah tak korang alami situasi macam neh..




kepercayaan itu sangat penting kan?..




^_____^/




betul-betul menguji kesabaran cik sabariah sekarang neh..tapi umur dah begini tidak sesuai lagi untuk menghempas talifon, menghentak kaki, menangis tidak berirama, memuncungkan mulut dan segala bagai..




perlu untuk berfikiran sejajar dengan umur....tapi bagaimana kalau dalam hati masih lagi fikir diri ini sweet seventeen...kihkihkih..




Share:

December 21, 2011

Besday Celeb Part II

besday celeb tak berapa celeb sangat ponnn....


yummy..........selalu besday cake..tapi aku besday burger...




comel kan apam polkadot neh secomey aku.. hihihi..tengkiu kawan itu.....


notakecik:burger neh homemade dibakar menggunakan arang..ada di seksyen 5 dan seksyen 2 wangsamaju..aku pegi seksyen 5.daging burger yang sangat tebal..kenyang..
Share:

Besday Celeb Part I

semalam besday aku..
*gile cool kan tulis macam ini... ;p



so pepagi bute aku dah gelak-gelak sambil sengih-sengih bagitau kat kakak PA..."kak, ri neh besday saye!!" sambil gelak besau..kahkahkah...




lepas tu akak tu jawab "oh..kalau bagitau bos neh..mesti bos nak beli kek"..




oh, okeh..segan tetibe...kau dah kecoh-kecoh besday, boleh la plak kau nak segan kan..hahahah..tapi perangai aku memang macam ini kot..memang suke heboh-hebohkan besday tapi tak maksud ape-ape pon just seronok bagitau...feeling bebudak sikit..kihkih..padahal umur dah begini..oh sedeh!!.. ;p




tengahari lepak same mama zerin dan ila...lepak kat subway..woahaiiii..gune ayat lepak eh aku sekarang neh...hehe..lunch sebenarnyee.....n MAMA ZERIN belanjeeeeeeeeee!!!....tenkiu mama zerin!!....



lepas lunch..aku debar-debar gak neh, dorang belikan kek untuk aku ke?..hakhakhak..perangai choii betul..hahahaha..takde la sampai camtu sekali perangai..mengades je lebes aku nes....




tetibe bos n bigbos aku masuk opis dan tetibe nyanyiiii lagu hepy besday untuk aku...terharu beb..bayangkan bos dengan bigbos hoii...kembang kempis hidOng..naseb baek hidong sempit sikit sebab selsema....hihihihi..tapi mane kek?????...takde pon...hahha..lagi sekali perangai tak serupa umur nak masuk 3 series!!...




dan akhirnyeee...



kira cepatttttttttttttttttttttt!!!!!!!!... ;p..





excited potong kek!!....hahaha.....sampai kene sound sebab excited padahal tadi katenye segan...hahaha...aku kene pakse pakai crown tuuu...cinabis betul tapi aku sukeeeeeeeee!!..siap pegi toilet betulkan crown...^____^....





comeynye aku di usia 29tahun... :)


terima kasih kengkawan!...



next celeb kat arena cafe wangsa maju..to be cont.....






Share:

December 19, 2011

Uwais Al-Qarni

nama Uwais AlQarni terkenal pon aku rasa sebab Siti Sarah dan Shuib yang telah menamakan anak mereka dengan nama tersebut..



baru baru neh ada kertas yang ditampal di dinding sebelah lift....gigih la nengok..memang selalu menyibuk nak nengok pon...ada ceramah dan penceramahnya nama Ustaz Uwais AlQarni....hehehe



pandai Shuib dan Siti Sarah cari nama anak...nama unik tapi maksudnye baik..

Uwais = Pemberian



UWAIS AL-QARNI
UUntung
WWarak
AAmanah
IIkhlas
SSuci
AAlim
LLemah-lembut
QQualiti
AAbadi
RRamah
NNaif
IIdealistik
Apa ada pada nama?

Share:

Surat Cinta Zaman Kilang


korang ado?.
neh zaman dedulus..time keje kilang..sembilan tahun dulu...




rajin betul dia neh dok bagi surat yang simbol-simbol bagai..jenuh pulak aku nak membaca nyee..tapi bila lame-lame, sudah boleh balas surat gune simbol-simbol jugak.....lepas tu balas pakai kertas tag produk kat kilang tu jugak..memang pekerja gemilang cemerlang membuang kertas adalah hak milik kami berdua...





sekarang neh kalau nak baca balik pon, aku dah malas...malas dah nak berpinau-pinau mata baca simbol-simbol neh...tapi boleh paham sikit-sikit la kot..sebab boleh nampak jugak persamaan dengan huruf simbol-simbol neh...kan...kan..kan...





::aku mengemas bilik aku, jumaat lepas..jumpe surat chenta neh dan duit lima belas hengget..alhamdullilah rezeki....kihkih.inilah, untungnye orang selalu selit duit...berzaman duit tu dalam resit barang...lima belas hengget pon duit jugak kan..lepas la nak beli prosperity burger satu set::
Share:

December 16, 2011

Kalau Dah Dasar Perempuan!

memang perempuan jugek!...



semalam nak balik keje, start enjin Orange...enggak boleyh seyh...ngapain ineh...tetibe signal untuk minyak dah kelip-kelip padahal ada tiga takuk lagi..oh man!...nengok kelip-kelip jugek kat icon batery dan yang macam paip itu...pedal brek pon keras nak mamposs...dah gabra semacam....apehal lak neh...memang buta kereta betul aku neh.....fuhh..fuh..hembus nafas kekuat....gile la Orange neh....buek hal pulak!



tetibe nampak jejaka pujaan ramai bini dia @ Pierre Andre...panggil ikot suke aku jee..kekuat panggil dari parking ke lobby opis...hahahaha...Orange lebih penting..orang nak pandang serong aku jerit kekuat, ada aku kesah... ;p...



dia check-check...battery katenyeeeee....wooohoooo..aku lupe kot nak isi air battery...memang aku tak pernah isi pon...dulu yang tukang isi pon adalah abang ipar....very de cuai aku neh...



maka si Pierre Andre. telah menawarkan diri untuk pergi panggil itu mekanik yang sederet dengan opis..naseb baek la ada bengkel kete dekat opis......kurang seket menggelabah aku neh..



dan setelah mekanik cina yang manje tak boleh nak kene ujan itu mengecheck itu kereta, maka dengan secara automatiknyeeee, aku kene tukau bateri!!! yippaaaaa!!!!...katenyee mekanik itu, bateri aku itu sudah rosak..ah..mungkin alasan nak cari duit lebih..padahal mungkin boleh je kot isi air batery..hahaha...dah macam bijak pandai kereta pulak aku kan padahal satu hape pasal kereta pon tak tahuuuuuuuuuuuuuu......dan padahal memang sudah wajib tukau bateri pong... :p




180 hengget okey!...menggigil la hey nak kuarkan duit dari rimau tuu haaaa....eh takdela...demi Orange, tadehal punyeee...asal selepas itu dia okeh, tak meragam, aku tak kesah...jangan aku sudah keluarkan duit, kau meragam..memang siaplaaaaa....ini makan kau!..;p




dan selepas itu pepagi buta la aku dok gugel kat internet pasal batery...hihihihi..inila perempuan,sudah terkene baru nak terhegeh-hegeh..PEREMPUAN!!!..



INFO PASAL BATERI KERETA

bateri kering - takyah nak check sangat la..nengok kat indicator dia jee..kalau colour hijau kat bateri tuu,kira okeh lagiiiii....kalau dah malap semacam tu,baekla bertindak untuk menukau bateri...jangan nak mengada-ngada sudah ditepi jalan mati baru kau nak tukau..itu memang cari nahas namenyee lainla kalau nak glamer semacam....



bateri basah - itu untuk orang yang rajin dan tak pemalas nak check air...kene rajin check air...itu je yang aku tau pasal bateri basah neh setakat digugel pagi-pagi bute neh....hehehe...



inilah si Orange yang manje-manje buat hal depan opis semalam tapi nasib baik depan opis kalau depan mall mane-mane..mateila aku...!

Share:

December 14, 2011

Pavlova La Pulek

kihkih..lepas ciskek oreo..teringin la pulak nak buat Pavlova..gile suke la pulek nengok dia bewarna warni dihiasi buah-buahan....dan selepas itu macam senang je bahan-bahan dia.....konon je senang..tapi buatnye tak tau bilee...berangan je yang penting sekarang neh....berangan la setinggi mane kompom satu hari nanti aku akan buat jugaaa ini Pavlova tetapi entah bila itu jangan ditanyeee yeeeee......




gambar aku amek kat blog http://irmadilondon.blogspot.com/2011/06/resepi-pavlova.html ...kalau korang nak nengok resepi..boleh la ke blog beliau....



kalau ditengok-tengok macam kuih bahulu sajeeeeeee....baik aku amek resepi kuih bahulu letak whipped cream dan hias dengan buah...aci tak? :p
Share:

December 13, 2011

Oreo Cheese Kek - Sukses




:p


senang je..aku tak tengok resepi pon time buat neh..hafal sudah..mane tak hafal kalau angan nak buat tinggi lalu nengok resepi pon selalu tapi buatnye sekali...jadi bila nak buat kali kedua, tawakal dalam hati mengingati resepi walaupun sebenarnye lupe nak print resepi masa neh....


nak cube buat?..jangan tanye aku resepi ciskek ini..

baik korang click kat blog
sheraxoxo..

kalau aku taip resepi kat sini, takot nanti jadi oreo cisbedebah pulek...




Share:

December 10, 2011

henpon-henpon-henpon

gatal nau nak cerita sejarah penggunaan henpon henpon milikku..hahahaha....



aku start pakai henpon masa kerja kilang dulu..umur 20 ke 21 ntah...lupe dah....angah aku la yang menghasot supaya pakai henpon...



tapi dulu kalau takde henpon pon tak pe kan..boleh selambe je kan kuar rumah..family pon takde bising-bising nak kol..kan ..kan...tapi skang..henpon adalah penting...


henpon first aku pakai beserta line pascabayar celcom aku gune yang sampai sekarang aku tak abes bayar lagi gara-gara silap paham dalam keluarga....



henpon kedua yang aku beli senyap-senyap tak bagitau mak..duduk dendiam dalam bilik lepas tuh suke gantong kat leher lepas tuh dok create ringtone sendiri dengan pinjam buku ringtone kawan kilang....



aku tak hengat sejarah henpon neh..ke maen tukau-tukau dengan adik laki aku.. ke tukau-tukau dengan teman tapi mesra aku mase tu..henpon lesung kan orang panggil sebab dia macam lesung..




neh henpon rerame @ butterfly..henpon neh aku kompom tukau-tukau dengan teman tapi mesra aku.....rasa pakai macam biasa je tapi kecik bebenau tak sepadan dengan tangan aku..eh..:p




henpon neh aku beli setelah terpengaruh dengan teman tapi mesra aku...pakai sekejap je sebab macam bangang tersalah beli yang tak original tapi besh pakai henpon neh sebab dia leh set ringtone call and mesej untuk orang yang ku cintai..hehehe..selalunye henpon adalah boleh set untuk ringtone sahaje...





lepas tuh aku pakai henpon nokia neh plak...rase cem biase la gak..takde ape-ape pon yang besh..tapi beselah..mase tu benda tu baru,jadi rase macam hebat sangat bila gune padahal orang laen punye lagi hebat dari aku..




yang neh henpon paling lame aku gune...sukeeee sangat..banyak kenangan dengan henpon neh lagipon henpon neh leh 3G..itu yang besh....bila rindu isha..leh 3G dia....bila rindu.........eh...banyaklaaa benda2 dalam tu yang buat aku sayang nak jual..ada gambar..ada mesej...simpan jadi kenangan...




ha..yang ini henpon yang terbaru....bonda bagi lesen untuk gune duit yang aku bagi untuk beli benda alah ini...see.nak beli henpon pon kene mintak lesen dari bonda...henpon neh aku suke sebab dia leh WIFI..itu je..takpe..yang penting bagi aku..asalkan boleh call in call out..mesej...itu dah cukup bagosh..**ayat standard..padahal dalam hati meraung-raung nak i-pad ke..i-phone ker....heheheh
Share:

December 8, 2011

Sifir Gaji SBPA untuk N11, N17, N22, N27, N36

pagi-pagi lagi da kecoh pasal kenaikan gaji 2012 mengikut sistem baru iaitu SBPA..aku pun opecoz la tergolong dalam kumpulan yang kecoh jugekkkkkkkkkk... ;p
tipulah kalau korang orang gomen..korang tak mengecohkan diri.....

kat bawah neh aku tempekkan kenaikan gaji bagi gred N padahal aku bukan gred N pon..tapi dekat-dekat sajork kot..beza sehinggit..





hati kembang-kembang nengok jadual ini...kihkih....alhamdullilah..


jadual ini aku amek dari blog ini --> http://syadib.blogspot.com/2011/12/sifir-gaji-sbpa-untuk-n11-n17-n22-n27.html


tapi mende neh belum kompom sangat..jadi jangan berharap nanti hati tersagat la pulak bila tak seperti diharapkan...
Share:

December 7, 2011

December 5, 2011

Lirik Ombak Rindu – Hafiz & Adira (OST Ombak Rindu)

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku…

uuu…uuu..

dari : http://myliriklagu.com/lirik-ombak-rindu-hafiz-adira-ost-ombak-rindu.html
Share:

Wishlist Tahun 2012


tak pernah pernah la buat wishlist sepanjang hidop..:p......tetibe jeeee... kihkihkih


untuk tahun 2012, keinginan untuk memiliki dua benda neh sangat meluap-luap..atau apekah tak perlu tunggu 2012 maka mengorbankan bonus di hujung tahun untuk membeli benda-benda tersebut...


1 - Nak beli Oven...................:p....sebab makin lame makin rasa minat nak buat cake or ape - ape yang melibatkan oven.... :p...kompom pasni adik aku akan ungkit "tu sebab nak kawen la tuu :p" ... ngek sahaje beliau...




2 - Nak beli Mixer....dasar pemalas memang begitu kot...haha..takot gak oh bantat segala kek n kuih aku..pengalaman sudah ada okeh......memiliki kek bantat pada ulangtahun kelahiran yang lepas.. :)




ke ada sesiapa bermurah hati nak bagi hadiah sempena harijadi 20 Disember nanti..muarhaha...mintak hadiah harijadi macam mintak hadiah kawen je..macam le dapat pon kalau hadiah kawen....kawennye pon entah bila.... :( ....
Share:

December 2, 2011

Lirik Lagu Menyanyilah La La La - Ella

Di sebalik sejuta bayangan wajah
Tiada satu mampu ku lihat
Bagai debu yang berterbangan sekelip hilang

Tersembunyi tangisan dalam ketawa
Menagih kasih tanpa cinta
Bagai lagu tanpa irama
Pincanglah asmara

Tercipta nada, laguku menghibur hati yang resah
Menyusun kata, laguku memujuk hati yang resah
Menyanyilah lalalala... lalalaa. (2 kali)

Ku mencari jawapan dan kepastian
Tak ingin lagi bersendiri,
Agar tiada sepi hati mekar mewangi

Tersembunyi tangisan dalam ketawa
Menagih kasih tanpa cinta
Bagai lagu tanpa irama
Pincanglah asmara


Tercipta nada, laguku menghibur hati yang resah
Menyusun kata, laguku memujuk hati yang resah
Menyanyilah lalalala... lalalaa. (2 kali)

Ku dambakan kehangatan
Belaian mu oh.. cinta
Kaku jasad, tak bernyawa

Di sebalik berjuta bayangan
Namun tak ku lihat
Mencari kasih dan cinta
Bersatu dalam irama

Tercipta nada, laguku menghibur hati yang resah
Menyusun kata, laguku memujuk hati yang resah
Menyanyilah lalalala... lalalaa. (2 kali)


sumber : liriklagumuzika



----

sudah lama kot aku tak post lagu kat blog neh....suke dengar lagu ella neh..lebeh-lebeh bila part yang aku boldkan kat atas tu...




Tersembunyi tangisan dalam ketawa
Menagih kasih tanpa cinta
Bagai lagu tanpa irama
Pincanglah asmara



:) ..


okeh..air mata sila tahan diri anda.....
Share:

Nak Kurus

aku nak kurus..selalu berangan-angan pergi jogging..jogging kat stadium, jogging kat taman layang-layang tuuu...kesian kat kasot sukan yang dapat free bulan tujuh rituu..terperap je kat rak kasot..boleh bilang dengan jari sebelah tangan bape kerap aku gune.....dasar pemalas nak jogging....






berangan dapat tahan nafsu makan..selalu sangat la berangan...sampai rasa indah sangat berangan tuu even tak buat pon...kadang-kadang tengah makan nasi lauk sambal ayam goreng terus berangan "neh la last makan banyak-banyak..sok aku nak diet bagai nak mati"..tapi mati-mati la aku nak diet kalau tekak neh dah mintak macam-macam nak makan..







lately neh rajin sangat masak kat rumah malam-malam..bukan nak makan sangat..tapi nak MASAK..sila percaya di situ okeh..nak MASAK..macam bukan diriku saje sekarang neh..hahahaha.....ntah kenape ntah.....tapi bila makan, tak seberapa sangat..eh yeke.. :p...kihkih..takyah pecaye sangat laaaaa.....






kenapa la susah nak turun berat badan neh...makin menjaya lak lemak di tubuhku yang mungil neh..."mungil???".....:p..






kejap kejap kang aku pergi bukak laman web diet..kejap-kejap kang aku pergi bukak oricurly.blogspot yang ada jual jamu kurus...seronok gile okeh nengok orang boleh kurus...yang aku neh ntah bila..macam sangat takut la pulak nak beli ubat-ubat neh..kang effect kat jantung aku..kang kuar lak berita kat metro bagai.. "akibat nak kurus, seorang perempuan mati diserang sakit jantung"... ohh..tak sanggop okeh....biar la aku mati dengan keadaan tak glamer dan diredhai ALLAH S.W.T..InsyaALLAH... :)






camno neh nak kurus!!!...makin hari makin naik lak bambam neh..aduyai......



Share:

Malware

pepagi lagi aku on fb kat mamak..mane nak dapat bukak fb kalau kat opis,jadi marilah kita sarapan pagi di mamak untuk mengakses fb dengan jayanya..




sign in je facebook ada empat mesej...salah satunye dari sepupu ku, si hidung mancung hafizah..hikhik...katenye sudah buat entry mengenai kenape blog aku tak boleh bukak..sangat saspen wooo bila semalam dia kata dia dah lame tak boleh bukak blog aku..oh..apekah..virus kah apekah...semalam nak sembang panjang dengan dia pon tak boleh sebab internet kat opis aku cam bangang sket.....




dan akhirnye bila dia buat entry INI..barula aku tahu dari mane sesatnye malware tersebut... JMR BLACK FINGER!!!!...aiyorkkk haiiiii.......





sumber gambar dari blog dak piza hidung mancung yang tak macam sepupu dia yang hidung kembang semangkuk ini...




dan sudah diremove blog itu dari blog list dan selamat membaca laaaaaaaa adik-adik sekalian yerp...

Share: