Followers

March 31, 2011

Tutorial Cara Pakai Helmet Dengan Betul..

mula mula amek helmet..lepas tuu terus la sarongggg....lepas tuu preng..preng rrr......sonang jo..apo lak nak tutorial bagai neh..pelik aku...ada gak yang rajin search camne "cara pakai helmet dengan betol"...



ini keywords aku untuk hari neh...lagu dadali tuu memang hari-hari ada.....eh..ada lak yang tanye ending cerita dalam botol..aduyaiiiiiiiiii...g la nengok haikss.....sokong la filem melayu kita walaupun kadang-kadang filem melayu kita neh cem hampasgas tong gas!!....

eh..mase aku tengah tunggu filem anu dalam botol neh start...kebiasaannya mesti ada preview sket2 untuk filem akan datang kan......macam besh je cerita NUR KASIH THE MOVIE, KARAK dan cerita ape ntah....yang aku ingat-ingat lupe adalah tagline dia..bila perempuan nisbah berapa ntah'baek ko takyah ckp yuslina uit...sume men lupe-lupe neh.. :p..tapi aku ingat pelakon dia.....pelakon dia diana amir dan farid kamil.....besh jeee....tapi style cem filem kuch kuch hota hai dan filem yusri dan erra fazira berlakon tuu..lupe sudah tajuk dia..see..lupe lagi..rase mao hantok je kat dinding kepale aku..ape ntah yang aku ingat...

haaa..terus dah aku tak ingat nak tulis apee.....k bye......see u in court!!..eh..tak...kepale tingtong memang camneh....
Share:

Selamat Pagi..Mataku Rabak..

pagi tadi, alarm bunyi..
ingatkan nak tekan snooze lagi..
tapi rupenye alarm tuu dah bape kali snooze..
macam mane aku tak sedar neh..

rabak mata neh....
dah lame tak tido selewat camnehhh..

rase macam nak tido je mase tekan kebod neh..
boleh?..
Share:

March 30, 2011

Spongebob Theme song - Klate Version

Ready dok budok-budokkk?

Ho laa, keptenn!

Gaaapo diiiooo?

HO LAA, KEPTEN!

oooooo..Podio dok dale buoh lanah bowoh laut?

Spongebob Sluar Kkotok!

Sene meresap bewarno kuninggg.

Spongebob Sluar kotok!

Kalu demo suko bendo laut hok ngarut.

Spongebob Sluar Kkotok!

Pah mari la pakat nnopat supo ike.

Spongebob S.........luar Kkotok!

Ready?

Spongebob Sluar Kkotok,(3x)

Spongebobbb Sluar Kkotokkkkkkkk~

sek kittoo jange pech0h!!


::tergelak-gelak aku baca mende alah neh..nak nyanyi tak tauuu....::

amek di blog di nurulwawan
Share:

Bila Dia Dah Makin Besar..Camni La Jadinye..


dah pandai nak buat action camni....peluk tubuh lepas tuu hentak-hentak kaki kalau tak dapat ape yang dia nak..ikot sape lagi kalau tak ikot mak ucu dia..sebijik perangai....

gambar neh masa aku hangatkan dia pasal kereta...menangis sampai kuar ingus..ape la mak ndak neh kan ica.....

dua hari lepas kol dia..bila beri salam ..dia jawab "watotam"...gelak besar aku..pehtu dok bagi salam lagi...dia jawab "watotam" kuat-kuat.....dia engat aku tak dengar kot..tapi tak tau mak ndak dia neh dok usik dia...pelat betul!!..

rindu diaaaa...

Share:

March 29, 2011

Perpisahan ini – 1st edition FEAT Aizat


Di sini bermulanya pertemuan yang terakhir
Kehilangan amat terasa di hati
Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu

Mungkinkah ini yang tertulis di tangan takdir
Ku terima perpisahan ini

Perpisahan yang tak ku duga telah terjadi
Dirimu pergi biar ku sendiri

Dulu kita satu jiwa satu impian
Susah dan senang kita bersama
Namun itu semua hanya sementara

Hanya lagu yang menjadi ingatan
Hanya lagu yang menjadi kenangan
Seandainya masa itu kembali semula
Ingin ku memiliki lebih dari itu


download lagu ini di 4shared
Share:

berat..

aku edit header blog..
tapi takdela edit sangat pon..
dok tampal2 jek..
buhsan la pulak..

lepas tuu dah macam berat je blog aku.
aku nak edit balik..
tapi aku MALAS..
boleh!!!!!!!.............

tak tau ape gupe blog aku dah skang..

*ada orang cakap aku kijam sebab taknak cerita kesudahan cerita...dalam botol...nengok sendiri la bang..tak kose nak cerita..hahahhahahahaha....
Share:

March 28, 2011

aku nak cerita tentang filem ... dalam botol....teruja betul aku nengok arja lee neh..


sabtu lepas..exschoolmate aku ajak g nengok cerita neh..layan je la..walaupun pada mulanya aku memang tak berminat nak nengok cerita neh.....tapi memandangkan hsmet aku kununnye berminat nak nengok...aku pun on je la dengan dua orang dak skula aku neh..

gigih la pagi-pagi buta yang tak bape buta la g ke mid valley..lame nau tak g mid valley neh...eh.kenape intro aku neh panjang sangat..korang bukan nak tau sangat pon...

dalam kul 1.45 muvie start...tapi aku dengan 2 member skula aku jee..hsmet aku ada hal dengan kawan dia......dia ikot aku g midvalley semata-mata nak menternak lemak jee ..hahahahahah...*ya ampun beb...lu mesti baca kan..... :p




wOw...teruja tak wahai gay-gay di luar sane?..meow!!...aku yang nengok scene neh mase tuu pun dah malu-malu meow dengan kawan lelaki aku neh..tapi gojes kan arja lee tuu...suke dia!!...neh mase dia lum bertukar jadi RUBY lagi..


tadaaaa... bidin dah jadi ruby dah......tak bape nak cun kan....




dua teraju utama filem ...dalam botol...

pendapat aku tentang filem neh...
BESH!!..
*walaupun kawan lelaki aku tuuu dah jeling-jeling aku sebab dia langsong tak feel nengok citer neh tapi aku tetap nak kata BESH jugak!!...

tapi bagi siapa-siapa yang tak minat filem-filem kemanusiaan cam neh...takyah tengok laaa..sebab gerenti korang akan kata filem ini membuhsankan tapi bagi aku banyak bagi kesedaran iaitu sayangilah "hak milik" kita tuu....

meh aku citer serba sedikit tentang filem neh..

RUBY @ BIDIN sayang sangat kat pasangan gay dia...lalu membuat keputusan untuk membuang anu beliau...tapi akhirnya pasangan gay dia meninggalkan dia...dah la tinggalkan dia...lepas tu siap kebas lagi duit RUBY berpuluh-puluh ribu.. ....kesian dia...berhari-hari meratap hidup.....hinggalah pada saat kematian bapanya.beliau bertukar kembali menjadi BIDIN....dan memulakan hidup dengan mencintai kaum hawa...dan pada hari perkahwinan beliau..ada sesuatu yang terjadi...jeng...jeng..jeng....tak syiok la kot kalau aku cerita sampai abes..korang nengok la sendiri yerp....


suke dia.!!.suke dia!!..suke dia!!
arja lee neh rupanya melayu..aku mati-mati engatkan dia chinese..macam rupa shah jaszle kan....


::semua gambar aku kebas kat google...
Share:

Walaupun Aku Buat Keje Tak Seberapa untuk 5s..Tapi Makan itu Perlu ..

lepas dah penat wat 5s..penat sangat la kan..padahal dok koyak kertas jee...maka dengan rela hati perot mintak diisi..

buah-buahan pencuci mulut serta bubur pulut hitam serta koktel buah kot namenyer..aku pun taktau.yang aku tau ..makan jee......




pecal....keliur je aku nengok..tak tau nak makan nasi dulu ke pecal dulu...


udang goreng nestum..sedap..tapi aku bukan penggemar seafood sangat...


asam pedas....sedap gak..tapi aku bukan suke sangat asam pedas..tapi aku makan gak sebab takde choice.....



hati riang lepas dah makan.......kuch kuch hota hai pewot neh..

::korang tau ape maksud 5's... ( Seiri, Seiton, Seiso, Seiketsu dan Shitsuke adalah perkataan Jepun yang membawa maksud Sisih, Susun, Sapu, Seragam dan Sentiasa Praktik )
Share:

aku jadi alien untuk hari neh..

orang sibuk-sibuk buat 5s kat opis neh.
aku sibuk ngadap pc..
mane taknye..
aku sorang je pakai baju formal ke opis..
yang len kai t shirt...
wadepak..
camne leh lupeee..
satu hari tak abes aku kene bahan dengan budak2 neh..

*aku dah nengok cite ..... dalam botol....oh..aku suke arja lee....


Share:

March 25, 2011

Lirik Lagu Anggun – Zizan feat Zain Ruffedge & Altimet

Chorus # Zain)
Anggun pandangan di mataku
Ayu cantik tutur bahasamu
Sayu lebur hatiku berpalu
Terpaku ingin ku tahu
Siapa yang menghantui diriku

(Verse 1 # Zizan)
KL KL kosa nostra yang bicara
Ramai ternoda dan ramai yang tergoda
Ini kisah teruna dan juga dara
Bertemu tak sengaja ketika ronda-ronda
Bermula Subaru kelabu berpacu

Tersekat pandangan ke arah sesuatu
Tertanya di hati inikah ratu melayu
Bersama ibu nyata dia ku mahu tahu
Harapku temu di destinasiku
Jodoh tak ke mana takdir bertemu juga
Merisik tanya siapakah dalam kebaya
Bolehku add Facebook dan Twitter nya
Ibu memandang ku senyum sahaja
Sayonara ku undur sebentar ya
Malu ku mahu harus bagaimana
Silakan Altimet wakilkan bicara

(Chorus # Zain)
Anggun pandangan di matamu
Ayu cantik tutur bahasamu
Sayu lebur hatiku berpalu
Terpaku ingin ku tahu
Siapa yang menghantui diriku

(Verse 2 # Altimet)
Salam si anggun apa khabar
Wajah seperti yang terpampang di layar
Lesung pipit hitam manis petunjuk salasilah
Pekerti seperti Saidatina Khadijah
Tumpang tanya siapa yang jadi teman
Jawapan tepat Tuhan rasul dan qur’an
Tak marah terkilan pun bukan
Kerna mereka 3 dan aku pun sepasukan
Maaf jika hamba kurang sopan
Tapi sehidup menatap sudah tentu tak bosan
Maaf jika hamba terlebih melopong
Tapi pusingan ini hamba kalah satu kosong
Mungkin juga ada pusingan kedua
Mungkin ada jalan untuk anakku ke syurga,
Maaf jika kita di cemburui masa,
Kalau aku tuannya kita bicara lebih lama

(Chorus # Zain)
Anggun pandangan di mataku
Ayu cantik tutur bahasamu
Sayu lebur hatiku berpalu
Terpaku ingin ku tahu
Siapa yang menghantui diriku

(Bridge #)
Diri kamu memukau ku
Biarkan kau dan aku bersatu (bagaimana)
Beri yang terhebat dari yang dulu-dulu (harus)
Wahai ibu izinkan aku lalu (ayuh)
Bina hidup bina hasrat yang baru
Biarkan kau dan aku bersatu
Beri yang terhebat dari yang dulu-dulu
Wahai ibu izinkan aku lalu
Bina hidup bina hasrat yang baru

(Chorus # Zain)
Anggun pandangan di mataku
Ayu cantik tutur bahasamu
Sayu lebur hatiku berpalu
Terpaku ingin ku tahu
Siapa yang menghantui diriku
Share:

Gewe Kelate Mahu Bunuh Diri ..Dop Saye Nyawe Ko?

nengok kat facebook..video gewe kelate dok mahu bunuh diri di KB Mall..holo-holo..dop saye nyawe ko....eceh..feeling2 cem ore kelate lak aku neh....hahahah...

aduhai..kenapekah kau wahai perempuan..mane letak otakmu...di lututkah...mengapakah harus tak sayang nyawa disebabkan lelaki.....kenapekah......sedeh betul aku........muke gewe tuu boleh tahan..tapi otak yang tak leh nak tahan nak berfikir tindakan yang betul.........



Share:

Nama Baru Aku Ialah Nanachi Hitosi...

haha..takde..takde..bukan tukau name bebetul pon...tadi aku nengok status sorang adik neh kat facebook.....tajuknye.Lawak Name Jepun..Kebetulan lak sekarang neh aku agak suke makan tose..besh sangat..lebeh2 lagi kuah dia yang putih tuu..mabeleh!!!!....padahal dulu nak suke makan makanan mapley pon susah...skang sukeee..jom layan name-name yang laen.... :).


1. Yang pemarah – KEJI CACIMAKI

2. Yang tak suka barang mahal – SATO SUKAMURA

3. Yang bisu – KITA TADASUARA

4. Yang suka makan tose – NANACHI HITOSI

5. Yang suka lagu blues – APO NADIKATO

6. Yang suka belajar – ASIKO ULANGKAJI

7. Yang kerap bikin ribut – WAKASI HURUHARA

8. Yang sangat kedekut – MATIMATI TAMOKASI

9. Yang suka sangat tido – MEKA TIDOMATI
Share:

March 24, 2011

aku malas nak letak tajuk..tapi ini cerita pasal LELAKI

aku baca blog CIK EPAL..entry yang ini..
ala kisah si moncet cik epal yang dah ada gf baru tuu......

aku tak de kesah pon pasal si moncet ada gf baru..buat ape aku nak kesah..aku bukan exgf si moncet pon....

tapi yang aku nak cerita adalah pasal LELAKI yang sengal...LELAKI yang POYOS.....eh..macam anti lelaki lak aku neh..........

yela...ada setengah lelaki bila kita nak wat inrelationship kat fb tuu..dia bagi macam-macam alasan..takyah la ape laa...bagi aku kan lelaki cam neh...adalah lelaki yang main-main je kot dengan kita..memangla..bagi aku pun..watpe la nak show off kan status kita kat fb tuuuu.....aku pun tak suke......tapi tuu la...dari gaye si moncet dan exbf kawan aku tuu, macam orang nak permainkan jeee...perangai dorang sebijik ahhhh same..aku rase nak hanggol-hangolkan je kepala dowang...*eh..emo pulak neh.......macam-macam la alasan dorang bagi taknak orang laen tau dia dah awek......

lepas tuu pasal gambar jugak.....kesian cik epal ..kesian jugak dengan kawan aku neh.......dah la taknak buat inrelationship..lepas tuu nak aplod gambar awek pon taknakkkkkkkk.........bajet single lak tuuuu.....sabau jela....pempuan tak hadap la nak suh boifren aplod 100 gambar pon....tapi bak kata orang sekeping pon jadi la kottt......buat bukti diri tu dah ada awek......bukan buat bukti diri tuuu dah berpunye sebab diri kita neh sebenarnye kepunyaan YANG ESA........

yang paling sakit hati..bila dah ada awek baru..boleh pulak tunjuk gambar awek baru kat fb....buat status inrelationship lagiiiiiiiii....tak ke menyakitkan hati ex gf......tak fikir keee...eh..buat ape dorang nak fikir kan..hati tengah bunga-bunga...lantak la orang laen kan......eh..aku ckp bukan sebab si moncet cik epal taw..tapi sebab kes neh terjadi kat kawan aku jugak......lepas tuu dah lla kenal pon tak lameee...5 hari kenal..dah kapel..aduyaiii..peh2 dah show off...tapi betul la kata cik epal..kita harus tabik spring kat pempuan yang berjaya buat buaya-buaya ini aplod status n gambar dowang..memang tabik spring ar.....tapi lagi tabik spring kalau dia berjaya wat jantan2 neh tersungkur...aku sukeee!!!....ish...rase nak g letup-letupkan je jejantan neh......

aduhai..terEMO lak..aku skang kan...macam dah sakit hati gile lak dengan LELAKI..tapi aku sedar AWAL ASHAARI tuu lelaki...so aku belajar la untuk tak sakit hati sangat dengan lelaki....:p

tapi dalam kes aku yang dulu..exbf aku plak suke nak show off tapi aku lak tak suke........aku siap boleh delete dia dari facebook..miahahahah...ke mase tuu hati aku memang bukan untuk dia......ye la..kompom ar....aku memang dah berkurang hati dekat dia mase tuuu....ha..korang tak dapat nak baca kee..hati kita kalau betul-betul sayang kat orang tuu..mesti tak berkira sangat nak show off...tapi kalau dalam hati tuu memang takde rase sayang..memang laaaa...memang mati-mati la cari jalan taknak orang tau.....

kesimpulannye..korang update la status kat facebook tuu macam aku...miahahhaaha...tapi aku tipu je pon bab status aku kat fb tuuuu......im single okeh!.....*eh..tetibe pomot diri lak..
Share:

Hari Tu Besday Anak Busuk..Hari Ini Besday Abang Busuk lak....

hari ini besday along..
dah EMPAT PULUH SATU dah beliau..
tua dahhhh...

pagi-pagi aku dah wish kat dia..

"hepy besday along.moga diberkati umur..diperluaskan rezeki..dan jangan baran-baran dengan anip lagi.." dia sangat garang dengan anak sulung dia..aku pon takot... :(

tapi dia wish balik kat aku..

"tQ..moga cepat dapat jodoh"..

cisss....macam le hari neh besday aku dia nak wish camtuu...

di bawah neh ucapan untuk dia di tahun lepas.....

Share:

March 23, 2011

Perempuan Yang bodoh atau Lelaki Yang Cerdik

pagi-pagi tadi aku nengok Hot.FM kat tv8..
terpampang la muka fara fauzana dok kecoh pasal harian metro hari ini..
engatkan ape..rupenye perempuan tuuu same name dengan beliau...
:p

tapi yang tak beshnyeee...
dalam harian metro hari ini...
perempuan yang sama dengan fara fauzana tuu ditipu hidop-hidop oleh seorang lelaki..
fuhhhhhhhhhh...senangnye lelaki tuu dapat duit...
senangnye perempuan dipermainkannnnnnnnnnnnnnnnnnnnnn.......

ape cer la manusia akhir zaman neh...

cerita tentang itu di SINI
Share:

March 21, 2011

March 20, 2011

Dapatkan CLOTH DIAPERS Berbagai Brand Dengan Harga Yang Murah...Sangat Berbaloi-Baloi...



COOLABABY/BABYLAND PLAIN/BABYLAND PRINTED/BABYLAND WING PRINTED/ GROOVY BUNZ/SUNNY BABY/ RAINBOW>
Semua Brand boleh campur2 HANYA RM24/satu..

MURAHKAN???
RUGI TAK BELI...

SILA CLICK GAMBAR CD DIATAS UNTUK KETERANGAN LANJUT.....

SERIUS AKU TAK PERNAH LAGI JUMPA CD YANG BEGITU MURAH CAMNI.......

SO JANGAN LEPASKAN PELUANG!!!!
Share:

March 17, 2011

BEN ASHAARI : LELAKI vs PEREMPUAN KERANA FIZIKAL



well, lagi sekali melalui duta ben ashaari aku lantik sendiri iaitu SIS SAL..aku sekali lagi menjoinkan diri di SEGMEN BEN ASHAARI...hikhik...

SEGMEN MENJAWAB SOALAN...

nebes gile nak jawab soalan neh.....dah lame dah tinggalkan sesi jawab soklan..

jommmmmm baca ape aku jawab.........

Anda pernah jatuh cinta ? Apakah yang membuatkan anda jatuh cinta ? Kerana fizikal atau keperibadiannya ?

~@ yep..penah jatuh chenta...saye jatuh chenta sebab suara .sangat pelik kan..tapi tuu la ..dah dua kali jatoh chenta sebab suara....huhuhu

Apakah anda jenis mengutamakan fizikal dalam memilih pasangan hidup ? Kenapa ?

~@ fizikal eaaaa........tak sangat kot..janji suara mantap!..hahahaha...erk..siyes skettt....


Bahagian fizikal manakah yang membuatkan anda tertarik ? Kenapa ?

~@ fizikal takdeeee...suara juga ada mahu!!!!....hikhik..minta2 tak kena marah la dengan ben ashaari..


Pendapat anda jika pasangan yang dah berkahwin mengatakan 'berisi tandanya bahagia' .. Apakah anda setuju ?

~@ mungkin betul......tapi den neh berisi tapi single tapi tak bahagia..camno?..


Setujukah , lelaki kacak biasa kaki perempuan dan perempuan cantik pula materialistik ? Jelaskan pilihan jawapan anda ..

~@ ha..memang betul punnnnnnnnnnnnnnnnn..zaman skang macam-macam boleh berlaku.......takde yang mustahil pon.....


Beri contoh LELAKI IDAMAN ( bagi perempuan ) dan PEREMPUAN IDAMAN ( bagi lelaki ) ... Sila jelaskan pilihan anda .. kenapa anda pilih 'si dia ' ..

~@ lelaki idaman adalah macam AWAL ASHAARI ataupun KARL SHAFEK tuu kot....sebab AURA mereka!!!...


Apakah anda berpuashati dengan fizikal pasangan anda sekarang ?

~@ tak suke soklan nehhhhhhhh..sebab takde pasangan pown!!...ish..next plish!!!

Apakah anda berpuashati dengan fizikal anda sendiri ?

~@ takkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.............LONDON WEIGHT MANAGEMENT, SLIM WORLD, HERBA LIFE......................aku perlukan mereka!


Perlukah seseorang wanita / lelaki itu menjaga tubuh badan kerana kehendak pasangannya ?

~@ sedikit perlu la..tapi kene fikir kita buat sesuatu untuk diri kita..bukan untuk pasangan..kalau untuk diri kita...mungkin akan lebih berjayaaaaa....

Zaman sekarang ini , terlalu banyak produk menguruskan badan ... Apakah anda rasa ianya benar benar mujarab ? Ada bukti ? heheh..

~@ semuanya bergantong pada diri sendiri..kawal makan dan bersenam!!......siyess.....KAWAL PEMAKANAN dan BERSENAM adalah jalan terbaek untuk kurus.........
*dengan yakin menjawab tapi aku neh kuat makan dan bersenam..jangan tiru aku kalau nak kurus!!!!
Share:

Nasi Ayam Mancongkam Jalan Gombak..

wawaweeee...
2 hari lepas kot, kami secara berjemaah pergi menjamah Nasi Ayam Mancongkam di Jalan Gombak setelah berbulan-bulan merancang....alhamdullilah..akhirnye tercapai juaa...*ye..skema ku pun bermula....

kami secara sepakat walaupun sebenarnye tak sepakat sebab aku dan ibu zura tak tau nak order ape, telah memilih nasi ayam garing mancongkam...


nasi ayam garing mancongkam....memang agak mancongkam gak laaaa...tapi macam sedikit masin......


close up ayam garing.....aku puas fikir macam mane rupe ayam garing mancongkam ini...ingatkan macam peha ayam seketul....kepak ayam seketul yang digoreng garing-garing..rupenye dipotong kecik2 dan digoreng garing....


neh la sup nyeeee....


haaaaaaa...air limau versi mancongkam..memang mancongkam!!!...kalau siape2 nak diet..boleh la kot cube air neh.....dia gune lemon kott..gile pekat...tapi SAYE SUKE!!!!!!.....besh!...*tetibe malam tadi teringin nak minum air neh......huhuhu...


yeee..ini versi pinggan aku yang nasi ayamnye telah selamat masok ke dalam pwOtku yang Moncit dan Seksi ini.....hikhik...


lepas dah makan..mesti la nak bayar kan....takkan nak terus blah jeee...kedai tuu bukan kitorang punyeeeee.....ehem..ehem....regenye gitula untuk 4 orang makan dan satu untuk ditapau balik oleh budak bawah neh....eh bukan......:P


Makanan Tengahari Kitorang Ditaja Oleh Puan Di Atas Ini..Terima Kasih Puan..Lenkali Belanje Lagi..Jangan Serik Belanje Orang Melayu.....miahahahahhahha...Next time ai belanje!!..Pomis!!!.*eceh..siap pomis tuuu..hikhik..

Alamat Nasi Ayam Mancongkam : 299, Jalan Gombak, Batu 4 3/4, Gombak Selangor, 53000

sonang jo..dopan masjid jo kodai nyo...

Ada gak di Shah Alam...tapi kalau shah alam tuu..korang cari la sendiri alamatnye kat gugel..mesti adaaaaa....... :)

Share:

Sugar Glider Sangat Comey..Sama Comey Macam Saya.. :p


comey kan..comey kan..comey kan.....


dua hari lepas ada kawan cerita beliau memelihara Sugar Glider..
Gila Teruja!!!..
nak bela!..nak bela!..nak bela!...
ada sesape nak kasi free?..
:p

semua nak free je kan aku neh..
tak malu kee?
miahahaha...
kang ada lak yang offer jadi sugar mummy daddy lak...
(*___*)

Sugar Glider neh haiwan yang MANJA...besh kan....mesti cem pelihara baby jeee.......tapi dia bukan senang-senang nak manje dengan kita...kene kasi dia biasa dengan bau badan kita...kene kasi dia perhatian yang betul-betul.......kalau tak..dia boleh mati...huuhu....

regenye pon leh tahan...huhu..*derma kilat plishh untuk ai.... :p

arghhh...nak bela..nak bela!!!..

*sambil buat muka kesian kat kawan tuu supaya boleh bagi anak pada sugar glider beliau....

Fakta Tentang Sugar Glider:

1. Nama Saintifik : Petaurus breviceps
2. Jangka Hayat : 10-15 tahun
3. Panjang :5-6 inci,ekor 6 inci ( dewasa).
4. Berat : 100-160 grams
5. Negara Asal: Australia. New Guinea dan beberapa tempat di Indonesia

lagi info di SINI dan SITU

dan ada seorang blogger (YNA) pon membela SUGAR GLIDER neh..siap bagi nama NUR ADORA..hikhik..cumey name!..
Share:

March 15, 2011

BEN ASHAARI : BLOGGER IKUT NEGERI KELAHIRAN

yeahhhhh....tadi g jenjalan kat blog sis sal neh....tertarik lak dengan program ben ashaari yang dipromot oleh sis sal.....tetibe gatal nak join lak....haahahhaa

so....meh kita mulakan dengan menempekkan banner di bawah!!!



Lepas tuu..jom kita jawab soklan yang disediakan...

# Sila ceritakan latar belakang anda ..
aku berasal dari melaka!!..yeah..hidOp hang tuah!!....anak ke 5 dari 7 orang adik beradik...ada 2 abang...2 kakak dan 2 adik....so complete la hidOp aku...dah takyah nak amek kakak dan abang angkat lagi hatta adik angkat.......kalau ada jugak tuu..maka mase itu aku menggatal la jawabnyeeee.....

# Profesion anda sekarang ?
saya keje gomen bergred E17..alhamdullilah.....

# Blog favourite anda .. kenapa ?
blog peberet ea?... sejujurnye blog ini.. DIANA..sangat besh!!!!..tak pecaye...g bace sendiri...hehehe......aku neh stalker je kat blog tuu...

# Blog yang anda tak suka nak masuk .. kenapa ?
tak tau le blog sape...sebab aku tak masuk blog yang aku tak suke.....so aku tak tau blog mane yang aku tak masok.....so mane2 blog yang aku masok tuu maksudnye blog yang aku suke arr....paham?..tak paham..sudey..:p

# Impian anda terhadap blog anda ..
impian ea?..majulah blog untuk luahan hati aku....hikhik..itu jee..


TARIKH TUTUP : 15 March 2011 ( Malam Ini )
Share:

Ra Ya Nun Dal Wau..


rindunye pade buah hati ku sorang neh..

seminggu kot membawa diri sebab diriku merajuk dengan UMI nye ISHA...
seminggu kot tak jejak Greenwood..

RINDUuuuuuuuuuuuu..

tapi malam tadi dia datang..
dapat pelok-pelok ceom-ceom dia banyak-banyak...
lepas tuu dia berangan nak lepak kat umah mak ndak dia neh..
eceh..engat umi isha bagi ke shaaaa...

RINDU sangat-sangat..


Share:

Abby Abadi Sayang Kita..Abby Abadi Sayang Kamu Jugak..

click untuk membesarkan gambar ini..

yep..dengar cite nuklear kat jepun tuu dah meletup..dari semalam aku dapat mesej neh dari hsmet aku....forward kat keluarga....aku sayang sangat kat family aku taw!!!.......

abby abadi pesan kat facebook beliau....heeee..kantoi dah aku like fanpage abby neh..suke je beliau...kadang-kadang suke je baca status kat fanpage beliau neh......gedik-gedik je abby nye status tapi kita suke!!!!...korang tak suke tuu.suke ati korang la...tapi yang aku tauuuu....aku memang minat abby dari dulu....dari zaman dia masuk elite ..dari zaman gegurl ELITE buat dia macam-macam.....suke je kat dia.....suke suke suke laaaa...:p..dan yang paling penting aku tau ABBY neh KUAT dan aku nak jadi macam dia..KUAT WALAUPUN DILANDA DUGAAN YANG MAHA HEBAT .........................





Share:

Kari Kepala Ikan di Kampung Attap

duta Restoran ZK Kampung Attap..
hehe..mao kene jentik diriku nanti dengan en.halim neh..

Projek Makan-Makan Kari Kepala Ikan ini dijalankan pada dua minggu lepas kot...kot la kan..lupe sebentar aku neh.....kononnye sempena meraikan pertukaran aku dan bos lagi sorang ke cawangan laen.....KONONNYE laaa....padahal aku tauuu..dorang tu sengaja nak makan kari kepala ikan kan..jadi alasan je konon wat majlis kitorang....alah..dah paham sangat...miahahahahahaha.....

Projek Makan-Makan ini cume 2 buah meja sajork yang ditempah secara tergesa-gesa oleh Puan Zerin....on sajOrk....yela kalau plan-plan neh..mao taun depan pon tak merasa la kari kepala ikan kot...


kari kepala ikan....aku tak bape pandai makan kari kepala ikan neh...sangat rugi kot..


taugeh goreng..


kari kepala sotong..sedap wOooo...kenyal2 gitu..yummy!!


neh ape pesen pon aku tak tau..siyes tak tau nak makan mende neh......


K.A.M.I yang DIRAIKAN..... :p


dabel Z..ZURA DAN ZERIN...
*kalau nak tau kat mane makanan yang sedap..boleh tanye ZERIN neh..dia kaki jalan-jalan cari makan!!!...



boboy grup!!...hikhikhik


kusyuk kak ti makan.... :p


kari kepala ikan angelina jolie.... hikhik..


teNgs yerp Cawangan Latihan....perotku yang kenyang dengan kari kepala ikan ini akan ku kenang hingga ke akhir khidmat ku di sini... :p....

ada next session setelah di Kampong Attap neh........jengg..jeng..jeng...syukur sekali lagi.....
Share:

March 14, 2011

iqa dan shiha..protege mentor 5 yang comey dan meOwww!!!.....


si iqa protege edry neh cem ada rupa aida aris lak mengikut pandangan aku...kalau pandangan korang tak tau leee..sore dia mase konsert pengenalan yang lepas pon..aku tak ingat besh ke tak..tapi yang aku tau dia sangat goJes!!..meOw!!!


si shiha neh plak..macam perempuan melayu terakhir....ala-ala malu je...aku tak minat sore dia..aku minat dia jee..hahaha..


Share:

Status Geli Dah Tuko Pada Biasa-Biasa Saja Dong..



pagi tadi sebab takde keje..maka aku godek-godek la blog neh..konon nak tuko kulit laaa.sekali macam-macam yang berlaku...tapi tak bape nak okeh lagii...agak lama la jugak macam-macam itu berlaku....berbagai usaha dilakukan untuk mengembalikan.......sekali tukarla balik ke kulit yang ini....malas nak pk panjang....
sekali ku pon bukak la nuffnang..sekali itu la yang di atas itu keluar..
dari status geli dah jadi ke orang kebanyakan dah...tapi takpelah...aku macam dah tak bape nak heran sangat dah dengan NUFFNANG neh..dah lame dah aku tak dapat BE..so aku malas nak pk..malas jugak nak hantar ticket kat nuffnang tanye bagai-bagai...eh...pemalas ea aku neh..wahahahahah....merajOk sket kot dengan nuffnang....earning dah boleh cashout tapi aku malas nak cashout sebab ciPot sangat...nak ribu-ribu.....tapi skang secoet lagi..simpan la dalam itu dulu..bila dah takde duit nanti..baru la aku cashout....

*hari blur ari neh bila pc ini mengong sampai terhilang seketika aku punye document semua..mengagau sebentar..seb bek ada tech IT kat sini..leh mintak tolong..terus rase insaf nak berblog waktu keje...huhu...

Share:

Selamat Pagi Isnin


selamat pagi isnin..
:)

ari neh opis lengang..
besh!!!!

ari neh parking lengang..
besh!!!!

moga hari ini memang BESH buat aku!...

*doa semoga abg sorang neh selamat di jepun sanun..tak dpt nak tau ape status terbaru dia sebab aku tak leh nak bukak facebook lagi time neh..moga-moga dia selamat...
Share:

March 11, 2011

Cinta Gadis Kilang II


Previous Episode : Cinta Gadis Kilang I

Sungguh indahnya hari berlalu
Menunggu kasih tambatan hati
Ingin rasanya selalu berbagi

Bersamanya kala suatu nanti


Andainya kau jadi milikku
Selaluku nyanyikan lagu rindu

Andaikan kau dan aku bersatu

Dunia ini berseri selalu


Kuingin dirimu dekat dihatiku
Berdua kita kan raih bahagia

Kuingin dirimu turut merasa

Rasa rindu untuk menatap matamu

Menatap matamu


Bagaikan bintang nun jauh di sana
Terangi malam yang semakin gelap

Jika kau sudi menemaniku

Takkanku lepas walau sedetik pun


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

yippaa...malam ini ada annual dinner kilang..
yessh...
sudah lame tak bercantik-cantikan..
sudah lame asyik uniform kilang je yang aku sarong..
sesekali nak gak berbaju kebaya....

wut??...baju kebaye??..
ye la..tak percaye ke eyca neh boleh berbaju kebaya...
nengok body la..
*ouch....jangan lame2....

belum lame annual dinner berlangsong..
aku dah mula panas ponggong..
cepat-capat cuit si ejoi..

"jom bebeh..kita lepak luar dewan..
mak tak biase la nyah dok dlm dewan lame2..."


mata aku melilau ke sane kemari mencari mamat comey tuh...

"eh..agaknyer budak yang comey lote ari tuh ada tak?"

"ah..ko jangan bagai2 la eyca...hari tuh bukan main sombong lagi kan...lagipun aku rase baek tak payah la ko kenal dengan budak tuh..."

"la...dah kenape pulak..pelik ko neh..dulu bila aku kawan dengan dengan alin..ko marah..itu memang patot ko marah pon.aku tak kisah..bila aku tanye pasal budak comey tuh pon ko marah...pe kes neh...ko ada hati kat aku ea?..."

"tolong ok...mirina aku nak letak mane..?"

"ye..aku taw....saje je hotkan ko..tp..aku raaaseee....."

lalalalala...kenape aku gagap..sebab mata aku ternampak dia si comey lote itu....ke arah kami berdua...

oh..bulan..enggan melayan diriku lagi..
okeh..tetibe menganggap bulan jatuh ke riba..

ejoi pandang aku..aku pandang ejoi...
hahaha...
rase macam nak nyanyi lagu..
"panjang umurnya..panjang umurnya...."

oh cukup..nanti hujan turun..

"hye ejoi..ko dah nak balik ker?.."

"erk..tak...saye tunggu awak la..."
[aku tipu!!!!...jawab dalam hati je tuh tadi..lagipun dia tanye ejoi la..bukan aku..okeh..seb bek dalam hati..klu terjawab betul2 tadi...malu okeh..]..

aku cume senyum je..walaweh..takleh bercakap lak eyca neh...
mama..mama..tolong anakmu..anakmu dah bisu karena seorang jejaka..pok pale
sendiri....



eyca dah jatuh cinta ker?....
no..no..no..
tp kenape ada bunga-bunga ros blink-blink atas kepale neh....
sape nak jawab???...
Share:

Aku Memang Tak Dapat Terima Kenyataan



Semalam gatal-gatal dok tekan aplikasi neh kat facebook..
walaweh.
apekah ini..
apekah..
tak dapat terima kenyataan betul..

ish..
hampir kesemuanya tak betul..
cume satu je kot..
tak suke dikongkong
yes..aku memang tak suke dikongkong..
rimas woooo...
pengalaman lepas betul-betul mengajar..
kongkong sampai aku nak g membuang hasil pon kene report gak.
eh.apekah la ituuuuuuuu...

dan sebenarnye apekah maksud entry aku neh..
aku blur nehhhhh..
sangat2 blur...

*eh..aku pon tak tau dah ape aku merepek ari neh..dah lame tak berblog secara aktif...tumpul otak neh......

Share:

March 10, 2011

Doa Meredakan Kemarahan

:p
alhamdullilah..
pagi-pagi ini insaf sedikit aku...

semalam masa selak-selak majalah Dara.Com, ternampak doa ini...bagoshla untuk aku yang memang selalu hangin tak tentu pasal neh.....

meh kita kongsi doa meredakan kemarahan..


" Ya Allah, Ampunilah Bagiku Dosaku, Keluarkanlah Kemarahan daripada Hatiku dan Lindungilah Aku Daripada Syaitan...Amin"




Share:

March 9, 2011

Haiks..Bila Kita Taknak Join Bisnes Dia..Kita Pulak Dikatakan Pemalas....Siap Cakap Orang Gomen Memang Pemalas..

korang-korang orang gomen marah tak bila orang cakap kita pemalas..
hahahaha..

aduhai..
apekah mentaliti orang camneh..
asal kita taknak join bisnes dorang je dorang cakap kita pemalas...
bukan tau pun sebab ape kita tak nak join bisnes dorang..

bila suruh g class untuk belajar cara menyakinkan orang..
marah la pulak.....
cakap lagi aku neh pemalas..tak perlu nak yakinkan orang pemalas..
miahahahahahahah...

ye..
ko bukan orang MLM yang nak tunjuk-tunjuk kemewahan ko..
yang perlu belanje aku....
ko bukan HAI O kan..
tapi tuu la...
orang kata nak menyakinkan orang itu PENTING!!
yep sangat PENTING!!!!

cube kalau kau gune cara lain untuk menyemarakkan aku untuk join bisnes ko..
tapi kang kompom ko akan cakap dengan orang pemalas neh memang takde gune cakap banyak ..
orang pemalas kan..
haiksss..mudahnye cakap camtuu....

cube think positif..
kalau orang taknak join bisnes tuu sebab dia tak berminat atau ada masalah lain..
dan kita takde daya penarik nak tarik orang..
*tapi kang ko cakap..orang pemalas neh banyak sangat lak alasannyer....

takpela..
aku doakan ko berjaya dalam hidOp kau..
bak sms yang aku kirim kat ko tuu..
mungkin rezeki aku bukan pada bisnes ko neh..
mungkin rezeki aku datang dari cara yang laen..
ko doa-doakan la pintu hati aku neh terbuka untuk bisnes laen nanti eh..
jangan lak ko jawab camneh "orang pemalas memang takkan terbuka hati untuk buat bisnes sampai ke tua.."
walaupun ko macam mendoakan aku dalam sms ko tadi yang aku akan tetap begini sampai ke tua.., tapi aku malas nak fikir sangat..takpela, kau bukan ditempat aku...aku bukan ditempat kau...sampai ati ko kan cakap camtuu kat aku....huhu..sedeh-sedeh...

aku doakan ko semoga selalu pergi oversea dan dapat beli barang puluhan ribu macam ko sms kat aku tadi.......alhamdullilah..rezeki ko memang pada bisnes tuuu...alhamdullilah..bahagian masing-masing kan dalam hidOp...

*ye..aku tau ko kuar dengan aku malam ari tuu bukan sebab bisnes...tapi atas dasar kawan..tapi atas dasar kawan ke kalau ko start cakap pasal bisnes sejak dari mula makan lagi sampai le ke rumah aku...fikir la..

*aku tau..orang berbisnes sangat menghargai waktu..walaupun ko cakap kita keluar atas dasar kawan..tapi mesti nak menyelit jugek..

*aku tak marah pun ko disebabkan ko tak belanje aku malam tuu....tapi mungkin sebab aku SEMAK bila ko dah start cakap pasal bisnes....

beb..pandai-pandai la buat strategi camne nak tarik orang join bisnes ko...gud luck beb!!moga rezeki selalu ada untuk ko..dan mudah-mudahan rezeki buat aku pun ada sebab aku pun taknak begini sampai ke tua..mungkin di saat ini dan tika ini...minda aku bukan untuk berbisnes seperti ko.....mungkin suatu hari nanti..INSYAALLAH......




Share:

March 5, 2011

Kelainan Corak Haid Petanda Awal Penyakit

aku sekadar mahu berkongsi...sebab aku salah seorang dari kaum perempuan di luar sane yang ada masalah tentang penyakit bulanan perempuan neh..tapi sekarang neh aku rase haid bukan sakit bulanan dah...huhu.haiks..dah 3 bulan dah aku mengalami mende yang same..nak jumpe doctor...aku malas sangat..mane taw tetibe je dapat tahu ngidap sakit bukan-bukan..tak sanggop nak hadapi..so meh di sini aku nak kongsi dengan kawan-kawan tersayang...baca yerp...



KEDATANGAN haid adalah proses fisiologi semulajadi wanita yang berada dalam lingkungan umur berupaya untuk mengandung. Namun, kitaran haid adalah proses kompleks membabitkan pelbagai jenis hormon dalam badan wanita.

Masalah kedatangan haid sering berlaku disebabkan oleh pelbagai unsur antaranya keturunan, kesan perubatan, ketidakseimbangan hormon dan juga masalah kesihatan seperti penyakit fibroid dan barah. Tetapi, adalah perkara biasa kitaran haid itu kurang normal sekali-sekala yang disebabkan masalah tekanan hidup. Bagaimanapun, masalah haid yang berpanjangan juga boleh mencerminkan masalah kesihatan yang mendalam.

Pakar Sakit Puan, Dr. Kim Wong, berkata wanita yang mengalami proses haid biasanya akan kehilangan darah sebanyak 35 mililiter (ml) hingga 80 ml iaitu bersamaan dua hingga enam sudu besar dalam tempoh tiga hingga tujuh hari. Terdapat dua jenis masalah kedatangan haid iaitu haid yang terlalu banyak dan haid yang terlalu sedikit.

"Terdapat empat peringkat kedatangan haid yang terlalu banyak iaitu Menorrhagia, Metrorrhagia, Polymenorrhea dan Metromenorrhagia. Menorrhagia membabitkan pendarahan terlalu banyak ketika haid iaitu lebih dari 80 ml atau tempoh haid yang berpanjangan sementara Metrorrhagia ialah pendarahan dalam tempoh di antara haid."

"Masalah kedatangan haid terlalu kerap iaitu selang kitaran haid kurang daripada 21 hari dinamakan sebagai Polymenorrhea manakala Metromenorrhagia iaitu pendarahan yang banyak dan kerap serta tempoh yang tidak tetap," katanya.

Pendarahan yang banyak boleh menyebabkan anemia iaitu tahap hemoglobin yang rendah. Kesan anemia dapat dilihat antaranya wajah menjadi pucat, keletihan serta sering mengalami jangkitan penyakit.

"Haid yang terlalu kerap boleh menambahkan risiko jangkitan bakteria pada kemaluan jika kebersihan diri tidak dijaga rapi. masalah haid yang berpanjangan biasanya mencerminkan masalah kesihatan atau penyakit sakit puan yang serius seperti barah rahim dan jika tidak dirawati boleh memudaratkan keadaan. Oleh itu, wanita yang menghadapi masalah haid yang berpanjangan dinasihatkan berjumpa pakar sakit-puan segera untuk pemeriksaan lanjut. Masalah haid yang berpanjangan juga antara tanda awal terhadap masalah sakit puan," katanya.

Dr. Kim ketika ditemui di kliniknya baru-baru ini, berkata masalah haid yang terlalu sedikit atau ketiadaan haid pula mencerminkan masalah kesuburan dan ketidakseimbangan hormon. Terdapat tiga jenis masalah kedatangan haid yang terlalu sedikit iaitu Hypomenorrhea (pendarahan yang terlalu sedikit iaitu kurang daripada 35ml); Oligomenorrhea (kedatangan haid yang jarang iaitu selang kitaran haid melebihi 35 hari) serta Amenorrhea (iaitu tiada kedatangan haid untuk tempoh lebih dari 6 bulan).

"Masalah kedatangan haid juga berlaku di kalangan wanita muda remaja. Bagaimanapun, biasanya masalah sakit puan yang dialami berlainan mengikut peringkat usia. Wanita berusia bawah 20 tahun akan mengalami ketidakseimbangan hormon yang biasanya disebabkan oleh ovari yang belum matang selain mengalami tekanan psikologi yang disebabkan oleh peperiksaan sekolah, contohnya.

"Wanita pada usia 40 hingga 50 tahun biasanya mengalami ketidakseimbangan hormon yang disebabkan oleh perimenopausal (masa transisi sebelum terjadinya menopause) dan endometrial hyperplasia (pra-kanser). Bagi wanita pada usia 50 tahun ke atas pula mengalami endometrial hyperplasia (pra-kanser) dan kanser," katanya.

Katanya, wanita boleh ceria ketika mengalami haid dengan mengambil langkah positif seperti melakukan senaman, menjaga pemakanan sihat dan seimbang, tidur dan rehat yang mencukupi serta berjumpa doktor untuk mendapatkan pemeriksaan lanjut.


FAKTA: Haid yang terlalu banyak


■Menorrhagia - pendarahan terlalu banyak (lebih daripada 80ml) atau tempoh haid berpanjangan.

■Metrorrhagia - pendarahan dalam tempoh di antara haid.

■Polymenorrhea - kedatangan haid yang terlalu kerap (selang kitaran haid kurang dari 21 hari).

■Metromenorrhagia - pendarahan yang banyak dan kerap serta tempoh haid tidak tetap.

FAKTA: Haid yang terlalu sedikit


■Hypomenorrhea - pendarahan terlalu sedikit (kurang daripada 35 ml)

■Oligomenorrhea -kedatangan haid yang jarang (selang kitaran haid yang melebihi 35 hari).

■Amenorrhea - tiada kedatangan haid untuk tempoh lebih daripada 6 bulan.


FAKTA: Usia wanita berlainan mengalami masalah sakit puan yang berbeza-beza


■Bawah usia 20 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan ovari yang belum matang dan tekanan psikologi.

■Usia 20 hingga 30 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan psikologi; Polycystic Ovarian Syndrome (PCOS) iaitu keadaan folikel yang terdapat di dalam ovari tidak menjadi matang, gagal untuk mengeluarkan telur dan menyebabkan masalah kesuburan.

■Usia 30 hingga 40 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan tekanan, PCOS, fibroid atau polip pada rahim, endometriosis (tisu selaput rahim tumbuh di luar rahim) dan endometrial hyperplasia iaitu peringkat pra-kanser dinding rahim.

■Usia 40 hingga 50 tahun - ketidakseimbangan hormon disebabkan perimenopausal (masa transisi sebelum terjadinya menopause) dan endometrial hyperplasia (pra-kanser).

■Usia 50 ke atas - endometrial hyperplasia (pra-kanser) dan kanser.


INFO: Wanita boleh ceria ketika mengalami haid dengan mengambil langkah-langkah berikut


■Lakukan senaman - kajian menunjukkan wanita yang kerap bersenam mengalami kurang tekanan dan ketidakselesaan haid. Mereka juga mempunyai tempoh haid yang lebih pendek dan pendarahan yang kurang semasa haid.

■Pemakanan sihat dan seimbang - pemakanan memainkan peranan penting dalam kesihatan haid dan hormon. Ketika haid, wanita kehilangan banyak air, darah, zat besi dan zat-zat galian penting yang lain. Zat-zat ini hendaklah diganti dengan mencukupi supaya badan wanita dapat mengekalkan keseimbangan fizikal dan mental.

■Tidur dan rehat yang mencukupi - ia penting bagi membantu proses pemulihan badan ketika haid.

■Ubat pencegahan kehamilan atau ubat hormon - digunakan sebagai rawatan serius untuk menyeimbangi hormon wanita. Ia juga digunakan untuk mengurangkan pendarahan ketika datang haid.

■Berjumpa doktor - sebarang masalah yang berpanjangan haruslah diperiksa doktor supaya mendapat rawatan yang betul.

aku jumpe maklumat ini di SINI

.
Share:

March 4, 2011

YES or NO..

aku sedang cube belajar untuk keraskan hati untuk cakap NO!!

jiwa tak tenang..
hati memberontak...
fikiran bercelaru...

baru nak seroNok-serOnok..
dah ada CELAKA yang buat hal!..

betul-betul dah susahkan hidOp aku..
tapi aku rase macam nak susahkan hidOp ko balik ah..

*cube ingat ape yang ko dah buat kat aku....aku ada saksi...dan ko?..
Share:

Si Mamat Hensem Karl Shafek...


siapa si hensem karl shafek neh??
ala..pengacara 3hari 2Malam bersama Fizo Omar tuu...
dan ada gak la dia mengacara rancangan laen..
tapi aku terjatoh hati pandang pertama lalu terpesong dan mencurangi Awal Ashaari sejak nengok dia di 3Hari 2Malam laaa...

suke je dengar kepetahan mamat neh jadi pengacara...dah la ensem tapi takde la ensem mane kot cume dia macam ada aura macam awal ashaari tuuu kot..huhhu..berapa banyak kot aku neh... :p..orang kalau dah suke kan...macam-macam ayat boleh keluar...

lalu disebabkan suke kat dia..maka gigihla aku mencari facebook beliau..tapiiiiiiiiiiiii....tetibe takde lak ADD AS FRIEND tuu....menangis acah-acah disituuuuu....miahahah..takdela..lepas tuu sepantas kilat ar tekan SEND MESSAGE kat beliau si mamat ensem neh......lepas tuu inilah yang dibalasnyeee... :p..


rajenkan beliau....tapii aku tak sempat lagi nak add fb dia yang lagi satu..takde masa....yela..korang nengok la blog neh pun seminggu aku kasi can kat labah-labah buat sawang....inikan pulak nak fb bagai.....korang nengok tuu...dia panggil aku adik tuuuu...sedangkan beliau lagi muda kot dari aku..kembang disitu..terase sweet seventeen okeh!...:p *dah bape kali wat jelir lidah dah aku neh....:p *eh..buat lagi....neh pun rase nak wat icon cemtu lagi...hahahahahah



semPoi giler...


macam SMART tapi aku tak berape suke gambar ini..

*tetibe terase menyesal mencurangi AWAL ASHAARI.. :p
Share: