September 5, 2011

sentaphatimaknoks


fb chat..adik lelaki aku tegur di facebook tapi tak sempat nak balas sebab sibuk sikit..sikit je pon..


ape-ape hal pesanan penaja ini perlu :: jangan ada yang add adik aku di facebook sebab nak skodeng life aku..kelakar sangat bila ada minah neh dok galak add kengkawan aku kat facebook tapi gune fake account..nampak sangat psiko gile..okeh tutup cerita pasal orang yang psiko neh..


mari kita bercerita pasal pesanan adik aku pulak...hehe..segan la plak nak cerita..tapi aidilfitri kali ini spoil gara-gara mulut aku yang tak insurans neh...gara-gara mulut aku yang terlebih MELAKA neh..


aku dengan kazen2 aku memang tak rapat..lebih-lebih lagi bila dah besar dan aku pulak kerja kat selayang..sebulan sekali balik..tapi kalau ada kenduri kendara kat rumah tua atau kat umah sedara mara lain, aku rasa aku la paling happy sebab aku suke berfotogedik dengan sepupu sepapat..seronok sebab semua adalah kaki fotogedik macam aku..macam-macam aksi boleh lihat..tak caye cube tengok entry INI ---> FOTOGEDIK DI PETALING JAYA....


dah habes tengok?..seronok kan dapat sepupu sepapat macam sepupu aku...


dan aku juga jenis orang yang suke bergurau..kadang-kadang dalam bergurau, ada la gak bahasa MELAKA terkeluar...biasa la kan....tapi bahasa MELAKA selalunya...HAWAU, LAHABAU dan ape ntah lagi..tapi yang femes adalah dua tadi  la kan..tapi aku hari tu dengan selambenyer menggunakan KEPALA OTAK KAU..kira same la gak kan sebab hujungnya U jugak...hahahahaha..okeh..tak lawak sangat la kan.....entahla...dah lame dah kot...aku memang selalu sembang2 dan tetibe terkeluar kepala hotak kau...tapi bukan bermaksud terus dari hati...hanye ayat penambah perisa kata orang..paham?.....tak paham takpe...cube cari calon isteri dan suami orang melaka..paham la kot....KEPALA OTAK KAU tuu same je macam HAWAU dan LAHABAU...eh..CELAKA pon boleh jugak kot..haha..haiksss...


tapi terus terang la..kalau siapa orang MELAKA..dia takkan ambil hati langsong...penggunaan ayat HAWAU, LAHABAU, CELAKA @ KEPALA HOTAK KAU tu memang takkan berbekas di hati..hanye singgah di angin lalu sahaja... :p...kan..kan..kan...


dan atas sebab itu aku selambe je menggunakan ayat penyedap KEPALA OTAK KAU tu pada adik sepupu lelaki aku....dan akhirnya dia SENTAP lalu mengapdet status di facebook mengatakan ada dua orang sedara mara dia takde adab dan kurang ajar....tapi yang sengal nye aku boleh komen kasi semangat kat dia..siap kasi semangat tu korang woittt...suruh dia ignore kan sedara mara dia yang takde adab dan kurang ajar kat dia dan siap suruh dia cume fikir untuk majukan diri supaya sedara mara dia tak pandang dia rendah..yela..aku pon pernah gak dipandang rendah oleh sedara sendiri bila dikatakan aku neh BADUT...BADUT tau kengkawan...tak rasa sakit hati ke bila ada sedara cakap aku BADUT dan muka kelakar...sentaphatimaknok..hahahah..kan dah ikut trademark kak jemah..hihihi..aku cume diam dan cakap dengan family aku je...takde nye nak jaja cerita sedara aku yang telah mendownkan semangat aku..yela..bak kata orang,,,nak bergaduh seminit je dah boleh..nak berbaik semula...sampai nisan tercacak kat kubur pon..belum tentu boleh berbaik.....


okeh berbalik pada status facebook adik sepupu aku....setelah aku pak pung kasi semangat kat status dia rupenyeeeeeeee ..sekali hamek kau,yang dikatakan takde adab itu adalah aku...hahahahahahahahaha....gile tak perasan betul aku dah kurang ajar kat adik sepupu aku sendiri...haiks..siyes okeh..aku tertanye-tanye kenapa dia boleh marah aku sangat-sangat sampai mengeluarkan aku takde adab dan terusik sikit la di hati bila dia melibatkan status aku yang belum BERKAHWIN lagi..lagi sekali sentaphatimaknok..hahahahahahah....aduhai..aku tak kawen pon leh dijadikan isu untuk sakitkan hati aku balik...hahahaha....takpela...jodoh aku ALLAH S.W.T dah tentukan...lambat mesti ada penyebabnye....aku tak kisah..malah sabar je tunggu..kau orang ingat senang ke nak jadi isteri dan ibu..aku pun rasa aku belum bersedia lagi..ah..gile malas betul nak fikir pasal kawen..itu semua kerja yang Di ATAS....siapala engkau dan engkau dan engkau nak persoalkan jodoh aku yang belum kunjung tiba...flite delay mebi.. :)..


.ah..gile ah..pusing kepala aku nak terangkan tapi memang bukan dari hati aku yang suci murni neh...tapi part paling sedih bila dia kata aku rendahkan martabat dia adik beradik...wooohoooooooooooooooooooo....sayu hati..sayu sungguh rasa hati...huhu..rasa macam nak nyanyi lagu raya siti nurhaliza...sayu sampai teresak-esak aku menangis..sampai mak aku siap cakap "tula..watpe mengadap lagi benda alah neh *facebook*...kan dah meleleh...nengok mak neh ha...rileks je.."..okeh..mak buat lawak ke mak..ke mak teringin ada facebook gak...miahahahahah.....dan sebab tu la terjadinyeee teguran dari adik aku di atas tuuu.....***ayat mak aku lebeh kurang la.bukan sebijik2...


sape aku untuk rendahkan martabat sedara mara aku...martabat orang yang bukan sedara mara aku pun tak pernah aku pandang rendah....sebab aku pon taknak orang pandang rendah pada aku....sape yang nak orang pandang rendah.....cube cakap..orang yang tak betul je boleh biarkan orang pandang rendah...gile buntu weh bila fikir ayat nilai martabat rendah....sedeh..sedeh bila fikirkan aku dengan sepupu aku yang sebelum takde masalah langsong..dia boleh gurau-gurau lagi cakap aku gemuk sebelum neh..aku okeh jer...walaupun sebelum neh kadang-kadang sentap la gak asik cakap aku gemok jee..tapi aku okeh jee....hadapi kenyataan yang aku memang gemuk...hahahahaa....


serius la..benda neh buatkan aku rasa berhati-hati bila nak bergurau dengan sepupu sepapat ke ..kawan-kawan ke..nak kene scan dulu hati orang yang nak dibawak bergurau..tapi kalau skema sangat pon..tak okeh kan...oh..so bosan laaaaaaaaaaaaaaaaaa........


*aku stress sampai nak g umah sepupu aku pon..aku dah rasa macam tak besh..................

**lepas neh mungkin tabiat cakap kepala hotak kau...celaka,...hawau..lahabau akan dikurangkan.....

**memikir lagi neh..................................ah..buntu..........


***boifrenku..cepat2 la pinang aku..tak tahan dah neh bila orang ungkit hal kawen...hahhahaahahhaahah.....*abaikan je la...kawen bukan dalam bajet 2012....
Share:

4 komen:

adiek_galcute said...

wakakakaka..ala ayat tu kira biasa la..aku tak sentap pun. aku tau maksud ko..sepupu ko tu tak amerika la..hahahahaha...biar la diog nat. kdg2 kita asyik nak jaga hati org jer. tp org takde pun nk jaga hati kita. malah mperlekeh2 kan kita jer kan. ckp kita memilih la..tu la ni la. yg penting "Allah tau aper yg kita bt"..da2 jgn sedih2 n sentap2 k..

adiek_galcute said...

wei jom kita kawin thn dpan nk..berjemaah skali..tp ko kt umah ko aku kt umah aku la..wakakakaka

deatH_luVer said...

tau takpe..sedangkan melaka pon tak..apetah lagi american...hahahahahahha...

jommmmmmmmmm...tapi ko kene cakap dengan abg john la dia nak kawen dengan aku ke tak...bukan aku yang nak pinang dia..dia yang kene pinang aku... :p

adiek_galcute said...

ok2..nanti aku tya dia..hehehe