Followers

December 10, 2011

henpon-henpon-henpon

gatal nau nak cerita sejarah penggunaan henpon henpon milikku..hahahaha....



aku start pakai henpon masa kerja kilang dulu..umur 20 ke 21 ntah...lupe dah....angah aku la yang menghasot supaya pakai henpon...



tapi dulu kalau takde henpon pon tak pe kan..boleh selambe je kan kuar rumah..family pon takde bising-bising nak kol..kan ..kan...tapi skang..henpon adalah penting...


henpon first aku pakai beserta line pascabayar celcom aku gune yang sampai sekarang aku tak abes bayar lagi gara-gara silap paham dalam keluarga....



henpon kedua yang aku beli senyap-senyap tak bagitau mak..duduk dendiam dalam bilik lepas tuh suke gantong kat leher lepas tuh dok create ringtone sendiri dengan pinjam buku ringtone kawan kilang....



aku tak hengat sejarah henpon neh..ke maen tukau-tukau dengan adik laki aku.. ke tukau-tukau dengan teman tapi mesra aku mase tu..henpon lesung kan orang panggil sebab dia macam lesung..




neh henpon rerame @ butterfly..henpon neh aku kompom tukau-tukau dengan teman tapi mesra aku.....rasa pakai macam biasa je tapi kecik bebenau tak sepadan dengan tangan aku..eh..:p




henpon neh aku beli setelah terpengaruh dengan teman tapi mesra aku...pakai sekejap je sebab macam bangang tersalah beli yang tak original tapi besh pakai henpon neh sebab dia leh set ringtone call and mesej untuk orang yang ku cintai..hehehe..selalunye henpon adalah boleh set untuk ringtone sahaje...





lepas tuh aku pakai henpon nokia neh plak...rase cem biase la gak..takde ape-ape pon yang besh..tapi beselah..mase tu benda tu baru,jadi rase macam hebat sangat bila gune padahal orang laen punye lagi hebat dari aku..




yang neh henpon paling lame aku gune...sukeeee sangat..banyak kenangan dengan henpon neh lagipon henpon neh leh 3G..itu yang besh....bila rindu isha..leh 3G dia....bila rindu.........eh...banyaklaaa benda2 dalam tu yang buat aku sayang nak jual..ada gambar..ada mesej...simpan jadi kenangan...




ha..yang ini henpon yang terbaru....bonda bagi lesen untuk gune duit yang aku bagi untuk beli benda alah ini...see.nak beli henpon pon kene mintak lesen dari bonda...henpon neh aku suke sebab dia leh WIFI..itu je..takpe..yang penting bagi aku..asalkan boleh call in call out..mesej...itu dah cukup bagosh..**ayat standard..padahal dalam hati meraung-raung nak i-pad ke..i-phone ker....heheheh
Share:

0 komen: