September 9, 2011

aku buat tutorial entry berpassword..muarhah..macam tak caye jeee....


neh apdet secara laju...nanti kalau ada masa..aku kasi kemas sikit ini ayat tutorial...request dari cousinkuuuu...

mula-mula korang g kat dashboard - design - edit html

lepas tu cari </head> ..letak kod kat bawah neh di atas </head> ..

<script src='http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js' type='text/javascript'/>
(kalau nak copy..korang highlight kan ayat ..dan tekan ctrl + c

contoh macam gambar yang aku dah screen print kat bawah neh.. :-


okeh.next step adalah pergi ke laman web ini ---> www.vincentcheung


pastuuuuu..korang click large la pixa kat bawah neh untuk pahamkan lagi........



sebelum tu kalau nak nampak cantik kat entry..sila click kat inline macam gambar kat bawah neh....nanti aku terangkan lagi lanjut....


code mane yang korang perlu copy dan paste kat entry adalah di box HTML CODE tuu...copy dan paste kat entry post korang...tapi sebelum tuuu test korangnye tu okeh ke tak dengan click kat show encryted text tuuu...dia akan keluar macam kat bawah neh..




code yang korang pastekan akan jadi macam neh kat entry post...ayat yang aku gariskan merah tu korang boleh padam..kalau tak jadi macam contoh aku kat atas tuuuu....




show encrypted text pon boleh ditukar pada ayat yang korang suke..tapi pastikan kat edit html.....


sekarang neh nak cerita sebab aku suh click kat inline ..kalau tak click kat inline..korangnye ayat akan tunggang terbalek...satu perenggan je..takleh nak wat karangan berperenggan..heheh...

setiap ayat korang yang korang nak buat perenggan..sila rujuk gambar kat bawah..sila letak <br> ..kalau tak.....memang satu perenggan je jawabnyeee..baru cantik kot..




okeh..dah..nak balik..babai.....
Share:

0 komen: