Followers

January 31, 2011

Saya Kenal Awak...Aku Kenal Kau...Gua Kenal Lu..

ape ke hei nye kan tajuk entry aku kali neh..

cume nak lahirkan rase terkilan la..

ade sorang kawan..
dia judge aku dengan begitu mudah..
sedangkan kenal aku pun tak sampai setahun..
boleh cakap..
"saye kenal awak"

sedangkan aku pun masih tak faham tentang diri aku..
dia dengan sewenang-wenangnya boleh nilai aku camtuu..
malah..
kawan yang kenal aku empat tahun pun still lagi tak faham aku...
inikan pula dia yang setahun jagung..

betul kata orang.."cermin kita adalah kawan-kawan"..

tapi kawan-kawan paham tak apa yang ada dalam hati kita..
sebab ape kita buat perkara itu??
dan sebab apa kita rase kita tidak mahu langsong buat perkara itu??

contohnya :-

dia ajak aku join bisnes..
tapi aku taknak..
dan tetibe dia judge aku adalah manusia yang tak nak tolong diri sendiri..
siap cakap "SAYA KENAL AWAK"..
"AWAK TAKNAK TOLONG DIRI AWAK"
tapi pernah kah dia terfikir..
bisnes itu memerlukan WANG RINGGIT..
bukan hanya mengeluarkan air liur semata-mata..

oh okeh..
dia boleh tolong dahulukan duit dia..
tapi pernah tak dia terfikir..
yang aku fikir aku takot berhutang dengan orang..
takot tidak terbayar..
pernah tak dia terfikir...

jadi..
sudah-sudah la bercakap seperti di tajuk entry aku neh..
kesimpulannya
aku tak suke bila ada orang cakap DIA KENAL AKU...
Share:

January 28, 2011

Esok Hari Sabtu..Aku Mungkin Akan Mati Kutu....

semalam terskip lak acara berpantun..
:p

setat rineh sampai la selasa depan..
aku layan jiwang sorang-sorang kat umah..
housemate aku telah membawa diri balik ke kampong dengan lebih awal..
dia bukan chinese tapi dia bercuti mengalahkan chinese...
tak paham aku..

aku nak apdet pasal topik pagi di hot.fm dalam minggu neh..
tapi sedang sedap-sedap mengarang..
ada suprise besday party untuk bigbos aku..
jadi aku diupah untuk menyanyikan lagu besday secara beramai-ramai..
dan telah dibagi upah dengan kek aiskrim...yummy....
chocolate dengan strawbery...
makin gemok la aku yang tersedia gemok!..

k la..
nak balik..
dah tinggal sowang-sowang kat opis..
tunjuk rajin!
padahal mengapdet blog..
kihkihkih..
Share:

Mana Perginya Lelaki Bila Perempuan Saje Yang Memekak??...

aku baca kat OhBulan hal Fasha Sandha dan Nora Danish..
kadang-kadang rasa macam budak-budak pulak..
diam itu lebih baik..

aku bukan nak cakap hal dorang yang bergadoh ke ape ke..
itu lantak dorang la....
aku malas nak campur..

tapi yang aku nampak..
si perempuan-perempuan pulak yang lebih-lebih...

benda neh bukan berlaku kat fasha sandha dan nora danish je..
tapi berlaku jugak kat perempuan-perempuan biasa..
tak kira la ko tuu pegawai ker..kerani ker...budak sekolah ker..
asalkan berjantina perempuan..

asal ada cinta tiga segi jeee..
mesti yang lebeh-lebeh adalah perempuan...
lelaki?...
dok diam-diam je...

padahal dorang la punca sebenar..
dok cerita kat perempuan A benda lain..
dok cerita kat perempuan B benda lain..
tuu yang masing-masing fikir dia betul...

kenape aku bebelkan sangat hal neh kan..
sebab dah terkena kat aku..
punca utama sebenar adalah LELAKI..
dan sebagai perempuan..
takyah la nak kecoh-kecohkan sangat hal neh...
yang malu nanti diri sendiri!

kesimpulannye : mungkin nora danish bercakap berdasarkan apa yang dibagitahu oleh Jejai...jadi tak boleh nak salahkan nora danish....maka di sini nampak kah aku macam menyoKong Nora Danish itu???...

tapi bak kata orang..tak tau tuu diam-diam jeeeeee (^_____^)
Share:

January 27, 2011

SIC : 43 Perkara Ringan Yang Menyekat Rezeki.

Bismillah..

Terdapat beberapa perkara yang mempunyai kaitan dengan kesusahan atau secara lebih khusus sebagai penyebab ditimpa kesusahan dan penderitaan yang mana pada kebiasaannya kita mengambil ringan tentang perkara tersebut. Dalam kitab Al-Barakah fi Fadhl lis Sa'yi Wal Harakah yang disusun oleh Abi Abdillah Muhammad bin Abdul Rahman Al-Habsyi telah diterangkan perkara yang mempunyai hubung kait dengan kesusahan seseorang.

1. tidak sembahyang atau solat.
2. tidak membaca Bismillah ketika hendak makan.
3. makan atas pinggan yang terbalik.
4. memakai kasut atau san dal memulakan sebelah kiri..
5. menganggap ringan apa2 yang terjatuh dalam hidangan makanan.
6. berwuduk' di tempat buang air besar atau air kecil.
7. suka ber san dar pada pintu rumah.
8. suka duduk di atas tangga.
9. membiasakan diri mencuci tangan di dalam pinggan selepas makan.
10. membasuh tangan dengan tanah atau bekas tepung.
11. tidak membersihkan rumah.
12. membuang sampah atau menyapu dengan kain.
13. suka membersihkan rumah pada waktu malam.
14. suka tidur di atas muka.
15. membakar kulit bawang.
16. menjahit baju yang sedang dipakai.
17. mengelap muka dengan baju.
18. berdiri sambil bercekak pinggang.
19. tidur tidak memakai baju.
20. makan sebelum mandi hadas.
21. tergesa-gesa keluar dari masjid selepas menunaikan solat subuh.
22. pergi ke pasar sebelum matahari terbit.
23. lambat pulang dari masjid.
24. doakan perkara yang tidak baik terhadap ibubapa dan anak-anak.
25. kebiasaan tidak menutup makan yang dihidangkan.
26. suka memadam pelita dengan nafas.
27. membuang kutu kepala dalam keadaan hidup.
28. membasuh kaki dengan tangan kanan.
29. membuang air kecil pada air yang mengalir.
30. memakai seluar sambil berdiri.
31. memakai serban sambil duduk.
32. mandi junub di tempat buang air atau tempat najis.
33. makan dengan menggunakan dua jari.
34. berjalan di antara kambing.
35. berjalan di antara dua perempuan.
36. suka mempermainkan janggut.
37. suka meletakkan jari jemari tangan pada bahagian lutut.
38. meletakkan tapak tangan pada hidung.
39. suka menggigit kuku dengan mulut.
40. mendedahkan aurat di bawah sinaran matahari dan bulan.
41. mengadap kiblat ketika membuang air besar atau air kecil.
42. menguap ketika solat.
43. meludah di tempat buang air besar atau air kecil.

ihsan dari emel aku yang diemelkan oleh mysis.
Share:

January 26, 2011

Selamat Hari Rabu..Aku Memang Keliru

phewww..
hari ketiga berpantun..
kiranya minggu ini minggu berpantun la kot..
:P

keliru bila myskenduls mai sini malam tadi.
tak tau samaada nak g jumpe atau tak..

laz-laz aku rase..
aku tido lagi baek dari jumpe dia..
hakhak..

jom layan lagu tema hari ini..


Keliru


( Ajai: )
Saban hari ku mencarimu
Semalaman ku
mengenangmu
Marah, resah, gelisahku
Menjadi satu

( 1 )
(Ajai)
(Ku) tahu kau di dalam dilema
Sukar untuk buat pilihan
Jangan kau cepat berubah
Pendirian dirimu... oho...

( korus )
( Nurul: )
Salahkanku... jangan salahkan ku
Kasihani aku... kau
lupakan aku
Mana satu... kujadi keliru
Aku makin keliru

( Ajai:
)
Dikau selalu saja begini
Aku selalu tidak mengerti
( Nurul: )
Namun ku masih percaya
Kita harus bersama

(ulang 1 & korus)

( Duet: )
Ingin jumpa... tak ingin berjumpa
Ingin bercinta...
tak ingin bercinta
Dan pintaku... beri jawapanmu
Ku tak ingin keliru
Share:

January 25, 2011

Aku Suka Gambar-Gambar Perkahwinan Ayu Raudhah dan Zaquan Adha








macam sweet sweet je kan gambar-gambar dorang neh.
macam kene je baju tuu..
macam rase nak tempah je baju warna tuu bila nak kahwen nanti..
*macam kulit aku neh cerah sangat!...

memang cun ah ayu raudhah kali neh..
sebab selalunya artis adalah nampak biasa je..
tapi ayu raudhah neh cem ada aura jeee...

*nak feeling2 cem ayu raudhah jap!..
bye!


gambar dari : beautifulnara.com
Share:

January 24, 2011

Entry Aku Kat Bawah Neh Macam Ape-Ape Je Kan..

ntah..
hari neh mood betul-betul tak stabil..nak cerita tak boleh..tuh bahanenyer kalau opismet dah tau aku neh blogger..eceh..macam ape je sebut blogger..bajet cem artis popular jeee...hakhakhak..asek gelak je aku neh kan...bila la nak serius...sebab bila aku kaji balik..disebabkan aku selalu gelak la..aku asek kene bahan dan tidak dihormati oleh sesetengah orang....tapi aku memang takleh nak serius..susah wOO..meh ajar aku camne nak seriyus....*kalau seriyus dengan muka..memang la aku juara!!

hey..ape ntah aku bebelkan..korang semua takyah baca pon takpe..ini sekadar luahan hati aku...ponek ha jadi aku neh si empunye blog deathluver diary neh...tapi aku tau ada lagi yang ponek dari aku...

dalam beberapa bulan neh..dah beberapa kali aku terfikir nak pindah balik duduk melaka jaga emak..mak pun dah banyak kali tanye..tapi ape beshnyer dok state neh..orang tak pandang sangat pon..sanggop kan aku pk kepandangan orang dari pk nak jaga mak..sape yang taknak jaga mak oittttt...aku neh skang asek sensitif je pasal mak..hari-hari tangan neh asek dail umah kampong je tapi mak neh suke nau berjalan..tak lekat kat umah.ada la aktiviti kemasyarakatan beliau neh..

eh..korang kalau pandang muka mak korang..korang bayangkan ape?..aku?..aku neh kalau pandang muka mak..mesti terbayangkan mak aku tuu la aku di masa tua...sebab tuu la aku taknak lukakan hati mak aku..macam kalau aku lukakan hati mak aku...same maksud aku lukakan diri aku sendiri..sedeh je hati neh...rindu betOl kat mak!!

weh..hati aku pelan-pelan dah dicuri sum1..haha..pelan-pelan taw..sikit la..hati batu aku tak cair sangat lagi..mohon-mohon la cepat cair...rupenyer lagi teruk hati batu dari hati tisu neh..jangan la korang doa-doakan korang dikurniakan hati batu..nanti teruk..jadi macam aku..takde perasaan langsong...

k la bye..aku malas nak taip lebeh-lebeh..belum tentu ada orang baca....hahahaha....tapi tekak neh dah bape hari nak makan steamboat sejak ada orang kata nak belanje....tapi takpela...usaha sendiri kot g mencari steamboat...or tunggu WUV tuu kaye...kita g makan steamboat eh kamu!!...
Share:

January 21, 2011

BlockQuote Aku Dah Naik Setingkat..Kali Neh Ada Background Picture Pulak..Korang Nak?

hikhik..
besh giler..

bape minggu lepas buat entry yang INI..

kali neh nak blockquote yang canggih sket..
canggih la sangat...

agak canggih la sebab ada background picture...

korang nak tau camne nak buat blockquote camtuuu??..

singgah ler blog..

SINAR RAUDAH


kalau korang nak background yang canggih-canggih..leh la g ke GLITTER GRAPHICS
p:s - macam musykil sikit...kalau view dari mozilla..blockquote neh tak nampak langsong....view dari IE je boleh nampak..alahai..tak siOk la kan...kan...kan..
Share:

Mari-Mari Jenguk Blog Bakal Bapa Ni..

ihiks..
officemate kuuu..

dia dah lame ada blog..
tapi baru sekarang nak kembali berblog..
korang jenguk-jenguk la blog dia ea..

dia pon ada wat bisnes tangkap-tangkap gambar2 kot..
kot la kot..
ihiks..
aku pun tak berapa pasti dengan dia neh..

SATU PERJALANAN



di sebelah ku yang memegang mikrofon itu adalah dia..
dia pon leh jadi deejay untuk majlis-majlis kot..
ahaks..
men kot-kot lak aku neh..
tapi dia memang salu jadi DJ untuk program-program promosi..

ape tunggu lagi..
g la click di link blog beliau..
Share:

January 20, 2011

Bukan Nak Mengimbas Kenangan Sangat Pon..

budak ini WMR 1204 kawen awal tahun hari tuu..
010111
cantek kan tarikh kawen dia...
sebagaimana canteknyer wife dia..

dia bagi aku kad..
tapi aku malas nak abeskan minyak kete aku untuk melihat pelamen anganku musnah..
untuk ape..

eceh..ayat macam frust kan..
miahahah..
takde makne pon.

dah
dia bukan jodoh aku..
so terima je la..

lagipon aku kan dah dijodohkan dengan awal ashaari..
tunggu je la awal pinang aku..
*korang jangan muntah..:p

dan semalam
dia kol aku..
dan sebenarnye aku dah delete no
dia dan tak hengat langsong..
dan secara tak langsong aku pon terangkat kol
dia..

dan aku tak kenal suara
dia..
suara orang dah kawen memang berubah kot..
hormon dah laen kan..
hakhakhak..

teka dia nak ape?

dia nak jumpe aku..
hakhakhak..

gilos ape??..
dah jadi laki orang pon nak jumpO-jumpO lagi...

eh..macam bangga pulak laki orang nak jumpe aku..
:p

takdela..

aku terkenang-kenang kawan-kawan aku yang ada suami neh..
agak-agak suami dorang ada buat camni tak..
curang di belakang isteri?...

takotnyerr nak kawennnnnnnnnnnnnnn...............................
Share:

Siapa Duduk Selangor, Kuala Lumpur, Putrajaya ,Pulau Pinang, Perak, Negeri Sembilan dan Johor...Ehem..Selamat Bercuti..

tuu la..
sape suh duduk Melaka, Kelantan, Terengganu,Perlis, Kedah, Sarawak dan Sabah..
kan dah kene keje..
ahaks..

ayat pendengki betul kan..
:)

:: gua cuti thaipusam hari neh tapi gua tak pergi pon batu caves walaupun dekat dan gua terpakse tahan rindu pada myISHA sebab rumah dia kene lalu batu caves..kene simpan rindu ini ketat-ketat untuk dia ::
Share:

January 19, 2011

Lirik Lagu Ilusi - Adira

Rasa suasana riang berdua
Saat ku kau lupakan saja
Menari di minda hingga terleka
Beralih ke alam yang nyata

Tersentuh bagai dicabut beribu batu
Bebas sayap ku
Pabila bercinta dan dicinta
Cari cinta, cinta mega
Biar cinta jadi fenomena
Sukar aku, panahan mu..panahanku
Hak milik mu, biar panah ku terus di situ

Inilah petanda telah bermula
Ilusi baru dalam skesta
Memenuhi masa dengan ceria
Bagai ledakan supernova

Tersentuh bagai dicabut
Bebas sayap ku
Pabila bercinta dan dicinta
Cari cinta, cinta mega
Biar cinta jadi fenomena
Sukar aku, panahan mu..panahanku
Hak milik mu, biar panah ku terus di situ

Ilusi..biar ia jadikannya realiti
Aku menyanyi…
Biar diriku mencapai rentak infiniti yang tinggi

Tersentuh
Bebas sayap ku
Pabila bercinta dan dicinta
Cari cinta, cinta mega
Biar cinta jadi fenomena
Sukar aku, panahan mu..panahanku
Hak milik mu, biar panah ku terus di situ

Share:

Malu Ah Kalau Aku Jugak Jadi Seperti Mereka...


‘Berpesta’ pungut syiling atas lebuh raya

SEREMBAN: Menyedihkan apabila pengguna jalan raya seolah-olah ‘berpesta’ memungut syiling yang bertaburan di lebuh raya selepas kenderaan membawa wang itu terbalik dalam kemalangan di Kilometer 244 Lebuhraya Utara-Selatan (Plus), dekat susur keluar Pedas di sini, semalam.

Dalam kejadian kira-kira jam 3 petang itu, pengguna jalan raya termasuk wanita bagaikan tidak mempedulikan anggota polis dan petugas lebuh raya yang turut berada di lokasi kejadian.

Mereka dilihat memasukkan syiling 50 sen, 20 sen dan 10 sen yang bertaburan di tengah dan tepi lebuh raya ke dalam beg serta plastik dibawa.

Malah, ada antara mereka sanggup bersila di atas rumput dan asyik memungut syiling itu walaupun ‘pemilik’ duit berkenaan berada di lokasi kejadian menyebabkan pihak berkuasa menutup laluan selama lima minit bagi mengelak kejadian tidak diingini.

Tinjauan Harian Metro di lokasi kejadian mendapati ada pengguna sanggup mempertaruhkan nyawa memungut syiling di tengah lebuh raya tanpa mempedulikan kenderaan lalu lalang.



korang-korang nak jadi macam dorang jugak ke? even itu dikatakan rezeki terpijak tapi jangan la macam kebulur sangat..bukan hak milik kita pon.....serius terperanjat bila rakyat malaysia macam ini pon ada....haiks...APA PERASAAN MEREKA YER SETELAH MENGAMBIL DUIT SYILING TERSEBUT YANG NYATA-NYATA BUKAN HAK MILIK MEREKA?..

::takot nak amek duit yang terjumpe tepi jalan..takot nanti dapatnye RM10...t duit kita hilang RM100...::

cerita lanjut di : www.hmetro.com.my
Share:

Tak Sangka Ada Blogger Yang Macam Ini..

bermula dari aku singgah di blog ARA neh..

lepas tuu ke blog
PENDEKAR BERKUDA..

sangat tak sangka..
sampai camtu sekali menipu...

tapi ape nak dikesahkan..
mungkin mereka tuu adalah berblog disebabkan duit semata-mata..
semata-mata kerana DUIT..

ish..
susahnyer kan kalau berblog sebab duit semata-mata..

ish..
ape yang aku merepek kan neh..
tapi kalau korang nak tau kisah lanjut..

meh click sini -
PENDEKAR BERKUDA dan SUARA BAWAH TANAH.


::semalam ajar officemate letak iklan nuffnang di blog...hikhik.mintak-mintak dia tak harapkan dapat duit juta-juta dari nuffnang dalam masa yang singkat...::
Share:

Seronok Jugak Kan Main Kelik-Kelik...Usaha Tangga Kejayaan..


haipss..ini bukan pasal kelik-kelik iklan nuffnang..
haram hukumnya..
miahahahahah..
pandai-pandai je aku jatuhkan hukum..
:p

ini kisah kelik-kelik aku di office..

alkisahnye FACEBOOK adalah diharamkan di jabatan aku..
tapi ntah kenape..
sejak dua tiga minggu kebelakangan ini facebook kadang-kadang boleh diakses...
kadang tidak boleh diakses..

jadi..
kadang-kadang aku pun rajin-rajin gak la kelik-kelik url facebook..
doa-doa mudahan facebook boleh diakses..
suke beb kalau leh diakses..
ye la..
facebook kan penguat semangat nak buat keje..
hikhikhik..

:p

::jom kelik-kelik!!::
Share:

January 18, 2011

Aku Menonton KHURAFAT di Celah-Celah Jari Ku...



disebabkan keterujaan melampau, malam tadi jugak aku heret housemate aku g melepaskan keterujaan aku tuu..

hanye menonton di BREM MALL Kepong..
*motif huruf besarkan BREM MALL???

well..
kalau dah menonton filem ini di celah-celah jari sendiri..
kompom ar cerita neh memang menyeramkan..

korang wajib tengok..

aku rase macam nak pergi nengok lagi sekali..
sebab macam tak puas nengok di celah-celah jari..
tak nampak sangat hantu yang muncul tetibe..
menyesal pulak tutup - tutup muka dengan jejari ku yang runcing neh..

::aku nak aplod gambar aku di sisi poster KHURAFAT..tapi card reader pulak buat hal::
Share:

January 17, 2011

Lirik Janji – Akim

Cubalah kau mengerti
Perasaan hatiku
Ku cinta kamu
Hanya itu aku tahu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku


Chorus
Aku akan selalu
Menjaga dan mencintaimu
Aku janji padamu
Takkan menduakanmu

Dan takkan terulang lagi
Silapku yang dulu
Meninggalkanmu
Untuk kedua kali takkan berlaku

Ulang Chorus

Aku janji padamu
Akan mencintaimu

Ulang Chorus

Takkan menduakanmu
Share:

Agak-Agak Korang, Ni Melucah Ke Ape?..Ke Otak Aku Memang Dah Yellow-Yellow..

beep..beep..

bunyi mesej masok..
oh..mesej dari seseorang yang berpangkat BAPA pada aku..

Open Mesej...

Orang Itu : Dah Makan Cokelat Ker?

Aku : Nape Nak Bagi Ker?.hahahahha
*balas sebab hormatkan dia..

Orang Itu : Memang Nak Dari Dulu...

erk..ape pakcik neh..terpinga-pinga aku...ke dia memang tak pandai nak buat ayat untuk sms...terus malas nak balas...

tetibe dia mesej lagi...

Orang Itu : Suke Cokelat Yang Panjang Ke dan Suka Yang Lebar..

erk.....korang agak-agak dia melucah ker dengan aku?..

::tanye la..suke coklat ape?..cadbury ker...ferrero roche ker?betul ke aku eja cokelat neh?...ini tidak tanye panjang ke lebar?..::
Share:

Aku Nak Tengok KHURAFAT....Ada Siapa-Siapa Yang Sudi Dipeluk...


gurl only untuk yang sudi dipeluk!..
hikhikhik...

semalam aku nengok melodi..
tertengok promosi filem khurafat neh..
ramai yang menutup muka..menjerit bila nengok filem ini..
tercabar aku rasenyer..
rase cem dan-dan tuu jugak nak g nengok..
:P

Sinopsis Khurafat
Khurafat mengisahkan perjanjian terlarang dan salah satu bentuk penyelewengan dalam aqidah Islam diantara manusia dan syaitan, sesuatu yang amat ditegah dalam agama suci kita. Tapi manusia tanpa
mengira akibat .. membelakangkan Allah, disokong dengan nafsu dendam serakah akhirnya hanyut dengan bisikan syaitan.

Kisah bermula dengan Johan, seorang pemuda yang bekerja sebagai Pembantu Hospital. Sudah berkahwin dan mempunyai seorang isteri bernama Aishah. Pasangan ini diawal perkahwinan hidup aman dan bahagia namun tanpa disangka trauma melanda dipertangahan jalan. Mereka sering diganggu oleh lembaga aneh. Bermacam-macam usaha telah dilakukan namun gangguan itu tetap berterusan. Ini amat menakutkan mereka lebih-lebih lagi Johan. Kehadiran seorang perempuan tua misteri … ditambah dengan munculnya bekas teman wanita Johan bernama Anna yang bersiakp pelik dan menakutkan menambahkan lagi episod trauma pasangan ini…

Anna sentiasa menganggu Johan walaupun ketika Johan bersama Aishah. Ini menyebabkan Johan bertambah runsing. Tidak lama selepas itu Anna ditemui mati bunuh diri dengan mayatnya tergantung. Kematian Anna adalah kemuncaknya perkara-perkara aneh yang berlaku dalam hidup Johan. Bayangan Anna mula menganggu Johan mahupun Aishah. Hidup Johan semakin tertekan. Setelah diasak pelbagai kejadian aneh akhirnya barulah terungkap segala misteri. Johan akhirnya akur dengan kesilapan silamnya… perbuatan Khurafat yang diamalkan kini menuntut haknya dan Johan terpaksa membayarnya dengan harga yang amat tinggi.

Kesimpulannya Khurafat adalah satu amalan yang mengalih pergantungan manusia daripada Khalik (pencipta/Allah) kepada makhluk (yang dicipta). Di dalam Al-Quran terdapat beberapa ayat yang menyeru kepada pergantungan kepada Allah dan menolak kepercayaan terhadap yang selainnya bagi mendapat kebaikan dan menolak keburukan. Yang memberi segala kenikmatan dan keyakinan hanya Allah. KepadaNya seluruh makhluk bergantung.


Share:

January 14, 2011

Popular Doorgift Perkahwinan - Mug

tahun lepas di bulan yang lepas..
kiranya pada bulan Disember tahun 2010..
3 officemate aku melangsongkan perkahwinan..
phewww....macam merancang lak dorang neh..

lepas tuu ada lah something untuk kami-kami di office neh..

dan ini la yang kami dapat..



MUG!!
ini pon dari 2 Pengantin jeee..

3 Mug dari 2 Pengantin!
korang bayangkan..
eh..MUG dah murah ea..

tapi dorang bukan bagi MUG je..
adalah barang-barang lain lagi..

dan yang paling besh..
ada yang bagi Baulu Gulung...

macam-macam kan majlis kahwin sekarang..
sebab tuu ada yang mintak hantaran sampai berpuluh-puluh ribu...
haiks..

"awal..nanti kalau kita kahwin ..nak bagi ape yer sebagai doorgift?"
miahahahahahahaha..
erk..

Share:

January 13, 2011

Lirik Lagu Angkubah - Taxi

Detik dan waktu
Meninggalkan kita
Agitasi jiwa masih melanda
Beri daku, sedikit waktu

Sebelum ku terima cintamu
Pastikan ku cerminkan jiwaku
Untuk aku, cinta kamu

Menanti angkubah selimut diriku
Itulah harapan paling kau puja
Hati kamu, bima sakti

*

Dalam cinta hapuskanlah
Sisa cinta dalam jiwa
Agar bisa ku bercinta
Dalam cinta dengarkanlah
Sisa cinta dalam jiwa
Agar bisa ku mencintainya

Detik dan waktu
Meninggalkan kita
Agitasi jiwa masih melanda
Beri daku, sedikit waktu

Sebelum ku terima cintamu
Pastikan ku cerminkan jiwaku
Untuk aku, cinta kamu

Menanti angkubah selimut diriku
Itulah harapan paling kau puja
Hati kamu, bima sakti

*

Dalam cinta hapuskanlah
Sisa cinta dalam jiwa
Agar bisa ku bercinta
Dalam cinta dengarkanlah
Sisa cinta dalam jiwa
Agar bisa ku mencintainya

::sudah lama aku cari lagu neh..selalu dengar kat HOT.FM tapi tak tau lagu ape..hari neh bila teringat..terus cari di google....::

::blog aku dah macam gobok lirik lagu dah..::

Share:

January 12, 2011

phewiiittttttttt....blockquote den dah upgrade dah...

sila lihat ayat dibawah..

tuan empunye blog memang comey...aminnn



dah lame aku cari camne nak apdet blockquote yang standard untuk kelihatan cantik...
cantik sangat la kan kot ..
padahal tak cantik mane..

korang nak buat??..

meh ke blog ini yang penuh dengan tomatonyer..

CIK TOM

kalau harap aku nak buat tutorial..
jangan harap ar..
seratos kali korang baca pon..
memang takkan pahamnyer..

so sila la ke blog ciktom untuk mencantikkan blockquote korang..

tapiiiiiiii...
ada tak siapa-siapa yang tahu camne nak buat background cam blockquote cikepal tuuuu....

yang macam ada bunga-bunga menghiasi..

cantik woOOo...

teringin mak nyah..

hikhikhik..

::korang mungkin dah berzaman tahu..tapi aku neh mane de mase nak cari tutorial blockquote neh..baru hari ni dapat cari dah buat..so kalau nak cakap aku ketinggalan zaman pon...AKU REDHAAAAAAAAAA......hukhukhuk
Share:

Melda Ahmad di Gadis Semasa Sunsilk


aku selalu nengok iklan Gadis Semasa Sunsilk di TV3..
macam besh lebih-lebih lagi lagu YUNA jadi lagu tema..
lagi ar rase nak tonton cerita neh...
tapiiiii baru semalam aku berkesempatan menonton..

sekali hamek ko pelakon nye adalah Melda Ahmad..phewwittttttttttttt.....
eceh....cem kipas susah mati Melda Ahmad je aku neh kan..
hahahah..


Siapa Melda Ahmad?..
aku pernah dengar lagu dia di satu laman web indie....
pernah juga buat entry lirik lagu dia
KIMIA
besh la gak..
indie punye style..
sempoi giler...
cem ana rafalli @ yuna..
cume dia tak mendedahkan diri sangat..

aku rase kalau dia popular tahun neh.
tahun depan dah boleh menang dah AJL ke 26..
itupun kalau M. Nasir jadi Ketua Juri lagi..
miahahhaha..
*erk..dah tersimpang..ntah ape2 aku neh..sungguh aku masih lagi tak dapat terima hakikat
ana rafalli menang...hoHohO

tapi..tapi..tapi.
kenapa Melda Ahmad kurus sangattttttt..
tak cantik la kamu uit..
kasi gebu sikit cem den neh ha..
sodap je...
:)




..Gadis Semasa Sunsilk..

Gadis Semasa Sunsilk merupakan sebuah drama realiti yang mengisahkan tentang pencarian seorang insan yang mampu memenuhi kriteria dan kualiti untuk digelar gadis masa kini. Seseorang itu haruslah mempunyai bakat asli yang cukup menyerlah, mempunyai gayanya yang tersendiri dan yang penting, dialah yang sering disebut-sebut dari bibir ke bibir.

Bersama menjayakan projek ini adalah 3 orang mentor berwibawa yang akan mengasah bakat, menyerlahkan lagi penampilan gadis semasa yang terpilih. Mereka yang tidak asing lagi dalam industri hiburan tanah air ialah Ajai, Wardina dan Bambang Soteto.

Sebagai seorang komposer, penerbit muzik dan penyanyi yang tidak perlu diperkenalkan lagi, Ajai akan mengekstrak bakat terpendam gadis semasa agar kemampuannya akan dapat dioptimumkan dengan sepenuhnya.

Kita sering bersua dengannya di kaca TV, kini beliau bersama projek Gadis Semasa Sunsilk. Sebagai model, pelakon, usahawan, dan pengacara untuk pelbagai isu, Wardina merupakan seorang selebriti semasa yang sering mendapat liputan luas di seluruh negara. Dengan pengalaman dan pengetahuan yang dipunyainya, Wardina adalah seorang mentor yang cukup sesuai untuk membimbing gadis semasa agar personaliti dan pembawaan dirinya sentiasa mantap, terutamanya dalam industri hiburan tanah air.

Rambut merupakan mahkota seorang wanita. Sebagai salah seorang pakar dandanan yang disyorkan oleh Sunsilk, Bambang Soteto akan menyerlahkan lagi keanggunan asli gadis semasa yang terpilih. Pereka fesyen rambut terkenal yang telah mendapat latihan di Mannheim, London and Vienna ini akan menggunakan sentuhan kepakarannya ke atas gadis semasa agar tampak menawan setiap masa. Dengan itu, penampilan gadis semasa dari hujung rambut ke hujung kaki akan sentiasa terpelihara.

Drama realiti telah pun bermula pada 11 Januari 2011, jam 6 petang di TV3

sumber : http://www.red.com.my/?p=1246
Share:

January 11, 2011

Cinta itu Buta : Armada Band

Salahkah bila aku mencintaimu
Dan berharap engkau ‘kan jadi milikku
Walau banyak yang bilang kau tak pantas untukku


*
Sayang ku mohon jangan tolak cintaku
Jiwa ragaku ini hanya untukkmu
Aku rela berkorban demi cintamu itu


**
Biarlah orang berkata apa
Manusia tiada yang sempurna
Ku terima kau apa adanya
Yang penting aku bahagia


Kembali ke * **


Kembali ke **


Manusia tiada yang sempurna
Ku terima kau apa adanya
Yang penting aku bahagia

Sayang ..cinta itu buta..


------------

::agak-agaknyer..
siapa la nak terima aku yang chubby neh kan..
:)



sumber lirik dari : http://syamsyun84.blogspot.com
Share:

Hey......Sudah Sebelas Hari La Tahun Dua Ribu Sebelas Neh..

tekan new post
taip sepatah dua huruf
lepas tu backspace

gile buhsan
takde idea untuk entry baru

ape azam aku 2011?.

sangat tak penah fikir azam..
ape itu azam?
tiap-tiap tahun perlu azam ke?

aku?
ikut je la peredaran masa..
kalau ada luck..
maka luck la hidop aku..

kalau hidOp aku tunggang terbalek...
maka berusaha la aku untuk aturkan kembali..

well..
senang je..

tak payah nak kusutkan kepale dengan benda-benda remeh..
hadapi dengan senyuman..

gadis sopan dalam komuter
:)

Share:

January 10, 2011

Lirik Pemilik Hati – Sixth Sense


Di hatiku ini sunyi sunyi
Di jiwaku ini hampa hampa
Hidup ini kosong kosong
Hati ini sunyi sunyi

Chorus
Tanpamu tanpamu ku sepi
Tanpamu tanpamu ku sunyi
Tanpamu tanpamu ku sepi
Tanpamu tanpamu ku sunyi


Engkau jiwaku
Hidupku hatiku

Ulang Chorus 2X

Engkau nafasku
Darahku nadiku



sumber lirik :http://www.1liriklagu.com/
Share:

Macam Mana Ana Rafalli Boleh Menang Ni...

entah ape keistimewaan minah neh..
lagu pun sempoi giler..
aura dia pon tak same macam aura YUNA dulu..

adakah sebab dia bakat muda yang berkebolehan menulis lirik dan mencipta lagu?..

giler..
sumpah..
memang aku tak boleh terima dia menang..
sebab aku rase dia cume pelengkap Anugerah Juara Lagu jeee..

lagi satu.
sebab aku dah terlepas cakap dengan housemate..
"kalau ana rafalli menang..wa sanggop tendang tv wa neh..."

sekali hamek ko..

dia pandang aku..aku pandang dia..

kesimpulannye..

"TV GUA TAK SALAH SO TAK PAYAH NAK MENYAKITKAN TV GUA DAN KAKI GUA"
Share:

January 6, 2011

Kisah Kembar Pierre Andre Lagi...

aku buat status atas nama Pierre Andre hari selasa lepas sebab satu hari kembar si pierre andre neh dok senyap je...tak tegOr-tegOr aku..pelik..sebab selalunya hari-hari dia dok buat lawak tak terancang...

so terjadila status di facebook seperti ini..




dia tak tau aku panggil dia pierre andre dan atas sebab tuu aku terkejot bangat bila dia komen status aku...


oh..rupenyer bukan aku je yang perasan muka dia macam pierre andre...ramai dah perasan sebab tuu dia berani komen begitu..

dan dia ada tanye akuuu.."siapa lagi ensem..pierre andre atau saye?..."

miahahahhaah...

jawapan aku : dia la yang hensem..pierre andre dah gemok oh dalam Tiramisu..

Share:

January 3, 2011

Frust Oh..Safee Sali Sudah Kahwin..Anak Satu Pulak Tuu....


aku lambat beri resPon kan..

malam tahun baru hari tuu ber sms dengan sum1

dia - wat pe?
aku - tengah tunggu safiq rahim kat tv9..
dia - oh minat safiq rahim ea..
aku - taklah..minat khairul fahmi sebenarnye tapi sebab dia dah nak tunang..so minat safee sali la...hahaha..[dengan yakin]
dia - safee sali dah kawen laa...anak sorang..
aku - haaa.biau betul..

siyes..aku agak kecewa disitu...hahahahah..

::mencari gak gambar isteri safee sali di internet..tapi tak jumpa..tapi dah nengok dalam harian metro semalam::
Share: