September 28, 2011

Patah Seribu - Shila Hamzah

walau, kau tiada di sini
ku tetap ingat semua pesanmu
ku hidup seolah-olah kau masih ada bisikkan kata kepadaku
bilakah kau akan utuskan surat buatku
aku terus menunggu tibanya kata cintamu
ohhh

chorus
patah seribu hatiku
bila mengenangkan segala yang kita bina bersama
haruskah ku lupa kerna
engkau telah pergi...

biar, pergimu tanpa relamu
namun hatiku tetap rasa
kejamnya kau meninggalkan ku
dengan nota-nota cinta buat kita berdua
bila kan kubisa menerima ketiadaanmu
kanku bakar semua hapuskan semua kenangan

ulang chorus

ohhh
sayang ku mohon padamu segera tinggalkanku
pergilah kau ke tempat yang kau tuju
pasti ada hikmah buatmu dan juga buat diriku
ohhh pergilahhh


gile syahdu suara dia...beshhhhhhhhhhhhhhhh.... ^___^
Share:

September 27, 2011

Enam

Genap enam bulan dah hari neh tapiiiiiii aku terlupe...herm bukan aku tapi kami...

Sudah enam bulan,tak sabar nak tunggu lagi enam bulan untuk genap setahun.

Alhamdullilah..

*apdet gune henpon..tajuk pon berdabel-dabel..abaikan..
Share:

Sketsa budak bawah umur..aku geli...

Budak bawah umur : kak,umur berape?

Aku : cube teka..

Budak bawah umur : 24..

Aku : tak laa (dalam hati da yahoooooo....)..

Budak bawah umar : 25..

Aku : tak.. (yahoo lagiiii)

budak bawah umur : 26

aku : tidak..(dalam hati kihkihkih)

Budak bawah umur : betul2 la kak..saye x suke main-main..serius sikit..


Aku : 29 laaaa..

Budak bawah umur : beza setahun je dengan saye..takyah la panggil kakak...saye panggil ayang eh...

Pale hotak kau!!!!

*lepas tu dok bebel ayang b ayang b...aduyaiiii.........nak ku terajang kang, tempat public mcm neh..

nasib baik la 3hari je lagi program kat sini..paling tak suke orang mengayat macam neh...macam la aku tak tahu umur kau bape dik...baru 21 kot..


Besok kompom ku x jejak lagi kat tempat kau.. Aku geli la dengan manusia macam ni even muke kau hensem..

Hatiku sudah dimiliki..
Share:

September 25, 2011

Sangat besh!..

Satu - melayan kerenah si kenit isha..gile banyak bertanyeee..ponek den nak menjawab..yang paling besh bila dia kepoh nak bercakap :-

1 - mak ndak ade awek eh?
2 - mane awek mak ndak?
3 - mak ndak nak kawen eh?

Fine.....kelas kau isha...tetibe plak awek kan....ayoyoyo..budak kecik tak pandai menipu kot..hahaha...tapi tang isha dia x pandai nak beza awek dengan boipren..so anggap la awek itu sebagai boipren..

*semua anak buah aku lebih suke gune ayat awek dari boipren..kenape eh?..

Dua - lelaju melarikan diri dari isha untuk jumpe boipren..mengadap dua movie :-

1- raye tak jadi : promo macam besh jeee tapi hampehhhhhhhhh...tak payah tengok la...kuciwa nanti macam aku..

2- bini-biniku gangster - besh la...tapi bukan besh sangat..dapat beza?..boleh la untuk ditonton waktu boring..ke aku over mengharap..ntah la.tapi yana sangat cumeyyyyy...meow!!!!...shaheizy sam macam biase..same je pon salu dengan mimik muke yang macam mintak pelempang tu..biase!!..

Baik nengok johnny english dua kali pon takpe... @_@
Share:

September 20, 2011

Lapan.Eight.Lapan.Eight.

da lame kot tak apdet blog.busy tapi masyukk.hehe..mata da tak larat nak angkat..blur sudah dua hari..

Nak membebel sekejap..

① nak luahkan rase dalam hati tapi kang nampak nau life aku penoh dengan masalah..so kita simpan masalah itu.tanggung sorang-sorang.

② apa nak jadi dengan aku neh?..aku sendiri pun payah nk jawab soalan neh.

③ da selalu nau orang tanye bila nak kawen..tolongla next question..question neh hold dulu..awal ashaari bz..

④ saye nak beby!..da seminggu kot fikir dengan serius benda neh..

⑤ buat kali pertama dalam hidop,dapat 7 mukasurat sms sabtu lepas.tq sayang.

⑥ mood - rindu family sangat5.

⑦ saye penat...

Bye..nak tdo..

Jap..sambong blik..

⑧beli novel 'cinta kontrak' ahad lepas tp sampai sudah baru mukasurat 11..penats giles babes minggus inis.

Bye.nk tido.kali neh betol2.
Share:

September 15, 2011

Love | eksklusif......

aku - rindu..
dia - .................

aku - luv u..
dia - ..............(tukau topik)

aku - selalu macam neh..takde respon..T____T (dalam hati dah sebal-sebal dah)
dia - tak eksklusif la kalau selalu sebut..........

eksklusif kata kau..hahaha..dia memang salu macam neh..tapi okeh la kot..kalau cakap selalu, da takde rasa ape-ape....aku memang selalu cakap rinduuuuu laaaa..lebiu laaaaaa..tapi sekarang macam dah malu sikit laaa nak cakap selalu sebab fikirkan ke EKSKLUSIF an dia tuuu........^_____^..


kalau dia sebut je rinduuuuuuuuuuuuuu....idong aku dah kembang kempisssssssssssss......hikhikhik....


Share:

bila tangan tak berseni....^____^

sekarang neh dok gian nak buat katun comey2...jeles sangat nengok mereka-mereka yang boleh buat katun comey2..

aku neh dah la tangan tak bape nak seni..nak buat garis lurus pakai pembaris pon masalah...tapi minat nak buat katun makin meluap-luap sejak akhir-akhir neh...kat opis pun leh jadi keje nak buat katun......


bulat gile muka katun neh..dah tuuu siap muka berkerut..sebijik cem aku kot..salu berkerut je muke...hehehhe.....

permulaan....aku harap..pasni..katun yang lagi comey dapat aku buat....aku kan penjeles tegar...maka jeles terhadap mereka yang dapat buat katun comey adalah sangat tinggi...

*bagi tangan dan otak korang yang kreatif kat aku weh!!!...




Share:

September 13, 2011

September 12, 2011

September 11, 2011

September 9, 2011

aku buat tutorial entry berpassword..muarhah..macam tak caye jeee....


neh apdet secara laju...nanti kalau ada masa..aku kasi kemas sikit ini ayat tutorial...request dari cousinkuuuu...

mula-mula korang g kat dashboard - design - edit html

lepas tu cari </head> ..letak kod kat bawah neh di atas </head> ..

<script src='http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js' type='text/javascript'/>
(kalau nak copy..korang highlight kan ayat ..dan tekan ctrl + c

contoh macam gambar yang aku dah screen print kat bawah neh.. :-


okeh.next step adalah pergi ke laman web ini ---> www.vincentcheung


pastuuuuu..korang click large la pixa kat bawah neh untuk pahamkan lagi........



sebelum tu kalau nak nampak cantik kat entry..sila click kat inline macam gambar kat bawah neh....nanti aku terangkan lagi lanjut....


code mane yang korang perlu copy dan paste kat entry adalah di box HTML CODE tuu...copy dan paste kat entry post korang...tapi sebelum tuuu test korangnye tu okeh ke tak dengan click kat show encryted text tuuu...dia akan keluar macam kat bawah neh..




code yang korang pastekan akan jadi macam neh kat entry post...ayat yang aku gariskan merah tu korang boleh padam..kalau tak jadi macam contoh aku kat atas tuuuu....




show encrypted text pon boleh ditukar pada ayat yang korang suke..tapi pastikan kat edit html.....


sekarang neh nak cerita sebab aku suh click kat inline ..kalau tak click kat inline..korangnye ayat akan tunggang terbalek...satu perenggan je..takleh nak wat karangan berperenggan..heheh...

setiap ayat korang yang korang nak buat perenggan..sila rujuk gambar kat bawah..sila letak <br> ..kalau tak.....memang satu perenggan je jawabnyeee..baru cantik kot..




okeh..dah..nak balik..babai.....
Share:

September 8, 2011

alhamdullilah.

alhamdullilah..adik ku si yutem iniesta @ yuszaimie da dapat keje..dapat keje kat gomen lak tuuu..alhamdullilah..

doa bonda..akhirnye adik dapat kerja dan terus tetap..dan abang ipar diserapkan tetap..kat tempat same lak tuu..alhamdullilah...

memang berita gembira..

aku rasa yang paling gembira adalah bonda!!
alhamdullilah...syukur sangat-sangat..

dan yang paling penting, bukan merantau tapi tetap kat kampong halaman.....alhamdullilah.....

**cube kira berape ALHAMDULLILAH dalam entry neh...sesungguhnya aku memang bersyukur !!


yutem iniesta a.k.a adik ku tersayang..hakhakhak..baru sekarang nak mengaku tersayang....hahahhaha...... :p


***ari neh dok pedajalkan myJZ...gelabah tak kau?..akurindukautautak sebab tu aku buat hal macam tu..kalau tak, memang sampai petang le kau diam je kan bang..siksajiwaragaaku..:)


Share:

September 7, 2011

September 6, 2011

untungla..

untung la bonda..dapat kad raya buatan sendiri dari cucu-cucu beliau...






aku suke ayat "semua cucu nenek dah banyak menyusahkan nenek.."..miahahaha..tau pun korang kan.tolong kesian selalu tau kat nenek...dua belas orang tuu...tak larat nenek kau nak layan korang semua yang macam-macam ragam....sedangkan mak ndak pon kadang2 rasa nak darah tinggi..apetah lagi nenek kau yang dah sah-sah ada kencing manis..eh..ada kaitan ke kencing manis dengan perangai korang semua......

aku pun suke ayat "bia sihat selalu"...alhamdullilah.....ingat gak cucu cucu nenek dengan kesihatan nenek....aminnnnnn..moga bonda sihat selalu....^___^...



untuk mak ndak takde kee sayang2 ku semua...T________T
Share:

September 5, 2011

sentaphatimaknoks


fb chat..adik lelaki aku tegur di facebook tapi tak sempat nak balas sebab sibuk sikit..sikit je pon..


ape-ape hal pesanan penaja ini perlu :: jangan ada yang add adik aku di facebook sebab nak skodeng life aku..kelakar sangat bila ada minah neh dok galak add kengkawan aku kat facebook tapi gune fake account..nampak sangat psiko gile..okeh tutup cerita pasal orang yang psiko neh..


mari kita bercerita pasal pesanan adik aku pulak...hehe..segan la plak nak cerita..tapi aidilfitri kali ini spoil gara-gara mulut aku yang tak insurans neh...gara-gara mulut aku yang terlebih MELAKA neh..


aku dengan kazen2 aku memang tak rapat..lebih-lebih lagi bila dah besar dan aku pulak kerja kat selayang..sebulan sekali balik..tapi kalau ada kenduri kendara kat rumah tua atau kat umah sedara mara lain, aku rasa aku la paling happy sebab aku suke berfotogedik dengan sepupu sepapat..seronok sebab semua adalah kaki fotogedik macam aku..macam-macam aksi boleh lihat..tak caye cube tengok entry INI ---> FOTOGEDIK DI PETALING JAYA....


dah habes tengok?..seronok kan dapat sepupu sepapat macam sepupu aku...


dan aku juga jenis orang yang suke bergurau..kadang-kadang dalam bergurau, ada la gak bahasa MELAKA terkeluar...biasa la kan....tapi bahasa MELAKA selalunya...HAWAU, LAHABAU dan ape ntah lagi..tapi yang femes adalah dua tadi  la kan..tapi aku hari tu dengan selambenyer menggunakan KEPALA OTAK KAU..kira same la gak kan sebab hujungnya U jugak...hahahahaha..okeh..tak lawak sangat la kan.....entahla...dah lame dah kot...aku memang selalu sembang2 dan tetibe terkeluar kepala hotak kau...tapi bukan bermaksud terus dari hati...hanye ayat penambah perisa kata orang..paham?.....tak paham takpe...cube cari calon isteri dan suami orang melaka..paham la kot....KEPALA OTAK KAU tuu same je macam HAWAU dan LAHABAU...eh..CELAKA pon boleh jugak kot..haha..haiksss...


tapi terus terang la..kalau siapa orang MELAKA..dia takkan ambil hati langsong...penggunaan ayat HAWAU, LAHABAU, CELAKA @ KEPALA HOTAK KAU tu memang takkan berbekas di hati..hanye singgah di angin lalu sahaja... :p...kan..kan..kan...


dan atas sebab itu aku selambe je menggunakan ayat penyedap KEPALA OTAK KAU tu pada adik sepupu lelaki aku....dan akhirnya dia SENTAP lalu mengapdet status di facebook mengatakan ada dua orang sedara mara dia takde adab dan kurang ajar....tapi yang sengal nye aku boleh komen kasi semangat kat dia..siap kasi semangat tu korang woittt...suruh dia ignore kan sedara mara dia yang takde adab dan kurang ajar kat dia dan siap suruh dia cume fikir untuk majukan diri supaya sedara mara dia tak pandang dia rendah..yela..aku pon pernah gak dipandang rendah oleh sedara sendiri bila dikatakan aku neh BADUT...BADUT tau kengkawan...tak rasa sakit hati ke bila ada sedara cakap aku BADUT dan muka kelakar...sentaphatimaknok..hahahah..kan dah ikut trademark kak jemah..hihihi..aku cume diam dan cakap dengan family aku je...takde nye nak jaja cerita sedara aku yang telah mendownkan semangat aku..yela..bak kata orang,,,nak bergaduh seminit je dah boleh..nak berbaik semula...sampai nisan tercacak kat kubur pon..belum tentu boleh berbaik.....


okeh berbalik pada status facebook adik sepupu aku....setelah aku pak pung kasi semangat kat status dia rupenyeeeeeeee ..sekali hamek kau,yang dikatakan takde adab itu adalah aku...hahahahahahahahaha....gile tak perasan betul aku dah kurang ajar kat adik sepupu aku sendiri...haiks..siyes okeh..aku tertanye-tanye kenapa dia boleh marah aku sangat-sangat sampai mengeluarkan aku takde adab dan terusik sikit la di hati bila dia melibatkan status aku yang belum BERKAHWIN lagi..lagi sekali sentaphatimaknok..hahahahahahah....aduhai..aku tak kawen pon leh dijadikan isu untuk sakitkan hati aku balik...hahahaha....takpela...jodoh aku ALLAH S.W.T dah tentukan...lambat mesti ada penyebabnye....aku tak kisah..malah sabar je tunggu..kau orang ingat senang ke nak jadi isteri dan ibu..aku pun rasa aku belum bersedia lagi..ah..gile malas betul nak fikir pasal kawen..itu semua kerja yang Di ATAS....siapala engkau dan engkau dan engkau nak persoalkan jodoh aku yang belum kunjung tiba...flite delay mebi.. :)..


.ah..gile ah..pusing kepala aku nak terangkan tapi memang bukan dari hati aku yang suci murni neh...tapi part paling sedih bila dia kata aku rendahkan martabat dia adik beradik...wooohoooooooooooooooooooo....sayu hati..sayu sungguh rasa hati...huhu..rasa macam nak nyanyi lagu raya siti nurhaliza...sayu sampai teresak-esak aku menangis..sampai mak aku siap cakap "tula..watpe mengadap lagi benda alah neh *facebook*...kan dah meleleh...nengok mak neh ha...rileks je.."..okeh..mak buat lawak ke mak..ke mak teringin ada facebook gak...miahahahahah.....dan sebab tu la terjadinyeee teguran dari adik aku di atas tuuu.....***ayat mak aku lebeh kurang la.bukan sebijik2...


sape aku untuk rendahkan martabat sedara mara aku...martabat orang yang bukan sedara mara aku pun tak pernah aku pandang rendah....sebab aku pon taknak orang pandang rendah pada aku....sape yang nak orang pandang rendah.....cube cakap..orang yang tak betul je boleh biarkan orang pandang rendah...gile buntu weh bila fikir ayat nilai martabat rendah....sedeh..sedeh bila fikirkan aku dengan sepupu aku yang sebelum takde masalah langsong..dia boleh gurau-gurau lagi cakap aku gemuk sebelum neh..aku okeh jer...walaupun sebelum neh kadang-kadang sentap la gak asik cakap aku gemok jee..tapi aku okeh jee....hadapi kenyataan yang aku memang gemuk...hahahahaa....


serius la..benda neh buatkan aku rasa berhati-hati bila nak bergurau dengan sepupu sepapat ke ..kawan-kawan ke..nak kene scan dulu hati orang yang nak dibawak bergurau..tapi kalau skema sangat pon..tak okeh kan...oh..so bosan laaaaaaaaaaaaaaaaaa........


*aku stress sampai nak g umah sepupu aku pon..aku dah rasa macam tak besh..................

**lepas neh mungkin tabiat cakap kepala hotak kau...celaka,...hawau..lahabau akan dikurangkan.....

**memikir lagi neh..................................ah..buntu..........


***boifrenku..cepat2 la pinang aku..tak tahan dah neh bila orang ungkit hal kawen...hahhahaahahhaahah.....*abaikan je la...kawen bukan dalam bajet 2012....
Share:

Hantu Bonceng!!...BesH!



yeahhhh..aku dah nengok dah filem hantu bonceng..besh!!!!! sambil angkat ibu jari tangan kanan..hahaha....*korang jangan bayangkan plak..... :p....


seperti biasa..agaknye muka kami neh memang muka dapat seat depan sajork..kesian kan...hahaha...tapi takpela..even seat depan pon takde la mendongak sangat...kira okehla...bukan depan sangat pon, dua dari depan...tapi okehla...*ayat nak sedapkan hati..hahahah..

juliana evans..serammmmmmmmm...dan dan terus terbayang2 kene drive sorang-sorang dari putrajaya ke selayang...fuhhhhhhhhhh.....
'beby dan ucuk'

sweet gile okeh!...sangat sweet..boleh jatuh cinta woo dengan jue aziz...stylo gile dan semestinye seksi gile..yummy..yummy..hahaha..tetibe.....

nak cerita sikit pasal filem hantu bonceng neh..korang nampak tak tagline filem ni...BILA BOHSIA JADI HANTU..HAHAHA...aku rasa tak kene lansong tagline tu..sebab hantu @ maya (juliana evans) bukan bohsia...dia dijual untuk dijadikan taruhan untuk lumba haram tanpa dia tahu...so agak lari sikit tagline nyerr..

cerita neh sangat kelakar,seram dan kadang2 ada jugak menyindir-nyindir..aku pun kadang2 terasa disindir juga dalam filem neh...huhuhuuh.....kalau nak tahu, korang g la tonton sendiri..tak rugi...aku memang jenis malas nak cerita lebih-lebih pasal filem..cukupla ringkas-ringkas sajeee...tapi macam biasa la kalau ada ZIZAN..kompom ar tak kering gusi dibuatnyaa.. :) ..

jue aziz..
bila la nak dapat body macam dia..bila la nak dapat rambut cantik macam dia...
fuhhhhhhhhhhh...tarik napas dendalam..


Share:

September 2, 2011

DP..


ape itu DP? default picture di facebook..yes..aku selalu keliru nak letak gambar mane sebagai DP..selalu letak gambar isha je...tapi nak gak glamer letak gambar sendiri tapi takde gambar yang terbaru kalau ada pon..yang bam bam je..terus tak jadi..terus kejap2 aku tukau gambar isha..kejap2 gambar aku..T____T..pastu gambar isha kembali.... :p




semangat raya sedang membara...posing2 gak satu family di satu hari raye..tapi satu ape pon aku tak tempek kat blog kan...segan laa..tetibe jadi segan plop kan..hahaha..siyes...yang kat facebook pon, adik aku yang tag..tapi setiap gambar yang ditag, aku sorang je yang boleh nengok..only me okeh..sebab takmo diri neh dikhianati...:p....



DP kat atas tu tak sampai setengah jam pon bertahan sebagai DP..aku dah tukau pada gambar isha...segan la weh...nampak sangat aku lawa dalam gambar tu...nampak putih berseri padahal kat luar..hanye aku je yang tau....hahahahah....perasan...dush..dush.....



eh..saya dapat berpose penuh pada taun ini tau...oh,terus bertukar saye kan..hahah..yela..rasa diberi penghormatan oleh ALLAH S.W.T untuk berpuasa penuh..bukan semua orang dapat berpuasa penuh kecuali ibu-ibu yang mengandung...tapi saya bukan mak buyung..saya cume diberi kelewatan untuk bercuti bulanan dan sekarang saya sedang bercuti. alhamdullilah tidak payah untuk menggantikan puasa pada tahun ini..sila jeles!..




kejap je dah hari jumaat kan...phewww..ahad dah kembali ke selayang..aduyaiii..buhsan gileeee....perlahankan waktu boleh??
Share: