April 30, 2011

Please Lah Wahai Lelaki Yang Bergelar Suami Orang

eceh..di malam-malam sabtu neh boleh la plak kan aku neh nak mengumpat pasal lelaki kan...bukan ape..semak woOooo..semak bila lelaki yang berstatus suami orang dengan hebatnye menjual minyak.....bukan satu aku jumpe...bukan dua tapi TIGA!!...very da sakit hati kan.....tu la antara sebab-sebabnye aku malas sangat nak fikir pasal kahwin neh.......takot suami aku lak jadi macam dorang.... -____-




lelaki yang pertama...fine la..dia neh hampir-hampir nak jadi boifren aku dulu..taun 2006 kot..tapi aku dengan dia neh banyak maen tarik tali....kadang-kadang aku nak..dia taknak..kadang bila dia nak..aku lak macam malas nak layan..lepas tu aku pun senyap la dan terus lost contact..tup tup dia dah nak kawen bila kitorang dapat contact balik...dan dan tu jugak la cakap menyesal tinggalkan aku..kembang kempis jap idong aku yang tersedia kembang.....yela..bangga siot bla ada orang cakap camtu..padahal, ko macam tak paham-paham ayat lelaki...banyak kencing dari yang ikhlas dari hati...siap lepas kawen, still lagi contact aku..baru-baru neh macam syial je dok plan-plan nak jumpe aku time bini dia outstation...vangang kan?..kenape kan..aku anggap dia kawan je tapi jangan la sampai siap plan nak overnite bagai..jumpe takat kedai kopi bleh la...neh boleh plak plan busuk macam neh..harusla kene tendang dari list kawan aku....KENAPA SUAMI ORANG MACAM INI????




lelaki yang kedua....WMR 1204..dia neh punya la gelabah nengok status aku kat fb dah married...sampai siap kol lagi..tapi aku tak layan....bila aku online fb..cepat nau lak dia tego aku..tapi kali neh aku layan.....muarhahaahahaha..sebab aku buhsan gile mase tuuu.....berdesup2 soalan dari dia..orang mane...keje ape..tinggal mane....lepas tu siap tanye kenape aku tak jawab kol dia...ko laki orang bai..jangan dok tanye-tanye aku.."kenape ?..dah kawen tak leh nak kawan ker?"..tolong la bai, kalau ko nak kawan dengan aku..ko kawankan aku sekali dengan bini ko..baru la besh....lagipun azam aku tahun 2011 neh..barangsiapa bekas boifren aku yang telah menjadi lelaki orang, akan ku pastikan dia akan diremove daripada kepala otak aku....no call..no sms and no jumpe-jumpe...KORANG PAHAM TAK KENAPE SUAMI ORANG JADI MACAM INI??..




lelaki yang ketiga neh..aku taknak cerita...sebab sape sape yang selalu ikuti belog aku..mesti tau dia sape....malas nak cerita tentang da..KENAPE EK..kenapa SUAMI ORANG ADA YANG MACAM INI?..




dorang tak respect ke pada bini orang..tak ingat anak bini...tak ingat bape dah dorang belanje untuk perkahwinan dorang..tak ingat pengorbanan bini....tak ingat ke.....ke dorang neh memang ada penyakit TAK INGAT!!..


Share:

Lirik Lagu Semoga Abadi - Misha Omar

Kau datang bagaikan mimpi
Kau hadir tak sedari
Sekian lama ku nanti
Kau di sini

Mungkin kehendak Ilahi
Segalanya ku jalani
Biar lelap tidurmu
Dipelukku

(Korus)
Cinta ini
Ku persembahkan
Setulus hati kasih
Kepadamu
Seandainya engkau mengerti
Hanya kau yang ku miliki
Dalam hidupku

Kasih sayang ini
Semoga abadi
Kan ku bawa sampai akhir nanti

(Ulang korus)
Share:

tak tau tajuk ape


aku dah sampai kampong jam 11 pagi tadi..dari greenwood ke nilai jalan clear gile..riang ria suke hati aku...tapi tetibe lak anak buah aku nak shi shi..singgah jap kat hentian nilai..lepas je keluar dari hentian tuu..humangaihhhhh...tetibe lak jalan jem....kat situ gak aku salahkan anak buah aku..kalau dia kencing siap2 kat umah..kompom aku tak sangkot kat jem...




pagi tadi, tayar kereta aku ,sebelah kiri masuk longkang...nebes betul aku..dah kering darah neh....nasib baik dekat umah kakak..abang ipar tolong angkat tayar tuu..aku dok reverse...tempat tuu memang aku cuak sikit kalau nak lalu..macam rase test jpj je..sekali, pagi tadi dah kantoi..kompom lepas neh aku tak lalu situ lagi..dan bila sampai je kampong, adik aku dok bebel tayar kereta aku macam something wrong..aduyai..tolong laa Orange uit...jangan wat hal lagi.....dah tak tercekau duit neh....




malam neh aku nak jumpe kengkawan sekolah yang tak berapa kerat..itu pun kalau ada berapa kerat la....kalau takde pon...aku ber candle lite dinner je la dengan kawan aku si adiek tu je la....mungkin bagi sesetengah orang neh reunion neh macam mengarut.....kadang-kadang aku fikir mengarut gak..tapi entah le..sekarang neh suke je nak jumpe kengkawan...time bujang le nak jumpe..nanti lepas kawen....dapat lak suami yang tak memahami...maka duduk je la ko kat umah nanti...


aku letak video isha...video tahun lepas aku aplod kat youtube, tapi tak terupload kat blog...buruk benau suara aku..huhu...
Share:

Day 16 - A Song That Has Made You Cry

Lirik Ost Lagenda Budak Setan
Bila Cinta

Penyanyi: Filianti Vlee

Bila cinta kini.
Tak lagi bermakna
Yang ku rasa kini
Hanyalah nestapa
Ditinggalkan cinta masa lalu

Dulu kau tawarkan
Manisnya janjimu
Yang ku sambut itu
Dengan segenap hatiku
Bila engkau pergi
Tinggalkanku

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Ternyata memilih
Cinta yang fana

Perginya dirimu
merobek jantungku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan

Hilangnya cintamu
Menusuk hatiku
Hingga ku terjatuh
Dalam harapan
Dalam harapan


tengok filem Lagenda Budak Setan..Dengar Lagu Neh Terus Nangesh..Tacing wOOo..Memang Menikam Kalbu Seperti Ape Yang Aku Rasa Sekarang...

aku maen hentam je buat mende alah neh sekarang..langkau-langkau hari...derhaka betul..hehehehe
Share:

April 29, 2011

Semalam dan Pizza @ Taman Permata Setapak

Semalam lagi, lepas amek anak buah kat sekolah tuu..aku g amek isha kat umah pengasuh..terkedek-kedek dia masuk kereta..lepas tu bila aku ajak balik,dia taknak...ciss...budak neh memang kuat jalan..tapi nak taknak kene balik umah dia gak sebab nak kasi mandi ini budak masyam....

lame lak gak siap2 kat umah dia..yele..kakaknye si isha neh dah anak dara..dah umur 15 tahun pun..siap nye bukan maen..sampai aku rasa nak tertido..tapi asal aku nak tido je..dak isha dah korek-korek mata aku tak kasik tido....kijam sangat dia neh...

fikir punye fikir ingatkan nak bawak makan kat kehepsi or mekdi jee..tapi bila aku teringatkan anak dara sorang aku neh asik mintak belanje pizza je..maka gigihla aku g drive ke Taman Permata Setapak tuu...hehe..tempat ku praktikal dulu......rinduuu suasana time praktikal kat travel agency!!!...


ini budak susah nak kawal..mula-mula gune kerusi biasa..tapi sebab aku tak tahan nak layan kerenah dia..ku letakkan je dalam kusi beby dia..tapi samO gak kerenah dia..sabo jela..ikot sape la ea.... :p *cepat2 tunding jari kat mak ucu dia....hahahhah..aku sangat sopan taw waktu kecik-kecik..tak caye tanye bonda!! :p



aku makan sepageti sajork..kurang minat la pizza2 neh...order pun pizza yang kecik yang ada 4 slices tuuu...empat-empat sekali anak buah aku yang abeskan..dak ica makan secoit je lepas tu maen je lebeh...agak darah tinggi gak aku melayan dia..huhuhuhu....camno nak ada anak sendiri neh.....


muka dah boring....sabau je la..dah puas maen..tunjuk muka yang membuhsankan.....pandai betul...geget kang baru taw dak kecik neh...


aku balik kampung pagi besok..doakan aku selamat sampai ke kampong...
Share:

Semalam dan Sekolah

semalam jadi driver antar anak buah yang kedua ke sekolah..dan amek anak buah yang pertama di sekolah yang sama ..paham?tak paham takpe...sorang sesi pagi..sorang sesi petang....




teringat pulak zaman aku sekolah..aku dulu jadi pustakawan kejap..macam-macam version baju pustakawan..kadang-kadang tetibe kene pakai tudung warne biru macam warna baju pengawas tuu..tudung biru macam pengawas tapi baju putih....aku pun tak paham kenape tak selaras..tapi aku kejap je kot jadi pustakawan lepas tu aku malas dah nak jadi...sebab macam tak besh jee....




trend lipat lengan baju, baju dari kain licin, tak pakai tali kasut, kain labuh-labuh..tudung lak lipat ke luar...semua aku buat..tapi takdela ikot sangat..kejap-kejap je kot aku ikot..lepas tu kembali normal..aku budak baek mase sekolah dulu..tak meriah sangat idop aku neh..pakwe pon takde...adik angkat je ramai....sape nak pandang aku..gemuk dah hitam..tapi aku bersyukur sangat..kalau aku bercinta time sekolah..mahu lingkup aku.....sebab aku bukan pandai nak uruskan perasaan mase sekolah dulu.....sekarang neh pun masih lagi tak pandai..




lepas tuu aku neh kelas Tani..tapi aku tak minat bertani..rasenye satu ape pon yang aku belajar masa kelas Sains Pertanian tak masuk dalam kepale hotak aku..orang g mencangkul, aku mencangkul..orang g dok bajak tanah..aku pergi..tapiiiiii....takdo ape pon yang membantu aku sekarang..kesian cikgu tuu, ponek je ajar aku..




masuk bab angkat mengangkat bagai neh...aku dulu ada sorang abang angkat, tiga orang adik angkat gegurl, dua orang adik angkat lelaki..angkat-angkat aku neh semuanye hencem dan cantik-cantik....hahahahah..gile keji je bila fikir balik....mengong jeee...semuanye neh dengan pantasnye aku mengaku aku yang angkat dorang.....vangang je bila fikir balik....sekarang neh adik angkat lelaki aku yang sorang tuu je yang masih keep in touch dengan aku..itupun aku nak taknak je layan dia....dia kawen pon aku tak pergi padahal siap hantar kad kat umah aku...dah keroje kan...dah tu aku dok kl..susah nak manage time tuk orang laen kecuali untuk family aku je....entah ape yang besh pon aku tak tau..lepas tuu aku malu-malu je..padahal angkat mengangkat jeee..bukannye ape pon...kenapela mengong sangat aku neh...




dan ada satu peristiwa yang memang sampai bila-bila aku takkan lupe..kebiadapan sorang pelajar perempuan..aku memang anti gile dengan dia..sekali masa ada majlis pe ntah kat sekolah..mulut dia memang macam cibai..dah la amek tempat aku..lepas tu leh lak sound aku macam apee jeeee......vavi betul..aku tau la aku neh takde abah dah time tuu..boleh lak dia sound "klu ko dah tau bapak ko dah takde....buat r cara cem takde bapak"..sialan betul..aku lak mase tuu dah terkebil-kebil....takpela..dia tak rase lagi kot macam mane takde ketua keluarga.....sesak hidOp neh....dan memang sampai sekarang, aku benci gile dengan dia..kalau ade kengkawan dok citer pasal dia, aku memang takkan amek taw.....bagi aku dia dah MATI..jahat gile kan aku neh..tapi lagi jahat mulut dia......




Keputusan SPM aku agak tak membanggakan sangatla...nasib baik aku tak bercinta kan..kalau bercinta, sendiri fikir la ape jadi..tapi tak sangka subject Sains Pertanian aku boleh dapat kredit..ingatkan gagal ke ape sebab aku memang tak minat langsong.....lepas tuu bila dah dapat keje kilang..lagi la malas nak sambong belajar...nasib baik ar dapat kerja yang elok kat sini..kalau tak..tak tau la ape nasib aku sekarang....

kat bawah neh gambar dak kelas aku mase tingkatan 5 rasenyer....aku macam Kajol kat situ..Kajol pun lagi cerah dari aku... *____*..jangan ada yang nak zoom kasi besau gambar dah..malu aku..


guru kelas aku ensem..semangat sket nak g sekolah hari-hari...hahahahhah
Share:

Selamat Pagi

selamat pagi!!!


sambil lambai-lambai tangan..chewahh macam perasan ratu dunia je dok lambai-lambai..nak jadi ratu daerah pon tak tentu lagi lepas ke tak..hahahahaha..haiks..takde cerita ape pon..aku blur je neh..blur sebab esok nak cuti dah..so mud nak cuti tuu sudah mariiii...tuu yang dok dendiam je kat tempat neh...

semalam cuti....hari neh kerja..esok kompom ar cuti sebab dah sabtu...cam kaliang je aku neh..baek amek cuti hari neh je kan...sudahnye hari neh mud nak keje dah larik...

Share:

April 27, 2011

ini belog bukan anti lelaki walaupun nampak macam anti lelaki

entry-entry kat bawah neh sume nye yang sadis nyeee pasal lelaki...aku takde ape nak taip ari neh...so aku senaraikan balik..gile tade kejee..heheheehhe...




Aku Dah Tak Tahu Nak Letak Tajuk Apa..Yang Aku Tahu..Hati Aku Memang Panas Dengan Pak Pulisi!!!!



kenapa lelaki kadang-kadang bagi alasan bodoh




kalau aku anti LELAKI jugak..........





aku malas nak letak tajuk..tapi ini entry berkaitan LELAKI





Perempuan Yang Bodoh Atau Lelaki Yang Cerdik




zaman sekarang..bukan PEREMPUAN je PISAU CUKUR..LELAKI pun SAME...




Mentaliti Seorang Lelaki Yang Mundur..Kemungkinan Aku Rasa..


bye nak g amek aqil..bonda nya tak larat nak amek..dia tinggal jap kat rumah kuuu...hehehehe..beshhhhhhhhhhhhhhhhhhhnyeeeeeeeeeeee..jangan dia menangis sudah!!..
Share:

Day 08 - A Song That Reminds You Of Your First Love


SAAT TERAKHIR ST12
tak pernah terpikir olehku
tak sedikitpun kubayangkan
kau akan pergi tinggalkan ku sendiri

begitu sulit kubayangkan
begitu sakit kurasakan
kau akan pergi tingalkanku sendiri

dibawah batu nisan kini kau tlah sandarkan
kasih sayang kamu …… begitu dalam
sungguh ku tak sanggup ini terjadi
karna ku sangat cinta

* inilah saat terakhirku melihat kamu
jatuh air mataku menangis pilu
hanya mampu ucapkan
selamat jalan kasih

satu jam saja kutelah bisa
cintai kamu,kamu,kamu dihatiku
namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup

satu jam saja kutelah bisa
sayangi kamu dihatiku
namun bagiku melupakanmu butuh waktuku seumur hidup
dinantiku


Dia cinta pertama aku 8 tahun dulu...orang Bertam Ulu..comey-comey je orangnye..umur bawah aku setahun je..name dia pun unik..siapa yang baca belog aku dari dulu mesti tahu name dia siapa....aku nak taip balik name dia kat sini pon..rase macam kelu....

alfatihah untuk awak KAA
Share:

Semalam Baru Je Dia Buat Entry Terima Kasih..Hari Ini Dia Dah Start Cuti Sakit..

Cuti sakit yang agak lama...2 minggu okeh!!....terkejut bila dia kol malam tadi...minta-minta takde ape-ape yang buruk akan berlaku...korang-korang semua doakan dia cepat sihat taw...

pagi tadi pon mase dia hantar aqil ke rumah pengasuh, nampak macam mata dia bengkak..nangesh ea ibu aqIL?..takmoh nangesh..kuatkan hati okeh...i dan mama zerin dan cik lala ngok ngek ada je untuk u kalau u nak cerita ape-ape....


ibu aqil yang berbaju merah..aku yang berbaju pink...mama zerin yang bajunye maroon...


Semalam Dia Buat Entry Ucap Terima Kasih Kat Aku - Terima Kasih Wahai Sahabat ( kenapa skema gile tajuk dia neh ) :p

aku nak bagitau dia.....aku wajib & harus & mesti tolong dia siapkan keje tu sebab dia dah temankan aku g perodua hampir setengah hari..kerja yang sepatotnye dia boleh siapkan sebelum jam 5 tertanggoh sebab temankan aku ke perodua rawang...agak kejam kalau aku biarkan dia siapkan kerja sorang-sorang sebab aku tahu menyiapkan kerja itu memang akan buat kita PECAH KEPALA!!

Share:

April 26, 2011



FDH - xper dik kalu ko nak sorang mamat ni umur 60 tahun..tauke kelapa sawit..bisnes lori ada 76 biji lori..sape yang nak jadi bini dia oke gak....

FDH - niat pakcik ni nak ajak org baru pi mekah ...

ada lagi ayat dia..yang neh masuk kat inbox aku sebab aku pun turut panas lagu mengkomen....bila kawan aku kata dia tak terdesak pon....

FDH - "bukan hang yg terdesak ...tapi pakcik tulah ....nak cari anak dara yang tahu komputer dan bawak keta ....sebab dia nak bagi company dia kat bini baru.... dia selalu mai kat aku asyik dok tanya ...kat kaunter ni ...sebab dia amik permit lori ..."

waaaaaaaaaaa...panas hati tak...panas hati tak????????????...kami memang agak terlewat dalam hal berumahtangga neh..tapi adakah patot offer MAMAT yang umurnye baye-baye datuk kami....aduhaiiiiiiiiiiiiii..dimanekah kamu letak hati kamu kawanku..takde daya sensitiviti ker saat nak taip benda alah neh kat facebook tuuu..tak fikir ke hati kami neh macam mane?......




Share:

Day 06 - A Song That Reminds You Of A Bestfriend

Mungkinkah - Sheila Abdul


Seperti ada yang tak kena
Di saat melihat ke arahmu
Saat kau berpaling dan tersenyum
Dunia jadi luar biasa

Maafkan andainya ku mengganggu
Ku bukan membaca fikiranmu
Ku hanya ingin mengenalimu
Dan tahu ku menyukai kamu

Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Kucinta kau tidak terasa
Pedih saatnya

Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah

Maafkan andainya ku mengganggu
Ku bukan membaca fikiranmu
Ku hanya ingin mengenalimu
Dan tahu ku menyukai kamu

Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Kucinta kau tidak berasa
Pedih saatnya

Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah

Mungkinkah ku teman biasa
Seawalnya kita berjumpa
Kucinta kau tidak berasa
Pedih saatnya

Mungkin bila tiba saatnya
Kita akan tetap bersama
Mungkin kita kan jatuh cinta
Mungkinkah

Mungkinkah
Kita akan bersama
Ooooo
Mungkinkah





Lagu neh macam lagu cinta kan tapi lagu neh bila aku dengar, aku teringat kan dia yang penah jadi besfren aku...perempuan okeh..mungkin mase lagu neh pemes, kitorang rapat kot..lepas tu dia suke lagu neh..tuu la yang kalau aku dengar lagu neh..aku akan teringat dia..dulu la kot dia besfren aku, sekarang kitorang tak rapat dah...tapi baru-baru neh ada gak contact-contact...aku kadang-kadang rindu minah tomyam neh....dia penah bagi suprise kat aku dengan beli pizza....dia penah gorengkan aku mee mase aku sangat tak bersemangat nak hadapi hidOp neh...aku pun tak tau kenapa masing-masing lepas tu diamkan diri..well, aku tak sesempurna mane..mungkin ada la tuu perangai buruk aku dia tak berkenan.. :p...mungkin juga ada perangai buruk dia, aku lak yang tak berkenan....hehehehe...
Share:

April 25, 2011

Ape Yang Korang Buat Kalau Korang Di Tempat Aku..



ape yang korang akan RASA dan BUAT kalau ini yang korang nampak kat wall fb boifren korang ???..

rase CURIGA tak?
rase MACAM NAK TANYE MACAM-MACAM tak?
rase macam terus nak tanye kat orang sebelah sane tak?.

or..
korang buat-buat rilek macam tak nampak..

tapi aku nak bagitau...

aku bukan MALAIKAT..................

notakakitanganmacamnaksepakorangje :: agak-agak ape motif gegurl neh post kat wall boifren aku?..nampak macam dia takkan spoil kan relationship kami tapi sebenarnye dia dah spoilkan mud aku neh...takleh ke dok inbox je boifren aku..kompom aku tak tahu dan aku tak nampak dan aku tak sakit hati......aku dah penat la wehhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh.....................
Share:

Aku Makan Angin Kat Perodua Rawang Tadi..

memang serius makan angin..berjam-jam aku tunggu tapi hasilnye NAN ADO!!!..kene datang balik hari Khamis neh..

bayangkan aku sampai kat sane jam 1.45 petang begitu la kot lepas kene reject kat satu ejen perodua yang dekat selayang neh..lepas tuh sok sek sok sek jam 2.30 petang baru dia setat bela Orange..yela..salah aku jugak datang time dorang nak g lunch tapi kalau aku datang lambat sikit tadi..mao agak-agak kul 5.30 gak aku kembali ke opis hanye untuk punch card....sebab lepas aku...berduyun-duyun pulak orang......

dorang check sanun check sini...dua kali dia keliling perodua bawak Orange..lepas tuu aku lak dengan harapan macam dah nak settle sebab dia dah macam test-test bawak Orange keliling Perodua tuu....tapi pusing-pusing habeskan minyak aku je laa..lepas tuuuu tunggu la aku balik kat situ..naseb baek ada ibu aqil..boleh la nak gusip-gusip....

sekali bila dah settle...sodap bona dia kata Orange kene datang balik sebab gas air cond kat perodua tuu d out of stock..aduhai..rase berasap je telinga aku neh..nasib baik aku dilahirkan di kalangan orang yang soleh solehah..senyum jeee walaupun macam senyum kelat...selepas tu tahulah aku sumpah seranah bergusip kembali dengan hangat wif ibu aqil....

sudahnye sampai opish jam 4.30 petang dengan takde ape2 hasil.....



kesian ibu aqIl temani aku sampai keje dia pon tertangguh..dan aku masih lagi di opis jam 6.00 ini menolong beliau menyetelkan kerja....
Share:

Day 05 - A Song That Is Often Stuck In Your Head

buat mase sekarang lagu Grenade - Bruno Mars la yang ada dalam kepale otak aku neh...sebabnye....asal aku pergi umah kakak aku...anak buah sulung aku dok tanye..."mak ndak, ada tak lagu easy come, easy go"...dengan irama dia sekali...tak ke macam kelakar...

Grenade - Bruno Mars

Easy come, easy go
That’s just how you live, oh
Take, take, take it all,
But you never give
Should of known you was trouble from the first kiss, Had your eyes wide open -
Why were they open?
Gave you all I had
And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, you did
To give me all your love is all I ever asked, Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same

No, no, no, no
Black, black, black and blue beat me till I’m numb Tell the devil I said “hey” when you get back to where you’re from
Mad woman, bad woman,
That’s just what you are, yeah,
You’ll smile in my face then rip the breaks out my car
Gave you all I had

And you tossed it in the trash
You tossed it in the trash, yes you did
To give me all your love is all I ever asked Cause what you don’t understand is
I’d catch a grenade for ya (yeah, yeah, yeah)
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same

If my body was on fire, ooh You’ d watch me burn down in flames You said you loved me you’re a liar Cause you never, ever, ever did baby…
But darling I’ll still catch a grenade for ya
Throw my hand on a blade for ya (yeah, yeah, yeah)
I’d jump in front of a train for ya (yeah, yeah , yeah)
You know I’d do anything for ya (yeah, yeah, yeah) Oh, oh
I would go through all this pain, Take a bullet straight through my brain,
Yes, I would die for ya baby ; But you won’t do the same.
No, you won’t do the same,
You wouldn’t do the same,
Ooh, you’ll never do the same,
No, no, no, no
Share:

buat ke sekian kalinye..

aku tak boleh tido..

kenape aku xboleh nak percaye pada lelaki?aduyaii..cmne nk kawen neh kalau tak percaye pada kaum adam..takkan nk kawin kaum hawa?..nabi tak mengaku umat woo..

aku penah borak dengan pierre andre bukan pierre andre sebenar..jangan tertipu okeh.baca entry aku yang lepas kalau nak tau siape pierre andre tu..dia cakap aku degil sebab tu la exbf aku boleh pukul aku..degil ke aku neh?punyela sopan santun macam lisa surihani cume aku selalunye akan memberontak bila org da start2 psiko aku..ke aku neh memang jenis tak paham lelaki,tp aku lg memahami perempuan.dah ke arah lesbian lagi..ingat Allah donat..

aku bukan fasha sandha yg dia nk pujuk aku sgt..biar je la..aku pun malu kalau dia pujuk aku beriye sdgkan aku bukan org yg cun mcm tiz zaqyah...cume ada sikit2 iras dottie tp dottie lagi cantek dari aku..tapi bonda banyak kali da pesan pada aku,jangan menghina ciptaan Allah,dan oleh itu,tolong pujuk aku sebab aku lg cantik dari siti nurhaliza..

dengan hanye 1 mesej dan 1 miskol,aku tahu tahap aku kt mane di hati dia..

EMO SANGAT ENTRY NEH DISAMPING NAMA-NAMA ARTIS YG SENGAJA DITAMBAH..

LUV ELIZAD!
Share:

April 23, 2011

Makin Besar Makin Comey Perangai Dia..



cube korang fikir...cube korang fikir..macam mane boleh ada patung comey kat sini...cube fikir cube fikir...


haa..sepatotnye tempat bear cumey neh kat sini.......tergantung.....tapiiiiiii....


budak ini la punye perangai....time aku MC hari tuu...aku telah membawa lari beliau ke selayanggg...sekali habes segala bear kat kereta aku dicabotnyeeee.....lepas tuu dia letak kat belakang...mungkin dia rase tempat bear adalah di belakang bukan digantong-gantong....saket hati je aku nengok perangai dia..tapi bila dia cakap...SOLY..SOLY...SOLY....comey kan..terus aku tak jadi nak besarkan mataaa.....


neh dia maen kura-kura cik lala yang namenye yu'yu' dan yaya kot..aku lupe betul ke namenye yu'yu'... :p...suke benau dia ayak kura-kura neh ke mane-mane..sampai letak atas katil aku..aduyai..siap pakej jatohkan sekali rumah kura-kura neh sehingga abes melimpahhhhh air jatoh di atas lantai......apekah ayat aku gune neh?.....hahha..malas nak buat ayat cantik-cantik...


kalau dia macam neh..maksudnye dia nak yak laa...aduyai..aku dah ajar dia..jangan nak yak - yak time dengan mak ndak......sape nak cebok dia neh..sape..sape...menci la isha nehhhhh...aku time melayan ..suke laa..kalau time......nak cebok2 dia..aku malas...boleh?.....hahahahahah...bye....
Share:

day 04 - A Song That Calms You Down

aku kan..aku kan...bila baca je tajuk cabaran hari ke empat neh..automatik kepala aku teringat kat lagu di bawah neh......memang betul-betul boleh menenangkan aku...


Wali Band - Orang Bilang

kamu bilang padaku bahwa kamu benar sayang
kau bilang aku, kau akan selalu sayang
dan kamu bilang "aku cinta kamu, sayang"

kamu bilang padaku bahwa kamu benar cinta
kau bilang aku, kau akan selalu cinta
dan kamu bilang "aku sayang kamu, cinta"

reff:
tapi orang bilang katanya kamu gak sayang
orang bilang katanya kamu gak cinta
orang bilang tentang kamu, orang bilang

sekarang kamu bilang bahwa kamu paling sayang
sekarang bilang bahwa kamu paling cinta
sekarang bilang "aku siap mati, sayang"

kamu bilang padaku bahwa kamu benar sayang
kau bilang aku, kau akan selalu sayang
dan kamu bilang "aku cinta kamu, sayang"

kamu bilang padaku bahwa kamu benar cinta
kau bilang aku, kau akan selalu cinta
dan kamu bilang "aku sayang kamu, cinta"


bukan sebab lirik dia...tapi sebab orang panggil ape ea..irama dia kot....alahai..aku nak cakap pon tak tahuuuuuuuuuuu..........muzik dia kottttt...............korang g donwload sendiri kat 4shared....pastu korang dengar...mesti korang pun same akan suke dengar lagu neh........lagu neh dah lame dah.....tahun 2008 ke 2009...camtu la....

Share:

Makin Besar Makin Comey Perangai Dia..


cube korang fikir...cube korang fikir..macam mane boleh ada patung comey kat sini...cube fikir cube fikir...


haa..sepatotnye tempat bear cumey neh kat sini.......tergantung.....tapiiiiiii....


budak ini la punye perangai....time aku MC hari tuu...aku telah membawa lari beliau ke selayanggg...sekali habes segala bear kat kereta aku dicabotnyeeee.....lepas tuu dia letak kat belakang...mungkin dia rase tempat bear adalah di belakang bukan digantong-gantong....saket hati je aku nengok perangai dia..tapi bila dia cakap...SOLY..SOLY...SOLY....comey kan..terus aku tak jadi nak besarkan mataaa.....


neh dia maen kura-kura cik lala yang namenye yu'yu' dan yaya kot..aku lupe betul ke namenye yu'yu'... :p...suke benau dia ayak kura-kura neh ke mane-mane..sampai letak atas katil aku..aduyai..siap pakej jatohkan sekali rumah kura-kura neh sehingga abes melimpahhhhh air jatoh di atas lantai......apekah ayat aku gune neh?.....hahha..malas nak buat ayat cantik-cantik...

Share:

6 Bulan Selepas Aku Bebas Dari Pemerintahan Jepun

Cukup 6 bulan @ setengah tahun aku di cawangan baru..Sangat rasa nak berterima kasih kat pemerintah jepun tu sebab tukarkan aku…hati aku bertambah sihat..jika dulu diwaktu aku dalam pemerintahan beliau..aku rasa macam sikit lagi nak isi borang tanjung rambutan….sakit jiwa sangat-sangat…aku tak tau la macam mane ibu aqil dan mama zerin boleh bertahan kat situ…kesian……..muarhahahahahaha…..*sory korunkkkk…!... :p

Cawangan Baru?..aku namekan Cawangan P je la kan..

Okeh jugak walaupun kadang-kadang tak okeh..takde tempat yang boleh buat kau gembira bekerja sepanjang masa sampai kau pencen okeh!!..tipu sangatla kalau ADA..

Wehhhhh..aku salute la dengan opismet di Cawangan P…tapi yang muda-muda je laaa…yang senior tuu, biasa-biasa je……orang lame kannn..takyah cite banyak..sape yang koje gomen tuu tau la perangai yang senior camnee…..dah la, aku taknak cerita pasal yang senior..aku nak cerita pasal yang muda-muda jee….Sebenarnye..aku segan gile dengan dorang neh…keje sangat la bagos….kreatif dan pantas…tak macam aku..selalu blur je …..kejutan sangat bagi aku bila lihat cara dorang bekerja..sangat SUPERB!!!!......

Dan sebenarnye…hari ini aku memang rase tak berguna betul….dah dua program aku rasa aku dah mengecewakan dorang….satu di SMART KID’S ..satu lagi di HPPNK…huhuhu…serius, aku kalau boleh taknak dah terlibat kalau name aku naik lagi….maluuuuuuuuuuuuuuuuu…………….kalau terlibat pon, aku taknak ada kaum perempuan @ wanita @ gegurl..aku nak aku sorang je gegurl..ape aku gile kuasa keeee?..tidakla sangat….

Sebab aku rase kalau ada kaum perempuan @ wanita, aku akan jadi leka layan dorang bergusip..layan dorang soping-soping kalau program buat kat shopping kompleks…layan rehat lame-lameeee..perempuan kan..macam-macam hal…lepas tuu kalau aku nak buat keje lasak sket..mula la kaum gegurl neh melarang aku… ape yang dak laki nak buat..aku rase aku nak buat.tapi takdela buat keje sampai jatuh peranakan aku nanti. .taknak cengelat sebab dorang same je jawatan dengan aku...aku segan weh kalau aku duk sesaje tapi budak2 lelaki neh berhempas pulas buat keje..laenla kalau aku berhempas pulas sebelum neh..dorang dok mengular, menghisap rokok je lebeh, memang aku pulas la kepala dorang…tapi dorang neh laen..sangat BEKERJASAMA dan sangat RAJIN dan sangat AKTIF…segannnnnnnnnnnnnnn beb kalau kau nak duduk saje-saje je…..aku kalau orang kuat mengulau neh..aku bengkek sikit..aku memang berkira bab keje..tak percaye tanye la orang cawangan L dulu….memang panas je kekadang .tapi kalau orang aktif sangat buat keje..jadi la perasaan macam neh….rase segan yang amat..rase macam nak resign terus..eh!..

Entahla..macam mane ea..perlukah aku mintak transfer balik kampong?.. eh..kenape tetibe je jari aku mahu menaip ayat seperti di atas….adakah aura-aura akan balik kampong akan terjadi…….*senyum simpul………

Kesimpulannye………..aku agak GEMBIRA..HAPPY…TERUJA….RASA BESH…….SUKA….. berada di cawangan baru neh tapi tak bermaksud aku lupekan cawangan lame..bak kata pepatah lapuk, tempat jatuh lagi dikenang, inikan pulak tempat bekerja bertahun-tahun tuu…..sangatla tidak lupee..so banyak pengetahuan dan pengajaran dan pengalaman sepanjang aku kerja kat cawangan L….

Kesimpulan terakhir..saya sayang Cawangan P dan Cawangan L kecuali pemerintah JEPUN tuuu…..fullstop!!

ini cawangan L yang ramai orang berpengalaman..
dalam gambar ini, hanya 4 orang yang telah membelahkan diri dari pemerintahan Jepun...eh..kenape aku gune ayat HANYA??...


ini team muda Cawangan P walaupun ada seorang orang tua yang sesat..ish..tak baek aku kan... =X
Share:

April 22, 2011

Day 03 - A Song That Reminds You Of One/Both Of Your Parents

Di Mana kan Ku Cari Ganti

Hendak ku nangis
Tiada berair mata
Hendak ku senyum
Tiada siapa nak teman
Kalaulah nasib
Sudah tersurat
Begini hebat
Apa nak buat

Di mana kan ku cari ganti
Serupa dengan mu
Tak sanggup ku berpisah
Dan perhati patah, hidup gelisah

Alangkah pedih rasa hati
Selama kau pergi
Tinggalkan sendirian
Tiada berteman dalam kesepian

Dunia terang menjadi gelita
Cahaya indah tiada bergema
Keluhan hatiku membawa derita
Kini kau jua tak kunjung jelma

Di mana kan ku cari ganti
Mungkinkah di syurga
Untuk kawan berduka
Menangis bersama, selama-lamanya


bonda kata arwah abah suka nyanyi lagu neh...dan bonda pon pernah menangis bila dengar lagu neh..sape yang tak tacing kan...

aku tau arwah abah sayang sangat kat bonda....sape yang tak sayang bini kan.....aku kalau boleh nak cari suami macam abah.....tak pernah meninggi suara kat bonda.

tahun neh genap 12 tahun abah pergi....

*aku kalau bab arwah abah neh memang aku speechless...............
Share:

April 21, 2011

Day 02 - A Song That Reminds You Of Your Most Recent Ex Boyfriend / Girlfriend

Sebab aku telah cengelat di entry cabaran hari pertama tuuu...skang neh dengan cepatnye aku gantikan dengan cabaran hari kedua...walaupun sepatutnye hari kedua adalah esok..gelojoh sikit aku neh.. :p

Lagu yang mengingatkan aku pada bekas boyfriend?? ...sape ea bekas boyfriend aku..lupa dah sape dia..hakhak..coiii..nampak sangat macam buat-buat lupa..keji sungguh..malas dah aku nak ingat diri diaaa tuu..wat sakit hati dan panas hati jeee.....dok bagi aku handbag rege RM 39.90...pegi cerita kat orang RM300....tak ke macam cibilakak......eh..ape tajuk entry neh ea..sesi mengumpat bekas boifren ke?...muarhahaha..dah setop-setop donat woooo......

okeh-okeh..sebabkan aku tak kose nak hengatkan bekas boifren aku tuuu...aku nak letak lagu yang mengingatkan aku kat bekas skendul ku...ala lebih kurang same la kan....cume boifren len...skendul len....

Egokah Aku - Wali Band

Ku… Tak Pernah Merasa

Gundah Di Hatiku
Ketika Denganmu

Saat Kau
Kau Belai Rambutku

Kau Temani Aku
Kau Basuh LukAku

Kini Semua Berlalu
Karena Engkau Tak Memilihku
Salahkah Aku Mencintaimu
Walau Kutahu Ku tak Dihatimu

Egokah Aku Memilikimu
Walau Kutahu Kau Tak Memilihku
Kuharap Tuhan Cabut Nyawamu
Agar Tak Ada Yang Milikimu

Sadarkah Kini ku Tak Rela
Iman ku Telah Sirna
Mimpiku Tak Nyata
Kini Semua Berlalu

Karena Engkau Tak Memilihku
Salahkah Aku Mencintaimu
Walau Kutahu Kutak Dihatimu
Egokah Aku Memilikimu

Walau Ku tahu Kau Tak Memilihku
Kuharap Tuhan Cabut Nyawamu
Agar Tak Ada Yang Milikimu

Kuharap Tuhan Cabut Nyawamu
Agar Tak Ada Yang Milikimu

swingss[; Pictures, Images and Photos



*dulu la..dulu dia selalu ada masa aku rase semak..selalu je konon2 jadi penasihat aku..tapi sekarang bila dia sms aku..aku lak rase semak..takleh dah nak baek2 dengan dia...hati aku dah mati dah dengan perangai palsu dia...kalau aku dengar lagu neh kat radio ke mane ke..memang automatik la teringat kat dia...teringat je la..laen2 cerita belakang kiri kanan takde dah..sebab hati aku dah ada kat JZ..

Share:

Day 01 - A Song From Your Childhood


perghhh...
nebes je nak buat cabaran hari pertama neh...

mane tak nebesnyeee...aku sudah lupe...ilang ingatan..lupe daratan...arghhhh..terlupe betul la lagu time aku kecik-kecik dulu...adeshaiiiiiiiiiiiii.................

camnO?...

sebenarnye bukan terlupe..tapi macam banyak sangat jee.....

sebab tuu macam rambang mata nak taip lagu ape...

kang taip lagu enjit-enjit semut.....terasa lak lagu twinkle-twinkle litte star...

jadi biarla kita fair n lovely.......

kita abaikan jew entry hari pertama neh...

aci tak?
Share:

April 20, 2011

Entry Caca Marba.. Semua Benda Nak Sumbat Masuk...

cerita pertama yang aku nak sumbat dalam entry ini adalah aku telah dibahan, kononnye hampir 50 peratus gambar aku jee dekat program Smart Kids di PWTC, fitnah betul padahal aku sekarang dah malas nak posing bagai sebab dah makin bam-bam....kalau dowang nak snap pixa aku pun, cepat-cepat aku buat muka tak sepekah...benci gile bila nengok balik gambar aku dalam kamera tuuu.....rase nak dilit je tapi aku takot aku terdilit semua..lagi haruuuuuu.......tak pepasal lak Smart Kids kene buat lagi sekali...


see..pipi aku siap dah bertelur dah....itu mase gem fruit puzzle....gile mencabar...nengok macam senang..lame2 dengan aku sekali fedup..aku biaukan je kakak tu buat...

selalu cakap sudah bam bam....tapi takde nye aku nak usaha kurus..cakap je lebeh..kalau dengan cakap je dah boleh buat aku kurus..aku yakin mesti sekarang aku dah macam Elizad dalam cerita Cinta Antara Kita..tetibe je aku admire kat dia..mata dia sangat memikat.....redup jee..terlupe sebentar kat Lisa Surihani..
aku try cari gambar elizad kat google..tapi semuanya macam tak secantik dia dalam cerita tuu..so tak payah la aku tempekkan dalam neh..


cerita kedua untuk disumbatkan adalah aku dapat BE..tapi aku takde la suke sangat sebab nuffnang sekarang macam dah laen sikit..bila time aku apdet blog bagai nak gile...satu BE pon tak lepas...neh bila aku apdet so so sajork,dia bagi lak BE...aku macam tak paham disitu...tapi takpela....duit bukan sebab UTAMA aku berblog...

aku macam malas nak apdet sangat la sekarang..tak tau kenape ..mungkin sebab aku perasan ada parasit yang baca blog aku..aku tak suke..

Share:

April 19, 2011

luaran nampak sihat..dalaman saye?

kesimpulannye...aku MC hari neh..

tetibe kesimpulan kan?...suke ati jari aku nak taip ape... :p

pergelangan tangan aku macam terseliuh..macam la..tak tau sebab ape..tetibe bangun pagi semalam dah jadi macam nii...semalam, tahan je sakit tuu..tapi bila dah petang, kadang-kadang macam nak nangis dan pergi pada bonda di kuala sungai baru tuu mintak urut...tapi dalam mimpi je la..

sebelum balik beli yoko-yoko..tapi tak jalan gak..sapu minyak panas tapi tak leh go gak..camno?..lepas tuu afta maghrib g umah makcik yang pandai urut...tapi sekali lagi rase nak nangesh bila dia tak mengurut malam....ape malang nasib aku neh...

tapi nasib baik ada housemate yang suke cari gadoh tu...dia urutkan...banyak kali dia sendawa kuarkan angin...angin banyak ke dalam badan aku...mungkin aku neh gemok angin..heheeh..tetibe...taksub sekejap aku nengok dia sendawa kuarkan angin..boleh jadi part time mengurut dia neh....kalau nak suruh dia urut, bolehla tinggalkan komen kat entry neh...hahahhahaha...mampuih aku..

pagi tadi dengan nekadnye g clinik...nak MC gak sambil amik ubat tahan sakit....walaupun nampak je macam aku boleh bekerja tapi doktor suh aku rehatkan tangan neh..tangan kanan lak tuuuu...dah sume keje aku pakai tangan kiri...hazabbbbbb je rasenyeeee.......

tapi bila dapat MC..aku dengan jayenye drive dari selayang ke gwOOd....hehehehe....nasib baik auto ketenye..kalau manual?????

selamat bekerja ye korang-korang!!
Share:

April 18, 2011

Kenapa Lelaki Kadang-Kadang Bagi Alasan Bodoh

lagi sekali tajuk ikot suke hati aku..

sebenarnye persoalan dia begini..kenapa lelaki bila sudah tidak suke atau rase tak leh nak pergi dengan makwe @ gf @ kekasih hati, mereka sanggup menggunakan alasan mak bapak tak suke?..

aku sangat tak suke bila ada lelaki gune alasan sebegini..paling nyampah..benciiii...kalau yang bebetul takpe gak..ini ada yang men sedap je gune name mak bapak...kononnye suci sangat la ikot cakap mak bapak....padahal..........................dah ada girlfriend laen..

tapi kalau betul pon mak bapak tak restu....takyah laa, hari neh mak bapak ko ckp tak suke, esok ko terus putus...memang la restu mak bapak tuu penting..tapi takleh ker ko perjuangkan cinta tuu dulu sebelum nak terus-terus je putuskan....kalau dah agak-agak memang betul takleh nak pertahankan barulah boleh puas hati...orang perempuan pon akan rase sejuk sikit kalau kau dah buat-buat macam-macam tapi bak kata orang takde jodoh kan....fine la begitu.....

aku nengok lelaki-lelaki sekarang neh ramai yang pengecut...
Share:

Nothing Part II

suke hati aku nak letak tajuk ape...

tadi aku baca belog INI..macam dah jadi kewajipan kalau dapat on9..belog ini aku mesti baca..bukan bodek ke ape ke..sebab dia tak buat contest jadi aku tak perlula nak bodek-bodek ke ape cakap aku neh pembaca no. 1 dia..tak perlu...

aku suke belog dia yang agak sempoi dan telus....tapi dalam sempoi-sempoi tu ada maknenye....

tadi aku baca entry beliau yang INI...pasal kisah silam..lalu aku tinggalkan komen..."aku taknak delete memori ..tapi aku nak ubah memori itu supaya takkan ada memori itu dalam hidup aku"..lebeh kurang camneh la..aku lupe nak copy paste balik ape yang aku comment di belog beliau...

serius...kisah silam @ memori aku yang lepas sangat tidak memberangsangkan.....sedih...Orang kata ape yang berlaku pada diri kita telah ditentukan oleh ALLAH S.W.T....kalau macam tuu boleh tak aku cakap ALLAH S.W.T itu tidak adil?...eh..agak berdosa kan kalau fikiran aku seperti itu....subhanALLAH..jauhkanla aku dari berfikiran seperti itu...alhamdullilah setakat ini, aku masih lagi boleh memandang positif setiap ape yang berlaku pada aku ada sebabnya...

lagi sekali serius...KALAU diberi peluang..memang aku nak ubah ape yang pernah berlaku pada aku..lebih-lebih lagi yang berlaku pada tahun 2009....memeritkan....hanye ALLAH je yang tahu....KALAU...yesh..KALAU kan...tapi KALAU aku neh mungkin takkan dapat pun...cume jadi pengajaran untuk aku kemudian hari supaya lebih berhati-hati dalam hidup....setiap orang rambut hitam-hitam tapi dalam hati tak siapa tau..mane tau depan kita mulut manis..belakang kita dia cakap laen...busuk sungguh hati..

dan sebab kisah silam aku itu,memang buat aku lemah untuk hadapi hidOp neh........uff..kesilapan yang aku buat kesannye buat aku rasa KOSONG....


Share:

April 14, 2011

nothing

aku kat smart kids @ pwtc..

nothing.
itu je aku leh ckp.
bkn smart kids neh nothing tapi satu hape pun xde lg.
satu tiang pun xde kt booth ktorg..
menangis!

lmbt ah aku blik ri neh..
Baru sampai da fikir nk balik aku neh..aduyai..

da la aku sorg je gegurl..xleh nk ngelat sangat..kene cargas mcm dowang kalau x,kene bahan!

bye!
Share:

April 13, 2011

Perempuan Dan Pemanduan

agak skema sedikit tajuk aku padahal takde la skema mane pon isinye...

Orange dengan aku dah hampir setahun lebih......auto je pun Orange neh sebab lepas amek lesen kereta aku tak mampu lagi nak gune kereta. Sampaikan konon-kononnya nak prektis bawak manual, kereta along aku jadi mangsa ceom pagar rumah....lepas kereta along dah ceom pagar rumah, aku pun dah fobia sikit nak bawak kereta,maka rela la aku merempit dengan nouvo's aku dengan takde lesen nye bila lesen L motor mati...bran kan aku...ape tak brannye..kak lang aku pun sampai sekarang takde lesen tapi dengan vangganye dia bawak motor kat kuala lumpur neh....asalkan ko buat muka yakin gilee...insyaALLAH pak pulisi takkan tahan ko......

aku suke kalau kereta-kereta hon aku....*___*..sebab aku tau kalau dorang hon aku dorang dapat sedarkan aku dari lamunan..kadang-kadang kita pon tak sedar kita neh salah dalam pemanduan..bila orang lain hon..itu dah menyelamatkan kita dari berlaku kemalangan....sebab tuu kadang-kadang bila orang hon aku..aku hon dia balik..sebab aku nak ucap terima kasih dan cover malu sebab kene hon......muarhahahhahahaaha..itu tektik tau untuk korang cover malu di jalanan, kononnye orang yang hon korang itu adalah rakan-rakan korang..padahal korang sendiri je yang tawu...... -___@

housemate aku kan suke macam nak anginkan aku dengan cabau-cabau aku bawak kereta dia...aku hangin kadang-kadang sampai nak minta clash je rasenyer...eh tak....housemate housemate neh mana ada clash..kecuali korang dan housmate korang adalah lesbian @ gay.....okeh berbalik pada kisah housmate aku dok cabau aku..kereta dia manual okeh..diulangi manual..aku asal manual je..aku dah gerun..yela..aku tak pandai..dicabau-cabaunye aku bawak..boleh je nak bawak..tapi kene standby ar duit kalau-kalau kereta sendiri masuk workshop..jangan salahkan aku..tapi aku suke orang yang bawak kereta manual, rase macam besh gile nengok dorang bawak...rase smart je..kalau bawak auto neh dah macam orang OKU je rasenye tapi auto menyelamatkan kaki kalau duduk kat area yang selalu jem..so takde pe yang perlu dikesalkan....terima kasih auto..eh tetibe...

bila pakai Orange neh..terasa sakit la gak..yela..terkesan di hati bila anak buah cakap "dulu mase mak ndak pakai motor, minta ape je mesti dapat, sekarang bila dah pakai kereta susah nak belanje kitorang........"...gile kesian kan kat anak buah aku...takpe-takpe..korang tunggula mak ndak kawen dengan awal ashaari..insyaALLAH, korang nak ape, mesti pak ndak korang tunaikan...:p..terjelir lidah aku disitu....*jangan terasa ea boifren ku, awal ashaari neh spare part yang tak menyempat jek.....

okehla..aku tak suke buat penutup sebenarnye sebab pengenalan aku pun ntah ape-ape....

Melakau bukan loghat orang Melaka untuk MELAKA okeh....loghat orang Melaka akan ada U di ujung apabila di hujung perkataan itu ada huruf R..contohnya macam CABAR - CABAU...aku terangkan neh sebab housmate aku cakap MELAKA = MELAKAU....

Hidup MELAKA!!!..erk.. :p

housemate aku yang kunun-kunun macam coach...cube cari aku kat situ..agak cumey di situ.. :p

Share:

April 12, 2011

Sudah Lama Tak Tempek Gambar Sendiri Kat Belog..Kali Neh Aku Tempek Dengan Gambar Boyfriend ku Sekali.... :p


aksi ciuman mesra aku dengan boyfriend tercinta...boyfriend macam tak rela je dicium oleh girlfriend..miahahahaha....grab dari belog mak mentua aku....sanggop ke aku nak tunggu beby aqil iman neh besau membujang..tapi persoalan yang sebenarnye..sanggop ke mak mentua aku nak bermenantukan aku.....kahkahkahkah.....dia la pengubat rindu aku kat myIsha..lame dah tak jenguk si kecik aku tuuu......


fotogedik like girlfriend dia jugak...pantang nampak orang halakan camera or henpon..pasti mata dia membulat jugak.........comeykan boyfriend aku.....well..nengok la sape girlfriend dia...masa neh aku ajau dia nengok youtube....usop wilcha cha cha cha...tapi tak sempat lagi nak ajau dia buat tangan macam usop wilcha.....sebab dia dah mengamuk dan mahu tido.....

mak mentua, amacam?.i book aqil iman neh.... hahahahahah...

*blazer akuuu besau gedabak ke aku yang dah makin membesar gedabak jugak...
Share:

Aku Tidak Perlukan Pengkomen… Aku Cuma Mahukan Pembaca…

Besh tak tajuk entry aku kali neh….?...Besh kan…Lagipon aku memang tak berharap untuk orang komen-komen blog aku…blog aku cume blog picisan…blog yang aku cipta untuk aku ceritakan ape yang berlaku sekeliling aku…blog yang aku tempekkan kisah syok sendiri aku…jadi bila kisah syok sendiri…aku tak perlukan orang komen sangat….cukuplah aku puaskan hati aku bila dapat luahkan ape yang nak diluahkan..orang laen tak perlu nak komen lebih-lebih…blog aku..ada aku kesah?*bunyi macam riak padahal tak pun…



Housemate aku baca belog aku..tapi dia tak pernah nak komen..cume baca…aku tak kesah….lepas tuu dengan beshnye dia bahan aku kat rumah..aku tak dulik jugak …janji ape yang aku taip kat belog..itulah diri aku sikit-sikit cume yang tak beshnye dia suruh aku jadi macam cikepal..dia kata aku tak lepaskan betul-betul kat belog..still cover-cover..memang pon..kadang-kadang entry aku banyak aku tapis…taknak serlahkan betul-betul diri aku….taknak orang nampak aku neh jahat sangat….walaupun hakikatnye memang aku nakal mulut dan peribadi sikit kat luar….tapi tak perlu untuk kita dedahkan semua tentang diri kita kat belog..simpan-simpan sikit la untuk life kita yang sebenar….macam ko sayang orang tapi ko tak perlu sayang dia 100 %...lebeh kurang laaaa…



Opismet aku pon baca belog aku..hebat tak aku..orang sekeliling aku dok baca belog aku..tapi dorang tak penah gak nak komen….sebab ape?..aku pun tak tahu…sekarang neh aku mintak jasa baik dorang untuk komen entry neh..ada bran?...hahaha..tak ..tak …I gurau je..korang tak yah komen…I nak kamu-kamu orang baca je…sambil tuu tekan la nuffnang I tuu..moga2 nanti dapat I belanja kamu kamu orang dengan duit nuffnang ..tapi takyah la..gile keji mintak orang click iklan nuffnang padahal salah tuuuuuuuuuu……nO no No…..nanti belog I kene banned lak dengan nuffnang….kalau kene banned..i salahkan kamu-kamu orang taw…



Jam kat laptop neh dah kul 1 pagi..entry neh aku tulis tengah-tengah malam ke awal pagi ea….aku gigih bukak laptop sebab tak boleh nak tido…bila tak boleh tido…idea nak apdet entry pon mariiii..tapi aku takde beruk so aku cume save sajeeeee……



Aku tengah hangin dengan seseorang ..eh..dia pon baca belog aku..tapi tak penah gak komen..takpe-takpe….lagi lagi takpe aku neh..feeling suci betul…….aku nak dia baca je belog aku..tak perlu komen…tu sebab sekarang aku jarang nak apdet pasal bekas-bekas skenduls aku…kang kantoi..aku gak yang susah walaupun kadang-kadang aku rase nak apdet tapi ku tahan jebat..eh..:p .seseorang tu sape?..seseorang tuu agak rapat dengan aku sekarang ..ala..senang citer mengaku la dia boifren aku…tapi siyes aku malas nak apdet pasal dia sangat kat belog….kami baru lagi…hati budi dia pon aku tak kenal sangat lagi..taknak la ,aku neh dok pung pang pung pang kat belog pasal dia..tapi kemudian hari nanti aku kawen dengan awal ashaari lak..tak ke malu….nak gak awal ashaari tuuuu…….hikhik….aku dah serik dah dengan pengalaman lepas…bercerita punye bercerita, tengok-tengok aku kembali kepada awal ashaari gak…ape nak dikate?..



Musuh-musuh aku pun baca belog aku…hey..ingat aku tak tau ker..walaupun korang senyap-senyap baca belog aku..tapi jangan lupe..aku ada nuffnang ..ada blog stats dan ada getclicky tuuuu….wut?ada musuh ke aku neh?...ada weh……..bukan name scha*bukan nama sebenar.. kalau dia takde musuh..hahaha..gile cabol betul tangan neh dok taip camneh……ala..setiap orang tak sempurna..aku pun lagi la tak sempurna…aku cepat senang dengan orang..dan aku juga cepat ada rase tak senang dengan orang...aku tak suke weh bila aku dah start-start rase benci orang..tuu sebab sekarang neh aku dah mula amalkan doa meredakan kemarahan..sebab aku tau aku neh jenis stok panas baran sikit….sekarang neh pon housemate aku gile suke mencabar aku untuk benci dia..siap cakap tuu”bila kita nak bergadoh”…hebat tak dapat housemate macam neh?....gile mencabar kan..tapi takpee..aku layankan je laa perangai budak bawah umur neh..sabar-sabar…



Eh..dah gila panjang dah entry aku….dah pukul 1.56 pagi kat laptop neh tapi mata tetap takleh tido…aku macam neh ar..kalau hati tengah tak tenang..memang jawabnye aku takleh tido..dok memikir je..tapi kadang-kadang je la..kadang kadang aku bantai tido gak bila agak agak dah malas nak fikir….kesimpulannye aku flexible…. :p



Aku perlukan satu jam untuk buat entry neh……mane taknye taip backspace taip backspace nak kasi cantik sikit ayat….

tapi dekat entry INI..penangan abang ben, entry aku ada 22 komen..

Share:

Kisah Si Merah dan Perpaduan Adik Beradik Aku Yang Sangat Padu..Kononnye Lah...

Tengah sedap-sedap main game kat henpon..sekali tengok ada kepingan dari si merah…belek punye belek…aiyorkhaiiiiiiii….kat atas keypad lak tuuu..camno ha….

Aku dengan segera menalifon adik beradik aku di bawah neh mintak dorang belikan telefon blackberry untuk aku….


adik- nanti adik cakap dengan mak….*macam konon-konon dapat jeee…padahal tak mungkin hajah normah belikan…usaha sendiri!!!!



dak emy – hahaha..orang dah berhenti kerja ko suruh orang beli lak..*silap strategi silap orang..



abgangah – pale hotak kau…blackbeby boleh la bagi….*abaikan penggunaan bahasa yang agak kasar..orang melaka katekan..



kak lang
– celaka kau…*dah kene carut lagi…adohai..betul-betul orang Melaka neh..



kak chik – aku makan pon tersekat-sekat nak belikan kau blackberry..nanti aku amek je kertas tampal kat henpon tulis blackberry * sabau je la..



abglongdari aku beli kan ko blackberry baik aku tanggung adik ko yang tak keje tuu[merujuk kepada no.2]..lepas tuu terus dia promot af9..ada 2 orang Melaka di af9..*pekejadahnye along..umah orang takde astro la..jangan kasi sentap boley tak?....



**along neh orang last aku tepon sebab dia neh garang..kang tak pasal aku kene sembur balik…..

Gile kesian sungguh..lepas neh nak mintak jasa baik korang lak buat derma kilat untuk aku beli blackberry….-____-
Share:

April 11, 2011

Nana Narita vS Naruto



korang layan cerita ni tak...Nana Narita @tv9...aku dah berapa kali kot nengok..ceritanye agak bodoh-bodoh sikit...tapi okehla....boleh buat aku gelak...aku kan memang suke gelak-gelak.....layannn je la......layan bersama housemate aku yang kadang-kadang macam nana narita gak...eh..ya ampunnn...

serius, makin lame aku makin minat kat faezah elai neh..makin selamba je lakonan beliau....aku lagi suke nengok dia berlakon jadi ganas-ganas sikit..tak payahla nak jadi perempuan melayu terakhir...macam plastik je...

cerita neh hari sabtu dan ahad...8.30 malam....dan aku rase makin lame makin aku tak keluar rumah bila sabtu ahad neh bila banyak nau rancangan yang besh kat tv...ahad dah kompom dah dengan program MENTOR....gile minat kat iQa..oh..ini cerita tentang nana narita kan..bukan mentor..kembali kepada tajuk....

korang nak tahu sinopsis cerita ini...meh click blog ini [Zoey Rahman]...aku malas nak copy paste ayat dia balik sebab ini hasil taip tangan orang laen..baek terus click je belog beliau..



aku suke nana narita....aku tak suke naruto...sebab?..sebab naruto telah membahagikan perhatian seseorang terhadap aku..okeh..takpe..ada ubi ada batas..ada hari boleh balas...eh..

Share:

topik pagi hot.fm pagi tadi : aku pun penah juin konsert masa sekolah..




pecaye?
tak pecaye?
sila la pecaye...

kejadian ini berlaku masa Hari Guru..kira konsert la kot kalau dah siap nyanyi atas pentas....hehehe..tak silap aku mase aku tingkatan 4..aku pun tak tau macam mane aku boleh ada keberanian dok menyanyi kat atas pentas sekolah..sekolah menengah lak tuuu..gileeeeeeeeeeee...padahal mase tuu dengan muka comotnye..*macam le sekarang neh aku dah cun.....

serius..sampai skrg..aku terfikir-fikir...berkemungkinan ada sesiapa yang telah merasuk aku supaya nyanyi atas pentas sekolah tuu....eh..tak..aku tak nyanyi..aku bercakap-cakap je kot atas pentas tuu sebab dah gigil yang amat..aku bawak partner tapi partner aku dok gigil-gigil jugak sebelah aku.....hahahahaha...dia jadi tunggul je kat sebelah aku...takpela..janji aku ada teman kat atas pentas...

korang nak tau ape lagu yang aku dok "berkata-kata" tuu..

lagu JUWITA nyanyian SALEEM..tapi aku ubah ayat dari adinda atau Juwita pada guru....kreatif tak aku?..hahahahaha...sampai sekarang aku malu..dan harap sangat kalau budak sekolah aku baca blog neh..dorang takkan mengingati lagi ada dua tunggul atas pentas mase Hari Guru 1998..miahahahahah...

Juwita
Artist: Saleem
Tiada baris kata yang dapat kulafazkan
Untuk kugambarkan erti pengorbanan mu
Tiada syair indah, termampu kuciptakan
Yang setanding indahnya, belai kasihmu... Juwita

Akulah sebenarnya yang hanyut dan terlupa
Di dalam mengejar impian kukorbankan bahgia
Biarpun terluka hidup penuh gelora
Ketabahanmu meredakan badai

Di sebalik senyummu
Tersembunyi seribu lara
Kau layarkan jua
Bahtera cinta tiada sangsi
Tulus dan suci oh oh

Terima kasih padamu adinda
Kerna sudi memaafkan dosa silam
Dan sesungguhnya engkaulah permata
Menerangi hatiku yang kegelapan

Izinkan diriku... berjanji padamu
Akan kubela menghulur bahgia
Hingga ke akhirnya
Oh oh... kasihmu juwita...

Terima kasih pada mu adinda
Kerna sudi memaafkan diri ini
Juwita....


inilah benda paling gile penah aku buat time sekolah..taubat!!..
tapi ada satu benda yang aku buat time sekolah yang aku menyesal sangat-sangat..
sorang pon tak tau...
aku je simpan sorang-sorang dari dulu...
dan takkan bagitau sape-sape pon...
keje yang sangat-sangat gile...
arghhh..gile jap aku rase..
hahahahah..


Share:

April 7, 2011

2 Blog Yang Buat Aku Gelak Tak Hengat Hari Ini..

blog ahkak geligeli...siyes usus perot korang kadang-kadang akan geligeli....nak gelak sajeeee.......dah lame dah aku follow blog neh....silent reader je kot..ke aku penah komen..lupe dah...entry ahkak geli neh memang besh........kalau korang tak suke MLM ke ape...boleh la korang baca ahyat-ahyat chenta ahkak neh kat blog beliau......... blog yang kedua pulak blog CAMTAEK..name belog serupe taek lak....tapi entry dia semua memang macam taek...dah serupe aku neh suke taek lak...erk..tidak..tidak.......aku suke belog-belog yang camneh..yang boleh buat aku gelak gumbira di saat stress kat opis..... sO.. ape tunggu lagiiiiiiii.. jom la berjemaah bersama-sama membaca belog mereka neh..
Share:

Kejadian Sama Berulang Kembali

baca la entry INI mesti tawu ape kejadian tersebut..
dan kalau siapa yang ada dalam fwenlist facebook aku mesti dah muak dengan status tertinggal henpon aku neh......sadis jeee..tu la...
awal ashaari terlupe nak ingatkan aku la tuu...*eh tetibe...

pagi tadi sebelum pergi kerja ..dah pandang-pandang si merah aku tuu...tapi biarkan la dulu.....nanti baru ambil....tapi inilah hasilnya kalau ayat NANTI selalu digunakan...



*kene beli blackberry kot..baru henpon tak tertinggal..-____-'..tapi sayang sangat kat si merah....banyak kenangan..*hidup dalam kenangan neh memang payah!!...

**macam banyak duit je nak beli blackberry...derma kilat plish!!....

***orange macam mintak duit jeee sekarang neh....^___^'....dan dan teringat Hajah Normah...huhuhu....
Share:

April 6, 2011

Hari Ini Tiada Entry..

aku kekeringan idea nak apdet ape hari neh sebab abang ben dah amek idea aku..sabau je la kan...bukan maen pantas lagi dia mengapdet...aku kelihatan kejelesan di situ sebab tak dapat menjoinkan diri di segmen beliau tuu....sangat rugi rugi rugi....:(...

tapi sebenarnye ada je entry yang aku draft kan.tak mo publish dulu.nantila bila keadaan dah okeh....aku publishkan......now, tengah risau sikit-sikit sebab orang tu tak sihat...susah kalau dia tak sihat sebab dia akan ignore aku...dia akan pentingkan tido dan tido dan tido sajork...*lagi satu perangai yang same..kaki tido.....rindu akan kelihatan di situ kalau dia ignore....miahahahah..*malu....

minggu depan kene bertugas kat pwtc kot...yela kot..lum dpt surat lagi..tapi program neh melibatkan kanak-kanak..sukeeeeeeeeeeeeee.........tapi ayat macam ape jee..bila opismet ckp.."ko kan boleh jadi lelaki...boleh juga jadi perempuan..."..agak macam ape je aku rase..mesti nak gunekan aku cukup-cukup la tuuu....adoihhhhhh...

Share: