March 28, 2011

aku nak cerita tentang filem ... dalam botol....teruja betul aku nengok arja lee neh..


sabtu lepas..exschoolmate aku ajak g nengok cerita neh..layan je la..walaupun pada mulanya aku memang tak berminat nak nengok cerita neh.....tapi memandangkan hsmet aku kununnye berminat nak nengok...aku pun on je la dengan dua orang dak skula aku neh..

gigih la pagi-pagi buta yang tak bape buta la g ke mid valley..lame nau tak g mid valley neh...eh.kenape intro aku neh panjang sangat..korang bukan nak tau sangat pon...

dalam kul 1.45 muvie start...tapi aku dengan 2 member skula aku jee..hsmet aku ada hal dengan kawan dia......dia ikot aku g midvalley semata-mata nak menternak lemak jee ..hahahahahah...*ya ampun beb...lu mesti baca kan..... :p




wOw...teruja tak wahai gay-gay di luar sane?..meow!!...aku yang nengok scene neh mase tuu pun dah malu-malu meow dengan kawan lelaki aku neh..tapi gojes kan arja lee tuu...suke dia!!...neh mase dia lum bertukar jadi RUBY lagi..


tadaaaa... bidin dah jadi ruby dah......tak bape nak cun kan....




dua teraju utama filem ...dalam botol...

pendapat aku tentang filem neh...
BESH!!..
*walaupun kawan lelaki aku tuuu dah jeling-jeling aku sebab dia langsong tak feel nengok citer neh tapi aku tetap nak kata BESH jugak!!...

tapi bagi siapa-siapa yang tak minat filem-filem kemanusiaan cam neh...takyah tengok laaa..sebab gerenti korang akan kata filem ini membuhsankan tapi bagi aku banyak bagi kesedaran iaitu sayangilah "hak milik" kita tuu....

meh aku citer serba sedikit tentang filem neh..

RUBY @ BIDIN sayang sangat kat pasangan gay dia...lalu membuat keputusan untuk membuang anu beliau...tapi akhirnya pasangan gay dia meninggalkan dia...dah la tinggalkan dia...lepas tu siap kebas lagi duit RUBY berpuluh-puluh ribu.. ....kesian dia...berhari-hari meratap hidup.....hinggalah pada saat kematian bapanya.beliau bertukar kembali menjadi BIDIN....dan memulakan hidup dengan mencintai kaum hawa...dan pada hari perkahwinan beliau..ada sesuatu yang terjadi...jeng...jeng..jeng....tak syiok la kot kalau aku cerita sampai abes..korang nengok la sendiri yerp....


suke dia.!!.suke dia!!..suke dia!!
arja lee neh rupanya melayu..aku mati-mati engatkan dia chinese..macam rupa shah jaszle kan....


::semua gambar aku kebas kat google...
Share:

6 komen:

Chan said...

sudah tengok ye cik.

lah napa tak gtaw tgk kat mid i pon tengok jugak tapi ari khamis.

sian orang yg tak paham citer kemanusian nie. memang buhsan tue i xnafikan cuma mamat2 yang duk sebelah i time tengok cite nie cm hampeh tergelak bagai2.. sian org mcm kami nak tgk.

btw i suka cite nie cuma cm ending kureng menariklah

deatH_luVer said...

@Chan
heh
memangla ending kurang menarik..
sebab takkan dia nak kawen tapi takde anu dia tuu..kesian kat kaum hawa...

zaidatul salwa said...

cite ni based on true story...betul ke?

laskarpelangi.stesen said...

@deatH_luVer

eh nama lelaki dia Rubidin la..bukan bidin..sbb tu la tukar jd rubi..

deatH_luVer said...

@laskarpelangi.stesen
hahaha..lebeh kurang la dik..tak lari pon name beliau..hikhik..

deatH_luVer said...

@zaidatul salwa
yup betul....kisah benar kawan raja azmi...