August 28, 2011

August 26, 2011



Salam Aidilfitri.
Maaf Zahir Batin.
Hati-Hati Memandu Pada Yang Pulang Beraya di Kampong Halaman..

::doakan aku selamat sampai ke kampong dan selamat juga kembali ke tempat ku mencari rezeki::
aminnn...
:)
Share:

yeay....dapat duit raye!!!..alhamdullilah....

heee...duit raye dari kakak opis dan bos..yep..bos yang ku angkut sekali dari cawangan lame ke cawangan baru..beliau memang tak pernah tak bagi duit raya sepanjang aku kerja kat jabatan aku..baik kan beliau... ^___^..tak rugi aku angkut dia sekali ke cawangan baru...hahahahah..

**ibu aqil pon dapat duit raye jugak dari mybos itu....tapi untuk aqil iman bukan untuk dia....miahahahaha..jangan jeles ye ibu aqil..masa anda untuk dapat duit raya sudah habisssssssssss.... :p
Share:

Baju Raye Last Minit ..Sekali Pandang Dah Suke..

ini baju raya yang kedua..baru je beli tadi..masih panas duit aku kat kaunter mydin tuu.^____^...baju raya ikot tema warne orange dah beli..itu pun ikot dan..baju warne orange tak boleh tempek kat sini..nanti hilang glamer baju tersebut untuk dipakai di pagi raya pertama...kononnyeeeee.....

RM 59.90 saje baju raya kat atas neh...saje?.pasni merasa la makan megi dan biskut.. :p..


*mane kepala aku?..malas haiks..rupe tak semenggah je...
Share:

August 25, 2011

Coklat Raya dan Cornflake Coklat..Memang Bam-Bam La Aku Raya Ni.


aku buat kuih - kuih raye seperti tajuk di atas..rasanye sepanjang aku hidop di bumi neh, ini la cubaan kali pertama aku buat kuih tanpe keluarga di sisi...sob.sob.sob..eh..perlu ke rasa sedeh tu..patotnye yippaaaa..bangga siot dapat buat kuih raya...muarhahahahahah...

tapi boleh buat yang simple saje sebab umah sewa takde oven..yang ada cume microwave..jadi lupekan saje mahu buat biskut raya yang dibakar...aku memang takkan buat biskut raya yang dibakar..sebab aku sendiri pasti, biskut tersebut TIDAK AKAN JADI....huhuhu..selalu gagal kalau bab melibat oven neh....T__________T...

benci...


okeh..takyah benci sangat la diri sendiri sebab dah pandai buat cokelat di bawah neh...takde la rasa tak gune sangat..hihihihi....operasi membuat malam tadi..balik je dari berjimba bersama-sama ibu aqil, terus berhempas pulas di dapur...sorang-sorang mengadap..semalam bersama housemate..hari neh sorang-sorang..sob.sob.sape suh nak berjimba sangat..tapi okehla, sebab pesen aku, tak suke ada orang dok mengadap aku memasak ke ape ke..memang teros rasa takleh buat...kenyataan.. :)..

dan inilah hasilnya..



comey kan...perasa strawberry dengan milk chocolate..tapi tak berapa nak okeh..aku lagi suke full milk chocolate...



nih lak biskut cornflake coklat..nampak je cun..tapi hasilnya....hahahahah..boleh la kot..cume aku kene tambah cokelat lagi sikit kot..sebab bila dah sejuk..cokelat tu macam kering sangat......

tapi kalau aku nak tipu korang boleh je.....yes...biskut itu sedap!.... hahahahah..

*dah mereng dah neh..tak leh fikir ape-ape..fikir nak raya sajork!...

** aku kompius antara biskut dan kuih..


Share:

August 24, 2011

huru hara

hari huru hara untuk aku.


mentang-mentang dah nak raye.
bukan main lagi masing-masing dok tanye payment.
tak tentu arah aku.
padahal benda da settle awal cume salah PAP dan proses seterusnye kat kewangan jek yang membuatkan aku lak kene push dengan mereka itu.


aku pun nak raya la.
jangan semakkan kepala aku dengan payment korang yang bukan lagi jadi tugas aku.
pergi la mencari tempat yang sepatotnye korang push!.


tudung tak beli lagi.
handbag tak beli lagi.
contact lense tak beli lagi.
sape nak belikan neh.
kering dah neh.
camne neh..


Share:

August 23, 2011

Terlalu Banyak Dosa Kita di Facebook dan Blog.






hari ini aku memang bizi gilee..sangat-sangat....tapi sempat lagi dok belek-belek Majalah I...kompem ah sempat baca bila nengok cover depan dia SHAM KAMIKAZE...sape yang taknak baca tentang dia kan...

tapi bukan kisah dia yang aku nak hebohkan sangat...tapi kisah di muka surat 86 di majalah ini..tajuk dia "Promosi Maksiat di Facebook & Blog"..tersedar sekejap...banyak betul dosa yang kita kumpulkan dengan senang bila kita apdet blog dan status fb kan.. T_______T




Share:

takde tajuk...raye itu cerita..




alhamdullilah..settle jugak bayar zakat...pening kepala nak bayar kat mane...pening la sangat padahal opis dekat je dengan pusat bayar zakat..cume malu-malu meow je nak pergi sorang-sorang... :p

bila semalam ada mase dengan mencuri masa di opis untuk mensoping sekejap..maka bayarla zakat...alhamdullilah..lega sangat...boleh senyum-senyum sampai telinga.....

cokelat raya neh saye buat..... :P..pecaye tak?..tangan tak bedong neh telah berjaya buat cokelat ini..percaye laaaa...hahah..gile senang oh buat cokelat ini...bahan dia 3 je pon...jadi takyah susah-susah la nak pergi membeli cokelat raya neh.....sendiri buat lagi okeh..boleh buat sambil tangan masok dalam mulut..... :p....

Share:

August 20, 2011

ramadhan ke 20

balik kampong...tetibe je sebab ada orang ajak.. :p..lagipon dah rindu kat dia jugek sebenarnye..




pagi - pagi lagi da cari cat untuk cat umah...lepas tu bahagikan tugas...dak adik cat umah..aku amek tender lap sawang umah....mula-mula excited...panjat tangga...tinggi gileee.....gayat!....




berapa kali asik jerit MAK sebab rasa macam nak jatuh..............saspen je mak dengar...lepas tu memang betul-betul jatoh...aku je jatoh..tangga tegak berdiri lagi..hairan mak...aku gelak-gelak je..hahaha..mengantok kottt.......sakit montot..dalam seminggu dua kali aku jatoh..badan gemok sangat kot tak balance dah...muarhahahhahaaha....




yang buat aku sedih.........................




mak selalu ulang ayat " KALAU ABAH KAU NIH.................. " T_______T
Share:

21 August 1983

kalau ikutkan dah 28 tahun umur dia.. :)..tapi tak sempat capai umur 28 tahun..dia pergi mengadap ILAHI..dah 7 tahun dia pergi..sampai sekarang memang aku tak boleh lupe..tergiang-giang suara dia dan terbayang-bayang semuanya..


cinta pertama kata orang memang susah nak lupe..lebeh-lebeh lagi aku yang memang takde sape yang nak...hahaha..dia je yang sanggop tackle aku...dia je yang sanggop nak bermakwekan aku....tiap-tiap malam bergayot dengan dia sampai bonda gelar aku musang..sampai aku kene marah dengan bonda...sanggopppppppppppp..............kenangan....


dia sweet...


ah..mati kata...


moga awak aman kat sane..alfatihah..

Share:

August 19, 2011

rempit


kenderaan sebelum orange..banyak berjasa walaupun berkali-kali ganti side mirror..gile..paling pening bila pakai motor adalah side mirror selalu hilang...nasib baik opis panjang sejengkal je..kalau tak,lagi teruk pencuri tu kene maki hamun...


sebenarnye ..rindu kat motor neh..


model - ahmad bukhary

lokasi - kampong halaman

credit to facebook ucupiza..
Share:

August 16, 2011

raya.

pagi tadi dengar lagu raye..menyentap kalbu sungguh...rasa macam dan-dan tu jugak nak balik kampong...hahahahhah...tapi ape pon tak beli lagi kecuali kasot raye...tiap tahun memang camtu..blur je time nak raye..T_____T....nak buat blur-blur la sampai raye...mintak2 bonda belikan sepasang dua baju raye...hahaha..amek ko..sepasang dua la sangat..nanti bayang sepasang pon takdeeeeeeeee....menangis la aku di pagi raye... :p



tema raye taun neh ialah OREN!!....tapi aku yakin seperti biasa setiap tahun mesti ada yang buta warne..kompom ah..nengok baju anak kak lang pon, dah rase tersoal diri sendiri.."buta warnakah mereka???...kuning perginyeeeeeeeeeee....eh..ekcely kasot aku pon dah terselit warne-warne kuning..mungkinkah aku jugak akan buta warna...atau mungkin anak-anak bonda yang di kuala lumpur ini ingin membuat tema sendiri..^_-




tidak percaye gile bila aku order kuih raye hanye SATU!..gile..kenape kah?..malas nak fikir..hahaha..boleh?..nanti la pergi merayau-rayau dengan kak lang mencari kuih...ataupun projek membuat kuih secara habis-habisan akan diadakan di kampong...*kompom pengsan...kompom sangat la.. :p




okbaidahtaktaunaktaipape.^___^..selamat berbuke puasa..yeay..aku belum lagi meninggalkan puasa...alhamdullilah...mintak-mintak penuh tahun neh..tidak mustahil kan??...











Share:

August 15, 2011

hampir sebulan aku tak geli-geli.

bukan geli-geli lain okeh..lagipun aku nak geli-geli dengan sape?..hahahaha...neh kes status geli kat nuffnang ah..


gile ah nuffnang neh...tetibe je status aku ordinary bukan glitterati.....dah nak sebulan lak tuu.....


ujung bulan tujuh ri tu ada create ticket hantar kat dorang...dorang balas dah le lambat...lain benau tau nuffnang sekarang..dulu pantas dan tuntas je..sekarang neh lambat macam siput sedut..mampus aku kalau dorang baca blog aku...hahahahahah...


aku neh sebab cuak..terus delete blog aku yang lagi satu kat nuffnang...aku fikirkan mungkin la sebab aku dah lame tak apdet, jadi nuffnang tarik status tu........


lepas tu dorang balas....status aku ditarik sebab aku delete blog aku yang lagi satu..wadepak betul...lagi la aku panas...buat kerja macam ape..nak senang je...padahal blog tu aku dilit mase aku dah dapat status ordinary....baran neh weh........jawab main-main....dah le masa tu BE aku tengah running..tak ke RUGI....


so dengan panas baran aku..aku terangkan kat dorang balik, blog tu aku dilit selepas dah dapat status ordinary....dan ini yang dorang balas...........




so please be patient?????...... it takes up to 4 days????.....sabar dah lame dah oiii..nak jadi sabariah dah neh haaaaaaaa..........dah nak sebulan dah..satu hape pon takdeeeeeee.........empat hari pebendenyaa....cube korang kira dari 9 Ogos tarikh last dia reply ticket aku tuu..neh dah 15 hari bulan..aku tak pandai kira ker atau dorang ???......


agak-agak aku kene blacklist tak bila mengamuk camneh?..hihihii


Share:

August 14, 2011

Ahmad - Aurora Salwa

Hai Ahmad..
mmm… hoooo..
Ahmad.. mmmmm
Ahmad.. mmmmm
Pertama kali si aku malu-malu
Saat ku dekat ku ragu-ragu
Mungkinkah dia suka padaku
Ah Ah Ahmad..
Ternyata tanpa ku duga-duga
Aku terima salam darinya
Bergetar saatku membalasnya
Ah Ah Ahmad..
Dialah Idola
Dialah Superstar
Mampu menggetarkan ranah jiwa
Dia yang ku nanti
Selalu terpuji
Ingin ku dekat, selalu ku dekat..
Ahmad… Yang selalu dihatiku
Ahmad.. Luluhkan keangkuhanku
Ahmad.. Ingin aku cepat-cepat
Bercinta dengan lelaki paling hebat..
Ahmad.. Peribadinya sederhana
Ahmad.. Tiada banyak bicara
Ahmad.. Ku tak mahu lama-lama
Mendekat kepadaku dengan segera..
Ah Ah Ahmad..
Ah Ah Ahmad..
Ah Ah Ahmad..
Ah Ah Ahmad..
Ternyata tanpa ku duga-duga
Aku terima salam darinya
Bergetar saatku membalasnya
Ah Ah Ahmad..
Dialah Idola
Dialah Superstar (Superstar)
Dia yang ku nanti
Selalu terpuji
Ingin ku dekat, selalu ku dekat..
Ahmad… Kau selalu dihatiku
Ahmad.. Luluhkan keangkuhanku
Ahmad.. Ingin aku cepat-cepat
Bercinta dengan lelaki paling hebat..
Ahmad.. Peribadinya sederhana
Ahmad.. Tiada banyak bicara
Ahmad.. Ku tak mahu lama-lama
Mendekat kepadaku dengan segera..
Ahmad… Yang selalu dihatiku
Ahmad.. Luluhkan keangkuhanku
Ahmad.. Ingin aku cepat-cepat
Bercinta dengan lelaki paling hebat..
Ahmad.. Peribadinya sederhana
Ahmad.. Tiada banyak bicara
Ahmad.. Ku tak mahu lama-lama
Mendekat kepadaku dengan segera..
Ah Ah Ahmad.. Ahmad


heee....lagu untuk anak buahku..AHMAD BUKHARY
Share:

August 11, 2011

penagih paru





hampir setiap hari aku makan lauk paru....semalam je macam malas nak beli..nak mengekang ketagihan pada paru..terasa macam gile la pulak hari-hari belasah paru..kalau tidak bulan puasa, takde lak menagih paru... tak ke haru..







semalam beli kuih ini..kuih tepung gomak dan sebenarnye baru semalam aku tau namenyer..hahaha...sedapp....dari dua hari lepas memang dah aim dah kat kuih neh...hari ni rasa nak beli lagi tapi hari ini pasar malam la pulak bukan bazaar...




neh jenis kuih dengan peel nye sekali..aku amek dari grup sekolah aku kat fb..



Kuih paling gangster
= Lompat Tikam

Kuih paling sexy= Puteri Mandi

Kuih paling keji= Taik Itik

Kuih bajet cute= Cek Mek Molek

Kuih untuk awet muda= Seri Muka

Kuih paling alim= Kuih Ketayap

Kuih penyakit lelaki kronik= Batang Buruk

Kuih suka pukul= Kuih Lompang

Kuih dalam zoo= Badak Berendam

Kuih untuk Sam Polis Trafik= Kuih Sampreeeeettttt

Kuih yg bangun sendiri= Kuih Bangkit

Kuih org x mandi= Kuih Bau-lu
Share:

August 10, 2011

tahun depan sweet tiga puluh.



macam mane hape ntah sepupu aku neh...hahahahahah..buat-buat tak paham..yang kene buat-buat paham adalah myJZ...tapi aku rasa dia pon buat-buat tak paham...hahahaha...ah ..gasak ah..buat-buat tak paham sudah... :p


**untuk dua hari neh, aku jaga AQIL budak tembam tuuu.....ibu dia g kursus lantas berbuke pose di hotel lantas lupekan anak..muarhahahahahaha...ya ampunnn..


comeykan anak ibu neh..hehehe..eh..silap..comeykan anak aunty D neh...
Share:

APTB

ape itu..
APE PUN TAK BOLEH.

buat status kat fb pun leh jadi gadoh...ape laa....sikit hal pon leh jadi besar...terus aku dilit status dengan orang-orangnye sekali..

pelik betul dengan manusia macam neh...
Share:

ini rejeki kata orang.



ada dua orang awek cun bagi aku big apple malam tadi..bahagia sahur big apple..tapi bahagia gak la lemak membiak dalam badan aku..

dah banyak kali dorang mintak aku belikan big apple untuk dorang..tapi aku wat derk je..haha.jahat punye kakak....bagi sekali, nak lagi pulak budak-budak ini..lame-lame dorang yang belikan untuk aku...hahahah....terima kasih adik-adik yang comey!!!
Share:

August 9, 2011

August 8, 2011

Love | Bila Sebut Pasal Love.


credit untuk SYA..Hye Sya!... :p


aku suke semua statement kat atas...suke sangat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!..........gile banyak tande seru....hikhikhik....



tapi aku selalu tak dapat ikot yang no.7...... -______-..memang selalu macam tu..kadang-kadang hati rasa bengang gile..tapi mulut cakap tak kesah..salahkan mulut aku neh..takpun jari yang taip sms..susah okeh nak cakap yang kita tak okeh dekat orang yang kita sayang..nak jaga hati dia sangat tapi hati sendiri terseret...ade sape-sape kisah?..ko ngadap je la sengsorang.....



no.6 ---> kadang-kadang tangan aku neh celupar gak..asek-asek taip sms cakap pergila cari orang lain, saye neh tak cantik..orang tu lagi cantik...pergilaaaa...sob.sob.sob...tapi kalau dia cari orang lain baru padan muka aku kan...hati tak kental....



tapi sebenarnye makin hari makin banyak perkara yang dia buat yang selalu buatkan aku rase bersyukur jumpe dia...^___^..alhamdullilah...



tapi aku tak tau le dia camne..sebab aku rase makin lame perangai aku makin takleh kawal....muarhahahahah...asek rasa nak hangin je..seminggu tak hangin, bagi aku itu bukan aku....hahaha..boleh camtuuuuu?....


:p


pengakuan berani mati:kalauantarakamitiadajodohitusemuasalahakubukansalahdia.

Share:

nebes.

hari pertama masuk opis lepas outstation kat klia..nebes gile..langkah masuk je, kakak PA yang comey lotey tuu dah senyum-senyum..


"okeh akak..saye nebes neh...."bercakap sambil melangkah ke arah meja...



kakak,saye nebes sebab meja saye memang saye dah agak akan dilambakkan dengan kerja...kesian saye kan kakak...bagi kerja outstation..tapi kerja di opis setia menanti...



itu belum tambah lagi kakak manis kalau kejap kang bos kita panggil.kejap kang itu..kejap kang ini..saye stress la kakak sampai rasa nak pergi melepak di kedai mamak je tapi tak boleh...aduhai kakak..saye tensen sekejap la ari neh kakak..



macam la kakak tu baca blog aku...


:p
Share:

August 4, 2011

Berpuasa di perantauan..perantauan la sangat..

Bersiaran langsong dari dpn kehepsi nilai...depan je okeh..masoknye tidak...sadis je pandang pakcik rambot putih kehepsi neh,nak masok tak boleh...


Da empat hari aku kerja kat klia...alhamdullilah..so far okeh..kalau sebulan kat sini pon okeh...okeh sebab x nmpk muke bos...hahahahaha...gelak sendiri sajep...


Ni lari sekejap sementara nak tggu flite malam..mintak2 dpt jumpe ah awal ashaari ke..xpun shaheizy sam ke...xpun fazura ke...xpun tiz zaqyah ke...banyak nau lak permintaan nak jumpe retis...cube la mintak jumpe ustazah bahyah ke kan...hikhik...sempotttt...


Bye.....nak mencari bebudak yang hilang...
Share:

August 1, 2011