Followers

November 30, 2011

November 25, 2011

November 24, 2011

November 23, 2011

Bersama Selamanya | Histeria Aku Dibuatnya.

salam, cerita ini aku amek dari blog camtaek..memang gerun je aku baca ..psiko gile mamat neh..menakutkan.....






Dengan pantas Syak menarik tangan Mimi yg ingin berlalu. Syak yg tadinya merayu agar tidak ditinggalkan, tiba-tiba tersenyum sinis. Mata putihnya berubah kemerahan dan memandang tajam seolah ingin melapah Mimi. Mimi mula berasa cuak dengantindakan Syak.


Tiba-tiba Syak mencengkam kuat di nadi tangan Mimi. Mimi cuba untuk melepaskan tangannya. Dan mula merayu kepada Syak.


Syak yg sudah naik berang menolak badan Mimi ke atas bonet hadapan keretanya. Kepala Mimi diangkat lalu dihantukkan ke bonet berulangkali. Setelah lebih 10kali kepala Mimi dihentak-hentak, Mimi mula longlai dan terjatuh di atas jalan tar. Syak menyelak rambut Mimi yg melindungi dahinya yg lebam dan berdarah. Syak mengusap wajah Mimi perlahan lalu dikucupnya dahi Mimi yg berdarah tadi.


"Sayang penat ke? Sayang,abg nk bwk syg ke tempat hanya untuk kita. Tak ada siapa akan kacau kita. Syg sukakan?" Syak bertanya kepada Mimi yg telah tidak sedarkan diri.

*sunyi*


"Abg tahu, syg suka." kata Syak sambil tersenyum.


Syak mula bangkit,dan berjalan. Dibiarkan keretanya di situ. Tangan kanannya yg masih memegang rambut Mimi, ditariknya seperti mengheret lembu. Tidak peduli sekali pown muka Mimi terseret di atas tar. Lalu mencalarkan dan memecahkan bibir Mimi.


···


Pandangnya yg berbalam td semakin jelas. Terlihat seorg perempuan yg begitu uzur di gari berhampiran katil bujang. Perempuan uzur itu seperti ingin berkata sesuatu,namun suaranya tidak kedengaran.

Syak muncul dr arah bilik.


"Syg dah sedar? Kenapa mak tak bagitahu Syak?" tanya Syak gembira.


"Mak, kenalkan. Ini buah hati Syak, Mimi namanya. Cantek,kan mak." kata Syak lg dengan senyuman yg melebar.


"Syg, abg skrg dah makin mahir tau. Kalau syg tgk, mesti syg kagum." kata Syak sambil menghalakan cermin muka ke arah Mimi.


Mimi terkejut melihat dahinya. Bertampal dengan kulit lain,yg tidak ketahuan kepunyaan siapa. Mulutnya pula dijahit. Kedua-dua belah pipi dan hidung terdapat kesan calar akibat seretan di atas jalan tar. Dia meraba satu persatu,dahi,pipi dan mulutnya. Tiba-tiba dia terperasan jarinya berasa pedih-pedih. Dia terlihat semua kuku jarinya telah dicabut. Dia memandang Syak dengan tidak percaya.


"Hebatkan abg?!"tanya Syak lg kepada Mimi.

"Sorry lar. Dahi syg dah lebam dan berlubang sket. Tu yg abg tampal. Abg ambik kulit syg kt peha kanan tu skit,abg jahitlar kt dahi syg. Nampak oke sket,kn! Mulut tu pown abg jahit,supaya syg xpayah lar melawan cakap abg lg. Isteri yg baik,tak melawan cakap suami,tau. Kuku syg abg cabutkn, td abg tgk kuku syg hitam sgt. Tu yg abg bersihkan. Lepas ne, tak payahlar nk syg potong kuku ke atau pergi pedicure lg. Lagi satu, abg dah putuskan urat saraf kaki kanan syg. Ala, abg koyakan kulit syg sket je kt belakang tempurung lutut,lepas tu abg potong lar sarafnya. Bijak,kan."





Air mata Mimi laju membasahi pipinya.



"Syg, mak abg tak boleh cakap tau. Abg dah potong lidah mak. Tak adalah asyik mebebel je kan. Owh,kaki kanan mak pown macam syg gk tau. Lepas ne,kita akan hidup bersama selamanya. Tak akan ada sesiapa boleh tinggalkan abg dan rumah ini. Best,kn syg.



---

kalau korang nak baca yang lebih lagi..boleh la click kat blog Kontrol Histeria..
Share:

November 22, 2011

Team Malaysia Hebat Kerana..........

TEAM Malaysia Hebat ..kerana MALAYSIA ade seorang MUSLIM, ade seorang TAMIL, ade seorang GURU, dan yg penting Team MALAYSIA ade khairul fahmi CHE MAT yg sentiasa CERMAT menangkap bola, dan MALAYSIA juga ade baddrol BAHTIAR yg sentiasa BERIKHTIAR menjaringkn gol dari jarak jauh :) dan yg paling Hebat ialah....................kerana MALAYSIA ade ONG ( Ong Kim swee )!!!!!!



:P


credit untuk kawan facebook aku.. ZUL MIE..ntah mane la dia cilok... :p
Share:

Cerita Hot Untuk Hari Ini.

yeayyy!!!!
tetibe..
opecoz la sebab Malaysia menang bola malam tadi kan..



aku nengok..keseorangan...tetapi tetap tak menjadi masalah untuk menjerit bagai orang gile...jantung jangan kata la..macam nak terkeluar pon ada..jantung macam nak sukarela gantikan pemain kat sane...sakit jiwaa dibuatnyeee....jiwa la plak kan..hati pon same..sakit sangat nengok FAKRI tuuuuuuuuu... FAKRI okeh...dan aku hampir sepuluh kali on off televisyen..tak sanggop nak tengok tendangan sudut yang dibuat oleh pemain Indonesia..pergi toilet banyak kali dengan harapan masa pergi toilet tuu tetibe Malaysia dah gol kali kedua tapi hampeh.....tetap jugak 1 - 1 hoi...stressssssssssss...



dan sebenarnye aku dah tutup tb masa si fakri tu gagal sepakan penalti..sangat tidak dapat terima kalau Malaysia kalah tetapi.....tetapi okeh.....tetibe je dengar orang menjerit kat bangunan blok aku..lantas dengan pantas membuka kembali tb lantas nengok Malaysia ada peluang kembali..lantas tengok dengan fokus dan akhirnya si kapten Malaysia itu..ape name dia tuu baddrol ke badrool ntah itu telah menafikan pingat emas itu milik indonesia...yeahhhhhhhhhhhhh.....bagai nak gile lantas telepon ibu aqil..dan terjerit-jerit tak tentu pasal dan terus matikan call...telefon hanye untuk menjerit-jerit..kelas tak aku?..hahahhaha....fanatik Muslim aku neh..eh tetibe Muslim lak...hahaha..sangat comel nengok dia gabra masa pemain indonesia berdrama jatuhkan diri di kotak penalti....tidak..tidak..tidak....terbayang-bayang tangan dia....:p



tahniah untuk team Harimau Muda...perlawanan yang sangat best....!!!!



malas nak ulas panjang-panjang, dah ramai yang blog kan pasal gem malam tadi....


Share:

November 17, 2011

subway & dominos pizza


dalam minggu neh dah dua kali makan subway..dalam bulan neh pulak dah tiga kali..miahahahha..tema tekak untuk bulan ini adalah roti subway!..




hari ini pulak bersama empat orang geng latihan pergi menyerbu dominos pizza...menternak lemak dengan jaya sekali lagi...terasa kerongsang di dagu ini ketat la pulak tetibe...kihkihkih...



dominos pizza adalah dibelanje oleh menantu dan bakal menantu En. Ramli..*wink..wink...alhamdullilah dan terima kasih!!
Share:

November 14, 2011

14 November 2011 | Genap Lima Tahun Berblog



November 2006 mula berblog..aku rasa aku berblog sebab aku minat nak bercerita..nak menulis.....mula menggunakan blogspot bila salah sorang kawan kat forum tokeikedai bagitau url blog beliau.....pastu aku pun gegatal nak sign up blogspot..maka mula la aku berceloteh pasal diri aku dan segala-galanya..



tapi masa tu tak ramai yang tahu aku ada blog..aku berblog macam syok sendiri..tulis je ape yang aku nak cerita...orang baca ke tak baca ke, aku tak kesah...lantak laaa...*sekarang pon same kot...nuffnang pon aku tak sign up mase tu lagi...



dan kat bawah ini lah first entry aku....




gile macam budak-budak..kejap huruf besar, kejap huruf kecik..aduyaiii...malu ai taw bila baca sendiri....lepas tu ada la plak pasal skandal..kahkahkah..aku skandal dengan sape eh masa tuuu...lupeee dah....mungkin masa tu aku masih lagi di awang-awangan kot....tu yang ramai skandal tapi yang senget laaa....



dan banyak gak entry yang aku dah draftkan or aku dah delete kot....banyakkkkk...sebab bila dah ramai yang tahu blog aku neh..aku jadi segan-segan la pulak...malu bila orang yang kenal aku or aku kenal dorang dok baca blog aku yang tak seberapa neh..




haikssss....tarik nafas dendalam..aku happy dengan berblog....tapi rasanye lebeh suke suasana berblog dulu-dulu..tak siapa tahuuuuuuuuuuu siapa aku....nak caci maki kee.nak perasan bagos kee..hahaha...senang..sebab tak siapa tahu siapa aku..

*adahatinakperasanbagos... :p



lima tahun kan..rasa kejap jeee....^____^..

**apdet tajuk..baru LIMA tahun okeh..bukan ENAM..hahahah..aduyaiii....otak blur semalam, tu yang salah kira...maluuuuuuuuu....
Share:

Tidak Besh

tidak besh bila tidak sihat...
-sakit kepala lalu cuti di hari jumaat lepas
-sakit gigi bagai nak rak dari tiga hari lepas tapi tak baik-baik lagi..

kesian kan..


tidak besh bila henpon myJz hilang kat kedai makan....memang bedebah betul sape yang amek..tapi yang peliknye aku je yang hangin tapi dia tidak....nasib baik dapat balik number lame dia tu...first and last makan kat kedai tuu..PANGKAH TERUS!



tidak besh bila terbuangkan jaket korporat jabatan..gileeee..tak pakai lagi okeh!!..sadis sangat..............MENANGIS dalam hati!..



lagi MENANGIS kene keluarkan RM150 untuk Orange.........uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...




tidak besh kan!..
Share:

November 10, 2011

9 November 2011

genap dua tahun dah Orange dengan aku...kojap jo mase berlalu..rase macam baru semalam membawa pulang Orange ke Batai Hill... ^____^...





first time drive Orange dari Pusat Jualan Perodua Rawang tu pun dah nyaris-nyaris langgar motor..huehuehue...nasib baik la..kalau tak, memang hari ini dalam sejarah la..mane tak langgar motor kalau dah bertahun tak pegang stereng kete..last pegang masa langgar panggar rumah kampong gune kete along yang terus kemek di depan itu..terus merajok duduk dalam bilik, terus nak bayar dua ratus sebab kemek..feelingmacambanyaknauduitkauterushulurjeduit...huhuhuhu....




mase mula-mula tu, tak berani nak bawak sangat..selalu ibu aqil jadi mangsa untuk bawak ke mane-mane...aku?..selain dari rumah ke pejabat...pejabat ke rumah je la..kalau nak pergi selayang mall pon, ibu aqil yang bawak...takot nak parking kat selayang mall tu..tapi sekarang???..sekarang jangan kata la...penah sekali kete sipi-sipi je kat dinding parking...tapi tetibe je dah boleh lepas...sikit calar pon takde...tepuk tangan untuk diri sendiri....^________^...





tapi itu calar tetap adeeeee..hebat kann...tak Key Ell la kalau kete tak calar kot...kihkihkih.....orang kata jangan sayang kereta sangat...so takyah la sayang kereta sangat kan..kiri-kanan ada tanda kat Orange.heheehehe..




haiks..banyak jasa Orange kat aku..tak terkira...kira senang nak kemane-mane..kira dengan Orange la aku dapat jalan merata-rata..dapat tahu macam mane nak ke mane-mane..kalau dengan Blacky dulu, memang ke greenwood je laaa paling jaoh..*eceh..tetibe Nouvo S ada name plak..blacky konon..heheheh...




terima kasih Orange..*sambil usap-usap Orange...kihkihkih..tipuuu jeeee...




Share:

November 8, 2011

fuhh..

jam 4.48pm..baru balik dari KLCC..berjimba-jimba bersama Pierre Andre dan Epie..berjimba-jimba la sangat..padahal pasal kerja...mencik betol...macam-macam hal..dok bertunggu tangga lama gak di KLCC menunggu seseorang itu yang tak muncul-muncul.....



lepas tu sekejap je mengadap awek thailand neh..discuss sikit-sikit..lepas tu balik...cissssss...sakitnyeee hatikuuu...



tapi nasib baik esok tak kene bertugas kat KLCC...bebudak jejanz je bertugas..gegurl dok opis..



alhamdullilah..



bye..nak balik..mata dah rabak sangat dah neh..
Share:

MeFa NganFa TukFa



mengantuk loooo..


bangun je pagi-pagi marahkan matahari yang muncul dengan cepat..huwarghh..aku mahu titon lagi...tak cukup.....sedangkan di kampong sudah lebih cukup tidoo...


ape cite raya haji?.biase biasa sajeee....boring..malam raya dah pergi ke melaka mall bersama adik dan jugak 3 orang sepupu untuk menonton wayang...eh, sekarang neh cerita di wayang semuanya membuhsankan...last-last kami tonton Shark Night...ceritanya biasa saje tapi kadang-kadang tutup juga mata neh..gerun..



cerita oreo cheese kek pulak..sudah buat tapi tak berjaya sangat sebab salah sukatan..bukan aku...tapi kakchik aku..gileee...orang gune susu segar 80ml je ..sekali dia pergi sukat 800ml...gile aku sekejap...adeshai..tapi okehla..abes la jugak..tak sampai petang, dah habes...askar ramai, tak jadi hal untuk menghabiskan..heheheh..




malam tadi sempat layan muvie In Time pulak kat Alamanda...wuuhuu..besh la gak cerita neh...tak terjangkau dek akal kita orang Malaysia kot...sebab MASA adalah DUIT di dalam filem ini...kalau kerja, bukan dapat duit, tapi topup MASA kita...MASA tuu pulak macam jangka hayat kita..kalau dah sampai tahap 0000:000:000:00:00....kira mati la kita....beli kopi, tiket bas, bayar bil semuanya la kiranya menggunakan MASA...aku nak cerita sangat pon tak pandai..pergila nengok...




masa dalam wayang tu, aku asik terfikir-fikir je siapa pelakon lelaki neh..macam kenal...yela..men redah je nengok wayang,sampai tak tengok pon name pelakon lelaki...lol, rupenye justin timberlake..oh..gile...dulu takde la setaf neh dia kot..sekarang sangat hensem lol..suke pulak nengok dia.....^____^...



dan sekarang aku mahu pergi buat kerja.....babai....

Share:

November 4, 2011

Saya Ada Angan- Angan Sempena Hari Raya Haji

nak buat oreo cheese kek..harap menjadi..dah berzaman dok usha resepi di blog sheraxoxo neh..buatnya nan ado..kali neh dengan semangat di hati, keazaman berganda-ganda..saya yakin saya akan buat oreo cheese kek neh...hihihi..ayat nak poyo.....




mintak-mintak la menjadi..tapi tak jadi pon takpeee, sebab askar-askar saya rela menghabiskan ape yang mak ndak dia buat....menghabiskan tanpa kata....*dipakse menghabiskan selain dipakse untuk memuji...^___^





gambar pon amek kat blog sheraxoxo...nak pergi ke blog dia..sila click gambar..
Share:

Tujuh Tahun Part I

tujuh tahun dah bergelar penjawat awam..macam tak percaya..dulu cume kakitangan sementara jek..lepas dua tahun dapat tetap..hari ni last dorang induksi..hari ni baru dapat surat...kiranya simpanan la aku neh..orang tolak baru aku dapat tapi takpe, asal dapat..^___^..




masuk-masuk je kenal dengan sorang budak neh.pastu ke mane-mane dengan dia sampai orang ingat kami kembar @ adik beradik..hehe..padahal tak serupa pon, mungkin yang sama cuma chubby je kot..lepas tu tambah lagi sorang ahli..dah jadi bertiga..pastu tambah lagi sorang..dah jadi berempat..dorang sume pangkat adik-adik tapi boleh la ngam..




teringat dulu, nak pergi bank, jalan kaki dari opis ke bank..berpeluh gak la..masing-masing takde kenderaan..dan yang paling besh sekali, tetibe angin takde, ribut takde, aku tetibe boleh jatuh masa on da way pergi bank...hahahaha..*eh..gelak sendiri lak..dah la masa tu pakai baju baru okeh..dah terkoyak sikit...huhuhu...




lepas tu, kitorang suke makan ikan sungai, macam ikan keli dan ikan ape ntah kat cafe..dulu cafe, lauknye beshhh...cepat-cepat nak turun cari ikan keli masak sambal..kali neh, kesengalan aku terserlah jugak, ikan keli boleh "meloncat" keluar dari pinggan..aduyaiiii..sengal punye olang...jadi bahan ketawa lagi....




lagi part sengal aku, bila "kembar" aku dah beli scooter..dan kazen dia dah beli scooter gak..upgrade sikit ah dari jalan kaki ke merempit...dan lagi jauh la tempat nak pergi bila dah ada scooter neh......part sengal bermula bila kat traffic lite, tetibe je plak kawan aku tu takleh nak kawal motor...dan dan la aku terus meloncat selamat kan diri....gile gabraaaa......padahal, pastu elok je kawan aku tu..takde la jatuh ke ape..aku je yang over melompat..huuhuhu..malu..dan pastu terus kene bahan lagi......




dan selepas itu sorang demi sorang berkahwin...tinggal la aku yang masih lagi tidak berkahwin..oh ayat sangat sengal je rasanye..hahahahahah...



eh..aku rindu betul la dengan empat sekawan yang dulu......
Share:

November 3, 2011

Love | Jangan Mencintai Seseorang...........


✿~ Jangan Mencintai Seseorang Setinggi LANGIT Kerana Langit Boleh Runtuh..

✿~ Jangan Mencintai Seseorang Sedalam LAUTAN Kerana Lautan Boleh Surut..

✿~ Jangan Mencintai Seseorang Sebesar DUNIA Kerana Dunia Boleh Hancur…

✿~ Cukuplah Mencintai Seseorang Sehujung KUKU,

✿~ Walau Kecil, Walau Selalu Dipotong, Ia Akan Selalu Tumbuh… ^_^



✿kredit to facebook kawanku✿
Share:

November 2, 2011

Kawan | Sahabat | Rakan | Teman

Persahabatan itu indah kalau sahabat

- tiada perasaan dengki mendengki
- tiada perasaan nak mementingkan diri..
- tiada perasaan nak menyampaikan...
- tiada perasaan nak menghebahkan rahsia kita..

serik..

dan dalam Persahabatan..

kita jangan

- mengharapkan diri kita dihargai
- mengharapkan setiap apa yang kita buat, orang akan ingat sampai mati
- mengharapkan setiap kebaikan kita, orang akan balas
- mengharapkan setiap rahsia kita akan disimpan dengan baik


serik...

terkesima bila semua cerita diceritakan pada orang..


E.N.O.U.G.H...........



Share: