Followers

April 29, 2011

Semalam dan Sekolah

semalam jadi driver antar anak buah yang kedua ke sekolah..dan amek anak buah yang pertama di sekolah yang sama ..paham?tak paham takpe...sorang sesi pagi..sorang sesi petang....




teringat pulak zaman aku sekolah..aku dulu jadi pustakawan kejap..macam-macam version baju pustakawan..kadang-kadang tetibe kene pakai tudung warne biru macam warna baju pengawas tuu..tudung biru macam pengawas tapi baju putih....aku pun tak paham kenape tak selaras..tapi aku kejap je kot jadi pustakawan lepas tu aku malas dah nak jadi...sebab macam tak besh jee....




trend lipat lengan baju, baju dari kain licin, tak pakai tali kasut, kain labuh-labuh..tudung lak lipat ke luar...semua aku buat..tapi takdela ikot sangat..kejap-kejap je kot aku ikot..lepas tu kembali normal..aku budak baek mase sekolah dulu..tak meriah sangat idop aku neh..pakwe pon takde...adik angkat je ramai....sape nak pandang aku..gemuk dah hitam..tapi aku bersyukur sangat..kalau aku bercinta time sekolah..mahu lingkup aku.....sebab aku bukan pandai nak uruskan perasaan mase sekolah dulu.....sekarang neh pun masih lagi tak pandai..




lepas tuu aku neh kelas Tani..tapi aku tak minat bertani..rasenye satu ape pon yang aku belajar masa kelas Sains Pertanian tak masuk dalam kepale hotak aku..orang g mencangkul, aku mencangkul..orang g dok bajak tanah..aku pergi..tapiiiiii....takdo ape pon yang membantu aku sekarang..kesian cikgu tuu, ponek je ajar aku..




masuk bab angkat mengangkat bagai neh...aku dulu ada sorang abang angkat, tiga orang adik angkat gegurl, dua orang adik angkat lelaki..angkat-angkat aku neh semuanye hencem dan cantik-cantik....hahahahah..gile keji je bila fikir balik....mengong jeee...semuanye neh dengan pantasnye aku mengaku aku yang angkat dorang.....vangang je bila fikir balik....sekarang neh adik angkat lelaki aku yang sorang tuu je yang masih keep in touch dengan aku..itupun aku nak taknak je layan dia....dia kawen pon aku tak pergi padahal siap hantar kad kat umah aku...dah keroje kan...dah tu aku dok kl..susah nak manage time tuk orang laen kecuali untuk family aku je....entah ape yang besh pon aku tak tau..lepas tuu aku malu-malu je..padahal angkat mengangkat jeee..bukannye ape pon...kenapela mengong sangat aku neh...




dan ada satu peristiwa yang memang sampai bila-bila aku takkan lupe..kebiadapan sorang pelajar perempuan..aku memang anti gile dengan dia..sekali masa ada majlis pe ntah kat sekolah..mulut dia memang macam cibai..dah la amek tempat aku..lepas tu leh lak sound aku macam apee jeeee......vavi betul..aku tau la aku neh takde abah dah time tuu..boleh lak dia sound "klu ko dah tau bapak ko dah takde....buat r cara cem takde bapak"..sialan betul..aku lak mase tuu dah terkebil-kebil....takpela..dia tak rase lagi kot macam mane takde ketua keluarga.....sesak hidOp neh....dan memang sampai sekarang, aku benci gile dengan dia..kalau ade kengkawan dok citer pasal dia, aku memang takkan amek taw.....bagi aku dia dah MATI..jahat gile kan aku neh..tapi lagi jahat mulut dia......




Keputusan SPM aku agak tak membanggakan sangatla...nasib baik aku tak bercinta kan..kalau bercinta, sendiri fikir la ape jadi..tapi tak sangka subject Sains Pertanian aku boleh dapat kredit..ingatkan gagal ke ape sebab aku memang tak minat langsong.....lepas tuu bila dah dapat keje kilang..lagi la malas nak sambong belajar...nasib baik ar dapat kerja yang elok kat sini..kalau tak..tak tau la ape nasib aku sekarang....

kat bawah neh gambar dak kelas aku mase tingkatan 5 rasenyer....aku macam Kajol kat situ..Kajol pun lagi cerah dari aku... *____*..jangan ada yang nak zoom kasi besau gambar dah..malu aku..


guru kelas aku ensem..semangat sket nak g sekolah hari-hari...hahahahhah
Share:

0 komen: