July 31, 2011

kampung meh

kahkah..
eh..gelak dulu..
teringat ayat ibu aqil jumaat lepas..


"i bukan tak tau u tu..tetibe nanti u apdet status yang u dah ada kat kampong"


lebeh kurang camni ah ayat dia..takdela sebijik sangat...kalau sebijik tu, kira otak aku hebat la......


miahahahahahaha..memang i ada kat kampong pon ibu aqil..sile jeles...hahahahahha..


berada di kampong tepat jam sebelas malam kot..buhsan wooo duduk selayang tanpe ape2 aktiviti...............
Share:

July 29, 2011

Love | Mencintai Aku Dengan Seadanya

saya cintai dia dengan seadanya..
tapi kadang-kadang saya rajin buat hal..
contohnya macam malam tadi..
saya ingatkan hati dia panas sebab Malaysia kalah..
hingga terus nak tido saje padahal awal lagi....
saye terus hangin lalu buat moody...
lalu off henpon tapi tak sampai beberapa minit terus on..
perangai tak sepekah!..
nasib baik dia ada kol..kalau tak,saya tambah hangin..


lepas tu malas nak layan sebab ibu aqil ada kat rumah..
buat bodo...
dia pon buat bodo..
masing-masing buat bodo..
mintak-mintak la yang tengah baca neh pon tak terasa diri bodo sebab baca entry macam bodo bodo je neh..


tibe-tibe ada mesej dari dia...
rupanya hati dia panas sebab saya...hahaha..
marah pasal entry orang johor..
*saya dah dilit..takyah cari...


sory..
tak sangka entry tu leh jadi gadoh..
itu semua hal lame..
semalam gatal sangat nak apdet pasal dia..
lepas neh janji takde dah apdet pasal dak jb tu..


apdet pasal cinta hati saya sorang tu jeeeeeee..


saye nak bagitau dia..
saya sayang dia..
dan
terima kasih sebab sayang saya seadanya..

buat kali ketiga nak bagitahu kamu..
saye beruntung ada kamu..
serius...

kamu je yang terima saya seadanya..
terima saya seorang budak yang gemok tapi comey neh..
terima saye seorang budak yang suke emo tak tentu pasal..
terima saya seorang budak yang kuat jeles tapi sebab saya sayang kamu memang patot saye menguatkan jeles saye...


okeh..
tu jee...
saye ada kamu sorang je..


sekian terima kasih..




DSJZ <3 EJZ
Share:

sukan.


laz wik aku join sukan antara jabatan kementerian pertanian..


seronok..


seronok dapat baju free tiga helai..dapat tracksuit sehelai..dapat kasut sukan satuuuuuu....dapat makan free selama 5 hari......dapat naik tangga hari-hari sampai ke tingkat 5.....mampuih...


first time join setelah tujuh tahun berkhidmat..hahahaa..baru tahun neh dorang nampak aku kot..sebelum neh dorang buat-buat tak nampak aku...padahal diri sendiri yang memang kaki bangku malas nak bersukan...


berkampong di port dickson 2 hari setengah..berkampong di UPM, 2 hari setengah...jadi 5hari la aku dok berkampong meninggalkan rumah tercinta....


keputusannye : tak kemane pon aku time sukan neh..kalah sajork.... :p......


suke nengok akak MADA maen pingpong..gileeeeeeee besh...maen dalam senyum tapi perghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh..........hebat...................
Share:

July 28, 2011

Doaku buat kekasih

Ya-Rabbul Ariffin
Tuhanku,Seandainya telah kau takdirkan dia milikku.. tercipta buatku
Dekatkan lah hatinya dengan hatiku

Tetapkan lah kemesraan antara kami
Agar kebahagiaan ini kekal abadi

Ya Muhaimin
Dan Tuhanku
Seiringkan lah kami mengharungi hidup luas ini
Ke tepian yang sejahtera

Ya Rabbul Fatihin
Tetapi Tuhanku yang Maha Pengasih
Seandainya telah kau takdirkan dia bukan milikku
Bawalah dia jauh dari pandangan ku

Luput dari ingatan ku
Dan peliharalah aku dari kecewa

Ya Rabbul Izzati
Serta Tuhanku yang Maha Mengerti
Berilah aku kekuatan melontar bayangannya ke dada langit
Hilang bersama senja nan merah
Dan gelap pekat awan
Agar aku bisa bahagia
Walaupun tanpa dirinya

Ya Rabbul Quddus
Dan Tuhanku
Biar sekuat mana aku menyintainya
Aku pohon agar Tuhanku
Melenyapkan perasaan ini
Sekiranya dia ditakdirkan bukan milikku


Ya Rahman Ya Rahim
Tapi sekiranya dia ditakdirkan untukku
Kupohan agar takdir memperkuatkan kasihku padanya
Selagi tidak melebihi kasihku padaMU



dicopy dari blog tunang KFCM - Elia
Share:

Lirik Cinta Teragung- Hazama

Maafkan aku sekiranya tak termampu
Untuk mencurahkan semua isi hatiku
Ternyata tak terkata
Rinduku padamu


Ku takkan bisa menjadi lebih
Dari apa yang terdaya

Namun ku tetap berjanji
Akan masih mencuba untuk
Memujuk hatimu
Mencintai aku
Kerna semua yang ada
Hanyalah untukmu

Secebis perasaan ku hamparkan
Membawa sejuta harapan
Menagih cinta
Teragung darimu



Maafkan aku sekiranya
Tak termampu untuk
Mencurahkan semua
Isi hatiku


::lagu neh sangat besh..aku lembab sket nak suke lagu hazama neh..tapi tang lirik dia yang buat aku suke..untuk kamu JZ... ::
Share:

July 27, 2011

Wordless Wednesday


mesej empat bulan lepas dari JZ..

alhamdullilah..hari neh genap empat bulan...

doakan hingga akhir hayat...

#tak boleh taip panjang-panjang..dah name wordless wednesday...tapi aku nak taip jugak..camne..
Share:

July 26, 2011

im back

seminggu kot tak mengadap pc dan blog....pergi berjuang untuk jabatan..hahaha..berjuang tapi totap kalah..ape macam?..nasib baik dapat free baju 3 helai dan kasot sukan....terubat jugak la hati neh....*jeles tak?


haha..aku tak tau nak taip ape neh bila nengok status nuffnang dah ordinary (non-exclusive)...gile buatkan aku down nak apdet belog...haha..tetibe..eh..gile gelak la plak...rasa macam nak cashout je duit yang ade dalam tu.....


siyes neh..


blur...



nak tempek pixa..tapi asal snap gambar..asek perot je nampak..nyampah!!...



Share:

July 19, 2011

ticket panas

dalam bahasa inggeris - hot ticket..



sape tidak tahu tentang hot ticket, memang rugi..dah berbulan kot aku gune hot ticket..tapi sekarang, aku memang panas macam cacing kepanasan bila hot ticket susah benau nak dapat...



ahad petang topup biasa sepuluh hengget..hari isnin malam dah tinggal tiga hengget empat puluh lima sen saje.....kalau hot ticket, aku masih lagi boleh berlagak selama sepuluh hari tanpe ketandusan kredit dengan hanye berbelanja sebanyak lima belas hengget..


jimat...sebulan hanye RM45 duit topup aku dengan hot ticket...


tapi kalau topup biasa..paling bangsat pon sepuluh hengget tiga hari...
cube kira 30hari / 3 hari = 10hari
10 hari x RM 10 = RM 100


RM100 - RM45 = RM55


aku kerugian RM55 kalau topup biase...


kesimpulan :- biase la..dah hujung-hujung bulan macam neh, memang aku rajin sikit nak buat kira-kira.... he.he.he..


tapi betul...hot tiket sangat menguntungkan................



Share:

Love | boleh tuju lagu.

sekarang neh JZ gila lagu Dadali Band..time aku gilekan lagu neh dah tamat..bukan aku je yang dah tamat gilekan lagu neh...anak buah aku pun same...



semalam mase aku dengar lagu neh, anak buah aku leh sound aku.."lagu lame neh..buhsan la dengar".. sabar je la...kau tak tau mak ndak kau neh tengah feeling-feeling rindu kat pak ndak kau...hikhik..pak ndak la sangat....hakhak..



aku dapat sawan rindu ari tu..lalu terus mengepost di wall JZ lagu Dadali Band neh...tetibe ada lak yang mengusik dia, nak bagi aku lagu ape balik.....okeh..ayat dah macam kaliang sikit-sikit..sila abaikan...



dia bagi aku lagu.........................DEALOVA.......haha..gile macam mane la dia boleh terfikir lagu neh....gile jiwang jugak la kau neh ea bang...




Share:

July 18, 2011

seram sangat kot.

aku dan housemate aku memang gunekan sms kalau ada ape-apa yang tak puas hati ke..merajuk ker..ape ke...padahal dalam rumah je...nak gak sms tu..kaya sangatla kot sebab pakai hot ticket..tapi hot ticket dah kurang dah sekarang...


malam minggu dia sms aku..mase tu aku kat umah kak lang..mase neh masing-masing mud tak okeh..


hsmet : pasar malam dah balik kan?*dia pon kadang-kadang kaliang cam aku..
aku : tak paham
hsmet : dah tutupkan..
aku : a'ah...lapa ea..
hsmet : tak...cume nak kunyah-kunyah je..
aku L : mam la roti..
hsmet : okeh..tqvm..


*sebenarnye panjang.malas lak aku nak taip panjang-panjang..


semalam...sampai-sampai je..aku dah seram sebab nengok lampu bilik aku menyala...ah..sudah...takkan la aku tak tutup..sedangkan masa aku pergi ke rumah kak lang dah tengahari...takkan la aku pasang lampu siang-siang buta hari tu..dah timbul kemusykilan kat hati....tapi gasak ah..



bila sembang dengan housemate pasal lampu bilik yang menyala..mati-mati dia ingat aku ada kat umah malam tu sebab dia ade dengar orang beri salam...dan sebijik suara aku....tu sebab dia sms aku..macam konon-konon nak ajak g pasar malam..rupenyeeee.......aku takde kat umah.....


persoalannyer : siapekah yang beri salam dan menyalakan lampu bilik aku itu...seram okeh..


jawapannyer : mungkin itu ilusi budak rumah aku dan aku sendiri pon terlupe nak tutup lampu sebelum pergi umah kak lang....


jadi takyah la rase nak seram sangat kot..... :p
Share:

Muvie ‘Tolong! Awek Aku Pontianak!’


aku dah lame dah nengok cerita neh...tapi baru sekarang nak buat entry kat blog sebagai kenangan supaya senang esok-esok bila orang tanye, aku suh dia click je kat blog aku neh.. :p


cerita neh sangat besh..lagi besh sebab ditonton dengan myJZ..nak lagi besh, tiket pon dibelanja oleh myJZ...hahaha..sengal je aku sekarang..ape-ape semua myJZ...


plan asal macam biasa la nak nengok cerita lain..transformer katenye..tapi biasa la adat la kan kalau malam minggu memang tak dapat la kau nak nengok muvie yang besh-besh..semedang je merah blink-blink kat tajuk filem...


cerita neh memang besh..see dua kali aku ulang ayat yang same..minah sebelah aku yang cun melecun pon leh bantai gelak tak hengat sampai aku rasa dia memekak je kat telinga aku sampai aku rasa diri dia sudah tak cun lagi....



yang paling tak boleh blah bila name panggilan aku dan myJZ ada dalam filem neh..hahah..gelak-gelak aku dalam tu...hahaha..aduhai...dah laa ada dialog " ina tu bukannye baik sangat....."..sadis je aku dengar..



Sinopsis Filem :-



Mengisahkan Bob yang sanggup buat ape saje demi girlfriend beliau yang demand..menyewa di tempat yang mahal dan membeli kereta,semata-mata sebab girlfriendnyer si INA tuuu..(ciss.takde name lain ker?...).tapiii..tetibe si INA tu yang materialistik meninggalkan si BOB tuuu..maka selepas itu bob pun mencari rumah murah untuk disewa ....dari sinila...bermulanya.........................




aku seperti biasa, memang gagal dalam membuat review filem neh secara detail..jadi kroang boleh la klik kat blog ini --> YUSUFULTRAMAN untuk sinopsis filem neh.....
Share:

macam la kau tak biasa.

aku baca blog bekas teman tapi mesra...eceh..siap ada bekas tu..waaa...bahagia dia sangat.....alhamdullilah.....tapi dulu aku ape ea kalau dia bicara dia setia sama girlfriend dia ketika dia berteman tapi mesra dengan aku dulu...sape aku?..sape?...eceh..emo sajeeee.......*berlakon je neh..


kahkahkah..tetibe nak sentap..


macam la kau tak biasa kau cume teman di kala orang lain terluka..


cube kau ingatkan diri sendiri boleyh?..



balik balik aku terasa nak cakap TERIMA KASIH JZ sebab penyelamat untuk hati aku ...

Share:

putih bersih.

aku tukau lagi..macam tak berkenan lak kat si hitam legam tu..dan aku padam wajah comel aku di header..comel sangat..aku takut nanti awal ashaari curangi scha...*perasan..



sejak kebelakangan neh aku perasan aku tidak boleh kawal perasaan aku..selisih faham dengan housemate berkali-kali...rase macam nak angkot tV masok bilik..nak angkot peti ais dan mesin basoh tak boleh, housemate punye...



memang betul, hidup bujang dan menyewa bersama beberapa orang rakan adalah satu cabaran untuk kita mengekalkan kemesraan bersama..jarang la korang nak bertepuk tampar 24jam...sesekali ada gak rase tertampar di hati kan....perkara biasa....sedangkan diri kau pun kau tak begitu memahami apetah lagi kalau orang lain...sabar je la...



dah lame tak bercerita tentang si kenit isha..dia dah semakin matang..betul!..umur tiga tahun dah tak kesah kalau aku tak hiraukan dia sebab tu la kalau umi dia suh jaga setiap minggu pun takpe...



semalam, tido sebelah dia..dia bangun-bangun, dia cuit-cuit tet** aku...kejap yang kiri..kejap yang kanan..lepas tu berulang balik..sekali dua takpe..neh rase macam dah tiga empat kali..hampeh..ape kau ingat ini UMI kau ke kau boleh nak raba-raba..terus aku alihkan bantal yang ada kat muka aku..


"eh..ingat UMI.."..si kecit tu bersuara...


hamboiiiiiiiiiii................tolong la isha...kalau mak ndak stim kang cemaner...sadis okeh... T____T...

:p



Share:

July 15, 2011

dah habis cantik la tu blog kau..kahkahkah..

tulis sendiri..gelak sendiri...kahkahkah..gile stress..eh ..tetibe cakap pasal stress lak kan..tak habis-habis......




aku tukau background jadi hitam legam...belum habes cantik lagi...banyak lagi nak buat tapi buat dalam bayangan je la...eh..aku salu terfikir..nak buat itu nak buat ini kat blog ni...lepas tu bayang kan bila jadi....lepas tu sebenarnye susah nak realisasikan sendiri untuk edit jadi macam ape yang kita bayangkan...lepas tu terus stress...




aku rasa minggu neh memang minggu yang stress bagi aku..macam-macam hal berlaku..dan akhirnye aku malas nak ambil pusing dan ambil berat....lantak pi laa.....




ada sape-sape nak cantikkan blog aku??...huhuh..

Share:

July 14, 2011

Love | Cinta Muka Buku Part II

sebelum kitorang buat married tu..JZ suh aku ngaku kat rakan perempuan sorang tu yang kitorang dah kawen sebab si JZ neh dah ngaku awal-awal..ape motif dia ea..nanti aku terangkan....[rakan perempuan neh la yang nak kenenkan2 aku dengan orang lain masa kat part 1 entry tadi].....



aku dan JZ gelabah!!!



nak tau gelabah ape..


budak perempuan neh biarla aku namekan sebagai A....."hye A"..aku harap ko tak baca blog aku...hahahha...mampuihhh....



A neh cerdik..dia memang tak percaye aku dan JZ dah kawen...dia boleh soal aku dan JZ soalan yang same....yela..kata dah ngaku kawen kan..harusla tau ape-ape tentang husband and wife...



aku dan JZ??..kelam kelibut dok private chat nak tau jawapan yang betul..yela..mao nye kang JZ jawab aku dok kepong..padahal aku dok selayang.....aku jawab dah dua tahun kawen..myJZ lak kang jawab 3 tahun dah kawen....tak ke naye..dah le A neh otai sekolah...siap cakap "aku tak suke orang tipu aku"...tapi style dia lagi kejam laaaaaaa.........aku dok kecut perut dah mase tuuu...siap gadoh2 tak puas hati lagi kat karpet grup tu....



kalau la terkantoiiii..nahas kitorang.....tapi disebabkan JZ neh pandai cover line ...maka semuanya okeh-okeh saje...



malam tu jugak la kitorang tukar no phone...ouchhh.....ntahle..aku pun tak paham dengan JZ mase tuuu....



dan lepas malam tu jugak la dia mesej aku wish morning and nite setiap hari...tapi takde la mesej bagai nak rak..pagi sekali wish morning...malam sekali....aku neh dok tunggu dia mesej je,tak penah aku mulakan dulu..jual mahal..hahahah..tadelah..aku memang jenis tak suke nak mulakan satu-satu mesej kalau takde hal sangat...gile ape ko,dia lelaki takkan la aku nak terhegeh-hegeh mesej dia sedangkan dia anggap aku kawan bese je... sampai dia komplen pasal aku yang jarang mulakan mesej dia...



lepas tu aku pun ada bunga-bunga dalam hati..love-love ada dalam hati sekali..berlagu riang...hahahahahah...gile jiwang betul aku....


next la yerp..panjang sangat........

entry ini berkaitan aku dan dia dan ditaip untuk kenangan di hari muka..kita merancang..tapi ALLAH yang tentukan...andai ada jodoh antara kami, alhamdullilah..kalau tiada..mungkin ada orang lain yang lebih baik untuk aku dan dia... :)
Share:

Love | Cinta Muka Buku - Najwa Latif

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenapakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku



aku suke dengar lagu neh..sebab aku rapat dengan myJZ pon kat muka buku..nak tau kisahnyee...



kat facebook, aku create grup untuk budak-budak sekolah aku..batch aku saje...batch laen buat nyemak je....



awal bulan tiga..balik kampong...seperti selalu..balik kampong..malam-malam mesti online....dapat online lepak sesame dengan kengkawan sekolah dulu...besh sekarang facebook neh..bila kita buat grup...kita akan dapat chat secara grup....maka kitorang pon mengimbas kenangan la.......



lepas tuh aku dpt private chat dari seorang kawan lame..perempuan..dia kata ade orang nak kenal rapat dengan aku..kawan sekolah.....ntah..mase tu aku cakap aku tak bersedia..malas nak fikir...bukan JZ pon nak kenal rapat dengan aku...orang lain.....



lepas tu aku dapat private chat dari JZ..dia tanye aku ada sape-sape tak..tanye sape yang IN RELATIONSHIP dengan aku kat facebook tu..aku lak mulut laju je cakap...



aku : kawan-kawan je..aku neh kalau ada pakwe pon, memang takkan buat status kat facebook...eh..kalau nak buat MARRIED dengan ko pun boleh laaa...[celupar gile mulut aku]..


JZ : ha..buatla dengan aku....


aku : ko la request aku...


JZ : tak boleh sebab ko ada IN RELATIONSHIP tuu...


aku : okeh...nak buat INRELATIONSHIP ke MARRIED.....


JZ : ikot ko la....buat MARRIED pun okeh...


aku pun buat...gile selambe je aku kan......


lepas tu myJZ neh wat plan gileeeee.....dengan aku aku sekali terlibat...

next entry la kot...

:p


dan dia cakap..kekalkan la status neh sehingga aku betul-betul ada seseorang dengan aku..selagi takde sesiapa, biarkanla status macam neh....huhu.macam sweet la plak....


Share:

kembang montot.

bos kecik tade..bos besar je ade..aku salu buat keje dengan bos kecik..jadi bila bos kecik tade, terasa sangat la montot aku akan berkembang dikusi sebab tade keje sangat...kalau ada keje pon, macam malas nak buat sebab semuanye kene ikot arahan dari bos kecik...



lemau tau bila montot kembang seharian...


Share:

hujan.

hari ini pagi-pagi lagi dah hujan..ingatkan nak ceom si kenit neh lame-lame tapi tak boleh, hujan cemburukan aku..see..hujan pon dah pandai cemburu sekarang...miahahahaha...


hujan gak macam paham-paham, seolah tahu ada hujan kat dalam hati aku neh..jadi nak jugak turunkan hujan di luar hati aku....nengok, jeles gak dia ada hujan di dalam hati aku....aduyaiii....rase nak isi borang tanjung rambutan neh......hahahaha....


otak swing-swing...



Share:

July 13, 2011

tensen.

aku dah open balik dah blog aku..tak jadi ape...niat di hati macam nak tukar layout macam yang aku taip kat blog adik aku tadi tapi hampeh..hempatpulohhempat kali aku tukau..sume tak berkenan.....



baca blog ibu zura...aku pun same-same memohon macam dia..dikuatkan hati, diceriakan balik hati neh.....



susahnye nak luahkan ape yang ada dalam hati ini...sangat tensen....bayangkan ape yang aku nak buat sekarang ialah MENANGIS!!!!!!....



macam-macam hal........bukan pasal kerja ....bukan pasal myJZ...tapi keadaan sekeliling......uwaaaaaaaaaaaaaaaa.....dapat nangis olok-olok camneh pon dah kira dapat legakan 3% tekanan aku neh......:p





rindu suasana masa aku takde masalah..dapat gelak ketawa macam dulu...takyah nak fikir ape-ape.....huhuhu...weh..aku tensen bagai nak rak nehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....................sangat tensennnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn..................................................................................


ah..taip panjang-panjang bukan dapat settlekan masalah aku.............


*dah cam ape dah aku neh....


Share:

July 11, 2011

Beribu Sesalan - Jaclyn Victor, Ning Baizura & Shila

Ku susuri malam ini
Yang tidak berbintang sunyi sepi
Juga rembulan dah menghilang
Dalam kelam ku sendiri

Ku mencari hembus bayu
Yang selalu berbisik madah rindu
Kini membisu dalam sayu
Tidak ku temu suaramu

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini diiringi
Kisah janji dimungkiri lagi

Kekasihku di jalanan yang berliku
Di saat ku perlukanmu
Tertutup jua segalanya terhadapmu
Di sini ku tersedu-sedu

Setelah cinta pergi
Ku mengusung duka ini
Diiringi

Kisah janji
Dimungkiri
Dimungkiri

Sia-sia ku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Sia-siaku
Mencintaimu
Setia padamu
Percayakanmu

Sebak dadaku
Retak hatiku
Luka jiwaku
Dihiris pilu

Beribu sesalanku

Share:

July 8, 2011

bersih.

hebatkan penangan BERSIH neh sampai anak buah aku si AHMAD BUKHARY tu pun siap cakap dengan aku nak g perhimpunan BERSIH...pengaruh mak bapak..kesian anak-anak..




macam tula anak-anak kelahiran dari negeri parti pembangkang...dari mak bapak turun ke anak-anak..walaupun anak-anak lepas tuh dapat kerja kerajaan tapi masih lagi dok undi parti pembangkang...mane kesedaran mereka kan......




yang mana kakitangan kerajaan pon yang menyokong parti pembangkang rasa macam ape je..kalau kau rasa kerajaan tak membantu kau dalam hidup..pergi berhenti kerja kerajaan dan buat bisnes sendiri..ini tidak, maki kerajaan pak pung pak pung tapi tak sedar makan gaji dari kerja kerajaan...tapi aku syak, mesti mereka akan cakap, duit kerajaan duit rakyat gak....tapi fikirla sendiri..



yang mane baca belog pasal anti kerajaan lepas tu terpengaruh..elok sangat la terpengaruh tanpa tahu asal usul kebenaran satu-satu cerita..pak pung pak pung pasal si bedol makan rasuah, si mamat kaki betina..tapi korang tau ke KEBENARAN kisah tersebut...jangan hanye sebab baca kat satu-satu blog atau surat khabar lepas tuh terpengaruh....lepas tuh dok sebarkan lepas tuh korang tak sedar ke korang dah buat dosa menyebarkan fitnah kalau la sebenarnye berita tu tak BETUL...lepas tuh lagak bercerita macam dah sahih betul jeee cerita tu PADAHAL korang pun baca dari suratkhabar...





aku pun kalau setakat kat dalam blog, susah sikit nak percaya..lebih suke atas pagar jeee....baca dan diam dan kadang-kadang gusip sikit-sikit.....nak sebarkan dan terpengaruh pasal politik neh takde la sangat....takut ape yang kita cakap TAK BETUL..free-free je dapat DOSA....



yela..setakat tulis..aku pun boleh tulis aku bercinta dengan shaheizy sam lepas tu aku maen kayu tiga bercinta dengan awal ashaari lak..setakat tulis..boleh la bhaiiiiii.....ini selingan je korang jangan percaye...





aku letih okeh dengan POLITIK sekarang neh..dah macam dalam cerita HINDUSTAN dah bila nengok fenomena politik kat Malaysia neh...

Share:

July 7, 2011

bebel.

kadang-kadang orang ingat kita neh macam takde keje lain..macam aku mengadap keje dia sorang je..nak memekak kat aku pagi-pagi ape hal..



aku tau laaa dia ada keje lain selain nak memekak kat aku....tapi bawak-bawak le bersabar..aku pun tengah bersabar mengadap keje yang bukan satu jeeee....
Share:

July 6, 2011

Ular-Ular Part Two

hehe..part one kat SINI..



malam tadi aku kene lagi..tapi aku memang dah beringat sebelum tidO....beringat dengan gile taknak pasang kipas angin punye pasal lalu kene gigitan nyamuk lalu dengan pantas membuka kipas angin....



lepas tu nak dekat subuh..agak-agak macam nak kene..memang terus aku bangun lantas berdiri..dan oh yeahhhhhhhhhhhhhhhhhh....ular-ular tak sempat melingkau......



seriyes okeh..kalau korang kene..korang kene cepat-cepat bangun dan berdiri....




eh.......sukeeeeeeeeeee laaaaaaaaaa..tak perlu risau lagi....:p...




tido je keje aku kan..:p

Share:

July 5, 2011

Ular-Ular...Sakit Okeh..

malam tadi aku kene ular-ular...ataupun cramp...sakit okeh..nak menangis aku diwatnye..T____T..bulan lepas dah kene..bulan neh kene lagi..apekah aku memang akan kene ular-ular setiap bulan...oh...T___T....

jadi pepagi neh rajin la aku usha pasal ular-ular neh....

baca dekat blog INI

dia bagitau..
~ kalau nak buat latihan fizikal,kena buat warm up dulu....
[semalam aku men pingpong, aku men belasah je terus maen..oh okeh..mungkin salah satu sebabnyeee...]

~ kalau dah rase macam nak kene..elok terus berdiri...sebab dia akan naik dari bawah ke atas...
[woohooooo...macam mane kan....sempat tak fikir nak bangun terus kalau sakit dah mencengkam........huhuhuhu...]

~ lepas tu sapu minyak panas.....
[aku buat malam tadi..lega sikit..tapi pagi neh sakit sikit kaki neh....]

~ jangan pasang kipas ataupun air cond..
[malam tadi terbaek laa....kipas angin betul-betul menghala ke kaki......salah diri sendiri la jugak gamaknyeeeeee]....

~ last sekali..pergi la berurut...
[aku?...aku nak berurut....assalamualaikum sajeee la...geli oh.......]


pempuan neh lar yang kene ular-ular malam tadi..... :p
Share:

July 4, 2011

Pembawakan Budak ke Ape Neh..

eh..aku tak kawen lagi..tapi perangai aku macam orang sedang membawak budak dalam perot..opss..jangan salah sangka...dalam perot neh hanya mengandungi bahan kumbahan sajork...miahahahahaha..


dari malam tadi membawak ke saat ini, memang aku macam agak moody dan asek berfikir sajork.......


mengantuk dan sakit kepale tapi petang neh nak turun maen pingpong gak sebab kalau tak bizi...semua perkara aku sumbatkan dalam kepala otak untuk difikirkan...


tapi tengahari tadi perot neh disumbatkan dengan kehepsi..dua orang opismet belanjeee....



ini model kehepsi terbaru..nak ke blog dia...... tekan SINI..gambar pon curik kat belog model kehepsi neh..
:P

notakakiemo::sedang dalam mood merendah diri dan terus berkata "dia boleh dapat yang lagi baik dari aku.........."
Share:

Ku Pendam Sebuah Duka Part II


eceh..siap part-part pulak kan..yela..hari tu nak taip panjang-panjang tak boleh sebab apdet dari henpon saje...kali neh nak taip panjang-panjang...diulangi panjang-panjang...


sebab ape ea aku buat tajuk entry macam di atas....?..sebab banyak yang aku pendam beberapa hari atau beberapa minggu atau beberapa bulan kebelakangan neh..


siksa kan kalau kita pendam tanpe meluahkan....atau mengIYEkan sesuatu perkara padahal sebenarnye kita mahu cakap TIDAK.....


aku sebenarnye memang TAK SUKE...pahit sangat rasanye..tapi sebab nak jaga hati orang..aku telan je rase PAHIT tuuu......


dan sekarang rasa macam nak keluarkan rasa PAHIT tu....

walau dengan family aku sendiri pon..memang aku akan gelak-gelak bila dorang cakap ape-ape...walau pasal JODOH sekalipun..perit kan umur dah macam ini tapi belum berkahwin...family pulak macam kadang-kadang tak pakse..kadang-kadang ada gak berbunyi..bila tang berbunyi tu yang aku tak berapa nak tahan sangat........ehem-ehem..aku tak boleh nak tulis banyak sangat pasal family sebab adik aku pun blogger...see..aku pendam lagi sebab takleh tulis kat blog...


kisah orang tu pulak...aku memang banyak sabar...tersangatla banyak sabar....diam-diam je...dia buat ape pon..aku diam je...nak merajuk pon..memang sekejap je...aku bukan pandai nak merajuk lame-lame...haiks..masa taip neh pon..hati sebu...balik-balik aku fikir pasal malam tadi...lebih-lebih lagi baca komen dia kat wall sorang rakan neh...itupun aku boleh jadi hal..tapi aku tak tunjuk depan dia..senyum-senyum lagi walau dalam hati neh.( ? ) ( ? )..tak masok lagi bab ada orang VIDEO CALL dia....VIDEO CALL tuu okeh..terus rase....hmmmmmmmmmm.....


fine..aku tau..aku tak secantik mane....

eheh....motif?..


kepercayaan itu penting kan..tapi aku belum boleh bagi sepenuh kepercayaan pada dia..






Share: