Followers

July 14, 2011

Love | Cinta Muka Buku - Najwa Latif

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar petanda suruh aku terima kamu
ooh.. Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
oohh.. Kenapakah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata kerja
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu Oooo…
Ini cinta remajaku

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo…
Itulah cinta yang satu, cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju Oooo
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku



aku suke dengar lagu neh..sebab aku rapat dengan myJZ pon kat muka buku..nak tau kisahnyee...



kat facebook, aku create grup untuk budak-budak sekolah aku..batch aku saje...batch laen buat nyemak je....



awal bulan tiga..balik kampong...seperti selalu..balik kampong..malam-malam mesti online....dapat online lepak sesame dengan kengkawan sekolah dulu...besh sekarang facebook neh..bila kita buat grup...kita akan dapat chat secara grup....maka kitorang pon mengimbas kenangan la.......



lepas tuh aku dpt private chat dari seorang kawan lame..perempuan..dia kata ade orang nak kenal rapat dengan aku..kawan sekolah.....ntah..mase tu aku cakap aku tak bersedia..malas nak fikir...bukan JZ pon nak kenal rapat dengan aku...orang lain.....



lepas tu aku dapat private chat dari JZ..dia tanye aku ada sape-sape tak..tanye sape yang IN RELATIONSHIP dengan aku kat facebook tu..aku lak mulut laju je cakap...



aku : kawan-kawan je..aku neh kalau ada pakwe pon, memang takkan buat status kat facebook...eh..kalau nak buat MARRIED dengan ko pun boleh laaa...[celupar gile mulut aku]..


JZ : ha..buatla dengan aku....


aku : ko la request aku...


JZ : tak boleh sebab ko ada IN RELATIONSHIP tuu...


aku : okeh...nak buat INRELATIONSHIP ke MARRIED.....


JZ : ikot ko la....buat MARRIED pun okeh...


aku pun buat...gile selambe je aku kan......


lepas tu myJZ neh wat plan gileeeee.....dengan aku aku sekali terlibat...

next entry la kot...

:p


dan dia cakap..kekalkan la status neh sehingga aku betul-betul ada seseorang dengan aku..selagi takde sesiapa, biarkanla status macam neh....huhu.macam sweet la plak....


Share:

0 komen: