June 30, 2011

June 28, 2011

June 27, 2011

Lirik Lagu Kisah Dongeng – Stacy

Ku sedar ku tak seberapa
Jika dibanding mereka
Yang jauh lebih megah dari diri ini

Apa yang mampu ku berhias
Hanyalah hati yang ikhlas
Terpendam simpan untuk dia yang sudi

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja

Belum pernah ku merasakan
Dipeluk dalam dakapan
Eratnya melindungi jiwa rapuh ini

Sanubariku memerlukan
Kehadiran seorang teman
Tulus mencurah kasih sepenuh hati

Mencintai aku dengan seadanya
Mencintai aku bukan kerana rupa
Dalam waktu sedu
Dalam waktu hiba
Ku harapkan dia rela

Mencintai aku dengan seadanya
Sanggup menerima insan tak sempurna
Atau mungkin cinta sebegitu hanya
Kisah dongeng saja
Share:

Orang Tanye Aku Jawab : Institut Pelancongan Dian, Setapak Part II

berkaitan entry INI..kesian pada adik-adik yang teruja nak belajar kat tempat aku belajar dulu.jadinye aku buat la part II pasal DIAN neh...lagi sekali ayat aku macam kaliang.....T_____T....





ada dua orang kot yang bertanye atau tiga orang...



institut pelancongan dian...yesh..tempat aku menimba ilmu selama dua bulan..eh..sekejap je kan....alah..kalau dah name kolej...sebulan pon dah kira boleh ada sijil kan......lepas tu ko gigihla kena cari kerja dengan belajar tak bape bulan tuu....betul tak?....kira macam motif nak bagitau jangan belajar kat kolej...hahaha...



takpe..adik-adik..jangan frust bila kakakmu bagitahu macam ini yerp...ape pon kena bergantung pada diri sendiri..usaha la kamu dengan sijil yang dua bulan itu..dan aku sebenarnye sekarang beranggapan yang sijil DIAN hanyela pelengkap kepada sijil-sijil lain yang kita ada dan bukan la boleh dijadikan sijil utama untuk mencari kerja..faham???...



aku bukan nak menakutkan adik-adik yang excited nak pergi belajar tapi sebab aku taknak dorang membazirkan duit dan membazirkan masa belajar kat situ....iklan DIAN di suratkhabar memang HEBAT!!....hebat sebab aku pon terpengaruh...huhuhuh...



PELUANG KERJA selepas habis belajar?? : USAHA SENDIRI....jangan harap DIAN nak carikan walaupun kat iklan tu dorang ada janjikan peluang pekerjaan....



sedangkan kalau kita tak dapat tempat praktikal pon..mereka boleh lepas tangan..betul..aku tak tipooo!!!...kesian dengan kawan aku......terkapai-kapai cari tempat praktikal sendirian...aku dapat praktikal pon sebab abang ipar aku...:p...



lepas habes belajar..sempat gak la menjadi penganggur terhormat yang makan anggur secara hebat lalu badan pon naik secara hebat....sempat gak la kerja kat kedai dua hengget...lepas tu baru la dapat kerja di tempat sekarang....aku gune sijil DIAN ker?..tak ponnnnnnnnn...aku gune SPM sajork...seeee...*malas nak cakap lebih-lebih...adik-adik faham sendiri la yeee.....



BESH TAK TEMPAT TU? : biasa-biasa aje..asrama jaoh..kene jalan kaki lenggang kangkung sambil jaga handbag or bag korang supaya jangan diragot peragot...ahkak neh penah sekali depan mata kawan diragot..terus fobia satu malam sampai mimpi-mimpi....tapi tak tau la sekarang kalau mereka sudah pindahkan asrama supaya dekat dengan kelas...



dan yang paling besh cikgu-cikgu kat situ akan berubah name pada setiap intake..hahaha..sangat macam kelakar kan cikgu kat situ....bukan berubah orang tapi berubah name...percaye la okeh....:P...



takde ape sangat kot aku nak cerita kat sini pasal DIAN..sebab aku tahu ramai yang nak tau pasal PELUANG PEKERJAAN selepas belajar di DIAN sajork....



jadinye kesimpulan aku disertakan dengan pantun dua kerat... :-


USAHA TANGGA KEJAYAAN.......
JADI JANGAN HARAP DIAN........


:)

paham tak adik-adik yang baca neh..kalau tak paham..boleh tanye lagi......

ape ape hal pon..harap-harap pihak pengurusan DIAN dapat memantapkan lagi DIAN...jangan same seperti lapan tahun dulu.....kesian pada kami....


Share:

June 24, 2011

June 22, 2011

Melupakan dan Dilupakan Perkara Biasa

betul tak?..
jangan nak nafikan...eceh memakse lak aku neh..

aku neh ha pon..selalu je terlupekan kengkawan tapi dalam hati neh ingat je...cume nak keep in touch tuu yang macam malas sikit sebab tetibe je kekadang sedar diri....

dilupakan bagi aku itu perkara biasa..takpe...kita kene sedar diri..

ape kes asek sedar diri je neh kan???..

*tersedar diri lepas baca blog kawan lame.... :).. dilupakan itu perkara biasa......ah..tacing la plak....T____T...

Share:

gambar dah lapuk.. i-city

cuti sekolah yang lepas..kakak aku @ mak si isha ajak aku g i-city shah alam..sejak dua menjak anak2nye pandai posing gedik neh..ade je tempat nak pergi....kejap2 je kang aplod kat facebook gambar gedik di mane2 sahaje........

tapi aku tempek kat sini tiga saje le..dah tu je gambar aku yang elok..yang laen sume bosa godang je badan aku neh......



aku dengan anak buah sulung aku..dah lima belas tahun usianye..dah hampir-hampir tinggi dengan aku....ke dia lagi tinggi dari aku......



tambah lagi sorang..si mimi kelinting.....


only me..ecewahhhh.......nengok gambar neh..mengidam lak cekodok jagung buatan puan azura fizal...miahahahaha

Share:

Tak Serius Itu Aku


aku juin budak-budak neh men pingpong petang-petang..suke suke sajork...seronok beb..bola potong la ape la...asal dapat mata je..aku bersuka ria la..tapi kalau buat silap sikit...mula la gelabah..rase macam mase tuu gak nak balik......

dorang rajin ajar aku skill yang baek-baek punyee..tapi otak aku neh sekejap je pon dapat tangkap lepas tu ikot suke hati aku la nak gune skill aku sendiri..tu yang akhirnye aku fedup.....lepas tu sedih sendiri...arghh..nyampah..

aku neh jenis suke gelak-gelak tapi aku serius....entahla..dah jenis suke gelak-gelak..aku nak buat camne kan....

tuu yang aku tersentap ri tu..dorang cakap aku tak serius..suke gelak-gelak..aduyai..padahal aku bagai nak mati hafal segala skill-skill tapi.......ish..balik-balik nak salahkan otak....balik-balik nak salahkan habit aku yang suke gelak-gelak neh...

macam mane ye nak jadi orang yang serius.......
Share:

June 18, 2011

Seminggu Dua Entry

dalam minggu neh dua entry je aku buat..itu pun dok copy paste je..bukan luahan dari hati ku ini..eceh..ayat nak comel sajork.........entah la..sekarang neh mud nak apdet segala bagai adalah merundum.....macam malas je disamping kerja yang agak macam bertimpa-timpa..konon la sangat...........

dan sebenarnye aku tak tau nak apdet ape...life so so sajork kan..ape yang nak diapdet sangat.....

fine..masa menaip neh pon rase macam nak berhenti cepat saje sebab takde ape yang besh....tapi jap lagi nak copy paste gak neh..hahahah..ratu copy paste aku neh..tapi aku bukan copy paste yang sebarangan.....copy paste yang boleh membawa manfaat pada kamu-kamu semua gak........

okeh la..jom kita start copy paste...........copy paste neh ditujukan khas untuk ORANG PERASAN HEBAT..



PERASAN HEBAT


perasan hebat
dari mana asalmu
tetap dari tanah
dari mana hadirmu
tetap dari celah kelangkang
celah kelangkang ibu ayah
dari mana lahirmu
celah kelangkang ibumu
hasil tautan kasih suci
dari benih suci murni
paduan ibu ayahmu
perasan hebat
siapa besarkan kamu
siapa suap makanmu
siapa jaga pakaimu
siapa berjaga kala malam
siapa perahkan susu
siapa adakan teduhan
siapa titiskan peluh
siapa titiskan air mata
siapa ajar didikmu
siapa agaknya
usah perasan hebat
mereka lagi hebat
ayah dan ibumu
usah derhaka…


Selamat Hari Bapa...dan Alfatihah Untuk Arwah Abah.....


copy paste dari http://puteraduyong.com/
Share:

June 16, 2011

- Ketika Allah Memilihmu Untukku -


Padamu yang Allah pilihkan dalam hidupku..
Ingin ku beri tahu padamu..
Aku hidup dan besar dari keluarga bahagia..
Orang tua yg begitu sempurna..
Dengan cinta yg begitu membuncah..
Aku dibesarkan dgn limpahan kasih yang tak terhingga..
Maka, padamu ku katakan..
Saat Allah memilihmu dalam hidupku,
Maka saat itu Dia berharap, kau pun sanggup melimpahkan cinta padaku..
Memperlakukanku dgn sayang yang begitu indah..


Padamu yang Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, aku hanya wanita biasa dengan begitu banyak kekurangan dalam diriku,
Aku bukanlah wanita sempurna, seperti yang mungkin kau harapkan..
Maka, ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Dia ingin menyempurnakan kekuranganku dgn keberadaanmu.
Dan aku tahu, Kaupun bukanlah laki-laki yang sempurna..
Dan ku berharap ketidaksempurnaanku mampu menyempurnakan dirimu..
Karena kelak kita akan satu..
Aibmu adalah aibku, dan indahmu adalah indahku,
Kau dan aku akan menjadi 'kita'..


Padamu yg Allah pilihkan untukku..
Ketahuilah, sejak kecil Allah telah menempa diriku dgn ilmu dan tarbiyah,
Membentukku menjadi wanita yg mencintai Rabbnya..
Maka ketika Dia memilihmu untukku,
Maka saat itu, Allah mengetahui bahwa kaupun telah menempa dirimu dgn ilmuNya.. Maka gandeng tanganku dalam mengibarkan panji-panji dakwah dalam hidup kita..
Itulah visi pernikahan kita..
Ibadah pada-Nya ta'ala..


Padamu yg Allah tetapkan sebagai nahkodaku..
Ingatlah.. Aku adalah mahlukNya dari tulang rusuk yang paling bengkok..
Ada kalanya aku akan begitu membuatmu marah..
Maka, ketahuilah.. Saat itu Dia menghendaki kau menasihatiku dengan hikmah,
Sungguh hatiku tetaplah wanita yg lemah pada kelembutan..
Namun jangan kau coba meluruskanku, karena aku akan patah..
Tapi jangan pula membiarkanku begitu saja, karena akan selamanya aku salah..
Namun tatap mataku, tersenyumlah..
Tenangkan aku dgn genggaman tanganmu..
Dan nasihati aku dgn bijak dan hikmah..
Niscaya, kau akan menemukanku tersungkur menangis di pangkuanmu..
Maka ketika itu, kau kembali memiliki hatiku..


Padamu yang Allah tetapkan sebagai atap hunianku..
Ketahuilah, ketika ijab atas namaku telah kau lontarkan..
Maka dimataku kau adalah yang terindah,
Kata2mu adalah titah untukku,
Selama tak bermaksiat pada Allah, akan ku penuhi semua perintahmu..
Maka kalau kau berkenan ku meminta..
Jadilah hunian yg indah, yang kokoh…
Yang mampu membuatku dan anak-anak kita nyaman dan aman di dalamnya..


Padamu yang Allah pilih menjadi penopang hidupku…
Dalam istana kecil kita akan hadir buah hati-buah hati kita..
Maka didiklah mereka menjadi generasi yg dirindukan syurga..
Yang di pundaknya akan diisi dgn amanah-amanah dakwah,
Yang ruh dan jiwanya selalu merindukan jihad..
Yang darahnya mengalir darah syuhada..
Dan ku yakin dari tanganmu yg penuh berkah, kau mampu membentuk mereka..
Dengan hatimu yg penuh cinta, kau mampu merengkuh hati mereka..
Dan aku akan selalu jatuh cinta padamu..


Padamu yang Allah pilih sebagai imamku…
Ku memohon padamu.. Ridholah padaku,
Sungguh Ridhomu adalah Ridho Ilahi Rabbi..
Mudahkanlah jalanku ke Surga-Nya..
Karena bagiku kau adalah kunci Surgaku..


aku ditag notes difacebook oleh puan yanie gebu..oleh sebab facebook dah takleh dibukak di opis aku maka aku mencari di blog berkaitan notes tersebut..maka dapat la aku benda ini dari SINI
Share:

Lirik Aku Permata – Salma

Terdampar jauh dihempas badai ku hanyut
Hati merintih terkunci mulut membisu
Perjalanan yang jauh bagai tiada sudahnya
Liku ranjau ku tempuh dalam mencari jawapan

Di sudut kecil hatiku sering berkata
Apa yang terjadi ada hikmah sebaliknya
Ku beranikan diri menongkah arus yang deras
Demi hari esok ku relakan

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Kini ku jauh memetik bintang di langit
Berakhir musim dingin kini mekar bunga indah
Tinggallah memori terpahat di dalam dada
Terjawab sudah segalanya

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh ku bangkit semula
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Aku hanya ingin merasa
Kemanisan hidup di dunia yang kudambakan
Tuhan, hanya engkau mengerti
Perjalanan hidup seorang insan

Walau tiada tangan menghulur
Kan ku tetap berdiri teguh
Ku bangkit semula
Hanya titipkanlah doa
Agar permataku terus bersinar
Agar permataku terus bersinar
Share:

June 13, 2011

bizi tapi macam buhsan tapi sempat......


sempat godam blog adik aku...:p..godam senyap-senyap..dah nak siap..baru aku mesej dia...lepas tu nasib baik dia tak marah...tapi lepas tu aku rase macam tak berkenan je dengan layout tu..macam kaliang je layout tu...rase macam nak tukau....tapi nanti aku fikir jap..tu blog aku ke blog diaa.... :p

*buhsan nye hidop neh..........................................ari neh opismet ajak men futsal utk makswip tapi aku memang tak boleh...semua yang berlaku tahun lepas..cepat je terbayang-bayang kat mata....badan jadi lemah tetibe... T_______T......

Share:

June 11, 2011

entry emo

aku nak aplod gambar aku g gedik-gedik di i-city minggu lepas..tapi tak boleh..sengal betol..baru nak glamer sikijap kat blog sendiri dah terbantot....camne?...tu la kan.niat dah tak betol..maka tidak direstui cara tuuu...


takde ape nak cerita pon..skang neh aku kene keje..dua hari woo...abis betul weekend aku dirampas oleh bos...pening betol kepale nak settlekan keje neh...sabar..


weh..kenapa ada orang yang akan gembira bila kita down atau berase sedih..kenape kan??..busuk hati punye olangkan..


dan kenapa ada orang yang suke tanye kita okeh ke tak dengan orang tuu..kenape?..nak tunggu sangat aku bergadoh dengan dia lepas tu boleh huuurayyyy???..setop la berfikir camtu..memang pon aku selalu tak lame dalam persahabatan sebab perangai aku sendiri yang memang susah nak ngam dengan orang.....tak semestinye aku tak leh ngam dengan ko,jadi aku pun takkan boleh ngam dengan kawan aku yang sorang neh...aku tau ko tanye bukan sebab nak take care ke ape..sebab nak berpesta kalau aku dengan dia bergadoh..takyah nak poyo sangat...


kan aku dah emo..

Share:

June 8, 2011

Ahkak Geli-Geli Vs Nora Elena

laz aku baca blog ahkak geli-geli neh pada entry pasal bantahan ke tv3 hal drama nora elena..lepas tu aku tak sempat komen lepas tu aku dah terlupe nak baca entry terbaru dia..padahal blog dia la blog kesukaan aku....tak caye click SINI....



tetibe hari neh bila aku kembali membaca kat blog beliau dengan entry pasal drama nora elena tu...phewwwww..beratus-ratus komen dia dapat...hahahah..pemes tetibe ahkak geli-geli neh..........



dan aku pun geli-geli gak baca komen dorang yang tak paham bahasa entry ahkak geli-geli tu...hahahaha...aku rase yang dok komen2 marah kat ahkak geli-geli tu adalah mereka yang first time baca blog ahkak geli-geli....mungkin bila entry itu dishare di facebook..maka entry tu je la mereka baca...mereka tak baca entry ahkak geli-geli yang terdahulu....jadi mereka TAK KENAL ahkak geli-geli...ahkak geli-geli neh banyak buat buah pinggang aku geli-geli gak..dia jarang serius dalam entry dia...kalau marah pon, kadang2 entry dia boleh buat aku gelak......



ntah la..aku plak rase macam hangin bila baca komen dorang yang tak kenal ahkak geli-geli neh.....


korang gi la baca entry dia tu..kalau sape yang paham bahasa mungkin tak marah ahkak geli-geli maka mungkin korang akan gelak berdekah-dekah...


Surat Terbuka Kepada TV3 - Bantahan Terhadap Penyiaran Siri Drama Nora Elena


Share:

Lirik Lagu Redha - Tom

Kau katakan mencintaiku cinta buta
Kau katakan merinduiku rindu gila
Kau katakan kasih sayang tak berharga
Mengapa baru kini kau luahkan

Aku redha untukmu yang aku cinta
Demi kebahagiaan kita
Mungkin kan kekhilafanku
Aku redha cinta ini terbiasa
Ujian telah huru-hara
Mencari kelemahanku

Kau katakan mencintaiku cinta buta
Kau katakan merinduiku rindu gila
Kau katakan kasih sayang tak berharga
Mengapa baru kini kau luahkan

Aku redha andai kau jauhkan diri
Membawa hati dan mimpi
Membiasa hidup sendiri
Aku redha walaupun dada berburai
Jiwa tak bisa menghurai
Betapa cinta padamu

Oh kasih jangan kau persiakan waktu
Maafkan aku tak berjaya
Mencipta bahagia ku janjikan


::fuhh..berjaman mencari lagu neh....tak caye klik SINI.. ::
Share:

day four : 10 things you want to say to one person

untuk orang yang kuat tido, gile gem dan naruto...


1 - saye sayang sangat11 kat kamu taw tak?......*gelik sekejap...


2 - tak tau nak cakap ape dah......


3 - rindu kat kamu....T_T


4 - lagi tak tau nak taip ape....hahahhah


5 - kalau nak main gem tu terus terang jela..jangan cakap nak basuh baju ke ape ke...daku dah paham sangat...


6 - boleh tolong jadi macam Seth Tan tak?..:p..tapi kamu memang sikit-sikit dah macam Seth Tan pon....*Seth Tan ea..bukan SETAN..daku tendang mu laju-laju nanti..


7 - aduhai..blur lagi nak taip ape neh.....


8 - tQ sebab selalu positifkan otak saye neh...*susah benau nak ajak dia bersetongkol same....betul ke ayat aku neh...


9 - click PAUSE


10 - kalau agak-agak jumpe orang lain yang lagi baik dari saye....silakan..
Share:

June 7, 2011

Langkah Bendul


kazen aku nikah ahad lepas..itu antara sebab aku balik kampong..bukan aku yang bernikah..aku neh entah bila....*muka frust*...hahaha..eh..takla...jodoh kalau aku boleh tentukan..esok gak aku nak pakai baju cantik-cantik lepas tu aaron aziz dok salam tangan tok kadi sebut name aku...nak aaron aziz gak tuuuuuuuuuuuuu....hikhik...



kaum keluarga aku ramai yang bambam..so aku tak berasa pelik sangat kalau aku bambam..cume kalau aku berada di sekeliling orang yang kurus..baru aku berSEMANGAT nak kurus..tapi kalau aku balik kampong, aku rase arghh NO NEED la nak kurus... :p



dah banyak kali aku pesan kat kazen-kazen aku yang bawah umur aku....sebelum aku kawen..dorang jangan memandai gatal nak kawen..neh dah dua orang kazen aku kawen..so kalau dua dia jadi macam dua tahun lagi baru aku akan kawen..:p..teori mane aku pakai pon,aku tak tahu.....tapi kalau ALLAH dah tentukan jodoh mereka sebelum aku, nak buek camnO...pasrah je la.... hahahahaha...



::kadang-kadang kita merancang bagai nak rak..tapi ALLAH yang tentukan... ~___~::
Share:

June 6, 2011

Aaron Aziz


saye jatoh cinta dengan anda, Aaron Aziz...

fuhhh..........kalaula aku dapat lelaki macam Seth Tan dalam cerita Nora Elena tuu..sumpah aku tak cari lain...tapi ade ke?...


*abaikan hal dia rogol elena...aku mahu yang sisi romantik dia sajork...


Share:

Weekend Story

aku balik kampong secara mengejut jumaat lepas..tetibe je...kalau sape-sape yang tau tu...tau la sebab ape aku balik secara mengejut.. :p...


gile jem okeh hari jumaat tuu..aku rase macam hey..kenapekah..kenapekah time aku nak balik kampong neh semua nak balik kampong..tolong la bagi aku selesa sikit nak balik kampong..tapi tetibe sedar diri sapekah aku ini...tetibe terus terdiam... -___-..dan tetibe rase beruntung sebab kereta auto walaupun bukan aku yang drive malam tuu...




plan hari sabtu adalah untuk menonton wayang di Melaka Mall...aku nak bagitau, korang-korang orang melaka jangan la tengok wayang kat Melaka Mall..seksa wooo..aku tak suke...bukan bajet sebab dah duduk Kuala Lumpur dah tak sedar diri...tapi sebab wayang kat Melaka Mall adalah tak beshhhh...........sangat-sangat....aku nampak kepale orang je sepanjang aku nengok Kung Fu Panda 2 neh....gile rase terganggu konsentrasi aku sebab filem neh tersangatlah BESHHHHHHHHHHHHHHHHHHHH....tak tipu...comey and kelakar je cerita neh..geram je dengan panda tuuu.....aku suggest korang g nengok cerita neh...rugi kalau tak tengok....



lepas dah tengok kungfu panda 2, ada lak orang tu ajak nengok X-Men... :P..kenyang dengan nengok skrin wayang la aku ri tu...kali neh kitorang main pindah-pindah tempat...muarhaha...ada le dalam 3 kali kot dok pindah tempat..yela...dapat seat yang tak besh....maka gigih la cari seat yang besh..sekali empunye seat tu datang lak.....berpindah randah la kitorang.....maluuuuu tapi takdela nak kesah sangat bukan dorang kenal kitorang......




X-Men okeh la...okeh kot...ke aku dah letih dengan skrin wayang maka aku jawab macam ini..aku menguap je dalam wayang....eh..menguap tu maksudnye tak besh ke ha...hahahhahha......boleh la kot..nak kata tak besh..besh la....ke cerita dia macam lembab sket..tapi housemate aku kata besh..ntahle...kesimpulannye...korang nengok la sendiri..... :p









Share:

Gigih Sangat

gigih sangat tukau template..
dah 3 kali dalam masa tak sampai tujuh hari..

dari yang ada button readmore sampai le hitam legam lepas tu kembali ke putih..
tapi tak dapat lagi setanding dengan belog lain..

aku tak kreatif...

sambong balik lepas dah publish... :p

aku malas sebenarnye nak edit template..sebab kalau edit..segalanye akan jadi haru biru..lebih-lebih lagi tang dua mende alah neh...

1) bloglist dah kene update balik...gile menyampah kene click satu-satu..

2) code nuffnang pon kene masuk balik..lagi menyampah...

neh pun skang aku dah terpikat dengan satu template lain...aiyorkhaiiiii...tensen tetibe...apesalakunaktensenpontaktaudirisendiricarimasalah...:)


Share:

June 3, 2011

June 2, 2011

June 1, 2011

Ustaz Kazim Elias

pagi tadi ada ceramah bulanan di jabatan aku..

ustaz kazim penceramahnye..korang kenal?..aku pun tak berapa nak kenal sangat..tapi sejak kebelakangan neh bila akak aku suke nau nengok kat youtube ceramah ustaz kazim neh..aku pun jadi berminat..gile lawak ceramah beliau..


hari neh pon ustaz kazim berjaya buat kitorang gelak tak hengat...aduhai...hahahaaa..nengok..sambil taip pon aku boleh gelak...beshhh...sangat beshh....teringat-ingat ape yang dia ceramahkan tadi.....


dalam gelak dia bagi kita ilmu...aku nak cerita kat sini pon, aku pun bukan pencerita yang baik..ape kata korang g kat youtube untuk dengar ceramah beliau...mesti korang tak kering gusi dibuatnye....


:)
Share: