Followers

May 31, 2011

hati mau happy...


Aku tak boleh tido lagi..Fikir pasal banyak keje yang kene buat esok..
Celaru kepale otak..

Tapi bak kata orang,
kalau nak rase bersemangat dalam membuat keje, kite mesti rase suke dan hepy untuk buat kerja tersebut walaupun sebenarnye kita tak suke..

Ye..aku sedang belajar la neh untuk suke kerja tersebut..

Berpura2 la aku dalam dua minggu neh..matei!



atas ni adalah kandungan entry aku di SINI..alhamdullilah.....dah dua minggu berlalu..dan aku agak suke dengan kerja yang aku buat...

betul kan....

KALAU NAK RASE BERSEMANGAT MEMBUAT KERJA, KITE MESTI RASA SUKE DAN HEPY WALAUPUN TERPAKSA BERPURA....


dua minggu setiap kali tidur dan bangun tidur aku selalu fikir KERJA ITU MUDAH..KERJA ITU SENANG..TAK PAYAH NAK SEMAK-SEMAK KAN KEPALA...

SO..

hati senang la hari - hari pergi kerja..
Share:

main tolak tolak ape jadinye

pagi tadi kunci Orange tertinggal dalam toilet..

5 hengget kata kakak yang jumpe kunci Orange tuu..

sengih-sengih je aku..

sape punye perangai aku ikot neh sampai boleh terlupe?..

:p

cerita lain..

aku blur dan buhsan malam tadi..sambil baca novel dan nengok tv dan sambil sms...hebat kan boleh buat tiga benda dalam satu masa.. :p

aku suh JZ tanye aku soalan sebab otak aku ase blur sesangat..

Soalan No. 1

JZ : 1 - 1

aku : kosong~empty~zero~ilek

JZ : kenapa kosong

aku : 1 - 1 memang kosong..takkan nak jawab satu gak..

JZ : jawapan dia infiniti..kenape infiniti? sebab tu hukum alam dan ia suatu definasi yang tak boleh dirungkaikan... [gile teruja aku..bia betol myJZ neh...mane dia dapat tau semua neh...ke dia kelentong aku....kelentong kuat sikit dia neh..muarhahaha]

aku : mane tau pasal infiniti neh?

JZ : mase tingkatan satu dulu... [gileeeee kuat ingatan dia da 16 tahun berlalu dah..walaupun aku sedikit pelik sebab selalunye dia pelupe orangnye...]

Soalan No. 2

JZ : 2 - 1 ?

aku - 1 la kan..tapi mungkin jawapan salah kot..[bajet macam dia nak serius lagi macam bab infiniti tadi]

JZ : salah sebab jawapan dia tetap 2..sebab 2 - 1..maka 1 da jatuh,,jadi jawapan dia 2 la..hehehe.. [ siap HEHEHE lagi tuuu..hangen sekejap.. ]

Soalan No. 3

JZ : 3 - 1

aku : mati la 1 tu sebab kene tolak dengan 3 orang... [aku bajet lagi dia nak maen2 macam kat soalan no. 2]

JZ : salah la..jawapan dia 2 la....matematik tak lulus ea....puas hati da kenekan ina balik....[waaaaaaaaaaaaaa..sadis betulll..matematik aku credit okeh!!!]

nyampah!!..maen balas-balas lak..
Share:

May 30, 2011

day three : 10 things you hate

ade korang nampak cabaran untuk hari kedua??muarhahha..malas la pulak aku nak pikir untuk hari kedua tuu..biar je la..kalau aku rajin t, aku kembali balik kepada hari kedua..KALAU la kan.. :p



1 - aku tak suke orang MENIPU

gile pantang aku kalau orang menipu..nampak nau tak respect kat aku..bagi aku, better bagitau perkara sebenar walaupun benda tuu akan menyakitkan hati aku..tapi memberitahu dengan cara yang betul, bukan maen hentam..ah..banyak nau lak cekadak aku neh...




2 - aku tak suke orang BAJET BAGOS..

meluat okeh...lebih-lebih lagi kalau dia bajet bagos lepas tu menDOWNkan orang lain pulak..lagi la aku benci..tolong la ea...jangan buat perangai macam tu..kalau kau nak bajet bagos sangat pon, tolong la jangan nak bajet buruk-buruk kat orang....dan pastikan diri tu memang betul BAGOS sebelum nak maen BAJET-BAJET neh..




3 - aku tak suke MLM..

jangan nak cube ajak aku maen2 bisnes neh..aku tak reti...mulut aku berat nak suruh orang beli produk ...laz-laz aku jugak yang rugi.....so jangan nak gatai-gatai baek dengan aku sebab MLM or biznes...




4 - aku tak suke orang dok lekeh-lekeh kan FAMILY AKU

sape-sape pon tak suke kot kecuali la kalau dia memang takde hati dan perasaan...aku neh takde ketua keluarga dari tahun 1999 neh..potensi untuk orang luar perlekehkan keluarga aku memang besar..tapi sila nengok aku neh dulu okeh sebelum nak cakap ape-ape kat family aku...




5 - aku tak suke POLIS

boleh?..




6 - aku tak suke la nak pikir banyak-banyak neh.. jadi aku buat lima je la ea..aci la kot... 5 x 2 = 10...


::makin banyak kita cakap kita tak suke..lagi makin banyak diri kita, orang tak suke...konon je la..alasan!!!...
Share:

May 26, 2011

Terhenti Di Sini - Asfan

Sedangku membaca wajahmu
Senyumanmu menggambarkan sesuatu
Jika kau fahami isi hatiku
Ku tak ingin waktu henti tanpamu

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Andai kau dapat memahami
Bahawa ku menangung semua ini
Bukan niatku ingin kau pergi
kerna ku masih terhenti di sini

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

Dirimu menyalahkan sebuah erti
Tapi diriku masih terhenti di sini
Dan jalanku masih belum dapat ku pasti
Namun diriku masih terhenti di sini

Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta
Tiada daya untuk ku lakukannya
Kau tiba, di waktu ku masih punyai cinta

::suke lagu neh..::
Share:

Kongsi [ Lu Langsi Lu Mati, Lu Memang Buat Gua Gelihati]

ntah ape gile nye aku semalam, tetibe je terase nak nengok wayang..lebih-lebih lagi ari rabuuu..tiket murah maaa...tapi nak pergi dengan sape??..mati kutu bila housemate aku dah bizi sekarang..gile buhsan kat umah..balik-balik ngadap drama bersiri kat umah...


aku layan movie KONGSI malam tadi..filem yang agak dah basi kan..tapi aku tetap nak nengok gak..dulik apeeee... nengok kat JJ Kepong...sampai-sampai je pun dah 8.35pm..padahal wayang start 8.30pm..ape ade hal kan...cerita bukan start dan dan tuu jugak...bersusun iklan yang akan main sebelum wayang..


korang dah nengok KONGSI?..pergi la nengok kalau belum nengok...cerita dia akan buat korang GELAK semedang....aku dah tak dulik dah orang sekeliling mase gelak..gile kelakar......ke aku yang overexcited ea....aku suke time kereta polis dok himpit kereta TUMULUK (shaheizy sam)..jarang okeh aku nengok filem malaysia yang sanggop korbankan kereta sampai camtu sekali..korang paham tak aku cerita neh?..haha..kalau tak paham, pergila nengok....

ini pandangan aku okeh....kalau korang, tak tau la macam mane...kena ingat satu je...jangan harap LEBIH dalam industri perfileman MALAYSIA neh.... *___*..


aku g nengok dengan budak ini..si minah tomyam...nasib baik, ada dia dok temankan aku..terima kaseh beb..

bawah neh gambar aku...nampak cantik kan. (?).kahkahkah...perasan gile minah neh...


macam nampak kembang...



macam nampak kurus..

kesimpulannye : aku fotogedik... :p

Share:

May 24, 2011

MONOLOG

malam tadi aku belajar berMONOLOG..
eh..ape skema gile je neh..

tapi percayela dengan berMONOLOG..
hati korang akan lebih tenang..

aku dah buat..

bicara dalaman sorang-sorang...
fikir kenape dan mengapa sesuatu benda tuu terjadi..
dan fikir negatif dan positif mengapa benda tu terjadi..
tapi lebih baik kalau fikir positif je..

lebih kurang macam muhasabah diri jugak kan..


:)






Share:

May 23, 2011

Movie Insidious

morning..
eh..assalamualaikum....

semangat woo nak apdet blog pepagi..tapi kasi berlakon sikijap buat-buat keje..nak mampus pagi-pagi terus apdet belog... :p.. tak mampos pon sebenarnye kan..kecoh lebih je aku..



malam minggu yang baru lepas, ada orang nak belanje aku nengok wayang...aku ape lagi..laju sajork walaupun sosat nak g alamanda tu sampai kene bayar tol RM 7.50..bayangkan betapa aku neh boleh dinobatkan sebagai RATU SESAT..huhuu

kekononnye nak nengok antara 3 movie neh.. 1) pirates........... 2)fast5............ 3) kongsi (nampak nau tak menyokong industri perfileman melayu kan)..tapi yang sadisnye sampai-sampai filem2 tuuu tiketnyeee dah sold out..Nur Kasih lagi la...memang dah out dari senarai tp tetap jugak tak dapek den nak nengok..gile sedeh...tapi yang lagi gile sedih adalah orang yang nak belanje aku tuu...terus rase menyesal tak booking tiket awal-awal..ah..sesal dahulu pendapatan, sesal kemudian, tak dapek la den nak nolong kan..

antara rela dan terpakse, kami mengadap je la cerita Insidious neh...maksudnye, aku dah cari siap-siap kat google translate...miahahah..gile bute english aku neh.. "tersembunyi dan membahayakan"..tapi ramai gak yang tengok cerita neh...agak penuh gak la panggung....yelee..mane tak penuh,kalau kitorang neh ha duduk dua dari depan..bayangkan!!!....


permulaan cerita neh memang lembab...macam rase nak bangun dan pergi cepatkan sendiri filem tuu.....:p...tapi lame-lame macam besh...menyeramkan....rase macam nak keluar cepat la plak...haha...kadang-kadang tetibe je antuu tu muncul..eceh..aku tak cerita pon lagi kan ape sebenarnye jalan cerita muvie neh...

muvie neh pasal.....erk...malas oh nak review...korang pegi la nengok sendiri..aku tak reti nak cerita balik neh....kejam kan aku?.. :p





kaki orang yang belanje aku...susah sangat nak snap gambar..hamek la, aku snap kakinye sajee....itupun macam perasan je aku snap...tapi aku buat dunno jee..gasak kan..

dan......

aku nampak ujang dan yana..same-same beratur nak beli tiket wayang...gile teruja aku nampak ujang....eh..laki orang tuu woiitt..patotnye gile teruja nampak mereka berdua...hikhik..aku nak tegur tapi aku maluuuu.....lebih-lebih lagi yana yang tunduk jee..nak tegur kang, rase macam menganggu konsentrasi beliau dengan henpon beliau..nak cuit kang...rase macam, excited lak...padahal memang pon..cume ujang je la mata melilau pandang aku..eh, tak..maaf lagi sekali..hahahaha...takkan la aku nak tegur ujang kan...segan laaa....lame-lame sebab segan yang menebal, aku cume menghantar kepergian dorang hingga hilang dimataku....apekah ayatku ini..ayat frust sebenarnye tak dapat tegor diorang.....hahahahahaaa....

::blogger sekarang dah macam retis kan... :P
Share:

May 20, 2011

Perihal ShoutBox

sign in kat blogger.com..tertancap mata neh kat tajuk entry abangteror AKU BLOGGER HEBAT | TAK PERLU ADA SHOUTBOX !!! ...hohohohO..macam menyentap di naluri dan hatiku sajork...miahahaha..sebab aku takde shoutbox pon tapi aku bukan blogger hebat pon....


kenape aku takde shoutbox?..
sebab MALAS........
sebab kadang-kadang ntah ape-ape la kat shoutbox tuu....malah ada yang macam menipu je blogwalking...sebab tu aku malas nak letak..terase macam MENYEMAK jeee......


dan sekarang pon aku memang tak rajin blogwalking pon...kalau jenjalan kat blog sape-sape pon..kadang-kadang aku tinggalkan komen..kadang datang baca jee....


ntahle...bagi aku takde silap ape pun la kalau tak letak SHOUTBOX neh......masih boleh lagi nak blogwalking kalau takde shoutbox....boleh komen kat entry..


bagi aku..lagi bermakne komen kat entry dari say hi kat shoutbox...bagi aku laaa...bagi orang laen aku tak tau.....


p.s : traffic aku tak kencang tapi aku ada 5 BE...
Share:

May 19, 2011

ANDAI KEKASIHKU DIKEBAS ORANG ! BEN ASHAARI KATA LA ..


ini segmen bro ben ashaari...tajuk dia macam besh...so aku join laaaa....

Syarat-Syarat :-

#Letak header BEN ASHAARI BLOG
#TAJUK : ANDAI KEKASIHKU DIKEBAS ORANG ! BEN ASHAARI KATA LA ..
#Ulasan tidak lebih dari 100 patah perkataan dan kurang 50 patah perkataan ... haaa.. mesti padat.. tamo pendek sangat .. okeh ?..


Kalau la kan..kalau la kekasih aku dikebas orang...aku mengamuk wOo.....yela..suke-suke hati je nak kebas boifren aku....tapi.....ade tapi tuuu..


mula-mula je la mengamuk..lepas tu aku cool dan muhasabah diri..dan lepas tuu berfikiran positif la..mungkin ada sebab semua ini berlaku....


itu sajeeee...jangan nak gadoh sangat la kalau pasal LELAKI ni..buang mase jeee....

:)
Share:

day one : 10 things about you


Hari Pertama !!!...

10 perkara tentang diri aku....yang beshnye, aku godek-godek entry yang lepas-lepas....ada je kot...kan dulu pemes dengan heboh dok tag tag orang neh......aku hamek je dari situ...tapi memang betul pon semua tentang aku neh....

s

1)rabun
yeah...aku adalah mata empat.....penggune tegar contact lense......malas nak pakai cermin mata sebab nanti akan bajet tak cun.... :p..padahal kalau kumpul balik duit yang beli contact lense, dah boleh beli berapa pasang cermin mata....membazir!!!



2)sensitif
ada orang cakap aku neh superSENSITIF..-____- ..very da sensitif person...huhuhu...tak suke la bila jadi orang yang sensitif neh..tak sukeeeeeeeeeeee....hati kene kuat..tapi tak leh nak jadi orang yang hati batu sangat......nanti aku jadi patong takde perasaan..susah gak...dah penah rase jadi hati batu neh..haru hidOp aku jadinyeeee...




3)salu blur..
kihkih...selalu!....kadang-kadang sembang dengan kengkawan pon, fikiran aku boleh berada di luar kawasan liputan...tercangak-cangak je lepas tu tak paham ape yang kawan-kawan dok sembangkan......berangan lebih!...




4)suke baca novel
orang kata orang yang suke baca novel neh selalu blur..sebab itulah perangai aku kadang-kadang blur sebab orang yang suke bace novel neh suke hidOp di dalam dunia dia sendiri....dulu aku suke kumpul novel...every month beli..tapi sekarang neh tak dapek la every month...kadang-kadang je...sekarang neh dok meminjam je banyak.......huhuhu




5)saye seorang yang chubby okeh..chubby itu seksi~wahahaha..
hemmmmmm.......chubby.....macam mane nak kurus ea tanpe mengurangkan makan...wahahaha..gilos apekah aku ini..nak kurus tapi nak makan gak..apekah..apekah...




6)pendiam bila pertama kali jumpe
itula aku...kalau pes time jumpe orang tuu..mesti aku mati kutu..tapi bila dah sherasi bersama..mulut aku lak tak henti henti bercakap-cakap sampai ada yang cakap "bila tak kenal macam sombong, bila dah kenal, menyampah pulak"..wahahahaha...




7)suke gelak dan suke buat orang gelak
itulah hobi orang yang chubby macam aku neh...tak pecaye..korang tanye la mereka yang sepesen dengan aku....betOl kan?..orang chubby neh memang hobi dia gelak dan suke buat orang gelak......tak taula kenape...mungkin salah satu terapi untuk diri yang stress sebab badan macam neh...janji HAPPY..



8)suke menulis
sebab tuu la aku ada belog..kalau tak..takde makne aku nak habiskan mase 6 tahun neh dok berblog je...suke cerita pasal keadaan sekeliling aku....senang cerita, senang aku nak luahkan perasaan aku neh.......sebab kadang-kadang kita nak luahkan kat orang pon..orang takkan paham dan mungkin kita akan terkena balik.......so hidOP BLOGGER!!!..kihkih..tetibe...




9)gile internet
kalau kat opis neh tetibe je internet down..memang aku rase balik tido lagi baek...serius beb....eh..kang tak pepasal ada lak yang sound, neh g keje nak jadikan opis sebagai CC ke ape?... :p .. keje buat gak..tapi hiburan sampingan kene ada...eceh..hiburan sampingan konon.... :p..betul, aku takleh hidop kalau takde internet kat opis..mati kutu dibuatnyeee...




10)aku bukan orang yang perfect
eh..tetibe perkara yang last neh macam emo-emo je kan........memang la tak semua orang perfect kan..prefect pon tak perfect.... T____T....
Share:

May 18, 2011

Sepuluh

ade ape dengan sepuluh (10) ?... aku rase macam nak buat pulak mende alah neh...malas la nak ngadap lagu yang 25 hari tu..suke ati aku la kan...hehehe....tak disiplin betul.... :p

neh aku amek dari belog cha..esok-esok la ea aku setat..itupun kalau tak banyak keje dan mud aku sedang rajin nak apdet belog.....kene memikir woiii kalau nak apdet belog neh..lebih2 lagi sepuluh mendee neh..mao aku men kelentong je nanti..hikhik


day one : 10 things about you
day two : 10 things you love
day three : 10 things you hate
day four : 10 things you want to say to one person
day five : 10 wishes
day six : 10 items you can’t live without
day seven : 10 important people
day eight : 10 of your favorite songs
day nine : 10 ways to win your heart
day ten : 10 final words
Share:

Belog Orang Yang Dalam Love Love

belog or blog?...aku lagi suke ayat blog dari belog..tapi gedik nak gune ayat belog..ashane?..haha..dah terikut dah ayat dak intan.... :p..

setiap hari aku wajib skodeng belog intan nur irfan neh....besh!!!..sebab dia selalu cerita kisah cinta dia dengan super K....kadang-kadang meluat gak tapi nak baca gak..hahaha..ya ampunn ye intan........comey je orangnye...kalau nak baca click SINI

lagi satu belog..

belog RARACANDYFLOSS....same gak ceritanye..apdet pasal kekasih hati gak..sweet jee...ada lesung pipit wooo boifren nye ituuu...dah tu rupe chinese look lak...fuhhh....eh..ape yang fuhhhnyeee.....:P..aku suke baca belog dia dari dulu lagi...dari dia dengan yang duluu... :)... click SINI untuk ke blog beliau...

::aku tak masukkan dorang dalam bloglist aku..sengal kan..takde mase woooo...tapi aku bookmark terus kat pc aku neh haaaa..... :p ::
Share:

Wednesday Blues

aku sangat takde mood hari neh..kenape ntah...sebab kerja yang tak tentu arah kot...dan jadi tak tentu arah bila dapat kad kawen Pierre Andre....eh..tetibe...tiada kaitan langsong pon pasal Pierre Andre tuu..

banyak kerja aku tergendala bila bos meeting..nak wat ape kalau dah dokumen stuck kat dia.....neh aku dah melanguk takde kerja pulak......

aku kan...aku kan..ini cerita lain dah..aku nak cerita pasal pelakon tasha shilla..korang kenal dia?..ingat dia?..dia neh pelakon drama gemilang tuu..sekarang neh pemes kat sahara lak..aku suke nengok dia.....macam gojes sangat dia neh..lagi-lagi rambut dia..sukeeeeeeeeee...


cantik kan diaaaa......adore sangat kat dia neh...


aku suke gambar neh...dia sangat cantik............pandang banyak kali pon tak jemuuu.......


gambar ambil dari CARIGOLD.COM

semalam nak makan roti nan cheese..hari neh pulak, teringin mam kehepsi lak..apekah..apekah..takde beby dalam pwot pon leh teringin..kalau ada...ntah ape2 la aku nak makan kan....
Share:

May 16, 2011

Gambar Aku Dalam Majalah.. Majalah MIDI je pun....Hahaha

sebab ape aku hahaha kat tajuk..sebab majalah MIDI neh majalah orang senior a.k.a orang berusia tapi camno lak aku leh ada dalam majalah MIDI neh kan..kan..kan...tua sebelum waktu aku neh.. :p




nih sume pasal keje laaaa.....kalau tak, aku pun taknak masuk majalah MIDI neh..ini pon bulan berapa punye MIDI..baru sekarang aku nak apdet kat blog..kang apdet awal-awal, nampak nau ghairah pulak masuk majalah......muarhahahahaha...




Majalah MIDI datang buat photoshoot kat cafe opis aku..aku lak staff bahagian yang terlibat dengan cafe opis neh....so nak tak nak, kene la aku yang meramaikan....







MIDI buat photoshoot berkaitan makanan.....makanan sihat...ape makanannye pon, aku dah tak hengat...korang g la dapatkan majalah MIDI bulan empat kot...kot la..itupun kalau adaa.... :p .. im pinky gurl..sejak bila aku jadi pinky nehh...uffff....






kasi besau itu gambar....comey kan aku si pinky gurl itu..hahaha..masuk lift tekan sendiri........... :p





inilah cover depan majalah MIDI tersebut..


notaakumaluuuuneh :: tadi aku taip tajuk entry ini "aku di dalam majalah MIDI"..sekali opismet aku lalu dan dia baca dan dia terus gelakkan aku baek punyeee kuat gile gelak dia..apekah..apekah..skema kot tajuk entry aku tadi... :p
Share:

Esok Isnin

Aku tak boleh tido lagi..
Fikir pasal banyak keje yang kene buat esok..
Celaru kepale otak..

Tapi bak kata orang,
kalau nak rase bersemangat dalam membuat keje, kite mesti rase suke dan hepy untuk buat kerja tersebut walaupun sebenarnye kita tak suke..

Ye..aku sedang belajar la neh untuk suke kerja tersebut..

Berpura2 la aku dalam dua minggu neh..matei!
Share:

May 15, 2011

Kite Apdet Cerita Kita

Gile gedik tajuk kan..hahaha

Hari ni hari ahad kan..hari yang sepatotnye aku sedang nengok melodi barangkali ketika ini tapi sadis bila sebenarnye aku koje..Semalam pun aku koje..macam ade serupa bangla je aku neh..bangla pon kot ade cuti...

Ehem..malam tadi g putrajaya,jumpe cik ct sekejap dan semestinye cik abe aku..besday boy katenye,harusla aku selaku gf nyanyi lagu hepy besday secara berdepan kan.mane aci dalam henpon jee..eheh..tipu je..just wish bodoh2 je dgn kek secret recipe secoit tuu...reaksi dia macam tak excited tapi dia kate dia excited..banyak kali cakap terima kaseh..okeh abang,kasihmu diterima..hehehe..

Tapi aku kene dengar siaran ulangan cik abe membebel sebab aku datang tak gitau awal2..hehe..engat nak buat suprise tapi kene dengar siaran ulangan la plak..cian kan?..salah siapa?..

Aku balik jam berapa??rahsia..takleh gitau kat belog sebab adik aku bace belog aku,nanti dia kabaukan kat bonda..matei aku..hehehe..

Sekarang aku mengantok sebab tido tak sampai sepertiga malam..

*aku dah mula cerita pasal dia lak kan..aku taknak cite sebenarnye tapi tercerita gak..camno ha..hikhik

**no pixa sebab malam td masing2 perasan artis..no camera plishh!.. :p
Share:

May 12, 2011

Hari Ini Hari Misi a.k.a Jururawat a.ka Nurse Ea?



Selamat Hari Misi Kepada Cik Siti...

Minah neh nak merajuk 10 tahun dengan aku sebab tak wish hari misi sedunia pada dia..kredit nan ado la Cik Siti..aku macam ada sindrom malas nak topup sekarang...

Kepada MiSi Siti..

Selamat Hari Jururawat....Bawak-Bawak Bersabar la Yer Menjaga Macam-Macam Kerenah Manusia neh....Lebih-Lebih Orang Yang Sakit..Lagi Mencabar Kesabaran Rasenye..Sebab tu la I Tak Jadi Misi Sebab i Tak Boleh Sabar Macam U....

dan..

Yang Paling Penting..U tu Jage Kesihatan..Selalu Sangat Sakit...Macam Mane U Nak Jaga Pesakit Kalau U Sakit....Lebih Lebih Lagi Kalau I Sakit..Camne??..Eceh.. :p

eh..dah lame kita tak jumpe kan U....dah dua tahun....nanti kalau jumpe i nak bluetooth lemak i pada u..sebab u neh cekeding sangat....heheehe...




Share:

May 11, 2011

M.A.N.I.S

Kembar Pierre Andre nak kawen dah awal bulan enam..aku menghitung hari..eh apesal aku lak kan menghitung hari..keliru je disitu kan..hahaha..menghitung hari pelamin anganku musnah la....haissyy..takde pon...

semalam satu hari dia takde kat opis...malam tadi lak tetibe teringat kat dia...so text la dia malam tadi..dah lame tak mesej-mesej poyo poyo dengan dia..

aku - tiramisu

dia - kenape panggil saye?..

aku - satu hari tak nampak muka..

dia - rindu eh?..

aku - a'ah..rindu..TAPI nak mati rindu tunangan orang...tapi rindu la jugak..k nite!

dia - sweeetttttttttt......

ngek betul dia..sweet pebendenye...

aku sedang kecik ati..fullstop..tapi lepas neh ada makan-makan kat opis..jadi mau makan banyak-banyak kasi ilangkan kecik ati neh..aci tak?
Share:

Day 14 - A Song That Reminds You of Your Boyfriend / Girlfriend

wOw..tajuk agak mengujakan..tapi aku mati kutu neh fikir lagu ape yang boleh mengingatkan aku dengan myJZ tu...

ehem..ehem.sebenarnye..dalam kepale otak neh dah ada satu lagu tuu..tapi segan la plak nak bagitau kat sini...lagipon dia dah pesan, jangan nak tulis lebih-lebih pasal dia kat blog sebab dia MALUU...ciss....ye O O je...

sebenarnye aku nak gelak macam ini...HAHAHAHAHAHAH sekarang....tapi kang ada lak kata aku gile sebab tak cerita ape-ape pon dah boleh gelak...... :p

so..biarlah rahsia aku je kot...dia pon tak tau..

*baek tak payah buat entry kot....
Share:

terbantut

rajin sangat..tapi tetibe salah buat..terus terbantut..terus rase blogging tu lagi baek..tapi nak tulis ape aje..aku memang dah kering idea..gambar pon dah lame tak tempek kat blog..

macam mane nak tempek..sekarang neh fotogedik pon tak kose..mane nak kose kalau asek snap..tetibe lemak dengan jayenye kelihatan..macam mane ini..

Share:

May 10, 2011

Aku Macam

aku macam serba salah kat opis neh...yela...macam ditelan mati emak diluah mati bapak..orang neh ngadu camni..orang neh ngadu camni..aku neh jadi ape
Share:

Ape Jadi Dengan 25 Days, 25 Songs aku neh?

aku dah lame dah tak buat mende alah neh..rasa macam leceh lak nak fikir lagu ape yang ada kait mengait....malassssss oh..ape yang aku rajin pon aku tak tau......

tapi aku buat gak la sikit-sikit..tapi dok link je la kat entry lame aku...




Day 09 - A Song That Makes You Hopeful - IM YOURS (Jason Mraz)

ex aku yang ke seratus sembilan puluh sembilan kasi lagu neh kat aku dulu...macam ade je ex seramai tuu...tipu lebeh je aku neh..terikut dengan perangai housemate aku la neh...oh aku dah dilit dah entry aku pasal lagu neh...siyes sampai sekarang aku memang tak boleh lupe lagu neh..sebab dia buat aku berharap sangat pada dia..macam mane tak berharap kalau dah siap jumpe family...huhuhuh....lagu neh aku wat ringtone untuk bekas aku tuu....skang neh kalau dengar lagu neh je..mesti teringat kat bedebah tuu..eceh tetibe lak bedebah padahal dulu sayang....hahahahaha....aisyohhhh..gelak sendirian sajork..kesimpulannye..memang aku takleh dengar lagu neh..





Day 10 - A Song By Your Favourite Band -

Peberet Band ea...aku neh sume band kat indon tu peberet aku terutamanye ST12, Dadali Band, Wali Band..kalau kat Malaysia plak mestila Sixth Sense........malas la aku nak list kan lagu ape..hehehe..semua lagu dari band indon neh sangat besh....tapi yang paling besh lagu neh DiSaat Aku Mencintaimu..tacing wa cakap luuuu..... :p






Day 11 - A Song Of The Soundtrack of Your Favourite Movie - Bila Cinta

Filem Lagenda Budak Setan...semestinye la lagu Bila Cinta..suke lagu neh tapi kalau dengar aku leh tacing......dan dan la teringat time lisa surihani kene marah dengan q haidar...gile sedeh okeh!






Day 12 - The Last Song You Heard - Luar Biasa - Shahir

lagu neh aku dengar mase on da way g keje..besh..macam tak sangka shahir boleh nyanyi lagu macam ini......okehla..kat bawah neh aku letakkan lirik lagu luar biasa shahir neh sebab nak cerita pon. macam takde cerita..lagu baru kan..

Luar Biasa - Shahir
Seandainya mengalir di sini
Yang sejernih apa yang terkunci
Pastinya di dalam diari
Bagailah kasih
Hati ke hati bersemadi

Segala senyumanmu mengusikku
Oh mengapa
Tak terhidu
Kucupanmu berlagu merdu

Chorus
Luar biasa
Landah senja suria padamu
Lalu menusukku
Luar biasa suara
Siksa membisu
Akhirnya membunuhmu

Hidup ini puas dipenuhi
Yang sesali tiada berganti
Natijah rasa dizahiri
Bagai dimensi dan hipokrasi berselari

Segala senyumanmu mengusikku
Oh mengapa
Tak terhidu
Kucupanmu berlagu merdu

Ulang Chorus

Tanpa kata
Tanpa rela
Biarkannya
Jatuh ke riba

Takkan pudar
Kisah kita
Nyata di rasa nyata di matanya
Lalu menusukku

Luar biasa penjara
Siksa sesalan
Dikucupnya virus

Ulang Chorus

Maafkanlah diriku


kan senang sekali harung je..... :p....kita buat dia kan..bukan dia yang buat kita.....hikhikhik
Share:

May 9, 2011

Emak

semalam hari ibu..
aku wish pepagi lagi..berjemaah dengan kakak aku @ umi isha...aku jarang sambut hari ibu neh...serius...kadang-kadang tak wish pon..sebab bagi aku, hari ibu hari-hari....kejam kan dapat anak macam aku neh...tapi mak aku tak kesah pon..

apetah lagi nak raikan...macam tak penah je kot...asal mak aku tau, aku sayang mak aku..dah la kot...nak diraikan dengan kek..tak sesuai sangat..mak aku ada sakit kencing manis..kang yang untungnye cucu - cucu dia.....mak aku dok pandang je nanti..

minggu lepas, mak bagi adiah kat aku...aku dapat henpon nokia C3..terbalek kan?.patotnye aku yang bagi mak adiah...ini gara-gara aku dok rengek macam kat entry INI...aku tunjukkan si merah aku tu pada mak..akhirnye dapat gak aku nokia c3 walaupun sebenarnye nak blackberry..takpela asal keypad same cam blackberry pon okeh laa...dpt berangan pakai blackberry...hahahaha...mak aku bukan datin seri pon nak bagi aku blackberry semudah ABC...nak dapat c3 neh pon susah..kene rengek dua puluh empat jam, baru dapat..

terima kaseh mak..sayang mak ketat-ketat..

sekarang neh aku ada SI PURPLE menggantikan SI MERAH...



Share:

A.Z.A.M

azam untuk hari ini ialah MEMBUAT KERJA UNTUK MENDAPAT GAJI YANG HALAL..tapi ini pon dah macam sedikit terpesong bila aku apdet blog...

gile pagi-pagi aku dok tanye kakak opis mane dia letak segala inbois..perkara yang tak pernah aku buat sebab selalu pepagi, soalan yang aku tanye kat opismet ialah "kita nak bekpes kat mane hari neh?"..

cemerlang sikit kot aku hari ini...
Share:

May 6, 2011

TERKILAN

betul tak?..
kekadang kenangan kita dengan yang lepas membuatkan kita berhati-hati dengan ape yang kita ada sekarang hingga tanpa kita sedar kita telah melukakan hati dia yang kita ada sekarang..*macam kaliang pulak ayat aku neh..

aku sedang rasa kot..
sedikit terkilan...
tapi takpela kot..
biar je la kot..


:)
Share:

May 5, 2011

S.Y.M.P

lepas dia...lepas tu aku dan dia..lepas tu dia, ko dan aku...lepas tu dia..lepas tu aku dan orang tu....lepas tu dia..lepas tu aku.. lepas tu aku...lepas tu aku dan ko..


cube kira berapa aku..
cube kira berapa ko..
cube kira berapa dia..
cube kira berapa orang tu..


sape paling banyak... ????

sape paling sikit?..



memang sangat relevan la ayat SAYA YANG MENURUT PERINTAH di surat rasmi tuu...untuk aku jela..untuk orang laen,aku tak tau.....

notakakikasisejuksikitinihati :: suke suara dia pagi-pagi....hari-hari kejut pun boleh...wahahahahaha... :p
Share:

May 4, 2011

F.R.E.E


tak sempat nak apdet ape-ape..hari ini satu hari dok ngadap kursus...makan free..minum free..sape nak bagi?..

suke je..

eh..malam tadi sape nengok shaheizy sam dan awal ashaari di FUHH!!!...rugi tak tengok..aku sendiri pon keliru nak pandang shaheizy sam atau awal ashaari... :p...

sangat humble la itu shaheizy sam....

eh..tQ kat orang tu sebab bagitau aku ada 'madu' dia kat fuhhh...hikhik.

Share:

May 3, 2011

Noktah + Koma = Aku Mengantuk

MENGANTOK TAHAP GABAN..AKU MENAIP NEH PUN TUTUP MATA..TAK CAYE SUDAH..eh.tapi bila aku bukak mata aku..aiseyman...aku tertaip gune huruf besau lak...terus tukau..:p

haiks.mengong betul aku neh....mengantuk yang amat woiit..dari facebook aku bawak ke blog plak nak bagitau satu dunia aku neh mengantuk..jangan tanye ape aku buat malam tadi..sebab malam tadi aku sampai selayang je nak dekat 12 tengah malam....gile macam jaoh je melaka - selayang....lepas tu wat aktiviti laen lak..aktiviti ape?..orang bujang je tau ape aktiviti tuu...orang dah kawen, laen aktivitinyer..aisyoohhh..tolong la cikdonat woitt, jangan yellow2 itu otak...

balik neh rase-rase macam nak tido sampai besok pagi..boleh?..


Share:

Aku dan Size XXL..

Situasi 1

Tempat
- Kedai Baju

Masa - Tengahari

ada satu baju yang bergantungan...cantik....rasa macam muat-muat je dengan aku...terus suh apek tu amekkan...sekali bila turun macam kecik je..


apek
- sape mau pakai ini?

adik aku
- *tunjuk arah aku..

apek
- TAK MUAT WOOO..

cibilakak
!!..



Situasi 2

Tempat - Umah Mak Umi

Masa - Petang

sampai - sampai terus salam Mak Umi.....

Mak Umi
- eh.kenapa dah gemuk balik neh...dah gemuk dah neh..


uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa............tak sukeeeee la bila macam ini........ nak kurussssssssssssssssssssssssssssssss...
Share:

Tuesday Blues


memang blues ah..pepagi lagi aku dah sakit perot..period pain..berpeluh-peluh dah neh...semerbak opis aku bau perfume minyak panas..tahan je la korang ea..aku nak balik rumah tapi rase macam tak manis lak..semalam baru cuti..hari neh tak nampak lagi batang hidong...
Share:

May 1, 2011

Kami Selepas 12 Tahun

aku jumpe kawan sekolah malam semalam..jasad je aku kat situ..fikiran aku ke laen..seronok mengimbas kenangan zaman sekolah...tapi zaman sekolah aku tak seseronok mane...banyak diam dari bercakap...

tak sangka masih ada yang nak jumpe kawan kawan sekolah..mereka memang sporting...

korang korang..terima kasih datang..kita tak perlukan tempat yang hebat, kita tak perlukan mereka yang banyak songeh....plan yang sangat sempoi itu cukup la untuk kita bertujuh...

next plan...P.D kot...tapi aku dah bosan dengan P.D..



Gegurl dari Kiri - As, Adiek, Aku, Suzie
Boboy dari Kiri - Ejam, Enal dan Edel (Triple E)
Share: