Followers

March 17, 2011

Sugar Glider Sangat Comey..Sama Comey Macam Saya.. :p


comey kan..comey kan..comey kan.....


dua hari lepas ada kawan cerita beliau memelihara Sugar Glider..
Gila Teruja!!!..
nak bela!..nak bela!..nak bela!...
ada sesape nak kasi free?..
:p

semua nak free je kan aku neh..
tak malu kee?
miahahaha...
kang ada lak yang offer jadi sugar mummy daddy lak...
(*___*)

Sugar Glider neh haiwan yang MANJA...besh kan....mesti cem pelihara baby jeee.......tapi dia bukan senang-senang nak manje dengan kita...kene kasi dia biasa dengan bau badan kita...kene kasi dia perhatian yang betul-betul.......kalau tak..dia boleh mati...huuhu....

regenye pon leh tahan...huhu..*derma kilat plishh untuk ai.... :p

arghhh...nak bela..nak bela!!!..

*sambil buat muka kesian kat kawan tuu supaya boleh bagi anak pada sugar glider beliau....

Fakta Tentang Sugar Glider:

1. Nama Saintifik : Petaurus breviceps
2. Jangka Hayat : 10-15 tahun
3. Panjang :5-6 inci,ekor 6 inci ( dewasa).
4. Berat : 100-160 grams
5. Negara Asal: Australia. New Guinea dan beberapa tempat di Indonesia

lagi info di SINI dan SITU

dan ada seorang blogger (YNA) pon membela SUGAR GLIDER neh..siap bagi nama NUR ADORA..hikhik..cumey name!..
Share:

0 komen: