October 10, 2011

Hari Terakhir PMR.

ye ke hari ni hari terakhir PMR?..mungkin kot..sebab kakak opis aku neh last day cuti sebab anak dia amek PMR...



zaman sekarang kan, mak bapak sanggup amek cuti sebab anak exam...bonda dulu takdo pon nak amek cuti...eh..nak amek cuti ape nye kalau dah memang surirumah sepenuh masa....mengigau ape aku neh.. ^______^...



dan zaman sekarang budak-budak dah hebat...speaking berabuk..aku sekarang neh pon nak tahu maksud, terus buka google translate..malu ai taw....



budak tudung merah tu anak buah yang amek PMR tahun neh..dia punye berlagak selalu sangat speaking kat kampong sampai rasa nak lempang....macam le mak-mak sedara kau neh tak tau sangat nak speaking..cume malas je nak tunjuk lidah berbelit...T_____T...see dia lagi tinggi dari makcu dia..


selamat menjawab eh pada calon-calon PMR..heheh.hari terakhir baru aku sibuk nak wish....


*ape cerita bajet 2012..ape itu SBPA..agak-agak menguntungkan tak penjawat awam....tapi ape-ape hal bersyukur itu perlu...sedar sikit setakat mane sumbangan kita pada kerajaan....jangan nak minta lebih, tapi ape yang kita bagi pada kerajaan?..pergi ambil cermin sekarang, dan cermin diri sendiri..





Share:

0 komen: