Followers

December 30, 2011

December 28, 2011

Sharing Is Caring Kata Orang



besday kek yang dikongsi..padahal yang dua orang tuuu besdaynyee bulan january...





tenkiu la untuk family yang rajin nau layan kerenah aku yang tiap-tiap tahun wajib ada besday kek..




tahun neh best sikit sebab ada menu lain selain kek :-




sate - ditaja oleh along..
rendang - ditaja oleh orang yang tumpang besday... - kak chik @ liza
jajan - ditaja oleh kak lang
bihun goreng - bahan-bahannye memang da ada kat umah..



dan kek pon disponsor oleh adik aku si yutem itu....




aku?..sponsor ape ntah..hahah..takde kot...sponsor mulut tiup lilin je n goreng bihun.





memang planning pada mulanye..memang nak beli kek sendiri..nak beli barang-barang sendiri..ye la kan..kau yang nak wat makan-makan, maka kau keluarkan la sendiri duit kan...tapi ntah kenape ntah..tetibe ditaja lak majlis besday neh...hehehe...macam adik aku si yutem tuuu....pergi beli kek dengan dia..sedang aku nak keluar duit..dia pon keluarkan duit dia..maka duit aku pon termasuk kembali dalam purse....hehehehe........takpeeee..dapat bonus terpijakkkk, tu yang leh eksyen bayau kek tuuu...



seronok...


budak tecit yang sudah pandai makan...kek besday tahun neh dia yang perabeskan..tahniah isha!!..



persoalannyee..tiada gambar keee?.gambar sume kat kamera kak ipar..tak sempat nak amek dan tidak lee amek gambar pakai henpon cikai aku sebab gambar tidak le lawa gune c3 tersebut...kesian.
Share:

December 27, 2011

dah kau pun kenape?..

mengantuk yang amat..amat pon tak mengantok macam neh...hari neh muka macam minta dilempang-lempang jeee..sayu betul mata neh nak tido sajork..



malam tadi nengok wayang cite Sherlock Holmes in Game of Shadows pon aku boleh lagi tido dengan jayenyeee..pedulik la dengan sebelas hengget tiket wayang tu..mata dah mengantok sangat lagipon jalan cerita tu lembab sangat...baek aku tido..kalau rasa nak nengok nanti,beli je CD...:p..




eh..kenapa kita susah untuk setia kan..susah untuk tanamkan dalam diri sendiri yang kita perlu setia hingga akhir hayat kita..mesti akan ada rasa terpesong sikit nak mencurangi..tak banyak pon, mesti sedikit...





dan kenapa kita cepat rasa bosan dengan pasangan..ke aku je yang cepat sensitif lantas rasa diabaikan dan bosan....hermmmm..buat hal betul laaa hati neh......




genap sembilan bulan.



takot la nak kawen............takot kemudian hari dipersiakan dan ditinggalkan....
Share:

December 22, 2011

Perdana Menteri setuju tangguh SBPA - Omar Osman


Perdana Menteri setuju tangguh SBPA - Omar Osman
PUTRAJAYA 22 Dis. - Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak mahu pelaksanaan skim sistem Saraan Baru Perkhidmatan Awam (SBPA) ditangguhkan untuk dirunding semula dengan penjawat awam, kata Presiden Kongres Kesatuan Pekerja-pekerja dalam Perkhidmatan Awam (CUEPACS), Datuk Omar Osman.


sumber utusan online






bersabarlah penjawat awam... hahahahahah
Share:

Love | Kepercayaan




penah tak..penah tak korang alami situasi macam neh..




kepercayaan itu sangat penting kan?..




^_____^/




betul-betul menguji kesabaran cik sabariah sekarang neh..tapi umur dah begini tidak sesuai lagi untuk menghempas talifon, menghentak kaki, menangis tidak berirama, memuncungkan mulut dan segala bagai..




perlu untuk berfikiran sejajar dengan umur....tapi bagaimana kalau dalam hati masih lagi fikir diri ini sweet seventeen...kihkihkih..




Share:

December 21, 2011

Besday Celeb Part II

besday celeb tak berapa celeb sangat ponnn....


yummy..........selalu besday cake..tapi aku besday burger...




comel kan apam polkadot neh secomey aku.. hihihi..tengkiu kawan itu.....


notakecik:burger neh homemade dibakar menggunakan arang..ada di seksyen 5 dan seksyen 2 wangsamaju..aku pegi seksyen 5.daging burger yang sangat tebal..kenyang..
Share:

Besday Celeb Part I

semalam besday aku..
*gile cool kan tulis macam ini... ;p



so pepagi bute aku dah gelak-gelak sambil sengih-sengih bagitau kat kakak PA..."kak, ri neh besday saye!!" sambil gelak besau..kahkahkah...




lepas tu akak tu jawab "oh..kalau bagitau bos neh..mesti bos nak beli kek"..




oh, okeh..segan tetibe...kau dah kecoh-kecoh besday, boleh la plak kau nak segan kan..hahahah..tapi perangai aku memang macam ini kot..memang suke heboh-hebohkan besday tapi tak maksud ape-ape pon just seronok bagitau...feeling bebudak sikit..kihkih..padahal umur dah begini..oh sedeh!!.. ;p




tengahari lepak same mama zerin dan ila...lepak kat subway..woahaiiii..gune ayat lepak eh aku sekarang neh...hehe..lunch sebenarnyee.....n MAMA ZERIN belanjeeeeeeeeee!!!....tenkiu mama zerin!!....



lepas lunch..aku debar-debar gak neh, dorang belikan kek untuk aku ke?..hakhakhak..perangai choii betul..hahahaha..takde la sampai camtu sekali perangai..mengades je lebes aku nes....




tetibe bos n bigbos aku masuk opis dan tetibe nyanyiiii lagu hepy besday untuk aku...terharu beb..bayangkan bos dengan bigbos hoii...kembang kempis hidOng..naseb baek hidong sempit sikit sebab selsema....hihihihi..tapi mane kek?????...takde pon...hahha..lagi sekali perangai tak serupa umur nak masuk 3 series!!...




dan akhirnyeee...



kira cepatttttttttttttttttttttt!!!!!!!!... ;p..





excited potong kek!!....hahaha.....sampai kene sound sebab excited padahal tadi katenye segan...hahaha...aku kene pakse pakai crown tuuu...cinabis betul tapi aku sukeeeeeeeee!!..siap pegi toilet betulkan crown...^____^....





comeynye aku di usia 29tahun... :)


terima kasih kengkawan!...



next celeb kat arena cafe wangsa maju..to be cont.....






Share:

December 19, 2011

Uwais Al-Qarni

nama Uwais AlQarni terkenal pon aku rasa sebab Siti Sarah dan Shuib yang telah menamakan anak mereka dengan nama tersebut..



baru baru neh ada kertas yang ditampal di dinding sebelah lift....gigih la nengok..memang selalu menyibuk nak nengok pon...ada ceramah dan penceramahnya nama Ustaz Uwais AlQarni....hehehe



pandai Shuib dan Siti Sarah cari nama anak...nama unik tapi maksudnye baik..

Uwais = Pemberian



UWAIS AL-QARNI
UUntung
WWarak
AAmanah
IIkhlas
SSuci
AAlim
LLemah-lembut
QQualiti
AAbadi
RRamah
NNaif
IIdealistik
Apa ada pada nama?

Share:

Surat Cinta Zaman Kilang


korang ado?.
neh zaman dedulus..time keje kilang..sembilan tahun dulu...




rajin betul dia neh dok bagi surat yang simbol-simbol bagai..jenuh pulak aku nak membaca nyee..tapi bila lame-lame, sudah boleh balas surat gune simbol-simbol jugak.....lepas tu balas pakai kertas tag produk kat kilang tu jugak..memang pekerja gemilang cemerlang membuang kertas adalah hak milik kami berdua...





sekarang neh kalau nak baca balik pon, aku dah malas...malas dah nak berpinau-pinau mata baca simbol-simbol neh...tapi boleh paham sikit-sikit la kot..sebab boleh nampak jugak persamaan dengan huruf simbol-simbol neh...kan...kan..kan...





::aku mengemas bilik aku, jumaat lepas..jumpe surat chenta neh dan duit lima belas hengget..alhamdullilah rezeki....kihkih.inilah, untungnye orang selalu selit duit...berzaman duit tu dalam resit barang...lima belas hengget pon duit jugak kan..lepas la nak beli prosperity burger satu set::
Share:

December 16, 2011

Kalau Dah Dasar Perempuan!

memang perempuan jugek!...



semalam nak balik keje, start enjin Orange...enggak boleyh seyh...ngapain ineh...tetibe signal untuk minyak dah kelip-kelip padahal ada tiga takuk lagi..oh man!...nengok kelip-kelip jugek kat icon batery dan yang macam paip itu...pedal brek pon keras nak mamposs...dah gabra semacam....apehal lak neh...memang buta kereta betul aku neh.....fuhh..fuh..hembus nafas kekuat....gile la Orange neh....buek hal pulak!



tetibe nampak jejaka pujaan ramai bini dia @ Pierre Andre...panggil ikot suke aku jee..kekuat panggil dari parking ke lobby opis...hahahaha...Orange lebih penting..orang nak pandang serong aku jerit kekuat, ada aku kesah... ;p...



dia check-check...battery katenyeeeee....wooohoooo..aku lupe kot nak isi air battery...memang aku tak pernah isi pon...dulu yang tukang isi pon adalah abang ipar....very de cuai aku neh...



maka si Pierre Andre. telah menawarkan diri untuk pergi panggil itu mekanik yang sederet dengan opis..naseb baek la ada bengkel kete dekat opis......kurang seket menggelabah aku neh..



dan setelah mekanik cina yang manje tak boleh nak kene ujan itu mengecheck itu kereta, maka dengan secara automatiknyeeee, aku kene tukau bateri!!! yippaaaaa!!!!...katenyee mekanik itu, bateri aku itu sudah rosak..ah..mungkin alasan nak cari duit lebih..padahal mungkin boleh je kot isi air batery..hahaha...dah macam bijak pandai kereta pulak aku kan padahal satu hape pasal kereta pon tak tahuuuuuuuuuuuuuu......dan padahal memang sudah wajib tukau bateri pong... :p




180 hengget okey!...menggigil la hey nak kuarkan duit dari rimau tuu haaaa....eh takdela...demi Orange, tadehal punyeee...asal selepas itu dia okeh, tak meragam, aku tak kesah...jangan aku sudah keluarkan duit, kau meragam..memang siaplaaaaa....ini makan kau!..;p




dan selepas itu pepagi buta la aku dok gugel kat internet pasal batery...hihihihi..inila perempuan,sudah terkene baru nak terhegeh-hegeh..PEREMPUAN!!!..



INFO PASAL BATERI KERETA

bateri kering - takyah nak check sangat la..nengok kat indicator dia jee..kalau colour hijau kat bateri tuu,kira okeh lagiiiii....kalau dah malap semacam tu,baekla bertindak untuk menukau bateri...jangan nak mengada-ngada sudah ditepi jalan mati baru kau nak tukau..itu memang cari nahas namenyee lainla kalau nak glamer semacam....



bateri basah - itu untuk orang yang rajin dan tak pemalas nak check air...kene rajin check air...itu je yang aku tau pasal bateri basah neh setakat digugel pagi-pagi bute neh....hehehe...



inilah si Orange yang manje-manje buat hal depan opis semalam tapi nasib baik depan opis kalau depan mall mane-mane..mateila aku...!

Share:

December 14, 2011

Pavlova La Pulek

kihkih..lepas ciskek oreo..teringin la pulak nak buat Pavlova..gile suke la pulek nengok dia bewarna warni dihiasi buah-buahan....dan selepas itu macam senang je bahan-bahan dia.....konon je senang..tapi buatnye tak tau bilee...berangan je yang penting sekarang neh....berangan la setinggi mane kompom satu hari nanti aku akan buat jugaaa ini Pavlova tetapi entah bila itu jangan ditanyeee yeeeee......




gambar aku amek kat blog http://irmadilondon.blogspot.com/2011/06/resepi-pavlova.html ...kalau korang nak nengok resepi..boleh la ke blog beliau....



kalau ditengok-tengok macam kuih bahulu sajeeeeeee....baik aku amek resepi kuih bahulu letak whipped cream dan hias dengan buah...aci tak? :p
Share:

December 13, 2011

Oreo Cheese Kek - Sukses




:p


senang je..aku tak tengok resepi pon time buat neh..hafal sudah..mane tak hafal kalau angan nak buat tinggi lalu nengok resepi pon selalu tapi buatnye sekali...jadi bila nak buat kali kedua, tawakal dalam hati mengingati resepi walaupun sebenarnye lupe nak print resepi masa neh....


nak cube buat?..jangan tanye aku resepi ciskek ini..

baik korang click kat blog
sheraxoxo..

kalau aku taip resepi kat sini, takot nanti jadi oreo cisbedebah pulek...




Share:

December 10, 2011

henpon-henpon-henpon

gatal nau nak cerita sejarah penggunaan henpon henpon milikku..hahahaha....



aku start pakai henpon masa kerja kilang dulu..umur 20 ke 21 ntah...lupe dah....angah aku la yang menghasot supaya pakai henpon...



tapi dulu kalau takde henpon pon tak pe kan..boleh selambe je kan kuar rumah..family pon takde bising-bising nak kol..kan ..kan...tapi skang..henpon adalah penting...


henpon first aku pakai beserta line pascabayar celcom aku gune yang sampai sekarang aku tak abes bayar lagi gara-gara silap paham dalam keluarga....



henpon kedua yang aku beli senyap-senyap tak bagitau mak..duduk dendiam dalam bilik lepas tuh suke gantong kat leher lepas tuh dok create ringtone sendiri dengan pinjam buku ringtone kawan kilang....



aku tak hengat sejarah henpon neh..ke maen tukau-tukau dengan adik laki aku.. ke tukau-tukau dengan teman tapi mesra aku mase tu..henpon lesung kan orang panggil sebab dia macam lesung..




neh henpon rerame @ butterfly..henpon neh aku kompom tukau-tukau dengan teman tapi mesra aku.....rasa pakai macam biasa je tapi kecik bebenau tak sepadan dengan tangan aku..eh..:p




henpon neh aku beli setelah terpengaruh dengan teman tapi mesra aku...pakai sekejap je sebab macam bangang tersalah beli yang tak original tapi besh pakai henpon neh sebab dia leh set ringtone call and mesej untuk orang yang ku cintai..hehehe..selalunye henpon adalah boleh set untuk ringtone sahaje...





lepas tuh aku pakai henpon nokia neh plak...rase cem biase la gak..takde ape-ape pon yang besh..tapi beselah..mase tu benda tu baru,jadi rase macam hebat sangat bila gune padahal orang laen punye lagi hebat dari aku..




yang neh henpon paling lame aku gune...sukeeee sangat..banyak kenangan dengan henpon neh lagipon henpon neh leh 3G..itu yang besh....bila rindu isha..leh 3G dia....bila rindu.........eh...banyaklaaa benda2 dalam tu yang buat aku sayang nak jual..ada gambar..ada mesej...simpan jadi kenangan...




ha..yang ini henpon yang terbaru....bonda bagi lesen untuk gune duit yang aku bagi untuk beli benda alah ini...see.nak beli henpon pon kene mintak lesen dari bonda...henpon neh aku suke sebab dia leh WIFI..itu je..takpe..yang penting bagi aku..asalkan boleh call in call out..mesej...itu dah cukup bagosh..**ayat standard..padahal dalam hati meraung-raung nak i-pad ke..i-phone ker....heheheh
Share:

December 8, 2011

Sifir Gaji SBPA untuk N11, N17, N22, N27, N36

pagi-pagi lagi da kecoh pasal kenaikan gaji 2012 mengikut sistem baru iaitu SBPA..aku pun opecoz la tergolong dalam kumpulan yang kecoh jugekkkkkkkkkk... ;p
tipulah kalau korang orang gomen..korang tak mengecohkan diri.....

kat bawah neh aku tempekkan kenaikan gaji bagi gred N padahal aku bukan gred N pon..tapi dekat-dekat sajork kot..beza sehinggit..





hati kembang-kembang nengok jadual ini...kihkih....alhamdullilah..


jadual ini aku amek dari blog ini --> http://syadib.blogspot.com/2011/12/sifir-gaji-sbpa-untuk-n11-n17-n22-n27.html


tapi mende neh belum kompom sangat..jadi jangan berharap nanti hati tersagat la pulak bila tak seperti diharapkan...
Share:

December 7, 2011

December 5, 2011

Lirik Ombak Rindu – Hafiz & Adira (OST Ombak Rindu)

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya
Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku

Tuhan aku tahu banyak dosa ku
Hanya ingat Kamu kala duka ku
Namun hanya Kamu yang mampu membuka
Pintu hatinya untuk cintaku

Malam kau bawalah rinduku
Untuk dirinya yang jauh dari ku
Agar dia tidak kesepian
Selalu rasa ada cinta agung

Hujan bawa air mata ku
Yang mengalir membasuh luka ku
Agar dia tahu ku terseksa
Tanpa cinta dia di hatiku

Hanya mampu berserah
Moga cahaya tiba nanti

Tuhan tolong lembutkan hati dia
Untuk terima ku seadanya

Kerna ku tak sanggup
Kerna ku tak mampu
Hidup tanpa dia di sisi ku…

uuu…uuu..

dari : http://myliriklagu.com/lirik-ombak-rindu-hafiz-adira-ost-ombak-rindu.html
Share:

Wishlist Tahun 2012


tak pernah pernah la buat wishlist sepanjang hidop..:p......tetibe jeeee... kihkihkih


untuk tahun 2012, keinginan untuk memiliki dua benda neh sangat meluap-luap..atau apekah tak perlu tunggu 2012 maka mengorbankan bonus di hujung tahun untuk membeli benda-benda tersebut...


1 - Nak beli Oven...................:p....sebab makin lame makin rasa minat nak buat cake or ape - ape yang melibatkan oven.... :p...kompom pasni adik aku akan ungkit "tu sebab nak kawen la tuu :p" ... ngek sahaje beliau...




2 - Nak beli Mixer....dasar pemalas memang begitu kot...haha..takot gak oh bantat segala kek n kuih aku..pengalaman sudah ada okeh......memiliki kek bantat pada ulangtahun kelahiran yang lepas.. :)




ke ada sesiapa bermurah hati nak bagi hadiah sempena harijadi 20 Disember nanti..muarhaha...mintak hadiah harijadi macam mintak hadiah kawen je..macam le dapat pon kalau hadiah kawen....kawennye pon entah bila.... :( ....
Share:

December 2, 2011

Lirik Lagu Menyanyilah La La La - Ella

Di sebalik sejuta bayangan wajah
Tiada satu mampu ku lihat
Bagai debu yang berterbangan sekelip hilang

Tersembunyi tangisan dalam ketawa
Menagih kasih tanpa cinta
Bagai lagu tanpa irama
Pincanglah asmara

Tercipta nada, laguku menghibur hati yang resah
Menyusun kata, laguku memujuk hati yang resah
Menyanyilah lalalala... lalalaa. (2 kali)

Ku mencari jawapan dan kepastian
Tak ingin lagi bersendiri,
Agar tiada sepi hati mekar mewangi

Tersembunyi tangisan dalam ketawa
Menagih kasih tanpa cinta
Bagai lagu tanpa irama
Pincanglah asmara


Tercipta nada, laguku menghibur hati yang resah
Menyusun kata, laguku memujuk hati yang resah
Menyanyilah lalalala... lalalaa. (2 kali)

Ku dambakan kehangatan
Belaian mu oh.. cinta
Kaku jasad, tak bernyawa

Di sebalik berjuta bayangan
Namun tak ku lihat
Mencari kasih dan cinta
Bersatu dalam irama

Tercipta nada, laguku menghibur hati yang resah
Menyusun kata, laguku memujuk hati yang resah
Menyanyilah lalalala... lalalaa. (2 kali)


sumber : liriklagumuzika



----

sudah lama kot aku tak post lagu kat blog neh....suke dengar lagu ella neh..lebeh-lebeh bila part yang aku boldkan kat atas tu...




Tersembunyi tangisan dalam ketawa
Menagih kasih tanpa cinta
Bagai lagu tanpa irama
Pincanglah asmara



:) ..


okeh..air mata sila tahan diri anda.....
Share:

Nak Kurus

aku nak kurus..selalu berangan-angan pergi jogging..jogging kat stadium, jogging kat taman layang-layang tuuu...kesian kat kasot sukan yang dapat free bulan tujuh rituu..terperap je kat rak kasot..boleh bilang dengan jari sebelah tangan bape kerap aku gune.....dasar pemalas nak jogging....






berangan dapat tahan nafsu makan..selalu sangat la berangan...sampai rasa indah sangat berangan tuu even tak buat pon...kadang-kadang tengah makan nasi lauk sambal ayam goreng terus berangan "neh la last makan banyak-banyak..sok aku nak diet bagai nak mati"..tapi mati-mati la aku nak diet kalau tekak neh dah mintak macam-macam nak makan..







lately neh rajin sangat masak kat rumah malam-malam..bukan nak makan sangat..tapi nak MASAK..sila percaya di situ okeh..nak MASAK..macam bukan diriku saje sekarang neh..hahahaha.....ntah kenape ntah.....tapi bila makan, tak seberapa sangat..eh yeke.. :p...kihkih..takyah pecaye sangat laaaaa.....






kenapa la susah nak turun berat badan neh...makin menjaya lak lemak di tubuhku yang mungil neh..."mungil???".....:p..






kejap kejap kang aku pergi bukak laman web diet..kejap-kejap kang aku pergi bukak oricurly.blogspot yang ada jual jamu kurus...seronok gile okeh nengok orang boleh kurus...yang aku neh ntah bila..macam sangat takut la pulak nak beli ubat-ubat neh..kang effect kat jantung aku..kang kuar lak berita kat metro bagai.. "akibat nak kurus, seorang perempuan mati diserang sakit jantung"... ohh..tak sanggop okeh....biar la aku mati dengan keadaan tak glamer dan diredhai ALLAH S.W.T..InsyaALLAH... :)






camno neh nak kurus!!!...makin hari makin naik lak bambam neh..aduyai......



Share:

Malware

pepagi lagi aku on fb kat mamak..mane nak dapat bukak fb kalau kat opis,jadi marilah kita sarapan pagi di mamak untuk mengakses fb dengan jayanya..




sign in je facebook ada empat mesej...salah satunye dari sepupu ku, si hidung mancung hafizah..hikhik...katenye sudah buat entry mengenai kenape blog aku tak boleh bukak..sangat saspen wooo bila semalam dia kata dia dah lame tak boleh bukak blog aku..oh..apekah..virus kah apekah...semalam nak sembang panjang dengan dia pon tak boleh sebab internet kat opis aku cam bangang sket.....




dan akhirnye bila dia buat entry INI..barula aku tahu dari mane sesatnye malware tersebut... JMR BLACK FINGER!!!!...aiyorkkk haiiiii.......





sumber gambar dari blog dak piza hidung mancung yang tak macam sepupu dia yang hidung kembang semangkuk ini...




dan sudah diremove blog itu dari blog list dan selamat membaca laaaaaaaa adik-adik sekalian yerp...

Share:

November 30, 2011

November 25, 2011

November 24, 2011

November 23, 2011

Bersama Selamanya | Histeria Aku Dibuatnya.

salam, cerita ini aku amek dari blog camtaek..memang gerun je aku baca ..psiko gile mamat neh..menakutkan.....






Dengan pantas Syak menarik tangan Mimi yg ingin berlalu. Syak yg tadinya merayu agar tidak ditinggalkan, tiba-tiba tersenyum sinis. Mata putihnya berubah kemerahan dan memandang tajam seolah ingin melapah Mimi. Mimi mula berasa cuak dengantindakan Syak.


Tiba-tiba Syak mencengkam kuat di nadi tangan Mimi. Mimi cuba untuk melepaskan tangannya. Dan mula merayu kepada Syak.


Syak yg sudah naik berang menolak badan Mimi ke atas bonet hadapan keretanya. Kepala Mimi diangkat lalu dihantukkan ke bonet berulangkali. Setelah lebih 10kali kepala Mimi dihentak-hentak, Mimi mula longlai dan terjatuh di atas jalan tar. Syak menyelak rambut Mimi yg melindungi dahinya yg lebam dan berdarah. Syak mengusap wajah Mimi perlahan lalu dikucupnya dahi Mimi yg berdarah tadi.


"Sayang penat ke? Sayang,abg nk bwk syg ke tempat hanya untuk kita. Tak ada siapa akan kacau kita. Syg sukakan?" Syak bertanya kepada Mimi yg telah tidak sedarkan diri.

*sunyi*


"Abg tahu, syg suka." kata Syak sambil tersenyum.


Syak mula bangkit,dan berjalan. Dibiarkan keretanya di situ. Tangan kanannya yg masih memegang rambut Mimi, ditariknya seperti mengheret lembu. Tidak peduli sekali pown muka Mimi terseret di atas tar. Lalu mencalarkan dan memecahkan bibir Mimi.


···


Pandangnya yg berbalam td semakin jelas. Terlihat seorg perempuan yg begitu uzur di gari berhampiran katil bujang. Perempuan uzur itu seperti ingin berkata sesuatu,namun suaranya tidak kedengaran.

Syak muncul dr arah bilik.


"Syg dah sedar? Kenapa mak tak bagitahu Syak?" tanya Syak gembira.


"Mak, kenalkan. Ini buah hati Syak, Mimi namanya. Cantek,kan mak." kata Syak lg dengan senyuman yg melebar.


"Syg, abg skrg dah makin mahir tau. Kalau syg tgk, mesti syg kagum." kata Syak sambil menghalakan cermin muka ke arah Mimi.


Mimi terkejut melihat dahinya. Bertampal dengan kulit lain,yg tidak ketahuan kepunyaan siapa. Mulutnya pula dijahit. Kedua-dua belah pipi dan hidung terdapat kesan calar akibat seretan di atas jalan tar. Dia meraba satu persatu,dahi,pipi dan mulutnya. Tiba-tiba dia terperasan jarinya berasa pedih-pedih. Dia terlihat semua kuku jarinya telah dicabut. Dia memandang Syak dengan tidak percaya.


"Hebatkan abg?!"tanya Syak lg kepada Mimi.

"Sorry lar. Dahi syg dah lebam dan berlubang sket. Tu yg abg tampal. Abg ambik kulit syg kt peha kanan tu skit,abg jahitlar kt dahi syg. Nampak oke sket,kn! Mulut tu pown abg jahit,supaya syg xpayah lar melawan cakap abg lg. Isteri yg baik,tak melawan cakap suami,tau. Kuku syg abg cabutkn, td abg tgk kuku syg hitam sgt. Tu yg abg bersihkan. Lepas ne, tak payahlar nk syg potong kuku ke atau pergi pedicure lg. Lagi satu, abg dah putuskan urat saraf kaki kanan syg. Ala, abg koyakan kulit syg sket je kt belakang tempurung lutut,lepas tu abg potong lar sarafnya. Bijak,kan."





Air mata Mimi laju membasahi pipinya.



"Syg, mak abg tak boleh cakap tau. Abg dah potong lidah mak. Tak adalah asyik mebebel je kan. Owh,kaki kanan mak pown macam syg gk tau. Lepas ne,kita akan hidup bersama selamanya. Tak akan ada sesiapa boleh tinggalkan abg dan rumah ini. Best,kn syg.



---

kalau korang nak baca yang lebih lagi..boleh la click kat blog Kontrol Histeria..
Share:

November 22, 2011

Team Malaysia Hebat Kerana..........

TEAM Malaysia Hebat ..kerana MALAYSIA ade seorang MUSLIM, ade seorang TAMIL, ade seorang GURU, dan yg penting Team MALAYSIA ade khairul fahmi CHE MAT yg sentiasa CERMAT menangkap bola, dan MALAYSIA juga ade baddrol BAHTIAR yg sentiasa BERIKHTIAR menjaringkn gol dari jarak jauh :) dan yg paling Hebat ialah....................kerana MALAYSIA ade ONG ( Ong Kim swee )!!!!!!



:P


credit untuk kawan facebook aku.. ZUL MIE..ntah mane la dia cilok... :p
Share:

Cerita Hot Untuk Hari Ini.

yeayyy!!!!
tetibe..
opecoz la sebab Malaysia menang bola malam tadi kan..



aku nengok..keseorangan...tetapi tetap tak menjadi masalah untuk menjerit bagai orang gile...jantung jangan kata la..macam nak terkeluar pon ada..jantung macam nak sukarela gantikan pemain kat sane...sakit jiwaa dibuatnyeee....jiwa la plak kan..hati pon same..sakit sangat nengok FAKRI tuuuuuuuuu... FAKRI okeh...dan aku hampir sepuluh kali on off televisyen..tak sanggop nak tengok tendangan sudut yang dibuat oleh pemain Indonesia..pergi toilet banyak kali dengan harapan masa pergi toilet tuu tetibe Malaysia dah gol kali kedua tapi hampeh.....tetap jugak 1 - 1 hoi...stressssssssssss...



dan sebenarnye aku dah tutup tb masa si fakri tu gagal sepakan penalti..sangat tidak dapat terima kalau Malaysia kalah tetapi.....tetapi okeh.....tetibe je dengar orang menjerit kat bangunan blok aku..lantas dengan pantas membuka kembali tb lantas nengok Malaysia ada peluang kembali..lantas tengok dengan fokus dan akhirnya si kapten Malaysia itu..ape name dia tuu baddrol ke badrool ntah itu telah menafikan pingat emas itu milik indonesia...yeahhhhhhhhhhhhh.....bagai nak gile lantas telepon ibu aqil..dan terjerit-jerit tak tentu pasal dan terus matikan call...telefon hanye untuk menjerit-jerit..kelas tak aku?..hahahhaha....fanatik Muslim aku neh..eh tetibe Muslim lak...hahaha..sangat comel nengok dia gabra masa pemain indonesia berdrama jatuhkan diri di kotak penalti....tidak..tidak..tidak....terbayang-bayang tangan dia....:p



tahniah untuk team Harimau Muda...perlawanan yang sangat best....!!!!



malas nak ulas panjang-panjang, dah ramai yang blog kan pasal gem malam tadi....


Share:

November 17, 2011

subway & dominos pizza


dalam minggu neh dah dua kali makan subway..dalam bulan neh pulak dah tiga kali..miahahahha..tema tekak untuk bulan ini adalah roti subway!..




hari ini pulak bersama empat orang geng latihan pergi menyerbu dominos pizza...menternak lemak dengan jaya sekali lagi...terasa kerongsang di dagu ini ketat la pulak tetibe...kihkihkih...



dominos pizza adalah dibelanje oleh menantu dan bakal menantu En. Ramli..*wink..wink...alhamdullilah dan terima kasih!!
Share:

November 14, 2011

14 November 2011 | Genap Lima Tahun Berblog



November 2006 mula berblog..aku rasa aku berblog sebab aku minat nak bercerita..nak menulis.....mula menggunakan blogspot bila salah sorang kawan kat forum tokeikedai bagitau url blog beliau.....pastu aku pun gegatal nak sign up blogspot..maka mula la aku berceloteh pasal diri aku dan segala-galanya..



tapi masa tu tak ramai yang tahu aku ada blog..aku berblog macam syok sendiri..tulis je ape yang aku nak cerita...orang baca ke tak baca ke, aku tak kesah...lantak laaa...*sekarang pon same kot...nuffnang pon aku tak sign up mase tu lagi...



dan kat bawah ini lah first entry aku....




gile macam budak-budak..kejap huruf besar, kejap huruf kecik..aduyaiii...malu ai taw bila baca sendiri....lepas tu ada la plak pasal skandal..kahkahkah..aku skandal dengan sape eh masa tuuu...lupeee dah....mungkin masa tu aku masih lagi di awang-awangan kot....tu yang ramai skandal tapi yang senget laaa....



dan banyak gak entry yang aku dah draftkan or aku dah delete kot....banyakkkkk...sebab bila dah ramai yang tahu blog aku neh..aku jadi segan-segan la pulak...malu bila orang yang kenal aku or aku kenal dorang dok baca blog aku yang tak seberapa neh..




haikssss....tarik nafas dendalam..aku happy dengan berblog....tapi rasanye lebeh suke suasana berblog dulu-dulu..tak siapa tahuuuuuuuuuuu siapa aku....nak caci maki kee.nak perasan bagos kee..hahaha...senang..sebab tak siapa tahu siapa aku..

*adahatinakperasanbagos... :p



lima tahun kan..rasa kejap jeee....^____^..

**apdet tajuk..baru LIMA tahun okeh..bukan ENAM..hahahah..aduyaiii....otak blur semalam, tu yang salah kira...maluuuuuuuuu....
Share:

Tidak Besh

tidak besh bila tidak sihat...
-sakit kepala lalu cuti di hari jumaat lepas
-sakit gigi bagai nak rak dari tiga hari lepas tapi tak baik-baik lagi..

kesian kan..


tidak besh bila henpon myJz hilang kat kedai makan....memang bedebah betul sape yang amek..tapi yang peliknye aku je yang hangin tapi dia tidak....nasib baik dapat balik number lame dia tu...first and last makan kat kedai tuu..PANGKAH TERUS!



tidak besh bila terbuangkan jaket korporat jabatan..gileeee..tak pakai lagi okeh!!..sadis sangat..............MENANGIS dalam hati!..



lagi MENANGIS kene keluarkan RM150 untuk Orange.........uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...




tidak besh kan!..
Share:

November 10, 2011

9 November 2011

genap dua tahun dah Orange dengan aku...kojap jo mase berlalu..rase macam baru semalam membawa pulang Orange ke Batai Hill... ^____^...





first time drive Orange dari Pusat Jualan Perodua Rawang tu pun dah nyaris-nyaris langgar motor..huehuehue...nasib baik la..kalau tak, memang hari ini dalam sejarah la..mane tak langgar motor kalau dah bertahun tak pegang stereng kete..last pegang masa langgar panggar rumah kampong gune kete along yang terus kemek di depan itu..terus merajok duduk dalam bilik, terus nak bayar dua ratus sebab kemek..feelingmacambanyaknauduitkauterushulurjeduit...huhuhuhu....




mase mula-mula tu, tak berani nak bawak sangat..selalu ibu aqil jadi mangsa untuk bawak ke mane-mane...aku?..selain dari rumah ke pejabat...pejabat ke rumah je la..kalau nak pergi selayang mall pon, ibu aqil yang bawak...takot nak parking kat selayang mall tu..tapi sekarang???..sekarang jangan kata la...penah sekali kete sipi-sipi je kat dinding parking...tapi tetibe je dah boleh lepas...sikit calar pon takde...tepuk tangan untuk diri sendiri....^________^...





tapi itu calar tetap adeeeee..hebat kann...tak Key Ell la kalau kete tak calar kot...kihkihkih.....orang kata jangan sayang kereta sangat...so takyah la sayang kereta sangat kan..kiri-kanan ada tanda kat Orange.heheehehe..




haiks..banyak jasa Orange kat aku..tak terkira...kira senang nak kemane-mane..kira dengan Orange la aku dapat jalan merata-rata..dapat tahu macam mane nak ke mane-mane..kalau dengan Blacky dulu, memang ke greenwood je laaa paling jaoh..*eceh..tetibe Nouvo S ada name plak..blacky konon..heheheh...




terima kasih Orange..*sambil usap-usap Orange...kihkihkih..tipuuu jeeee...




Share:

November 8, 2011

fuhh..

jam 4.48pm..baru balik dari KLCC..berjimba-jimba bersama Pierre Andre dan Epie..berjimba-jimba la sangat..padahal pasal kerja...mencik betol...macam-macam hal..dok bertunggu tangga lama gak di KLCC menunggu seseorang itu yang tak muncul-muncul.....



lepas tu sekejap je mengadap awek thailand neh..discuss sikit-sikit..lepas tu balik...cissssss...sakitnyeee hatikuuu...



tapi nasib baik esok tak kene bertugas kat KLCC...bebudak jejanz je bertugas..gegurl dok opis..



alhamdullilah..



bye..nak balik..mata dah rabak sangat dah neh..
Share:

MeFa NganFa TukFa



mengantuk loooo..


bangun je pagi-pagi marahkan matahari yang muncul dengan cepat..huwarghh..aku mahu titon lagi...tak cukup.....sedangkan di kampong sudah lebih cukup tidoo...


ape cite raya haji?.biase biasa sajeee....boring..malam raya dah pergi ke melaka mall bersama adik dan jugak 3 orang sepupu untuk menonton wayang...eh, sekarang neh cerita di wayang semuanya membuhsankan...last-last kami tonton Shark Night...ceritanya biasa saje tapi kadang-kadang tutup juga mata neh..gerun..



cerita oreo cheese kek pulak..sudah buat tapi tak berjaya sangat sebab salah sukatan..bukan aku...tapi kakchik aku..gileee...orang gune susu segar 80ml je ..sekali dia pergi sukat 800ml...gile aku sekejap...adeshai..tapi okehla..abes la jugak..tak sampai petang, dah habes...askar ramai, tak jadi hal untuk menghabiskan..heheheh..




malam tadi sempat layan muvie In Time pulak kat Alamanda...wuuhuu..besh la gak cerita neh...tak terjangkau dek akal kita orang Malaysia kot...sebab MASA adalah DUIT di dalam filem ini...kalau kerja, bukan dapat duit, tapi topup MASA kita...MASA tuu pulak macam jangka hayat kita..kalau dah sampai tahap 0000:000:000:00:00....kira mati la kita....beli kopi, tiket bas, bayar bil semuanya la kiranya menggunakan MASA...aku nak cerita sangat pon tak pandai..pergila nengok...




masa dalam wayang tu, aku asik terfikir-fikir je siapa pelakon lelaki neh..macam kenal...yela..men redah je nengok wayang,sampai tak tengok pon name pelakon lelaki...lol, rupenye justin timberlake..oh..gile...dulu takde la setaf neh dia kot..sekarang sangat hensem lol..suke pulak nengok dia.....^____^...



dan sekarang aku mahu pergi buat kerja.....babai....

Share:

November 4, 2011

Saya Ada Angan- Angan Sempena Hari Raya Haji

nak buat oreo cheese kek..harap menjadi..dah berzaman dok usha resepi di blog sheraxoxo neh..buatnya nan ado..kali neh dengan semangat di hati, keazaman berganda-ganda..saya yakin saya akan buat oreo cheese kek neh...hihihi..ayat nak poyo.....




mintak-mintak la menjadi..tapi tak jadi pon takpeee, sebab askar-askar saya rela menghabiskan ape yang mak ndak dia buat....menghabiskan tanpa kata....*dipakse menghabiskan selain dipakse untuk memuji...^___^





gambar pon amek kat blog sheraxoxo...nak pergi ke blog dia..sila click gambar..
Share:

Tujuh Tahun Part I

tujuh tahun dah bergelar penjawat awam..macam tak percaya..dulu cume kakitangan sementara jek..lepas dua tahun dapat tetap..hari ni last dorang induksi..hari ni baru dapat surat...kiranya simpanan la aku neh..orang tolak baru aku dapat tapi takpe, asal dapat..^___^..




masuk-masuk je kenal dengan sorang budak neh.pastu ke mane-mane dengan dia sampai orang ingat kami kembar @ adik beradik..hehe..padahal tak serupa pon, mungkin yang sama cuma chubby je kot..lepas tu tambah lagi sorang ahli..dah jadi bertiga..pastu tambah lagi sorang..dah jadi berempat..dorang sume pangkat adik-adik tapi boleh la ngam..




teringat dulu, nak pergi bank, jalan kaki dari opis ke bank..berpeluh gak la..masing-masing takde kenderaan..dan yang paling besh sekali, tetibe angin takde, ribut takde, aku tetibe boleh jatuh masa on da way pergi bank...hahahaha..*eh..gelak sendiri lak..dah la masa tu pakai baju baru okeh..dah terkoyak sikit...huhuhu...




lepas tu, kitorang suke makan ikan sungai, macam ikan keli dan ikan ape ntah kat cafe..dulu cafe, lauknye beshhh...cepat-cepat nak turun cari ikan keli masak sambal..kali neh, kesengalan aku terserlah jugak, ikan keli boleh "meloncat" keluar dari pinggan..aduyaiiii..sengal punye olang...jadi bahan ketawa lagi....




lagi part sengal aku, bila "kembar" aku dah beli scooter..dan kazen dia dah beli scooter gak..upgrade sikit ah dari jalan kaki ke merempit...dan lagi jauh la tempat nak pergi bila dah ada scooter neh......part sengal bermula bila kat traffic lite, tetibe je plak kawan aku tu takleh nak kawal motor...dan dan la aku terus meloncat selamat kan diri....gile gabraaaa......padahal, pastu elok je kawan aku tu..takde la jatuh ke ape..aku je yang over melompat..huuhuhu..malu..dan pastu terus kene bahan lagi......




dan selepas itu sorang demi sorang berkahwin...tinggal la aku yang masih lagi tidak berkahwin..oh ayat sangat sengal je rasanye..hahahahahah...



eh..aku rindu betul la dengan empat sekawan yang dulu......
Share:

November 3, 2011

Love | Jangan Mencintai Seseorang...........


✿~ Jangan Mencintai Seseorang Setinggi LANGIT Kerana Langit Boleh Runtuh..

✿~ Jangan Mencintai Seseorang Sedalam LAUTAN Kerana Lautan Boleh Surut..

✿~ Jangan Mencintai Seseorang Sebesar DUNIA Kerana Dunia Boleh Hancur…

✿~ Cukuplah Mencintai Seseorang Sehujung KUKU,

✿~ Walau Kecil, Walau Selalu Dipotong, Ia Akan Selalu Tumbuh… ^_^



✿kredit to facebook kawanku✿
Share:

November 2, 2011

Kawan | Sahabat | Rakan | Teman

Persahabatan itu indah kalau sahabat

- tiada perasaan dengki mendengki
- tiada perasaan nak mementingkan diri..
- tiada perasaan nak menyampaikan...
- tiada perasaan nak menghebahkan rahsia kita..

serik..

dan dalam Persahabatan..

kita jangan

- mengharapkan diri kita dihargai
- mengharapkan setiap apa yang kita buat, orang akan ingat sampai mati
- mengharapkan setiap kebaikan kita, orang akan balas
- mengharapkan setiap rahsia kita akan disimpan dengan baik


serik...

terkesima bila semua cerita diceritakan pada orang..


E.N.O.U.G.H...........



Share:

October 31, 2011

Besday Si Bujang Dan Si Jelita



kek aiskrim...sedap....

yang bujang mestilah aqil..yang jelita mestila mama azrin..
kompom mama azrin buat aksi "bweeeekkkk"..
hehehheeh


gambar banyak kat kamera cawangan latihan..
yang neh gune camera cs3 ku yang tak bape nak clear..


si comel dan cume tangan si jelita sahaja..hikhik


tunggu je la nanti kalau dapat gambar dari kamera latihan...aku apdet lagii..
.mereka cukup bizi sekarang..bizi ker?
Share:

Cupcakes Seven Monthsary




dah lame aku teringin nak makan cupcake yang didesignkan mengikut ape yang aku nak..tetibe terjumpe satu facebook cupcake neh...terpesona, lantas hari-hari aku skodeng facebooknyee....lantas semua design cupcake aku nak suh dia buat...hahaha..macambanyaknauduitkaunakbuatsemua..






sanggop postpone dating dengan myJZ sebab si kakak manis penjual cupcake neh sibuk di hari sabtu walaupun mula-mula merajuk dengan kakak manis penjual cake neh..nak sabtu!..nak sabtu gak!...tapi takpelaa...demi cupcakes kegilaan kuuuu, ku sanggop la ngedate di hari ahad yang permai....menahan rindu di hati, sebak di dada..ecewah..merapu sangat la kau...






aku buat suprise untuk myJZ...tapi tak bape suprise sangat pon kot..ke dia rasa suprise..entah..tak pandai la nak buat suprise sangat...yang aku tahu, dia masok kete, tanye " kek eh " dan aku terus bagitau aku nak gak rasa cupcake tuuu..gelojoh gilee..takut nau myJZ ta kasiii...hehehe.......




kenapa ada logo SUPERMAN dan FACEBOOK serta gambar NARUTO, dan BANTAL??




SUPERMAN - dulu dia gune profile picture SUPERMAN... :)
FACEBOOK - sebab myjZ gile gem facebook...tersisih diriku kekadang..sedih rasenye..hahaha
NARUTO - sangat gile naruto..benci ai taw....
BANTAL - kuat tido...kejenye tido je la kalau tak layan gem dan naruto....




serius, aku beli kek ini untuk kepuasan diri sebab boleh tengok hasil kakak manis penjual cupcake neh buat ape yang aku nak..sangat berpuas hati..comel jeee..rasa sayang nak makan..sampaikan masa nak makan cupcake tu tak tau nak makan yang mane.....last-last kami makan date 27 Okt dulu.....dan rasenye sangat UMPPPPHHHHHHHH!!!..beshhhhhhhh........mabeleh.......tak rase rugi keluar duit untuk design yang hebat dan rasa yang sedap!!!...






aku bukan beli cupcake neh untuk mengagungkan sangat tujuh bulan kami bersama..jangan salah faham..sebenarnye malu jugak nak celebrate dalam jangka masa yang tak seberapa kami bersama...masih jauh lagi perjalanan cinta kami..insyaALLAH jika umur aku masih panjang.....masih banyak gelak ketawa sedih semua yang perlu kami harungi bersama...doakan la, semoga sampai ke jinjang pelamin yep..insyaALLAH..kita cume merancang..ALLAH S.W.T yang tentukan kan..... :)








korang nak order, boleh la search kat facebook M&M Cupcakes....

Share:

October 27, 2011

Hati-Hati Bila Kawan Yang Sekian Lama Menjadi Halimunan Tetibe Menjelmakan Diri..MLM Kot.

hati-hati okeh..aku sangat tak suka bila kawan yang dah lama tak muncul tetiba muncul pastu konon nak jumpe sebab dah lame tak jumpe....gile aku benci..sangat-sangat...





kalau dulu kita ingat dia bagai nak rak..sms dia..tanye kabar dia..tapi satu hapa pon dia tak layan..sekarang tetibe plak dia sms kita..eh..pandai la pulak cari nombor kita....padahal kita dah tukau nombor bape kali dah...eh eh..camno tuuu...





sebenarnye nak cerita..pasal sorang kawan yang dari sekolah rendah ke sekolah menengah yang tetibe muncul....eh..dalam hati tertanye-tanye...kenapekah kau mengSMS daku neh..sungguh daku terperanjat..sebab kau adalah memang seorang kawan yang memang bukan jenis ingat kawan...eh eh.....





asal nak weekend je mesti sms tanye balik kampong ke tak..nak jumpeeeeeee...da lame sangat tak jumpeeeeeeeeee...ye la sangat kau..tolong la eh...aku memang dah pelik pelik..mengapakah oh mengapakah kau mencari daku yang dulu kau langsong tak hiraukan..eh..kawen pon tak jempot kot...hahahaha..tahu-tahu dah beranak sorang..ufffffff....






eh..nasib baik ada Facebook......tetibe terasa berguna lak Facebook neh....tetibe lak dia baru epruv aku sedangkan aku dah lame dah add kot..ye la kita neh ingat kengkawan, so mane yang kenal aku add la...berjaman woohoooooooo tunggu dia epruv....baru sekarang nak epruv...ohhhh..rupanya ada sebab epruv..kalau kau tak MLM neh, sampai aku close account FB kot, kau tak epruv......






bila dah epruv...aku pun jadi stalker la....stalk fb dia...hahah.rupenye giat berbisnes...bonus besar..bonus besar..sangat la eh....kompom ah sebab neh kau mencari daku kembali...lame tak jumpeee eh.......sangat la kan...nyampesss laaaaaa........







dan terbaru, malam tadi pergi serang rumah besfren akuuuuu...haduyaiiii........"dulu kan dia sombong..."..see, itula yang terkeluar dari mulut besfren akuuuu....masing-masing macam blur je bila tetibe dia menjelmakan diri...Ajak masuk bisnes hai O okeh....siap suruh besfren aku buat loan..23k kot...hellooooooooo..kau ingat buat loan tu macam pinjam duit kat mak mak kita keeee.....kalau tetibe ada hal tak menduga....dengan ape nak bayar..dengan duit kau??..kompom ah tak....pastu tetibe nak kompom kan malam neh gak..nak datang lagi..gile memaksa okeh!!!..





sekarang neh, memang aku tunggu je dia SMS ajak jumpe..memang aku sembur cukup-cukup..tapi sebenarnye aku dah tersembur kat orang yang bagi nombor henpon aku kat kawan tak ingat kawan neh...rupenye dia dah terpedaya kat kawan yang tak ingat kawan neh...dah join pon....dua kali lima jeee...aku perli kawan tak ingat kawan tapi rupenye dia bersetongkol...padan muka kau...pedas tak ayat kau dapat dari aku ari tuu...?




eh..aku bencila ada kawan macam neh....serius!!...




::sorry la eh myJZ..terpakse luahkan..sebab dah geram...::


::apdet tajuk blog..hahaha..tadi tajuk cam kaliang..hati tengah panas terus jadi kaliang::
Share:

October 25, 2011

Pagi Yang Hangit

jalan lenggang kangkong balik dari bekpes..

nengok ada beg jenama mahal atas meja dengan keadaan terbukak...

rasa nak bebel..

"dah kaya sangat ke duk biarkan beg terbuka"

sekali kakak sebelah jeling belah kanan..

ape hal lak jeling-jeling..

oh..rupanya bos tengah tunggu aku bukakkan pintu bilik dia.....tertinggal kunci rupenyee..hahahah...

merasala bos tunggu aku sampai setengah jam..@_______@/...jatuh kredibiliti aku.....


Share:

October 21, 2011

Jawapan di Forum Yang Paling Besh | Telus

sejak dua menjak terjebak secara tak sengaja ke forum CARI neh...rajin la aku dok nengok-nengok thread kat situ dan kadang-kadang reply post...yo la hai..gigih sangat nak membaca cerita pasal nenek kamsia tuuu....asek nak menunggu orang apdet sajork...malas la plak...

tertarik lak aku pada satu thread neh..jom baca ape masalah dia...

boyfriend aku tak sayang aku
ini adalah post pertama aku dekat sini. aku ni terdesak sangat dah sebab aku tak tau dah nak cari siapa luahkan apa yang aku rasa.
cerita nya macam ni. aku dah couple dengan boyfriend aku ni since bulan february la. dia ni sama kerja dgn aku mula2 tu tapi lepas tu aku dapat offer tempat lain. jadi aku pergi la. tak lama lepas tu dia pun dapat tempat lain dan terpaksa berjauhan pula dari aku.


distance bukan masalah dia. masalah nya sekarang dia macam mula berubah. kalau dulu selalu je sms aku, nak buang air besar pun sms aku. sekarang ni lain sangat. kalau dulu aku tak sms dia bising macam apa. tapi sekarang tak pula. bila aku tanya2 sikit, mula la dia membebel sampai cakap nak break.


dulu pernah berapa kali bergaduh , balik2 dia cakap nak break. nasib aku ni jenis sabar. tak berapa melawan.


paling aku tak dapat lupa dia pernah cakap 'aku ni pandai, kau tu bodoh' . blh dia cakap macam tu dengan awek dia?


lepas tu, kalau aku online mesti dia tukar jadi offline. dekat facebook orang lain balik2 muka dia je komen sedangkan tak reply pun sms aku. cuba aku yang buat macam tu, memang kena dengar ceramahh.


aku tak faham sebenarnya. kalau dah tak suka cakap la tak suka. arrgggggggggghhhhhhhhhhhhhh.


sakit kepala hotak ni.


perempuan memang selalu macam ini kan..wat sakit kepala hotak saje fikir benda yang remeh temeh neh..


lepas tu ade la forumer kat situ yang membalas..pedih sangat aku baca..hahahha..tapi bagos jugak untuk menyedarkan PEREMPUAN....


aku dah minta izin tau kat robocop neh..nak pergi blog dia pon, ada tertera kat gambar..





Share: